HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#521 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 26. 10:42

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 18:18

Vagy esetleg használni azon a szorzón, amit tud?
Próbáltad ezt is?

Ugy igazábolmég nem. Egy két kisérletet már tettem, de nem nagyom szrette. Több helyen is láttam, hogy 200-as FSB-n járatják. Nekekm ez egy bios resettel járt. Nos a coolerem miatt nem igzán próbáltam feszt emeleni, de asszem az lesz a következő.
Csak várok egy hüvösebb napot, amikor megcsináljam... :D

#522 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 12:37

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 20:21

Nézd, kérlek!

Engem cefetül nem érdekel a Barton unlock. Segíteni akartam azzal, hogy van egy olyan topik, ahol CSAK ezzel foglalkoznak.
Ha abban nem találtál választ, akkor nincs válasz. (Nem olvasom végig, hiszen te már megtetted.)
Viszont akkor kár más topikokat terhelni ezzel a kérdéssel.

Köszönöm a segítő készségedet! No problem! ;)
Üdv:Arsene

#523 Felhasználó inaktív   _t0Mi_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 30. 22:33

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám...
Van egy 1.5 ghz-es P4em, amit az előző lapomban ami egy Gigabyte 8SMMLP lap volt, tökéletesen fel tudtam húzni 1.8ra.. Szereztem egy új lapot, ami egy Abit be7-es, ebben egy kicsit is húzom már fagy, és 1.8nál be se kapcsol.. fsb-t tudtam csak húzni, mert ha softmenu szirszarját 1800ra állítom nem történik semmi, ha a szorzót állítom akkor sem történik semmi.. az előző lapon ha jól emlékszem ottsem reagált a szorzóra, pedig a bios megőrzi.. Ötlet? Előre is köszi!

#524 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 08:32

Idézet: _t0Mi_ - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 23:33

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám...
Van egy 1.5 ghz-es P4em, amit az előző lapomban ami egy Gigabyte 8SMMLP lap volt, tökéletesen fel tudtam húzni 1.8ra.. Szereztem egy új lapot, ami egy Abit be7-es, ebben egy kicsit is húzom már fagy, és 1.8nál be se kapcsol.. fsb-t tudtam csak húzni, mert ha softmenu szirszarját 1800ra állítom nem történik semmi, ha a szorzót állítom akkor sem történik semmi.. az előző lapon ha jól emlékszem ottsem reagált a szorzóra, pedig a bios megőrzi.. Ötlet? Előre is köszi!

Talán kezd azzal, hogy a softMenü-ben a pci bus frequency-t állítsd "33Mhz (fixed)"-re. Utána emelheted az fsb-t.
A másik, hogy a CPU core voltage-t egy kicsit emeld a az alap fölé (0,025, vagy 0,050V-al), mert az abitnál ez telhelés hatására csökkenni szokott. Más alaplapgyártók úgy oldják meg ezt, hogy a lap az általad beállított értéknél magasabb vcore-t ad a procinak, így a csökkenéssel nem esik a default alá, az abitnál meg fordított a megközelítés, ők a valósat adják, de ez néha sajna nem elég, így neked kell megadnod a ráadást.

Üdv ;)
My photos

#525 Felhasználó inaktív   _t0Mi_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 14:01

Asszem próbáltam úgyis, de azért megpróbálom még1*! :) A szorzó miért nem használ semmit? meg az agp-t ne állítsam át?
Egyébként köszi! :)

#526 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 14:33

Idézet: _t0Mi_ - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 15:01

Asszem próbáltam úgyis, de azért megpróbálom még1*! :) A szorzó miért nem használ semmit? meg az agp-t ne állítsam át?
Egyébként köszi! :)

Az összes intel cpu szorzólock-os ami semmivel sem feloldható. Innentől te állíthatod a biosban ahová akarod a proci úgyis az eredeti szorzót kéri a laptól.
Az agp-t hagyd 4x-esen a busz sebességét meg fix 66, de ez úgyis a pci-tól függ.
Amire koncentrálj az a 33 fix pci és a vcore.
My photos

#527 Felhasználó inaktív   _t0Mi_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 15:12

Hm.. megpróbáltam sokféleképpen, nekem a vcore százalékosan van megadva.. opciók: +5 +10 +15 %.. most 10enmegy.. de mióta ezt a ddr vcoret emeltem 2.5-ről 2.6ra azóta megy.. ha másra raktam nem ment.. egyébként mostis csak 1650re húztam :) viszont ami aggasztó nekem h 45 fok környékén van a cpu, és a system hőmérséklet most 52 fokos :D ezen kéne változtatni.. van egy pót proci hűtőm azt érdemes beleszerkeszteni valahova? :D

#528 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 19:00

Idézet: _t0Mi_ - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 16:12

viszont ami aggasztó nekem h 45 fok környékén van a cpu, és a system hőmérséklet most 52 fokos

Érdekes géped lehet, ha 52 fokos házban 45 fokra tudod hűteni a CPU-t. Jobb, mint az örökmozgó!  Mivel csinálod?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#529 Felhasználó inaktív   _t0Mi_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 23:46

Hát ez jókérdés.. nekem ezt írja ki :D viszont szerintem hülyeség, nemtom.. az a lényeg h most megy 1650en :D de 1800on már nem megy, be se kapcsolt a gép :(

#530 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 07:25

Idézet: _t0Mi_ - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 16:12

Hm.. megpróbáltam sokféleképpen, nekem a vcore százalékosan van megadva.. opciók: +5 +10 +15 %.. most 10enmegy.. de mióta ezt a ddr vcoret emeltem 2.5-ről 2.6ra azóta megy.. ha másra raktam nem ment.. egyébként mostis csak 1650re húztam :) viszont ami aggasztó nekem h 45 fok környékén van a cpu, és a system hőmérséklet most 52 fokos :D ezen kéne változtatni.. van egy pót proci hűtőm azt érdemes beleszerkeszteni valahova? :D

A procinak is elég a +5%. A 10-el csak jobban melegszik, annyira meg még úgysem tudod húzni, hogy szükség legyen rá.
Gyanús, hogy a ramokat akarod túlságosan teperni és nem bírják. A nem indul a gép + a nagyobb ddr vcore hatására mégis megy nagyon erre utal.  :smoker:

Kérdés: mennyire van állítva a Dram ratio? Milyenek a ramjaid? Pillanatnyilag milyen időzítésekkel hajtod őket?
My photos

#531 Felhasználó inaktív   _t0Mi_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 13:07

Most csak egy 256 ddr 400as van benne, nemtudom milyen márkájó, sztem valami noname akármi.. egyébként csak 266on tudom futtatni.. a ramot most felraktam 2.7-re és így nem fagy le 1.7en sem.. legalábbis 1* igen, de az sztem azért volt mert túlmelegedett, egész éjszaka ment.. az időzítések meeegúú hogyisvolt 2 5 5 7? aszhiszem a legkissebben van mind kivéve az első 1.5-öt nem bírja!

#532 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 15:40

Idézet: _t0Mi_ - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 14:07

Most csak egy 256 ddr 400as van benne, nemtudom milyen márkájó, sztem valami noname akármi.. egyébként csak 266on tudom futtatni.. a ramot most felraktam 2.7-re és így nem fagy le 1.7en sem.. legalábbis 1* igen, de az sztem azért volt mert túlmelegedett, egész éjszaka ment.. az időzítések meeegúú hogyisvolt 2 5 5 7? aszhiszem a legkissebben van mind kivéve az első 1.5-öt nem bírja!

igen, ha azokon (marmint az idoziteseken) kicsit 'engedsz' (magasabbra teszed), lehet hogy jobban birja a magasabb fsb-t, feszemeles nelkul is.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#533 Felhasználó inaktív   _t0Mi_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 15:46

Oké, köszi, kipróbálom!

#534 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 23:06

Lehet, hogy valaki mondta már, de azért leírom:
erre én magamtól jöttem rá, mert nagy szakértő vagyok ám :D  :]  :typing:
Szóval akinek a 3200+ vagy aközeli sebesség csak feszmeléssel megy, de azt meg már nem bírja a procihűtője, az procifesz helyett emeljen chipsetfeszt! Persze nem árt egy Zalman NB 47J-t beszerezni a chipsetre ;) .  Nekem eddig a 3200+(11*200) csak 1,75V vel volt teljesen stabil. Most is 3200+-on megy a gép, de alapfeszen. A chipstfesz meg 1,7V-n. És teljesen stabil. (Persze igaz az aláírásban látható érték is, de amíg nem lesz új vidkarim, felesleges annyin járatni. :D )
- Where are we going?
- Let's go find out.

#535 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 01:21

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 0:06

Lehet, hogy valaki mondta már, de azért leírom:
erre én magamtól jöttem rá, mert nagy szakértő vagyok ám :D  :]  :typing:
Szóval akinek a 3200+ vagy aközeli sebesség csak feszmeléssel megy, de azt meg már nem bírja a procihűtője, az procifesz helyett emeljen chipsetfeszt! Persze nem árt egy Zalman NB 47J-t beszerezni a chipsetre   ;) .  Nekem eddig a 3200+(11*200) csak 1,75V vel volt teljesen stabil. Most is 3200+-on megy a gép, de alapfeszen. A chipstfesz meg 1,7V-n. És teljesen stabil. (Persze igaz az aláírásban látható érték is, de amíg nem lesz új vidkarim, felesleges annyin járatni. :D )

Nekem olyan van...Bibibíííí :Đ (zalman NB47J)

most gyászolok :(
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#536 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 01:54

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 2:21

Nekem olyan van...Bibibíííí :Đ (zalman NB47J)

most gyászolok :(

Szegény GeForce  :(
- Where are we going?
- Let's go find out.

#537 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 02:31

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 2:54

Szegény GeForce  :(

Nagyon szerettem! Minden igényemet kielégítette, pedig vagy 2 éve vettem.
Most sem fogok venni vmi gef4mx-et, csakhogy occsó legyen, aztán 2 hét múlva még egy hasonlót, mert a win se jön be vele :)

legjobbkor egyébként..épp egy komolyabb házat hajtok, mert ebbe nem fér bele a táp :eek: (az asztalon van a gépezet mellett), erre mit csinál ez a mocsok? Fogja magát, és b*szik bekapcsolni...Vááá :reklamacio:  :reklamacio:

Asszem nyitok egy bankszámlát, meg egy alapitványt  "gyűjtsünk Dolfernek Radeonra" névvel.
Vagy eladok mindent, veszek egy nyájat, azt' elmegyek juhásznak...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#538 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 07:38

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 3:31

Vagy eladok mindent, veszek egy nyájat, azt' elmegyek juhásznak...

ez is megfontolando :D :respect:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#539 Felhasználó inaktív   _t0Mi_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 00:34

Lenne egy kérdésem.. Szerintetek mivel érek el nagyobb teljesítménynövekedést? Ha a ram időzítéseket 2 5 2 2-re teszem, vagy ha az 1.5ös procit felhúzom 1.85-re de ilyenkor az időzítés csak 2.5 7 3 3.. Szerintetek?

#540 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 09:18

Idézet: _t0Mi_ - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 1:34

Szerintetek?

Szerintem van erre egy külön topik, amit szerintem nem olvastál el.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »