HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1181 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:32

Volt nálam tegnap egy processzorhűtő csere, és utána, /alapon hajtva/ ha rámentem a CPUBurn-ben, hogy burn!, akkor kikapcsol a gép azonnal. Megnéztem, a processzoron kicsit szét volt kenődve az ezüst paszta.Miután megtisztítottam már jó volt. Csak az lenne a kérdésem /gondolom biztos az volt a baj/, hogy miért csinálta ezt? Úgy értem mit okoz a szétkenődött paszta? És miért csak a CPUBurn-nél jön ki? Prime95-el negyed órát járattam, csak hogy kipróbáljam azzal is rossz-e, de nem kapcxsolt ki. Ja, és este lement egy DVD-re konvertálás, és semmi baja nem volt, pedig ott azért kell a proci.

#1182 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:36

Lehet, hogy nem stabil a oprendszered.
SPM fokozat pajti!!!

#1183 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:37

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 19:32

Úgy értem mit okoz a szétkenődött paszta?

Az ezüstpasztával vigyázni kell mit kensz össze vele, mert elektromosan is vezet.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1184 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 21:39

Idézet: seby - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 20:37

Az ezüstpasztával vigyázni kell mit kensz össze vele, mert elektromosan is vezet.

Pontosan.

Igazság szerint se az ezüst se a sima pasztóból nem kell sokat felkenni. Elég egy vékony filmréteg, úgyis kinyomja a fölösleget a borda a rászorulásakor.
My photos

#1185 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:54

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 21:39

Pontosan.

Igazság szerint se az ezüst se a sima pasztóból nem kell sokat felkenni. Elég egy vékony filmréteg, úgyis kinyomja a fölösleget a borda a rászorulásakor.

Tudom, csak le akrtam tisztítani a pasztát a prociról, és közben kicsit szétkenődött.,

#1186 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:37

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 16:54

Tudom, csak le akrtam tisztítani a pasztát a prociról, és közben kicsit szétkenődött.,

Ilyen esetre az alkohol és zsepi elsőkörben, majd fültisztító pálca a bevált módszer nálam.
My photos

#1187 Felhasználó inaktív   Cry 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 00:53

Sziasztok! Elképzelhető hogy az alaplap miatt például az alaplap hűtése miatt nem tudom rendesen huzni a procit? És ha igen tudnanekem vki vmit ájánlani? (athlon xp 2100+ tbred B , az alaplap : abit nf7 v1.2)

#1188 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 08:15

Idézet: Cry - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 1:53

Sziasztok! Elképzelhető hogy az alaplap miatt például az alaplap hűtése miatt nem tudom rendesen huzni a procit? És ha igen tudnanekem vki vmit ájánlani? (athlon xp 2100+ tbred B , az alaplap : abit nf7 v1.2)

Az a régebbi revízió hivatalosan nem támogatja a 200-as fsb-t. Gyakorlatban az abit-nál az 1.xx-esek többsége szokta bírni, míg pl az asus-nál egyik sem vitte. Szorzót gondolom tudsz állítani tehát tuningolni mindenképpen tudsz csak ne várj el 220-as fsb-ket. Chipset fesz emeléssel valószínűleg magasabbra tudod venni az fsb-t és ezen lapoknál tanácsos a gyári hűtőt kicserélni valami másra. Nálam pl.: a 47-ez zalman van rajta ami teljesen passzívan jobban hűti, mint a gyári aktív.
Procinak mekkora feszt adsz? Milyen értéken megy még a tuning és mi az min már nem?
My photos

#1189 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:11

Nos Én nem tuningolni akarok, de talán itt hamarabb kapok választ.

Szóval Van egy IS7-E lap. NB hűtő egy TT tiger.  Szerintetek elfér mellette egy Zalman 7700? Esetleg valakinek gyakorlati taqpasztalata?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1190 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:03

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 9:11

Nos Én nem tuningolni akarok, de talán itt hamarabb kapok választ.

Szóval Van egy IS7-E lap. NB hűtő egy TT tiger.  Szerintetek elfér mellette egy Zalman 7700? Esetleg valakinek gyakorlati taqpasztalata?

Nekem ASUS A7N8X gyári hűtőjével elfért az alaplapon, csak a házba nem  :D

#1191 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 09. 20:28

Csak erdekesseg:
ECS M848A alaplap, SiS 746 chipset, Sempron 2200+ proci a konfig.
Ami engem nagyon meglep az a memoria:
Kingston PC2100 (133MHz 2.5-3-3-6, KVR266X64C25/512)
jelenleg CAS 2.5 mellett STABIL 200MHz-en.
Hogy lehet ez?

Most megprobalom feljebb nyomni, majd jovok es beszamolok rola...

szerk: mem feszultseget nem emeltem, nem is engedi a lap BIOSa.

Szerkesztette: szabinar 2005. 02. 09. 20:32 -kor

#1192 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 22:52

Na, beszereltem életemben először vízhűtést a gépbe.
Volt vele elég bajom. :(
És most jött csak a java. Bekapcsoláskor pár másodperc múlva kikapcsolt a gép. Csináltam egy clear CMOS-t, ezután a 2600+ 1150Mhz-en fut. Visszaállítottam az alap!!! értékeket /166x11,5/, és ugyanazt csinálja a gép. Valakinek van valami ötlete esetleg?

Most nézem, miközben itt írogatok, a proci !!!56!!! fokos. Nem csoda, hogy már a BIOS sem jött be 1900Mhz-en. Mit ronthattam el? Ezt a gépet tesztelésre kaptam, egy Switech rendszer van benne. A pumpára az van írva, hogy 700l/óra. Videókártya, és processzorhűtő van benne. A vizet egy kis radiátor hűti, amire 2db 8cm-es venti van rakva teljes fordulaton. A sorrend:/nem tudom mivel kell kezdeni leírni/ kiegyenlítő tartály, radiátor, CPU, pumpa, GPU, kiegyenlítő tartály. Mi lehet a gond? Raktam rá hővezető pasztát bőven, a blokk is rendesen fel van fogatva. A videókártyáról nem tudok adatot, mindenesetre tapintásra jónak tűnik.

Szerkesztette: petyus_ 2005. 02. 09. 23:09 -kor

#1193 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 23:27

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 21:52

És most jött csak a java. Bekapcsoláskor pár másodperc múlva kikapcsolt a gép. Csináltam egy clear CMOS-t, ezután a 2600+ 1150Mhz-en fut. Visszaállítottam az alap!!! értékeket /166x11,5/, és ugyanazt csinálja a gép. Valakinek van valami ötlete esetleg?

Most nézem, miközben itt írogatok, a proci !!!56!!! fokos. Nem csoda, hogy már a BIOS sem jött be 1900Mhz-en. Mit ronthattam el? Ezt a gépet tesztelésre kaptam, egy Switech rendszer van benne. A pumpára az van írva, hogy 700l/óra. Videókártya, és processzorhűtő van benne. A vizet egy kis radiátor hűti, amire 2db 8cm-es venti van rakva teljes fordulaton. A sorrend:/nem tudom mivel kell kezdeni leírni/ kiegyenlítő tartály, radiátor, CPU, pumpa, GPU, kiegyenlítő tartály. Mi lehet a gond? Raktam rá hővezető pasztát bőven, a blokk is rendesen fel van fogatva. A videókártyáról nem tudok adatot, mindenesetre tapintásra jónak tűnik.

bekapcsoltad a vízhűtést? :D azért teszteldted valamennyit is elötte???
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#1194 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 06:31

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 22:52

Felfekszik rendesen a blokk?
SPM fokozat pajti!!!

#1195 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 06:54

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 6:31

Estze már nem volt időm újra próbálni, majd ma megnézem. Amúgy ha negyed órát dolgozok studio 9-el /nem konvertálok, csak szerkesztek/, utána kikapcsol, gondolom túlmelegedés miatt.

Egyébként előtte negyed órát ment ,magában a vízhűtés, levegő sincs benne /csak a kiegyenléítő tartályban :D /

#1196 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 13:56

a birtokomba került egy abit nf7, ami "szerintem egész jó" tunningalaplad és a benne lévő athlon xp 2.5-öt lehetne húzni de ha beállítom az alaplap által felajánlott 3200+ ra akkor nem hajlandó elindulni?

nem tudnátok olyna helyet ahonnan lehetne olcsón speedstripet beszerezni (lehet akkor nem 3 hónapa alatt)
a coolingról egy tt a 1607 gondoskodik

még garos.............. de a drótozgatás is megoldható

a lot of THX

lord bunfi  :offtopic: mcrae

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#1197 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 13:59

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 7:31

javaslom nézd meg hogy a cpu cooler is fail esetén kikapcsolás ki van e pipálva vagy valamilyen (asusokra jellemző) védőmechanizmus gátolja e a tunningot

az athlon  xp 2600-ot nem igazán clockolható ffelszabadítás nélküln

:D  :D

#1198 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 15:53

Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 14:56

a birtokomba került egy abit nf7, ami "szerintem egész jó" tunningalaplad és a benne lévő athlon xp 2.5-öt lehetne húzni de ha beállítom az alaplap által felajánlott 3200+ ra akkor nem hajlandó elindulni?

nem tudnátok olyna helyet ahonnan lehetne olcsón speedstripet beszerezni (lehet akkor nem 3 hónapa alatt)
a coolingról egy tt a 1607 gondoskodik

még garos.............. de a drótozgatás is megoldható

a lot of THX

lord bunfi mcrae

Valószínűleg azért nem indul el 3200+ ként mert a proci alapfeszen nem viszi a 2200Mhz-et.
Nincs szükség semmi speciális dologra csak el kéne olvasni az alaplap manualját, amiben benne van, hogyan kell manuálisan beállítani a proci órajelét és hogyan kell vcore-t emelni, hogy menjen is annyin. Természetesen ha a proci eleve képtelen a fent említett órajelen üzemelni akkor sincs gond a lap filálni tudja a pci frekit így az fsb emelésével tetszőleges órajelre húzhatod a procit. Természetesen az igazi tuning nem fog menni magfesz emelés nélkül.

Javaslom, hogy olvass bele ennek a topicnak csak az első 1-3 oldalába. A többi nem fontos a lényeg ott le van írva utána már ismétlődnek a kérdések. ;)

Ja és eszedbe ne jusson drótozni!!!  :eek:

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 02. 10. 15:54 -kor

My photos

#1199 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 16:18

Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 13:59

az athlon  xp 2600-ot nem igazán clockolható ffelszabadítás nélküln

:D  :D

Így van, sebgutkopf kolléga leírta a lényeget. Ilyeneket meg ne írkálj ha nem is értesz a dologhoz!
Jó olvasgatást :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1200 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 19:28

Újrakentem a pasztát, és újra rátettem a blokkot. Most 2000Mhz-en CPUBurn 20 perc alatt 59 fokra felmelegszik. Normális ez? Mi lehet még probléma?

Szerkesztette: petyus_ 2005. 02. 10. 19:28 -kor

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.