HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#841 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 29. 07:06

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 20:12

Nem kéne előbb egy kis matek korrepetálásra járnod?

jóvanna, egy 0 kimaradt... kövezz meg! :omg:
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#842 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 07:06

Szóval Dolfer csak keményen viccelt!  :D

Talán az a része komoly, hogy 166-os fsb elég ritkán használjuk a tbred B-t mert inkább a 200 fölötti fsb-ket használjuk.

Tény, hogy ebben a lapomban még sosem ment 166-os fsb-vel, de a régi kt333-asban igen. Az viszont tény, hogy akkor is csak 400-as rammal tudtam 333-on működni a 333-as egyszerűen 3 csere darab után is hibázott a gyári értékeken és csak 310-ig volt stabil. Azóta 400-as memó alattival nem álltam szóba (mivel a lapok sem akarták megérteni velük egymást).
My photos

#843 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 07:14

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 8:06

...
Az viszont tény, hogy akkor is csak 400-as rammal tudtam 333-on működni a 333-as egyszerűen 3 csere darab után is hibázott a gyári értékeken és csak 310-ig volt stabil. Azóta 400-as memó alattival nem álltam szóba (mivel a lapok sem akarták megérteni velük egymást).

Akkor lehet, hogy nálam is a mem nem bírja? leosztom rendesen, még sem bírok 166 fölé menni FSB, és már ezt is 2V-on :( Bár ennek is örültem, mint majom a farkának, de már lecsillapodtam, és visszaállítottam gyárit... A gáz az volt, hogy 7x°C-on már lassabb volt a gép, mint húzás nélkül... Fél óra játék után szaggatni kezdett a Thief, de tuti nem érte el a 80°C-ot, mert arra volt állítva a shutdown, és a procinyektetésnél eccer le is állt, amikor elérte a határt. Adjatok 5letet... pls. Miért nem bírja a Tbred-em 2v-alatt a 166FSB-t? Mit tehetnék? (tudtommal 200 felett is bírnia kellene... :( nincs győri emberke köztetek, akinek a tuningolt prociját kipróbálhatnám a lapban?)
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#844 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 07:23

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 8:14

Akkor lehet, hogy nálam is a mem nem bírja? leosztom rendesen, még sem bírok 166 fölé menni FSB, és már ezt is 2V-on :( Bár ennek is örültem, mint majom a farkának, de már lecsillapodtam, és visszaállítottam gyárit... A gáz az volt, hogy 7x°C-on már lassabb volt a gép, mint húzás nélkül... Fél óra játék után szaggatni kezdett a Thief, de tuti nem érte el a 80°C-ot, mert arra volt állítva a shutdown, és a procinyektetésnél eccer le is állt, amikor elérte a határt. Adjatok 5letet... pls. Miért nem bírja a Tbred-em 2v-alatt a 166FSB-t? Mit tehetnék? (tudtommal 200 felett is bírnia kellene... :( nincs győri emberke köztetek, akinek a tuningolt prociját kipróbálhatnám a lapban?)

2V-ot a procinak!!!  :eek:

Amennyiben a ram nem bírja, akkor azon nem nagyon segít, ha a procinak több feszt adsz. Akkor inkább a memónak adj egy kis kakaót. 2,7-2,8V-ot, de ha csak "brand" kategóriás a memó, akkor már a 2,8 kicsit kockázatos lehet.

Csak érdekességként elmondom, hogy a procinak vízzel szoktak ennyit adni. Léghűtéssel 1,85V fölé nem megy senki és már ahhoz is egy bikább hűtés kell, hogy stabil maradjon.

Nézd meg nálam a proci 1,75V-ot kap, hogy bírja a 2200Mhz-et és mindehhez hozzáteszem, hogy nem egy alap hűtőm van. Nézd csak meg az aláírásomban lévő linken a képet róla!

Szerkesztette: sebgutkopf 2004. 10. 29. 07:23 -kor

My photos

#845 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 16:50

az mitol lehet h a lapomnal a max cpu fesz 1.85 tovabb nem tudom allitani. abit nf7-s lap amugy. alap biosszal. kene uj bios bele? kosz
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#846 Felhasználó inaktív   zooleeka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 18:52

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 14:58

Milyen ez a KT7?

Ilyen abitra most nem igazán emlékszem.
Tudtommal van KV7 és van NF7 (AN7).

Itt tuningra egyértelm egyértelműen az NF7 való, mert ott tényleg tetszőlegesen állítható az fsb.

ABIT KT7 E.... elvileg nem is ismeri föl az 1.4 fölötti poricikat, no ez nem igy van...

AMD 1600 @2000-és ezután nem is bántom.. így tökéletes....
Majd ha sok pénzem lesz AMD 64... (de ez nem a közeljövőben lesz)

Szerkesztette: zooleeka 2004. 10. 29. 18:53 -kor

Én Postagalambot használok. Ha influenzás, akkor kell neki egy reset. Áram nem kell hozzá, kölest meg lopok a szomszéd tyúkjaitól.

#847 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 13:29

Idézet: matyee - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 17:50

az mitol lehet h a lapomnal a max cpu fesz 1.85 tovabb nem tudom allitani. abit nf7-s lap amugy. alap biosszal. kene uj bios bele? kosz

háát.. JA!  :D

#848 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 20:49

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 8:23

2V-ot a procinak!!!  :eek:

Amennyiben a ram nem bírja, akkor azon nem nagyon segít, ha a procinak több feszt adsz. Akkor inkább a memónak adj egy kis kakaót. 2,7-2,8V-ot, de ha csak "brand" kategóriás a memó, akkor már a 2,8 kicsit kockázatos lehet.

Csak érdekességként elmondom, hogy a procinak vízzel szoktak ennyit adni. Léghűtéssel 1,85V fölé nem megy senki és már ahhoz is egy bikább hűtés kell, hogy stabil maradjon.

Nézd meg nálam a proci 1,75V-ot kap, hogy bírja a 2200Mhz-et és mindehhez hozzáteszem, hogy nem egy alap hűtőm van. Nézd csak meg az aláírásomban lévő linken a képet róla!

Nekem 1.75v-on még a 2GHz-et sem bírja. Elindul a winfos, oszt kakukk. Plána mert autoüzemben 1.7 az alapfesze :think: (1.69v) alapfeszen 145-ös FSB-ig ment, 1,85v 155, 2v 166-os FSB, és még messze nem forr a proci. Épp ez a bajom, és ez volt a kérdés, hogy miért nem megy kisebb fesz-en, erre kellene 5let... Vigyem vissza cserélni?

Ja! Magasabb FSB-n meg abszolut hulla, be sem kapcsol...

Szerkesztette: deMarco 2004. 10. 30. 20:50 -kor

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

#849 Felhasználó inaktív   Collins 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 31. 15:24

Hali fórumosok!

Egy igen egyszerű problémám van ami nem is igazán
tuning jellegű, inkább HW.

Nos végre sikerült egy P4 3Ghz prescottra szert tennem,
ami köztudottan igen melegedő típus.
Ennek megfelelően nagy torony házat választottam hozzá,
biztos ami biztos.
Megnéztem a házban elhelyezhető ventillátorok helyét (2 kicsi elöl,
2 kicsi +1 nagy hátul), majd mindegyikhez vettem egy méretben megfelelőt.

Namármost, ma elkezdtem lapozgatni az alaplap leírását (ASUS P4P800 SE),
amelyben a ventillátorok számára 2 db csatlakozót helyeztek el.
(+a proci hűtő venti, természetesen)

Kérdésem a következő lenne:
Ha van 5 db ventillátorotok, 2 db venti csati az alaplapon akkor mi az
a bekötési megoldás ami a gépet leginkább kíméli?
:confused:

Simán kössem párhuzamosan a venti csatlakozókat, forrasszam össze a
vezetékeket, rá az alaplapra, aztán hadd szóljon?

Esetleg a táp közvetlen kivezetésére kössem őket?

Tipp?

Collins

#850 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 16:23

Idézet: Collins - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 15:24

Simán kössem párhuzamosan a venti csatlakozókat, forrasszam össze a
vezetékeket, rá az alaplapra, aztán hadd szóljon?

Alaplapi csatlakozóra ne nagyon dugj rá több ventit párhuzamosan szerintem, mert az csak egyre van méretezve, szóval tönkre is mehet.

Lehet kapni olyan elosztót, aminek az egyik végén molex van, amit egy tápcsatlakozóra rá lehet dugni, másik végén pedig több ilyen venti csatlakozó. Vagy csinálhatsz is ilyet, nem nagy kunszt.

Másik megoldás ha veszel mondjuk egy ventillátor vezérlő panelt, akkor potméterrel szabályozhatod is a fordulatszámát a ventiknek.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#851 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 16:19

Idézet: seby - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 17:23

....

Általában szoktak is ilyet a ventihez adni!

De tényleg ne köss több ventit egy alaplapi csatlakozóra, mint egyet!!
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#852 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 18:54

Talán legjobban ideillik a kérdésem: Ha az alábbi rajzot megnézitek, akkor megmondanátok hogy tudnám rákötni a ventit meg a neont egyszerre? Ha a 3 piros és 3 fekete zsinórt összekötöm és leszigetelem, az nem okoz zárlatot? Továbbá ha ez így működik akkor nem kap kevesebb áramot ergo nem fog alacsonyabb ford.on menni a venti?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Köszi a válaszokat!

Szerk.: link lemaradt:P

Szerkesztette: Varagh 2004. 11. 01. 19:15 -kor

***pc update required:(***

#853 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 19:09

Idézet: Varagh - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 19:54

Talán legjobban ideillik a kérdésem: Ha az alábbi rajzot megnézitek, akkor megmondanátok hogy tudnám rákötni a ventit meg a neont egyszerre? Ha a 3 piros és 3 fekete zsinórt összekötöm és leszigetelem, az nem okoz zárlatot? Továbbá ha ez így működik akkor nem kap kevesebb áramot ergo nem fog alacsonyabb ford.on menni a venti?

Köszi a válaszokat!

elvileg összekötheted... gyakorlatileg meg nem látom a rajzot...

#854 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 22:53

tehat akkor muxik igy?:)

#855 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 22:59

Idézet: Varagh - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 23:53

tehat akkor muxik igy?:)

namost... ha sorba kötöd, akkor csak 6V jut a neonnak és 6V a ventinek... ezígy nemjó... :( viszont ha párhuzamosan kötöd, akkor megkapják a 12Vot mind2en, + tudtommal se a ventinek se a neonnak nem kell 8A, így az áram erőssége is korrekt lesz, és vígan fog menni minden... tehát az egyforma színű drótokat köll egymáshoz kötni... :)

#856 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 11:24

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 21:49

Nekem 1.75v-on még a 2GHz-et sem bírja. Elindul a winfos, oszt kakukk. Plána mert autoüzemben 1.7 az alapfesze :think: (1.69v) alapfeszen 145-ös FSB-ig ment, 1,85v 155, 2v 166-os FSB, és még messze nem forr a proci. Épp ez a bajom, és ez volt a kérdés, hogy miért nem megy kisebb fesz-en, erre kellene 5let... Vigyem vissza cserélni?

Ja! Magasabb FSB-n meg abszolut hulla, be sem kapcsol...

Figyi nem minden proci egyformán húzható. Szóval vannak gyengébb darabok is, amik nem olyan jól húzhatók.
Elég fura ez az auto üzem. Mert a Tbred-ekből van 1,5V illetve 1,65V alapfesszel menő, a régebbiek (palo és tbird) pedig 1,75V-ot kértek.

Általában a prociknak amikor a elérhető max órajel közelébe kerülsz, akkor már minimális órajel emeléshez is nagy vcore emelés szükségés, majd később már hiába emeled a vcore-t akkor sem lehet tovább húzni. Egyszerűen akkor ennyi a proci vége, ott már kifullad. Akkor nincs mit tenni. (Én anno kicsit válagattam, amikor a procimat vettem)

Milyen szorzókkal próbáltál eddig fsb-t emelni?
My photos

#857 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 11:28

Collins:

Ha rendszerhűtő ventit veszel a boltban, akkor ahhoz (normális darabokhoz) jár elosztó, amivel molex csatiról szedi le a kakaót és a csati szabadon marad. Célszerű ezt használni első körben. Később pedig rájössz, hogy 5 db venti és mind 12V-ról üzemeltetve nagyon hangos és töprengsz a halkításon. Akkor vagy átkötöd 5V-ra vagy veszel egy előlapi panelt és arról táplálva a ventiket mindet szépen leszabályozod és akkor végre nyugtod lesz.

Szerkesztette: sebgutkopf 2004. 11. 02. 11:29 -kor

My photos

#858 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 16:29

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 21:59

namost... ha sorba kötöd, akkor csak 6V jut a neonnak és 6V a ventinek... ezígy nemjó... :( viszont ha párhuzamosan kötöd, akkor megkapják a 12Vot mind2en, + tudtommal se a ventinek se a neonnak nem kell 8A, így az áram erőssége is korrekt lesz, és vígan fog menni minden... tehát az egyforma színű drótokat köll egymáshoz kötni... :)

Hallod, megcsináltam a cuccot, szalad is vigan, de a két neonnak, mind2 oldalán, tövüknél nem kék hanem lilás a fény, és mintha gyengebb lenne a fenyereje, de lehet hogy még csak tul világos van.

#859 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 00:49

Hahó, tényleg gyengebb a fenye, es a venti se a leggyorsabb ugy erzem.
Mit lehetne tenni?

#860 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:37

Idézet: Varagh - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 1:49

Hahó, tényleg gyengebb a fenye, es a venti se a leggyorsabb ugy erzem.
Mit lehetne tenni?

külön ágra kötni...

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »