HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#921 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 02. 23:37

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 23:02

Eddig csak ott. Ha lehet fixálni a PCI-t meg az AGP-t akkor az, merrefelé van a bios-ban? A frequency/voltage controlnál?

Igen, általában ott.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#922 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 23:44

Auto detect DIMM/PCI clk - enabled
Spread Spectrum - enabled

Vio voltage adjust - ez nem tudom most mennyin van...

ezek vannak ott amiket nem tudom, hogy mi, a több az fsb, magfeszültég, szorzó.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#923 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 00:28

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 23:44

Auto detect DIMM/PCI clk - enabled
Spread Spectrum - enabled

Vio voltage adjust - ez nem tudom most mennyin van...

ezek vannak ott amiket nem tudom, hogy mi, a több az fsb, magfeszültég, szorzó.

Ezek közül egyik sem az.
Az első kettő a más elektronikai eszközökre gyakorolt zavaró hatást illetve a gép fogyasztását próbálja csökkenteni. Néha a gép stabilitásának kárára, így megpróbálhatod kikapcsolni esetleg.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#924 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 09:11

Régebben még a p4 előtti időkben nem nagyon van tudomásom olyan intel platformra készült chipsetről, ami tudta fixálni a pci-t, tehát ez potencionális probléma forrás az ilyen gépek tuningjánál. Javasolt a szabvány fsb-k használata. Értsd 100 --> 133-ra növelni. Persze csak ha bírja a proci. Ha kell lehet neki adni egy kis kakaót támogatásnak.
My photos

#925 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 14:43

MotherBoard Monitorral kapcsolatos a kérdésem.
Beállítottam az alaplapot, és most már méri rendesen a hőmérsékletet.
Case-nek az Asus 2 van beállítva, ez 36 fokos.
CPU Socket-nek az Asus 1, ez 55 fokos.
CPU Diode-nak mit kell beállítani?
Van még Asus 3 ez 125!!!  :confused:  fokos.Ez mi?A proci 2600-os AMD, 2100Mhz-ra van húzva 10x210Mhz-el.
Van még Asus 4 ez 25 fokos.Ez is mi?
És még van olyan hogy Custom, erre 0 fokot ír.Ez mi?
Bocs hogy ilyen hülye vagyok, dehát akkor tanul az ember, ha kérdez  :)

Szerkesztette: petyus_ 2004. 12. 03. 14:44 -kor

#926 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 15:03

És mekkora az a hőmérséklet a procinak, ami még nem sok?

#927 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 16:37

Spire FalconRock II S370 elég vagy vegyek inkább egy másikat, és ha igen milyet ajánlotok?
Nem kell nekem ford. szám szabályozó, meg ilyenek, csak hűtsön rendesen, az se baj ha kicsit hangos.
Max 5-6000Ft értékben

#928 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 16:55

Idézet: seby - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 0:28

Néha a gép stabilitásának kárára, így megpróbálhatod kikapcsolni esetleg.

Kösz, meglátjuk segít-e :)

Idézet

Javasolt a szabvány fsb-k használata. Értsd 100 --> 133-ra növelni. Persze csak ha bírja a proci. Ha kell lehet neki adni egy kis kakaót támogatásnak.

Hát, 133-as fsb-n már kékhalállal nyit az xp induláskor, mondjuk magfeszültséget nem emeltem mikor 133-ra tettem.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#929 Felhasználó inaktív   Milus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 04. 17:42

Sziasztok!

Van egy Celeron 2,4 Ghz-es procim, ABIT IS7 alaplapom, ABIT R9600 256 MB-os videókártyám, 256 MB 3200DDR memóriám, 80 Gb Maxtor vinyóm, a többi nem lényeges!
Arra lennék én kíváncsi, hogy a legújabb játékok (NFSU2,Medal of Honor PA,Counter Strike Source,stb.) eléggé lassan indulnak el és eléggé szaggatnak,közepes grafikai beállítások mellett is és csak nagyon minimum beállításokkal élvezhetőek a játékok.
Eléggé le van terhelve a vinyóm.Lehet, hogy nem ártana egy formázás a vinyóra szétpartícionálni és egy új windows?Lehet az, hogy ha a vinyó le van terhelve belassulnak a játékok?
Vagy fel kellene húzni a gépet egy kicsit? Ha igen hogy kell azt?
Mit kellene tennem?
Légyszives segítsetek, mert el vagyok keseredve, hogy új gépem van és szaggatnak a játékok...
Előre is köszönöm a segítséget!

#930 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 18:09

Idézet: Milus - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 17:42

Eléggé le van terhelve a vinyóm.

Ezt miből lehet megállapítani?

Lehet, hogy nem ártana egy formázás a vinyóra szétpartícionálni és egy új windows?
... el vagyok keseredve, hogy új gépem van...

A vinyód nem új?

Kötelet kötsz rá, lépcsőre vagy létrára állsz és húzod magad felé.

Szerkesztette: Öregszem 2004. 12. 04. 18:10 -kor

Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#931 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 23:11

Mit kellene tennem?
Légyszives segítsetek, mert el vagyok keseredve, hogy új gépem van és szaggatnak a játékok...

Próbáld meg a lemeztöredezettségmentesítőt lefuttatni, az általában szokott segíteni. Meg ha a vinyón kevés a szabad hely amiatt is lehetnek lassúak a játékok.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#932 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 07:19

Sziasztok!
Nem akartok segíteni?
Eddig tök rendesek voltatok mindenre váélaszoltatok.
Vagy ez olyan jellegű hogy döntsem el én?
És azt miért csinálja, hogy ha 10x210-re van húzva a proci, néha fogja magát és kikapcsol /általában ha játszom vagy hasonló/. Ha visszaveszem 10x200-ra akkor nem csinálja. 58 foknál nem szokott melegebb lenni.Ilyenkor kjell emelni a feszültséget?
Prime95-öt nem igazán tudom lefuttatni, mert nincs annyit bekapcsolva a gépem hogy lefusson, és így mindig az elejéről kezdi.
Valami más progi nincs, ami gyorsabban le tudja tesztelni?

Szerkesztette: petyus_ 2004. 12. 05. 07:20 -kor

#933 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 07:40

58 fok már határeset, addig kell húzni amíg stabil, prime-nek nem kell lefutnia, elég ha pár órát hagyod menni...
JóSebesség

#934 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 11:04

Idézet: petyus_ - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 15:43

MotherBoard Monitorral kapcsolatos a kérdésem.
Beállítottam az alaplapot, és most már méri rendesen a hőmérsékletet.
Case-nek az Asus 2 van beállítva, ez 36 fokos.
CPU Socket-nek az Asus 1, ez 55 fokos.
CPU Diode-nak mit kell beállítani?
Van még Asus 3 ez 125!!!  :confused:  fokos.Ez mi?A proci 2600-os AMD, 2100Mhz-ra van húzva 10x210Mhz-el.
Van még Asus 4 ez 25 fokos.Ez is mi?
És még van olyan hogy Custom, erre 0 fokot ír.Ez mi?
Bocs hogy ilyen hülye vagyok, dehát akkor tanul az ember, ha kérdez  :)

De türelmetlen vagy!!!  :p

Általában csak hétköznap szoktam fúrumot olvasni ez csak kivételes, hogy vasárnap felnéztem.

Szóval az mbm-ről. A 36C az ok az a rendszerhőm.
Az 55 viszont kérdéses, hogy a cpu dióda, vagy a foglalatban mért hő. Bekapcsoláskor mutat ennyit, vagy már játék és egyéb dologok után.

A 125C-vel ne foglalkozz az valami marhaság. A 25C megint valószerűtlen bármire mert ettől a hdd-k is melegebbek szoktak lenni.

Az 55C vajon mi a legegyszerűbb, ha felteszel egy everest-et, mert az magától felismeri ezeket és kiírja rendesen egymás alá:
cpu ... : xx C
cpu diode: xx C (ez a magasabb)

Ha csak az egyik jelenik meg magától, akkor csak az az egy érzékelő kiolvasható.

Proci hűtő:
Ha szigorúan vesszük az 5-6000 Ft-os árkategóriát akkor szerintem a TT Silent Boost a neked való. A neve ellenére annyira nem halk (gyár szerint 21db, de ezt a fórumon mindenki tudja hogy kamu), de állításod szerint ez nem akadály. Egy egy full réz borda és egy fura venti és olyan Br 6000 Ft-ért árulják. Ha valahol több, akkor azok nagy árréssel dolgoznak. Amúgy a teljesítménye alapján 3400+-ig ajánlja a gyártó.

Remélem kielégítettem kíváncsiságodat.  ;)
My photos

#935 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 17:49

Kösz szépen.
Még 1 kérdés.
Bluefishben néztem, a silent boost 7500Ft, de néztem egy másikat, egy Thermaltake Volcano 9 CoolMod-ot.
Ez 6000Ft, szerintetek elég lesz nekem?
2600+-os Athlon XP-m van, kb 2,2-re akarom húzni.
És szerintetek, 1 vinyó, Radeon 9600XT, Cd-író, DVD-olvasó, 512 400Mhz, minden gyári hűtővel, a gép tetején egy darab nem tudom hány V-os cooler van.Ehhez elég a 400W-os Codegen táp, vagy inkább vegyek másikat?
És a Vcore-t mikor kell emelni?

#936 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 08:34

Idézet: petyus_ - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 18:49

Kösz szépen.
Még 1 kérdés.
Bluefishben néztem, a silent boost 7500Ft, de néztem egy másikat, egy Thermaltake Volcano 9 CoolMod-ot.
Ez 6000Ft, szerintetek elég lesz nekem?
2600+-os Athlon XP-m van, kb 2,2-re akarom húzni.
És szerintetek, 1 vinyó, Radeon 9600XT, Cd-író, DVD-olvasó, 512 400Mhz, minden gyári hűtővel, a gép tetején egy darab nem tudom hány V-os cooler van.Ehhez elég a 400W-os Codegen táp, vagy inkább vegyek másikat?
És a Vcore-t mikor kell emelni?

Látod ennyit számít a bolt:

Thermaltake Silent Boost 4473 / 5591  Br
Ezt --> ITT<-- láttam. Szóval az a 7,5k kicsit sok érte. Mondtam, hogy olyan 6 körül reális az ára.

Teljesítményre elég a volcano9, de a hangja viszont már nagoyn barátságtalan. Amúgy ez is sebességszabályozós, tehát levéve nem hangos, de akkor már nem is hűt.  Felcsavarna jól nyomja, csak akkor a szobában kicsit kellemetlen bentmaradni.

A táp mindig kényes kérdés volt. Ha nem tapasztalsz instabilitási problémákat akkor elég a tápod, az viszont a magánvéleményem, hogy codegen-ra nem bíznám a gépemet. Manapság már bőven 20k-n belül lehet kapni minőségi 400-as tápokat. Csak érdekesség képpen nézd meg, hogy melyik ágon hány ampert bír a te tápod és nézz meg mondjuk egy 400-as TT, vagy akár csak egy 360-as Chieftec és Enermax tápot, hogy azon mit írnak. Meg fogsz lepődni!
My photos

#937 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 12:51

Mivel sokat szívtam a ramokkal, most örülök hogy megy a gép :) . Nincs már energiám tesztelni, végre játszanék is már. Szóval most alap időzítésen megy a ram, 8,4,4,2.5 -ön 400-on(azért nem 438-on, mert azt az NFS valamiért nem szereti :( . Mi ad jobb teljesítményt? Minél alacsonyabb időzítés, akár a proci visszavétele is, vagy a minél nagyobb sebesség(akár lassú időzítésekkel) ?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#938 Felhasználó inaktív   Thunderbolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 13:06

Idézet: Milus - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 16:42

Sziasztok!

Van egy Celeron 2,4 Ghz-es procim, ABIT IS7 alaplapom, ABIT R9600 256 MB-os videókártyám, 256 MB 3200DDR memóriám, 80 Gb Maxtor vinyóm, a többi nem lényeges!
Arra lennék én kíváncsi, hogy a legújabb játékok (NFSU2,Medal of Honor PA,Counter Strike Source,stb.) eléggé lassan indulnak el és eléggé szaggatnak,közepes grafikai beállítások mellett is és csak nagyon minimum beállításokkal élvezhetőek a játékok.
Eléggé le van terhelve a vinyóm.Lehet, hogy nem ártana egy formázás a vinyóra szétpartícionálni és egy új windows?Lehet az, hogy ha a vinyó le van terhelve belassulnak a játékok?
Mit kellene tennem?

Nekem elég kevésnek tűnik ott az a 256 MB memória ezekhez a játékokhoz, de főleg a MoH PA-hoz.
Legalább 512 MB kellene szerintem, de ha több az se baj.
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H, AMD Phenom II X2 555, Revoltec Pipetower AM2-T1, 2x Kingmax 2GB DDRIII-1600, Samsung 640 GB SATA, LG DVD-RW SATA, LG W2253V-PF, FSP 400-60APN

#939 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 13:25

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 13:51

Mivel sokat szívtam a ramokkal, most örülök hogy megy a gép :) . Nincs már energiám tesztelni, végre játszanék is már. Szóval most alap időzítésen megy a ram, 8,4,4,2.5 -ön 400-on(azért nem 438-on, mert azt az NFS valamiért nem szereti :( . Mi ad jobb teljesítményt? Minél alacsonyabb időzítés, akár a proci visszavétele is, vagy a minél nagyobb sebesség(akár lassú időzítésekkel) ?

Saját tapasztalat:

Nálam a két beállítás 3d-ben nagyjából azonos teljesítményt ad

cpu  2310Mhu (11x210) ram így 2-3-3-7-en (420Mhz) = cpu 2200Mhz (10x220) ram 2,5-3-3-7 (440Mhz)
Ezek után annyira nem izzasztom a procit.

Mondjuk ez nem azonos eset mint amit írtál, de a konklúziót mindenki levonhatja magának.

Számomra a tanulság az, hogy az amd k7 szériás platformjánál a teljesítményt legjobban gátló erőforrása mindig az fsb (nem úgy mint a p4-eknél ahol 800Mhz-nél járkálnak és hamarosan jön az 1066). Alapvetően ez az alacsonyabb fsb gátolja a dual channel ddr kihasználását is, mert hiába tudna a memória busz jóval gyorsabb lenni, az a proci felé nem megy fsb miatt gyosabban. Innentől fogva minden olyan beállítási próbálkozás, ami ezt a sávszélességet javítja jelentősen gyorsítja a k7 rendszereket.
Mint nálam látható 10Mhz fsb csökkenést 110Mhz proci freki emelés tudott kompenzálni.
Mivel az nfroce chipset jó memókezelésben ezért az időzítésnek olyan durva hatása nincsen mint más lapok esetében.
My photos

#940 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 15:28

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 13:25

Saját tapasztalat:

Nálam a két beállítás 3d-ben nagyjából azonos teljesítményt ad

cpu  2310Mhu (11x210) ram így 2-3-3-7-en (420Mhz) = cpu 2200Mhz (10x220) ram 2,5-3-3-7 (440Mhz)
Ezek után annyira nem izzasztom a procit.

Mondjuk ez nem azonos eset mint amit írtál, de a konklúziót mindenki levonhatja magának.

Számomra a tanulság az, hogy az amd k7 szériás platformjánál a teljesítményt legjobban gátló erőforrása mindig az fsb (nem úgy mint a p4-eknél ahol 800Mhz-nél járkálnak és hamarosan jön az 1066). Alapvetően ez az alacsonyabb fsb gátolja a dual channel ddr kihasználását is, mert hiába tudna a memória busz jóval gyorsabb lenni, az a proci felé nem megy fsb miatt gyosabban. Innentől fogva minden olyan beállítási próbálkozás, ami ezt a sávszélességet javítja jelentősen gyorsítja a k7 rendszereket.
Mint nálam látható 10Mhz fsb csökkenést 110Mhz proci freki emelés tudott kompenzálni.
Mivel az nfroce chipset jó memókezelésben ezért az időzítésnek olyan durva hatása nincsen mint más lapok esetében.

Akkor megpróbálom én is levonni magamnak a következtetést :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »