Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 16:33
Sziasztok! Adott az aláírásomban szereplő konfig. Idle-ben a hőfok lemegy 34-35-fokra, full load-on 56 fok, tehát jól mér a lap, mielőtt bárki mondaná, hogy nem lehet ennyi az idle. Plusz azért is ennyi, mert a wcpredittel bekapcsoltam valami energiatakarékos funkciót. Egy angol oldalon részletesen le volt írva, hogy mit kell átállítani. Teljesítménycsökkenést nem vettem észre. És itt jön a lényeg: Ha éjszakára otthagyom a gépet letölteni, akkor a hőfok kb. 37-38 fok körül van. Gondolom azért ennyi, mert a proci nagy része nem csinál semmit/ki van kapcsolva. Érdemes-e Clockgennel és hasonlókkal szenvednem(eddig resetelt ha lejebb vettem az fsb-t), hogy kevesebbet fogyasszon a cucc, vagy jöl gondolom-e, hogy azért kicsi a hőtermelés, mert kicsi a fogyasztás is, ergo nem érdemes mindig lejebb venni a feszt meg a sebességet, ha nem megy teljes kihasználtságon a gép?
Próbálkoztam hasonló dogokkal a közelmúltban. Az abit laphoz a 8rda ... nevű progi jött be legjobban. Úgy állítottam be, ha 5 percig 50% alatt van a proci terhelés akkor fokozatosan vegye le az fsb-t 160-ra a 220-ról. Fagyás nélkül ment. Az fontos, hogy írják, hogy max 60-70Mhz fsb csökkentést tud a progi stabilan. Több esetén fagyi.
Ezt akkor csináltam, amikor asszony egész nap dolgozott a gépemen (word), amíg én melóhelyen voltam az office-hoz meg nem kell a 220x10 és a fogyasztás se legyen akkora. Ettől függetlenül, inkább a bios beállítást tartottam jobb megoldásnak, mert abban valahogy jobban bíztam. Ott levettem a szorzót 5-re és a vcore-t 1,4V-ra. Így ment 1100Mhz-en 1,4V-al így nem terhelte a villanyszámlát fölöslegesen napközben és sose érte el a 40C-t.