HWSW Informatikai Kerekasztal: FONTOS BEJELENTÉS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

FONTOS BEJELENTÉS Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2018. 05. 20. 23:11

Az elég gáz, hogy nincs lehetőség egyben lementeni a tartalmaimat, mielőtt bezár az oldal és törlik a személyes adatokat.
Pl. hozzászólásaim, privát üzeneteim.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#122 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 00:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2018. 05. 21. 00:11

Az elég gáz, hogy nincs lehetőség egyben lementeni a tartalmaimat, mielőtt bezár az oldal és törlik a személyes adatokat.
Pl. hozzászólásaim, privát üzeneteim.

nema ziwiwen vagyol
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#123 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2018. 05. 21. 01:06

nema ziwiwen vagyol

Igazad van, a kultúrált lezárás nem minden rendszer sajátja. Mint ahogy az sem, hogy egy ilyen horderejű lépésről időben szóljanak, miközben a GDPR már hónapok (évek?) óta pörög.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#124 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2018. 05. 21. 06:41

Sajnálom.

2002. óta vagyok tag.
Nyilván nem oszlopos, hiszen csak néha böfögtem be valamit (16 év alatt csak 3544 hozzászólást, kb. 0,63/nap, produkáltam), személyesen sem ismerek senkit (tudtommal).
Ugyanakkor napi szinten olvasgattam, a napi rutin része (volt).

Ha valami értelmes helyen van folytatás, szívesen csatlakozom, csak tegyétek közzé, hogy hol/hova.
Függetlenül attól, hogy az már nem lesz ugyanez.

Azt hiszem, a fórumozás mint műfaj, leszálló ágban van, az általam látogatott fórumokon drasztikusan csökken az aktivitás, úgy látom, a kommunikáció áttevődik közösségi oldalakra, chat appokba.

Köszönet az elmúlt 16 évért!

HWSW fórum - R.I.P.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#125 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 06:59

Jó reggelt.Eszembe jutott gyorsan utánanéztem és jól emlékeztem.Ez a legrégebbi, vagyis a legelső fórum regisztrációm.
Rám is tört ez az érzés:Kép
Esetleg valaki még emlékszik a terminál nevű oldalra illetve annak regisztráció nélküli fórumára.
Próbáltam hasznos információkat begyűjteni. Sikertelenül.Ott javasolta valaki nézzek be erre a fórumra, ahogy írta "gyere át a hwsw-re, hagyd ezt a dühöngőt"Itt persze rögtön meglett a keresett infó.Aztán itt is maradtam.
Nekem t2k sokat segített, mivel egy ati vga miatt jöttem ide és a témában ő volt a leginkább otthon.
Szerencsére nem volt olyan elfogult mint abu, noha a stílusa néhány ember számára kissé hmm.. nyers volt. KépKésőbb sokat tanultam a videokódolásról és az avisynth használatáról, amiért nyunyu-nak lehetek hálás.Majd kezdett érdekelni egyre több téma, sorolhatnám még, hisz nagyon sok időről van szó.Akkoriban internet előfizetésem csak a szülőknél volt, így használata a hétvégi hazautazásokra korlátozódott.Amennyire pörgött akkor a fórum ez azt jelentette órákig olvastam a hozzászólásokat, hogy követni tudjam mi történt hétköznap.
Volt amiről le is maradtam mert mire hazaértem csak annyi maradt a hozzászólásból, hogy moderálták.Illetve lemaradtam a világ legjobb vételéről is a fejlett APTIVA PC-ről. Kép
Sajnos eljött az az idő mikor ritkulni kezdtek a hozzászólások és velem is megtörtént, hogy beregisztráltam a PH!-ra.Akkoriban nagyon szigorú lett a moderáció, ebben láttam egyik okát a fórum alkonyának.Több hangadó fórumtagnál láttam, hogy a hozzászólást moderálták.
Olvasva a hozzászólásokat, részemről is szívesen vennék egy cikket a fórum indulásától mostanáig.Kíváncsi lennék ti, hogy látjátok ezt a közel két évtizedet.Miképp látjátok azt az utat, hogy ez az oldal ami akkoriban aktívabb volt mint a PH!, végül miért járt így.Kicsit hosszú lett, de a nosztalgiavonat már csak ilyen. Kép

SZERK: Azért valami most sem okés, nem töri nálam a sorokat.
üdvszabi

Szerkesztette: szabi 2018. 05. 21. 07:01 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#126 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 07:54

Nade,elso egy-ket oldalon ott volt szinten, mi van akkor ezzel az Ati-s new yorki remmel? Van hozza vkinek egy forumon kivuli kontakt? Egy boffot csak megerdemelne.

#127 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2018. 05. 21. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2018. 05. 21. 01:19

Igazad van, a kultúrált lezárás nem minden rendszer sajátja. Mint ahogy az sem, hogy egy ilyen horderejű lépésről időben szóljanak, miközben a GDPR már hónapok (évek?) óta pörög.

Jajj nem kell a rinya, eddig meg ide sem néztél.
Make love not Wor.

#128 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 05. 21. 11:39

Jajj nem kell a rinya, eddig meg ide sem néztél.

Szia Cicafiú! :)
Kb. naponta-kétnaponta idenéztem, sokszor naponta többször is. Csak nem volt olyan aktív téma, ami nekem különösebben releváns lett volna.

Szerkesztette: Nevergone 2018. 05. 21. 11:05 -kor

Idézet

[link]

#129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2018. 05. 21. 12:05

Szia Cicafiú! :)
Kb. naponta-kétnaponta idenéztem, sokszor naponta többször is. Csak nem volt olyan aktív téma, ami nekem különösebben releváns lett volna.

Ha ebből nem találtál aktívat, akkor is régen rossz, mert mindenről is volt már szó. Tényleg, TotalCaros téglának is majd máshonnan kell szednie az infókat.
Make love not Wor.

#130 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 11:16

Melyik más fórumon lesz lehetőség "összefutni"?
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#131 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2018. 05. 21. 12:16

Melyik más fórumon lesz lehetőség "összefutni"?

https://forum.hwsw.h...ost__p__7765084

Idézet

[link]

#132 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 05. 21. 12:12

Ha ebből nem találtál aktívat, akkor is régen rossz, mert mindenről is volt már szó. Tényleg, TotalCaros téglának is majd máshonnan kell szednie az infókat.

Mostanában azért már eléggé beszűkültek a témák. Nekem pl. nincs kocsim, így minden ezzel kapcsolatos kiesik.
Igazából nekem az a gáz, amilyen indokokat Enolagay mondott. Ugyanis már egy éve látható volt, hogy a fórum fénykora elmúlt és már kevés ember jár ide. Az sem volt titok egy évvel ezelőtt sem, hogy a fórummotor ezen verziója elavult és nem támogatott. Mint ahogy a GDPR életbelépésének a napja sem volt titok egy évvel ezelőtt. Mégis teljes volt a csend és a leállás előtt pár nappal nyögnek be egy ilyen infót.
A korrekt az lett volna, ha legalább fél évvel korábban ezt elmondják, kiírják a HWSW főoldalára is. Plusz adnak lehetőséget az adatok lementésére, hiszen ez a fórum nem attól lett erős, hogy milyen szoftver van alatta, hanem attól, hogy szuper emberek jártak ide és szuper dolgokat írtak össze.

Ui Jahnónak: Ha olyan téma volt, bekapcsolódtam eddig is, lásd pl. itt: https://forum.hwsw.h...ost__p__7760927

Szerkesztette: Nevergone 2018. 05. 21. 11:55 -kor

Idézet

[link]

#133 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2018. 05. 21. 12:40

Plusz adnak lehetőséget az adatok lementésére, hiszen ez a fórum nem attól lett erős, hogy milyen szoftver van alatta, hanem attól, hogy szuper emberek jártak ide és szuper dolgokat írtak össze.

Üzenet megtekintéseIdézet: Enolagay - Dátum: 2018. 05. 18. 12:11

A jövő héten a posztolási és regisztrációs lehetőség bezárul, az egyes profilokból töröljük az összes személyes adatot. A témák viszont maradnak az idők végezetéig.

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#134 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2018. 05. 21. 12:48

Az a baj tudod, hogy egy ilyen lezárás után én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy itt bármi is megmarad az idők végezetéig. Plusz az adatok exportálási lehetősége ettől függetlenül is járna, ha már bezár a bazár.

Szerkesztette: Nevergone 2018. 05. 21. 11:52 -kor

Idézet

[link]

#135 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 12:02

Akkor lehetoseg adott, kell regelni egy domaint v vkinek biztos van hasznalhato alvo, meg vmi nem-gdpr-naci orszagban egy tarhely, egy forummotor pakk, gondolom akad par lehetoseg, es hopp. Nem hinnem hogy egetrengeto kuvecsmennyiseg ha mar 10+ fele megy, max kevesebb sor/froccs gurul le. Hatmeg aki nem is iszik.

#136 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2018. 05. 21. 12:40

Mostanában azért már eléggé beszűkültek a témák. Nekem pl. nincs kocsim, így minden ezzel kapcsolatos kiesik.

Éppen ezért mondtam az autós csoportot :-D
Make love not Wor.

#137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: 2-More - Dátum: 2018. 05. 21. 13:02

Akkor lehetoseg adott, kell regelni egy domaint v vkinek biztos van hasznalhato alvo, meg vmi nem-gdpr-naci orszagban egy tarhely, egy forummotor pakk, gondolom akad par lehetoseg, es hopp. Nem hinnem hogy egetrengeto kuvecsmennyiseg ha mar 10+ fele megy, max kevesebb sor/froccs gurul le. Hatmeg aki nem is iszik.

Azért a 30 perc alatt fel lehet dobni egy phpbb alól már kihíztam magam :-D
Make love not Wor.

#138 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2018. 05. 21. 12:51

Plusz az adatok exportálási lehetősége ettől függetlenül is járna, ha már bezár a bazár.

Más nem így gondolja, meg ha saját hozzászólásokat megkapod valamilyen formában, akkor mire még a többi nélkül? Autós/egyéb csoportnak a teljes DBje kellene.
Make love not Wor.

#139 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2018. 05. 21. 12:51

Az a baj tudod, hogy egy ilyen lezárás után én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy itt bármi is megmarad az idők végezetéig. Plusz az adatok exportálási lehetősége ettől függetlenül is járna, ha már bezár a bazár.

Járnál néha autóstopicba, sejtenéd, hogy autókról épp ha 1%-ban megy a téma, rendes kocsma az, törzsközönséggel. Ott már leírtam a bejelentés napján, hogy ránthatod le egyetlen wget hívással a lehető legkevesebb szeméttel a kedvenc témáid offline html-be. Az utómunkát majd holnap kioptimalizálom, pár regex lekapja a fölösleges html darabokat, a többi összefűzhető, mehet belőle bármilyen output formátum.

Majd frissítem, homokozó mellett 2 gyerekkel nem gondolkoztam túl :)
https://docs.google....it?usp=drivesdk
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#140 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 05. 21. 13:12

Azért a 30 perc alatt fel lehet dobni egy phpbb alól már kihíztam magam :-D

Autós letisztázva is 1GB szöveg. Tolhatok belőle akár xls vagy sql outputot, ha unsupported migrálás lesz.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9