HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1961 Felhasználó inaktív   Tahion 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 07:09

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 23:33

mert szinkronban megy vele.
érted a szó jelentését hogy szinkron? ha nem nézz utána!  ;)

Jó de minek kell szinkronba mennie??? a proci fsbjének meg a memória órajelének?

#1962 Felhasználó inaktív   metre1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 07:59

Az eddig kapott tanácsokat még nem csináltam meg, de ma lesz rá időm. De meg szeretném tudni hogy mi a legjobb módja a tuningolása a Radlinkerrel? Honnan tudjam azt hogy ez végig stabil marad? Hőtermelés szempontjából hogy ellenőrizzem le a videokártyát?

Szerkesztette: metre1 2005. 09. 19. 08:13 -kor

#1963 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:23

Idézet: metre1 - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 8:59

Az eddig kapott tanácsokat még nem csináltam meg, de ma lesz rá időm. De meg szeretném tudni hogy mi a legjobb módja a tuningolása a Radlinkerrel? Honnan tudjam azt hogy ez végig stabil marad? Hőtermelés szempontjából hogy ellenőrizzem le a videokártyát?

Hát futtatsz teszteket, benchmarkokat és ha nem látszi hibákat a képen, akkor ok, ha nem bírja a ram akkor szemetelni kezd a kép, ha nem bírja a gpu, akor lefagy a gép. Ennyi.

Kissé időigényes lehet, de automata megoldás az atitool. Ennek van olyan funkciója, ami megnézi a gpu és a ram végét. Automatán növeli az órajelet, madj amikor hibát észlel a képen elkezdi csökkenteni. Fontos, hogy külön külön tesztelje a ram-ot és a gpu-t. Végigvárni elég reménytelen egyszerűbb, ha amikor elkezdi visszavenni, abból te számítssz le néhány (5-20) mhz-t és oda állítod be a frekiket.
My photos

#1964 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:25

Idézet: Tahion - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 8:09

Jó de minek kell szinkronba mennie??? a proci fsbjének meg a memória órajelének?

Mert ha asszinkronba megy, akkor adatszinkronizációs teljesítményveszteség van. Ezért jelentősen gyorsabb a szinkron.
My photos

#1965 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 09:30

Pofátlanul olcsón hozzá jutottam egy 9600os kártyához. De gyári hűtőventi van rajta. Még régebben olvastam hogy be kell rakni a fagyiba... De ezt hogy is csináljam pontosan?!
Kerestem fórumokban, de nem találtam rá választ.(lehet hogy még régen volt szó erről ebben a fórumban is de az a 66oldal :up: )
Úgy tudom hogy zacsiba kell rakni. De azt a zacsit nagyon le kell zárni. Ugye? És meddig tartsam benn?!
Több zacsit használjak?
Vagy hogy legyen?!
Köszi a segítséget!

#1966 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 11:47

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 10:30

Pofátlanul olcsón hozzá jutottam egy 9600os kártyához. De gyári hűtőventi van rajta. Még régebben olvastam hogy be kell rakni a fagyiba... De ezt hogy is csináljam pontosan?!
Kerestem fórumokban, de nem találtam rá választ.(lehet hogy még régen volt szó erről ebben a fórumban is de az a 66oldal :up: )
Úgy tudom hogy zacsiba kell rakni. De azt a zacsit nagyon le kell zárni. Ugye? És meddig tartsam benn?!
Több zacsit használjak?
Vagy hogy legyen?!
Köszi a segítséget!

Ez most vicc, vagy komoly?  :eek:
Soha életemben ilyet még nem hallottam, hogy egy vga karit berakni a hűtőbe. Egyáltalán mit oldana meg?  :confused:
My photos

#1967 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 12:15

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 12:47

Ez most vicc, vagy komoly?  :eek:
Soha életemben ilyet még nem hallottam, hogy egy vga karit berakni a hűtőbe. Egyáltalán mit oldana meg?  :confused:

Ez komoly!
Mindenki azt mondja hogy ez így műxik.
Azért hogy a gyári ragasztó elengedjen.
Valamikor egy topik foglalkozott ezzel, de már nem találom.
És állítólag nem lesz semmi baja. Ez pont megmaradt bennem, ugyanis számomra is érthetetlen volt, meg páralecsapódás, meg minden....
DE állítólag azért kell lezárni, jó az zacsival, hogy ne legyen páralecsapódás. És aki így csinálta, mindenki csak pozitívumot írt, hogy nem megy tönkre, meg hogy ő se hitte el hogy műxik így a dolog, és lám mégis...

#1968 Felhasználó inaktív   Tahion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 13:01

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 9:25

Mert ha asszinkronba megy, akkor adatszinkronizációs teljesítményveszteség van. Ezért jelentősen gyorsabb a szinkron.

az szinkron, ha a proci fsb-je 166, a memo órajele 200? mert alapból ez van! bocs az értetlenkedésért

#1969 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 13:02

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 13:15

Ez komoly!
Mindenki azt mondja hogy ez így műxik.
Azért hogy a gyári ragasztó elengedjen.
Valamikor egy topik foglalkozott ezzel, de már nem találom.
És állítólag nem lesz semmi baja. Ez pont megmaradt bennem, ugyanis számomra is érthetetlen volt, meg páralecsapódás, meg minden....
DE állítólag azért kell lezárni, jó az zacsival, hogy ne legyen páralecsapódás. És aki így csinálta, mindenki csak pozitívumot írt, hogy nem megy tönkre, meg hogy ő se hitte el hogy műxik így a dolog, és lám mégis...

Régen nem tudom hogy volt, de mostanában a vga karikon(tudtommal  a 9600-on is) már nem ragasztva van a gyári hűtők, hanem sima szilikon pasztával van felkenve és maga a cooler 2 kis pöcökkel van a nyákhoz erősítve (a 2 kis lyukon keresztül).
Na ha ezeket a pöcköket kiveszed simán le tudod venni a coolert a gpu-ról nem kell itt varázsolni. Annyi, hogy nem felfelé kell rögtön húzni, hanem először kicsit finoman oldalra elcsúsztatni és ahogy mozog közben szépen felemelni.

Szóval ehhez fölösleges annyi időt és hűtőt bevetni.  :rolleyes:
My photos

#1970 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 13:17

Idézet: Tahion - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 14:01

az szinkron, ha a proci fsb-je 166, a memo órajele 200? mert alapból ez van! bocs az értetlenkedésért

Nem.
Az a szinkron amikor az fsb és a ram órajele azonos. Tehát 166-os fsb-nél 166-os memó órajel. Értelem szerűen a 200/200 is ugyanaz.

Meg fogsz lepődni, ha meglátod, ha akár a mostani 166-os fsb-dhez lelassítod a memót (200-ról leveszed 166-ra), a géped gyorsabb lesz, mert nem kell az adatforgalmat szinkronizálni.

A memó órajel pedig mindeképpen valamilyen összefüggésben van az fsb-vel, tehát függ tőle. Pont azért, hogy valamilyen arányban meg tudjon valósulni az adatszinkronizáció (asszinkron esetén). Ha nem lennének ilyen aránypárok, akkor egy fix memó órajel és egy tetszőleges fsb esetén még nehezebb lenne az adatok összehangolása a proci és a memó között.
My photos

#1971 Felhasználó inaktív   Tahion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 13:30

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 14:17

Nem.
Az a szinkron amikor az fsb és a ram órajele azonos. Tehát 166-os fsb-nél 166-os memó órajel. Értelem szerűen a 200/200 is ugyanaz.

Meg fogsz lepődni, ha meglátod, ha akár a mostani 166-os fsb-dhez lelassítod a memót (200-ról leveszed 166-ra), a géped gyorsabb lesz, mert nem kell az adatforgalmat szinkronizálni.

A memó órajel pedig mindeképpen valamilyen összefüggésben van az fsb-vel, tehát függ tőle. Pont azért, hogy valamilyen arányban meg tudjon valósulni az adatszinkronizáció (asszinkron esetén). Ha nem lennének ilyen aránypárok, akkor egy fix memó órajel és egy tetszőleges fsb esetén még nehezebb lenne az adatok összehangolása a proci és a memó között.

köszike, először én is erre gondoltam, csak furcsáltam hogy a memo lassításával jobb lesz a gép. mégegyszer köszi!

#1972 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 17:54

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 14:02

Régen nem tudom hogy volt, de mostanában a vga karikon(tudtommal  a 9600-on is) már nem ragasztva van a gyári hűtők, hanem sima szilikon pasztával van felkenve és maga a cooler 2 kis pöcökkel van a nyákhoz erősítve (a 2 kis lyukon keresztül).
Na ha ezeket a pöcköket kiveszed simán le tudod venni a coolert a gpu-ról nem kell itt varázsolni. Annyi, hogy nem felfelé kell rögtön húzni, hanem először kicsit finoman oldalra elcsúsztatni és ahogy mozog közben szépen felemelni.

Szóval ehhez fölösleges annyi időt és hűtőt bevetni.  :rolleyes:

Nahát ennek örülök. Nem lett volna kedvem fagyit csinálni a kártyámból :D
A 9200es kártyán ragasztva volt az a kis átok :)
Ott leszedtem már a kis pöcköket is, de meg se mozdult, egy pillanatot se. Sőt meglehetősen agresszív mozdulatok kellettek hozzá. Esetleg nem lehet, hogy ezek a szilikonos "csodák" belesülnek a hűtőborda, és a GPU közé?! Bát tényleg igazad lehet, ugyanis az otthoni 9600ost szétszedve, mintha nem lett volna ilyen problémám.
Akkor majd holnap szétberhelem. :)
Köszi még1szer!

#1973 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 18:02

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 18:54

Nahát ennek örülök. Nem lett volna kedvem fagyit csinálni a kártyámból :D
A 9200es kártyán ragasztva volt az a kis átok :)
Ott leszedtem már a kis pöcköket is, de meg se mozdult, egy pillanatot se. Sőt meglehetősen agresszív mozdulatok kellettek hozzá. Esetleg nem lehet, hogy ezek a szilikonos "csodák" belesülnek a hűtőborda, és a GPU közé?! Bát tényleg igazad lehet, ugyanis az otthoni 9600ost szétszedve, mintha nem lett volna ilyen problémám.
Akkor majd holnap szétberhelem. :)
Köszi még1szer!

A 9200-on ha jól tévedek egy kis passzív borda van. Na az tényleg ragasztott. Viszont amin aktív hűtés van, annak cserélhetőnek kell lennie, mert ami aktív az el is romolhat és cserélni tudni kell. Na meg a paszta jobban hővezet mint a ragasztó.
My photos

#1974 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 18:06

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 19:02

A 9200-on ha jól tévedek egy kis passzív borda van. Na az tényleg ragasztott. Viszont amin aktív hűtés van, annak cserélhetőnek kell lennie, mert ami aktív az el is romolhat és cserélni tudni kell. Na meg a paszta jobban hővezet mint a ragasztó.

Ez tényleg így logikus :D :respect:

#1975 Felhasználó inaktív   Tahion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:05

azt hallottam, hogy két memó van a gépben az tuningolás szempontjából jobb. ez igaz?

#1976 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:11

Idézet: Tahion - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 16:05

azt hallottam, hogy két memó van a gépben az tuningolás szempontjából jobb. ez igaz?

Nem! Ha több a modul valószínűleg alacsonyabb órajelek érhetők el a ramoknál is.

Viszont ha arra célszol, hogy a memóvezérlő támogatja a dual channel memória vezérlést, akkor valóban párban a ramok sávszélessége összeadódik, kvázi duplázódik.
My photos

#1977 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 16:11

Nem! Ha több a modul valószínűleg alacsonyabb órajelek érhetők el a ramoknál is.

Viszont ha arra célszol, hogy a memóvezérlő támogatja a dual channel memória vezérlést, akkor valóban párban a ramok sávszélessége összeadódik, kvázi duplázódik.

Én kipróbáltam egy másik 512Mb-os memóval, dualban, és everest szerint is 6400Mb/mp lett a sávszélessége. De a memória írás, olvasás, és késleltetés értékeit éppenhogy megváltoztatta.
Az a kis Fsb emelés viszont "megdobta" az értékeit...
Mi a lényege a dualnak, ha a proci Fsb-je úgyis lekorlátozza az egészet?

#1978 Felhasználó inaktív   Tahion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:37

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 16:11

valami ilyesmire gondoltam...
szerintetek miért van az, hogy a 2800-as sempronom, thorton maggal, már 200 Mhz húzás után is újraindulgat, pedig attam neki feszt, és így is csak 50 fok volt a mag?

#1979 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 16:14

Idézet: Tahion - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 16:37

valami ilyesmire gondoltam...
szerintetek miért van az, hogy a 2800-as sempronom, thorton maggal, már 200 Mhz húzás után is újraindulgat, pedig attam neki feszt, és így is csak 50 fok volt a mag?

Először is ki kéne kapcsolni az automatikus újraindítást, hogy lásd, ha kékhalál van. Ezt a Rendszertulajdonságok/speciális/indítás és helyreállítás alatt teheted meg. Itt vedd ki a pipát az automatikus újraindítás mellől (rendszerhiba résznél).

Így ha kékhalál van akkor megáll ott a gép és látod a hibaüzit, ha valóban kékhalál van. Ebben az esetben a memória nem bírja a tuningot, mert az fsb emeléssel a ram-ot is tuningolod, tehát akkor a ram időzítésein kéne lazítani, vagy picit több feszt adni a ramnak (esetleg kombinálni).

Ha nem memó a hiba, akkor a procnak még több fesz kell.
My photos

#1980 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 16:15

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 16:27

Én kipróbáltam egy másik 512Mb-os memóval, dualban, és everest szerint is 6400Mb/mp lett a sávszélessége. De a memória írás, olvasás, és késleltetés értékeit éppenhogy megváltoztatta.
Az a kis Fsb emelés viszont "megdobta" az értékeit...
Mi a lényege a dualnak, ha a proci Fsb-je úgyis lekorlátozza az egészet?

K7-es rendszered lévén a 6400-as elméleti memó sávszélesség megmarad valóban elméletinek, mert a proci és a chipset között 3200 a sávszél (200-as fsb-nél), tehát azt is mondhatjuk, hogy K7-nél a dual channel nem ér semmit.
My photos

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.