HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő kérdések. A Prohardver fórumról menekültem. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő kérdések. A Prohardver fórumról menekültem. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 09. 17. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: B_Csaba - Dátum: 2016. 09. 17. 22:18

Csumi Jahno, mi a helyzet?

De ha már itt kukkolsz, mint valami 20 Ft-os peep show-ban, elmondhatnád, hogy ez meg ez vagyok, innen meg innen jöttem.
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   B_Csaba 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 09. 17. 23:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 09. 17. 23:24

De ha már itt kukkolsz, mint valami 20 Ft-os peep show-ban, elmondhatnád, hogy ez meg ez vagyok, innen meg innen jöttem.

Van 20 Ft-os peep show? Vagy csak kóstolgatsz? Szépen beszéljél hogy megkedveljelek. Mire vagy kíváncsi? Kezdjem 2001 januárjától, mikor először regisztráltam? Vagy elég annyi hogy a 13. kerületből jöttem? Szomorú hogy nem emlékszel rám, de nem is baj, lehet ki kéne venned 2 hét szabit, egy kicsit pihenni. Sajnos a régi arcokból már szinte csak te vagy. Nagyon ritkán járok már erre, de azt latom hogy eltűnt innen néhány jó arc, Gyafi, s3nki, caratyuska, Templomegere, Krinyo, és még sorolhatnám, mellesleg ők egy kivételével, személyesen is ismernek. Azt meg kimondottan rossz látni, amilyen csúnyán " beszélnek" itt az emberek, régen ennek a feléért is törölve lett az user, most meg a főoldalon, egy note 7 cikk alatt is szégyen ami van. Na mind1, további szép napot, sok sikert, sok egészséget, hajrá hwsw, hátha 1x olyan lesz még mint 16 éve.. :cool2: :closedeyes:

#23 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 18. 00:08

Üzenet megtekintéseIdézet: B_Csaba - Dátum: 2016. 09. 17. 23:47

Azt meg kimondottan rossz látni, amilyen csúnyán " beszélnek" itt az emberek, régen ennek a feléért is törölve lett az user, most meg a főoldalon, egy note 7 cikk alatt is szégyen ami van. Na mind1, további szép napot, sok sikert, sok egészséget, hajrá hwsw, hátha 1x olyan lesz még mint 16 éve.. :cool2: :closedeyes:

Ez a fórum már rég nem az a fórum. A motorváltás után még úgy ahogy aktív volt 1-2 évig, aztán olyan 2012 után egyre durvábban elhalt az egész. A cikkek alatti kommentek jelentik még az életet az oldalnak, egész jól lehet trollkodni, nincs baj a keményebb szövegekkel sem, de az a Disqus-felület nagy kalap fekália, egyszerűen használhatatlan. Még így is csodálom, hogy a hwsw bírja, nem húzta le a rolót. Már a prohardvernek sem megy úgy, mint régen, s3nki is 2011 után újrakezdte egy kisebb oldallal (ekkor elveszett a régi HOC-fórum), de azon sincs forgalom, pár éve az új fórumot is levette az oldalról, és átment cikkező online shopba.

Ott van még a HUP, de nagyon komolytalan, egy embernek a magánjátszótere, és bár még így is vannak témák, amelyekhez megérné hozzászólni, de már a regisztrációnál is olyan hülyeségek vannak bevezetve, mint személyi igazolvány mellékelése a néveredetiség bizonyítására, meg tagajánlás, meg fosolmány írása és hogy miért akarsz tag lenni. Elmegy az ilyen 'ba.

Ebbe a Hardforumba még nem néztem bele, nem volt még rá időm.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#24 Felhasználó inaktív   registry 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2016. 09. 19. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 09. 10. 15:37

Van valami konkrét problémád, vagy csak hozzászólást generálsz? Mindegyik más témakör, BGA-t ezer+1 helyen csinálnak, a miniPCken meg opciósan olcsóbb kicserélni az alaplapot, mint szopolni a javításokkal. tápot is lehet néha occsón, de sokszor egyszerűbb cserélni.

Már mi az, hogy 'csak hozzászólást generálok;' teljesen őszinte kérdés. Először is én nyitottam a topikot, azzal a céllal, hogy első sorban erre a kérdésre választ kapjak. :p Nem úgy gondoltam, hogy én megállapítom a hibát, aztán aszerint viszem A, vagy B szervizbe/szerelőhöz, hanem elviszem 'a' szervizbe/szerelőhöz, ahol megcsinálják/aki megcsinálja, függetlenül attól, hogy mi baja van a gépnek. Vagy rosszul gondolom?

Szerkesztette: registry 2016. 09. 19. 12:31 -kor

#25 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 25. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: registry - Dátum: 2016. 09. 19. 12:29

Már mi az, hogy 'csak hozzászólást generálok;' teljesen őszinte kérdés. Először is én nyitottam a topikot, azzal a céllal, hogy első sorban erre a kérdésre választ kapjak. :p Nem úgy gondoltam, hogy én megállapítom a hibát, aztán aszerint viszem A, vagy B szervizbe/szerelőhöz, hanem elviszem 'a' szervizbe/szerelőhöz, ahol megcsinálják/aki megcsinálja, függetlenül attól, hogy mi baja van a gépnek. Vagy rosszul gondolom?

Rosszul gondolod, de hogy egy ősrégi hwsw-s mondás tartja, cserélj tápot, ha kicserélted és mindig nem jó, akkor lecseréled a keresőt is :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#26 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 25. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: registry - Dátum: 2016. 09. 19. 13:29

Ja, csak monitort máshova érdemes, mint laptopot. Persze ha gazdaságosság a lényeg. Amúgy hozd hozzám és ellátom a baját bárminek.
Make love not Wor.

#27 Felhasználó inaktív   registry 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2016. 09. 29. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 09. 25. 22:13

Ja, csak monitort máshova érdemes, mint laptopot. Persze ha gazdaságosság a lényeg. Amúgy hozd hozzám és ellátom a baját bárminek.

És te gazdaságos is vagy? Hol rendelsz? Vállalsz garanciát, vagy ezzel túl sokat kérek? Őszintén nem tudom, csak kérdezek. Többiek: megbízható laptopszerelő Jahno? Valami social proof? :)

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 29. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: registry - Dátum: 2016. 09. 29. 13:13

És te gazdaságos is vagy? Hol rendelsz? Vállalsz garanciát, vagy ezzel túl sokat kérek? Őszintén nem tudom, csak kérdezek. Többiek: megbízható laptopszerelő Jahno? Valami social proof? :)

Laptopban Didyman. De mindegy, azok is mink vagyunk. Kérdés mire garancia, szoftvert nyilván vagy lejelszavazom, vagy 2 perc alatt ki tudod nyrni és lehet sírni, hogy szaravindóz, az nem úgy van. Bizonyos forrasztási dolgokra meg nem véletlenül nem adnak mondjuk 6 hónapnál több garit. Egy kijelzőre már akár sok évet is, vagy tápcserére. Vincsire/memóriára meg ott a gyári. Nahh, ezért nem lett jó a kezdeti kérdésed :-)

És nem biztos, hogy gazdaságos vagyok, mert néha egy 30ezres géppel időben többet lehet szopni, mint egy 700ezressel, ami esetleg pár órányi munkával működik, míg az előzőt reszeled 3 napig és valami lesz.
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 28. 07:14

Üzenet megtekintéseIdézet: registry - Dátum: 2016. 09. 29. 13:13

áááá, sok sört iszik, meg összevissza töri az autóját is

:-D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#30 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 28. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 10. 28. 08:14

áááá, sok sört iszik, meg összevissza töri az autóját is

Ellenben tök jól tudok Astrát tolni kötélen. Te mikor csináltál ilyet?
Make love not Wor.

#31 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 18. 08:45

Prohardver... wow... anno azt hittem, az indexnél lejjebb nincs. Tegnap olyat láttam a prohardver blog szekciójában, hogy még murderkétől is elnézést kérek, amiért feltételeztem, hogy nála aljasabb görény nincs a hazai fórumok moderátorai között. :D
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#32 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 18. 19:24

Off:

Ma figyelmes lettem a Disqus jelzésére, mutatott egy kettest, mondom mi a szösz, katt rá, hát megnyílik egy felület a jobb oldalon, azon egy angol üzenet nekem egy dögös csajszi képével mutatkozó Amber nicknevű akárkitől, aszondja társalkodni szeretne, meg találkozni, meg egy másik üzenet, hogy Dono és még 1 valaki követ engem, értsd figyeli a hozzászólásaimat -ehhez nyilván Disqus tevékenyen hozzájárul, hogy értesíti őket, ha véletlenül kommentet írok valahová, no, meg hogy Dono és Samott "lájkolta" -//ugyan ez fb-s terminus, de kb. ezt jelentheti az "upvoted"// -szóval egyik kommentemre "szavaztak".

Hát ezt leírom ide, -még ha nem is sokan olvassák- eléggé érdekesnek találom, hogy bárkit így ki lehet emelni, és figyelemmel kísérni disqusson belüli tevékenységét. Nagyon nem nagy a para részemről, mert egyfelől csak itt van egy hkpk regem, másutt nem is írtam disqus felületre, meg aztán nincs is nekem takargatni valóm, de a disqus eléggé elterjedt, meg fb accountot is elfogad, hát ez a szép új világ ijesztőbb, mint ahogy az ember gondolná!

#33 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 18. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2016. 12. 18. 19:24

Off:

Ma figyelmes lettem a Disqus jelzésére, mutatott egy kettest, mondom mi a szösz, katt rá, hát megnyílik egy felület a jobb oldalon, azon egy angol üzenet nekem egy dögös csajszi képével mutatkozó Amber nicknevű akárkitől, aszondja társalkodni szeretne, meg találkozni, meg egy másik üzenet, hogy Dono és még 1 valaki követ engem, értsd figyeli a hozzászólásaimat -ehhez nyilván Disqus tevékenyen hozzájárul, hogy értesíti őket, ha véletlenül kommentet írok valahová, no, meg hogy Dono és Samott "lájkolta" -//ugyan ez fb-s terminus, de kb. ezt jelentheti az "upvoted"// -szóval egyik kommentemre "szavaztak".

Hát ezt leírom ide, -még ha nem is sokan olvassák- eléggé érdekesnek találom, hogy bárkit így ki lehet emelni, és figyelemmel kísérni disqusson belüli tevékenységét. Nagyon nem nagy a para részemről, mert egyfelől csak itt van egy hkpk regem, másutt nem is írtam disqus felületre, meg aztán nincs is nekem takargatni valóm, de a disqus eléggé elterjedt, meg fb accountot is elfogad, hát ez a szép új világ ijesztőbb, mint ahogy az ember gondolná!

Ha valaki jot ir, szoktam a kis felvele nyilra kattintani, nekem nem kell meg egyszer leirni ugyanazt, ha egyetertek vele. Szoval ez kesobb is elofordulhat majd. :-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#34 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 18. 20:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2016. 12. 18. 19:43

Ha valaki jot ir, szoktam a kis felvele nyilra kattintani, nekem nem kell meg egyszer leirni ugyanazt, ha egyetertek vele. Szoval ez kesobb is elofordulhat majd. :-)

Samott

OK, ez ellen nem is lehet kifogásom, és ezzel nincs is bajom :rolleyes: , inkább ez a nagytesó figyelés támogatás lepett meg, mint feature a disqus részéről. :blink:

#35 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 18. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2016. 12. 18. 20:17

OK, ez ellen nem is lehet kifogásom, és ezzel nincs is bajom :rolleyes: , inkább ez a nagytesó figyelés támogatás lepett meg, mint feature a disqus részéről. :blink:

Elvben letiltható. Azt hiszem.

#36 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 19. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2016. 12. 18. 19:17

Aztaszencségit! Te is előkerültél rendesen, vagy 5 éve nem is láttunk. Utoljára talán valami 2012 vagy 2010 környékén toltuk a programozás topikban a GOTO-k kikerülése kapcsán. Akkor még volt élet a fórumon. Látom az avatart még mindig egészséggel használod :-D

#37 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 19. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 12. 19. 15:29

Aztaszencségit! Te is előkerültél rendesen, vagy 5 éve nem is láttunk. Utoljára talán valami 2012 vagy 2010 környékén toltuk a programozás topikban a GOTO-k kikerülése kapcsán. Akkor még volt élet a fórumon. Látom az avatart még mindig egészséggel használod :-D

Hát hello! :D Nem tűntem el teljesen, igaz, leginkább csak read-only módban vagyok. Amióta így ledöglött az élet errefelé, nem nagyon van kedvem részt venni benne. Néha beírok a felületen, de jobbára nincs kedvem erre sem. :s

#38 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 20. 01:18

Üzenet megtekintéseIdézet: registry - Dátum: 2016. 09. 10. 13:59

a Thinkpad topikban aki nem maga bütyköli a gépét, az nem is ember. Kép

dehogynem. én pl a thinkpad topik lakóival szervizeltetem a thinkpadjeim, ha valami olyan van, amihez kevésnek érzem magam :-D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#39 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 21. 00:32

Off:

Letiltható.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#40 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 12. 21. 15:46

Off:

Ma figyelmes lettem a Disqus jelzésére, mutatott egy kettest, mondom mi a szösz, katt rá, hát megnyílik egy felület a jobb oldalon, azon egy angol üzenet nekem egy dögös csajszi képével mutatkozó Amber nicknevű akárkitől, aszondja társalkodni szeretne, meg találkozni,

Tegnap én is belefutottam ebbe a nősténybe. Nemcsak a hwsw-s disqus regisztráción, hanem az általánoson is. Hogy a 'somba talál rá ezekre, elképzelni se tudom :DD

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó