HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1861 Felhasználó inaktív   LoafeR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 17:35

Köszi az infót de EGYELŐRE  ;) nincs zsé újításra mert 72k-t költöttem a gépre a múlt hónapban. Marad a tuning  :D

#1862 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 18:30

Idézet: LoafeR - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 18:35

Köszi az infót de EGYELŐRE  ;) nincs zsé újításra mert 72k-t költöttem a gépre a múlt hónapban. Marad a tuning  :D

:up:  ;)  Akkor marad a húzás. Húzd meg a procidat! :D
FSB: 166@200MHz (333@400MHz), 1,65V @ MAX 1,85V :up:

#1863 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 18:34

Idézet: Omega - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 18:28

Ha teheted ($), inkább válts át 'C'-s Northwood-ra, én is azt tettem. Olcsón megúszod de a különbség ég és föld! :)

az attol fugg, milyen programot hasznalna...

nem akartam beszolni, de mar annyiadik alkalommal latom toled, hogy ohatatlanul is bele kellett kotnom :Đ

de gyere, a gugahun elintezhetjuk :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1864 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 20:39

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 19:34

az attol fugg, milyen programot hasznalna...

nem akartam beszolni, de mar annyiadik alkalommal latom toled, hogy ohatatlanul is bele kellett kotnom :Đ

de gyere, a gugahun elintezhetjuk :Đ

:)  Nicsak, egy Alvaro! :eek:  :)

Nem, ez lefutott mondat. Anno ezen mondat miatt váltottam 1.6-os NW 'A'-ról 2500+ Bartonra. Nagyon rossz csere volt! Ez a cucc most volt nálam vissza kölcsönben, 1,6@2,4GHz alapfeszen, és minden jobban ment... igen, játékok is!

Nézd, egy jó kis 2,4-es, tuningolható Northwood 'C'-nek nincs párja Bartonban, semmiféle 3200+-ra húzott notebook proci... az A64 talán ellenfele, főleg a legújabbak (Venice, Winchester magos pl.; és a beépített memóvezérlő, s939, stb), de a Barton marhára nem. Ezt tapasztaltam. Amivel foglalkozom: írás, grafika, tömörítés, kikódolás. Sokat ülök a gép mellett, sokat számít a hőfok (csendesebb léghűtés elég a Northwood 'C'-hez).

Beszélgessünk, de nem tudsz meggyőzni szerintem, mert én már megszívtam az AMD fanok tanácsát 2004. áprilisban. :)

Szerkesztette: Omega 2005. 07. 18. 20:42 -kor

#1865 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 10:03

nem akarlak en meggyozni semmirol, de amire nekem kell, abban meg a p4 architektura nincs sehol. mikor fraktalokat szamoltatok meg ilyesmi. ez mondjuk nem egy altalanos felhasznalas :D fotokat is muvelek, abban sem olyan rossz a k7. legalabbis a kis csutka 8 megas kepeimet jol birja. amiben meg lassu, abban a p4 is az :Đ
nekem amugy mindegy, nem szolok bele, de te se te'ritgesse' :Đ

tuningolni meg mindet lehet, csak ne a legnagyobbat vedd, ugy jobban mutat a @ ertek :Đ
de ha tenyleg nagy teljesitmenyt akarsz, a nw meg k7 amugyis a mult ocskasagai koze szorult :Đ
ha meg lesz@rod, akkor igazad van :omg:

Szerkesztette: alvaro 2005. 07. 19. 10:09 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1866 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 16:16

Idézet: Omega - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 21:39

:)  Nicsak, egy Alvaro! :eek:  :)

Nem, ez lefutott mondat. Anno ezen mondat miatt váltottam 1.6-os NW 'A'-ról 2500+ Bartonra. Nagyon rossz csere volt! Ez a cucc most volt nálam vissza kölcsönben, 1,6@2,4GHz alapfeszen, és minden jobban ment... igen, játékok is!

Nézd, egy jó kis 2,4-es, tuningolható Northwood 'C'-nek nincs párja Bartonban, semmiféle 3200+-ra húzott notebook proci... az A64 talán ellenfele, főleg a legújabbak (Venice, Winchester magos pl.; és a beépített memóvezérlő, s939, stb), de a Barton marhára nem. Ezt tapasztaltam. Amivel foglalkozom: írás, grafika, tömörítés, kikódolás. Sokat ülök a gép mellett, sokat számít a hőfok (csendesebb léghűtés elég a Northwood 'C'-hez).

Beszélgessünk, de nem tudsz meggyőzni szerintem, mert én már megszívtam az AMD fanok tanácsát 2004. áprilisban. :)

Nekem eddig egy b-s nw volt 2.533@2.8 most cseréltem egy 2.66-ra C1-es. Ez megy akár 2.5-ig is igaz itt csak butul DE nem akar alap órajelen stabilan menni 3GHz-en. Felemeltem 1.5-re így már egész éjjel jól ment a prime 95. Áruld már el hogy megy neked alap frekin ennyire? :) A hőfok most 29-30 fokos szoba mellett 42 44 alapon és 52-55 terhelve. Jó lene valahogy alap frekin hajtani vagy valamit kitörpölni hogy menjen feljebb is stabilan :) Nah bocs a sok rizsáért csak kissé frusztrált hogy a2.4-es még magasabb fsb-re is fölmászik :)

Üdv

#1867 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 16:15

Sziasztok!

Ide is leirom a kérdésem hátha tud valaki segíteni, abszolut kezdő vagyok.
Celeron 2,4-es D procim van.
ha 3,6-ra viszem fel(jumper-el), semmi baja nincs, normálisan elindul a Win , ha default-on hagyom a jumper-t és a biosban állítom át a 133-at 160-ra (2,9Ghz), megkérdezi normál vagy csökkentett módban indítsam a windows-t. Ez mitől van? Mennyire érdemes állítani bios-ban ilyenkor a fesz-t? Ha 3,6-on hagyom, lesz valami baja? Normál gyári intel hűtő van rajta.

#1868 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:05

Idézet: matavman - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 17:15

Sziasztok!

Ide is leirom a kérdésem hátha tud valaki segíteni, abszolut kezdő vagyok.
Celeron 2,4-es D procim van.
ha 3,6-ra viszem fel(jumper-el), semmi baja nincs, normálisan elindul a Win , ha default-on hagyom a jumper-t és a biosban állítom át a 133-at 160-ra (2,9Ghz), megkérdezi normál vagy csökkentett módban indítsam a windows-t. Ez mitől van? Mennyire érdemes állítani bios-ban ilyenkor a fesz-t? Ha 3,6-on hagyom, lesz valami baja? Normál gyári intel hűtő van rajta.

Ennyi infó alapján kicsit nehéz segíteni. Először is milyen alaplapod van (márka, típus, chipset), másodszor jumperrel mit mire állítottál, hogy kijött a 3.6ghz. Biosban mi akadálya van a 3.6ghz beállításának?
Ramot hogyan hajtod, szinkronban, az fsb-nél gyorsabban, vagy leosztva? Most mennyi vcore-t kap a proci, a chipset....
My photos

#1869 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 15:24

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 14:05

Ennyi infó alapján kicsit nehéz segíteni. Először is milyen alaplapod van (márka, típus, chipset), másodszor jumperrel mit mire állítottál, hogy kijött a 3.6ghz. Biosban mi akadálya van a 3.6ghz beállításának?
Ramot hogyan hajtod, szinkronban, az fsb-nél gyorsabban, vagy leosztva? Most mennyi vcore-t kap a proci, a chipset....

ujujujujujjj  :think: olyanokat kérdezel... hülye vagyok az ilyenekhez  :bolond:  :rolleyes:
Nos van egy Soltek SL-PT880E2-R alaplap, VIA PT880 Chipset-el. alaplapon jumperrel 3 opció van : 100 Mhz (FSB400), 133Mhz(FSB533) 200Mhz (FSB800), utóbbira tettem a jumper-t ugy sikerült 3,6-ot kihozni. Ram-hoz nem nyultam mert nem tudom hogy kell szinkronban hajtani, (2db 400mhz-es 256Mb RAm van). Féltem 3,6-on hagyni a procit mert nem tudom a gyári hűtő birná-e, azonkivül nem tudom mekkora fesz kell neki.

#1870 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 15:51

Idézet: matavman - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 16:24

ujujujujujjj  :think: olyanokat kérdezel... hülye vagyok az ilyenekhez  :bolond:  :rolleyes:
Nos van egy Soltek SL-PT880E2-R alaplap, VIA PT880 Chipset-el. alaplapon jumperrel 3 opció van : 100 Mhz (FSB400), 133Mhz(FSB533) 200Mhz (FSB800), utóbbira tettem a jumper-t ugy sikerült 3,6-ot kihozni. Ram-hoz nem nyultam mert nem tudom hogy kell szinkronban hajtani, (2db 400mhz-es 256Mb RAm van). Féltem 3,6-on hagyni a procit mert nem tudom a gyári hűtő birná-e, azonkivül nem tudom mekkora fesz kell neki.

Akkor az első javaslatom, hogy inkább biosban tuningolj.
Adj 166-os fsb-t a procnak és gondoskodj, hogy a ram szinkronban menjen az fsb-vel, vagy ha felfelé osztod, hogy 200-on járjon akkor 5:6 arányba állítsd. Először persze szinkronban nézd meg, mert előbb meg kell győződnöd a proci stabilitásáról ezen az órajelen. Figyeld a hőmérsékleteket és futtass teszteket/játszál.... ha kidob a gama a desktopra, akkor növelj egy lépésnyi (+0,0125V) vcore-t a procinak. Ha ez sem elég megint egy picit. A proci hőmérséklet figyelése kötelező. Ha ez a része már stabil a rendszerednek, akkor lehet a memóriánál ráhajtani a jobb időzítésekre, vagy a nagyobb órajelre.
My photos

#1871 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 16:20

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:51

Akkor az első javaslatom, hogy inkább biosban tuningolj.
Adj 166-os fsb-t a procnak és gondoskodj, hogy a ram szinkronban menjen az fsb-vel, vagy ha felfelé osztod, hogy 200-on járjon akkor 5:6 arányba állítsd. Először persze szinkronban nézd meg, mert előbb meg kell győződnöd a proci stabilitásáról ezen az órajelen. Figyeld a hőmérsékleteket és futtass teszteket/játszál.... ha kidob a gama a desktopra, akkor növelj egy lépésnyi (+0,0125V) vcore-t a procinak. Ha ez sem elég megint egy picit. A proci hőmérséklet figyelése kötelező. Ha ez a része már stabil a rendszerednek, akkor lehet a memóriánál ráhajtani a jobb időzítésekre, vagy a nagyobb órajelre.

Hogy tudok gondoskodni arrol hogy a RAM szinkronban legyen? Ram órajelét is át kell állítani? Ha igen , mire?

#1872 Felhasználó inaktív   szbszy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 00:50

Hi! Nekem van egy P4 (nem celeron) procim ami 3GHz-s! Ezt szeretném húzni de nemtudom hogy hogyan csináljam HELP ME please!!!!! Alaplap: ASUS P4P800S SE Táp: ChiewTech 420W

#1873 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 07:57

Idézet: matavman - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 17:20

Hogy tudok gondoskodni arrol hogy a RAM szinkronban legyen? Ram órajelét is át kell állítani? Ha igen , mire?

A ram órajelét állítsd be úgy, hogy az fsb-vel szinkronban legyen. Ebben segít még a lapod manualja.
My photos

#1874 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 07:59

Idézet: szbszy - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 1:50

Hi! Nekem van egy P4 (nem celeron) procim ami 3GHz-s! Ezt szeretném húzni de nemtudom hogy hogyan csináljam HELP ME please!!!!! Alaplap: ASUS P4P800S SE Táp: ChiewTech 420W

Egy pár oldallal előtted volt asszem egy pont ilyen lapról szó, olvass vissza.
Mintha ez az SE kivitel nem a tuningra lenne kihegyezve, ha jól emlékszem ezért kissé korlátozottak a lehetőségeid.
My photos

#1875 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 08:12

Idézet: matavman - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 16:24

Ennél a felállásnál szigorúan a jumperos tuningmegoldást kell alkalmazni. Ha szépen értelmesen működik a cucc, és ténylegesen is szükség van a tuningolt teljesítményre.

Ezeknél a "tréfás módon tuningolható" VIA-s lapoknál, ahol jumperes tuningmegoldás van a lapon, akkor csak ezzel szabad kisérletezni, a BIOS-ból való apró lépésközű tuning általában nem szokott menni olyan LYÓL. Sőt, általában rosszabbul.

Tuning VIA-s lap.  :D Röhej, de néha kifogja az ember. Egy szerencsés procival együtt.  ;)

SŐT! Még a proci feszejt (Vcore) sem kell jelen esetben buzerálni, a procihőfokot pedig meg lehet kukkantani briósból, vagy egyéb progival vindóz alól.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2005. 08. 02. 08:14 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1876 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 08:10

Helló!

AMD processzorok esetében a 'grafitos' megoldás melyik processzortípusig/órajelig működik?
Most nézegettem, hogy újabban már 'ezüstlakkot' használnak (hol lehet ilyet kapni???) Egy athlon XP1800+ hoz gondolom már ilyen kell ugye?

#1877 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 08:28

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 9:10

Helló!

AMD processzorok esetében a 'grafitos' megoldás melyik processzortípusig/órajelig működik?
Most nézegettem, hogy újabban már 'ezüstlakkot' használnak (hol lehet ilyet kapni???) Egy athlon XP1800+ hoz gondolom már ilyen kell ugye?

Az athlon xp-knél még működött. A bartonnál már szerintem nem. De a tbred B-sek gyárilag szorzó mentesek voltak, amíg xp néven futottak. A semprom már más név hiába azonos mag.

Ezüstözés azért kicsit macera. Annó csináltam thunderbirdnél és xp-nél is, de ott előtte a lyukakat fel kellett tölteni.... Annak idején az oktogonona van az a Conrad, vagy mi műszaki bolt ott vettem.
My photos

#1878 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 00:33

Hali!
Egy kis ramtesztelés:
Ha pl. este elindítok egy memtestet, de az mondjuk hajnali 2-kor elkezd hibákat produkálni, és én csak reggel 7-kor veszem ezt észre, akkor ettől károsodhat a ram?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1879 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 07:44

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 1:33

Hali!
Egy kis ramtesztelés:
Ha pl. este elindítok egy memtestet, de az mondjuk hajnali 2-kor elkezd hibákat produkálni, és én csak reggel 7-kor veszem ezt észre, akkor ettől károsodhat a ram?

Nem hinném, hogy ettől baja lenne. Főleg, hogy a memtest többféle tesztet futtat, amelyeknek egymástól függetlenül lehet jó, vagy hibás az eredménye. Mondjuk mivel loop-ol a tesz ezért újra lenyomja.

Ha nagyon nem bírná a ram szerintem az a túl fok fesz miatt lehet, nagy túzott igénybevételnél hibázik, lefagy..., megáll a rendszer.
Csak nem valami ram tuningba fogtál?
My photos

#1880 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 11:07

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 8:44

Nem hinném, hogy ettől baja lenne. Főleg, hogy a memtest többféle tesztet futtat, amelyeknek egymástól függetlenül lehet jó, vagy hibás az eredménye. Mondjuk mivel loop-ol a tesz ezért újra lenyomja.

Ha nagyon nem bírná a ram szerintem az a túl fok fesz miatt lehet, nagy túzott igénybevételnél hibázik, lefagy..., megáll a rendszer.
Csak nem valami ram tuningba fogtál?

Csak bántott a dolog, hogy a procim bírja a 9*260-at is, de a ram miatt kénytelen vagyok 250-en járatni :)
Régebben mikor tesztelgettem, akkor nem nagyon bírta a 426-ot(ez amúgy jó kérdés: memtest 216-nak, CPU-Z, everest 213-nak írja. Most akkor mennyi?) Csak nem emlékeztem, hogy akkor emeltem-e feszt, vagy nem. Hát most emeltem, így eddig úgy néz ki megy a 2,5-4-4-7 ráadásul dualban :)
+0,1V-t emeltem, most speedfan szerint kb 2,67-68V-t kap. 3,3,6-ra még +0,2V-vel sem hajlandó :(
Hát ennyi a nagy tuning :) Azért biztos ami biztos alapon inkább csak akkor fogom futtatni, amikor néha rá tudok nézni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »