HWSW Informatikai Kerekasztal: FONTOS BEJELENTÉS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

FONTOS BEJELENTÉS Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2018. 05. 21. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2018. 05. 21. 13:37

Autós letisztázva is 1GB szöveg. Tolhatok belőle akár xls vagy sql outputot, ha unsupported migrálás lesz.

Túl sokat azér ne szopj vele, de jó hallani. És majd 24-én rá kell zavarni tényleges záráskor egy frisítést :-D
Make love not Wor.

#142 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2018. 05. 21. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 05. 21. 13:41

Túl sokat azér ne szopj vele, de jó hallani. És majd 24-én rá kell zavarni tényleges záráskor egy frisítést :-D

Eddig ha egy órát foglalkoztam vele összesen, egy csv konverter se sokkal több idő. Holnap kitalálom.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#143 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2018. 05. 20. 19:13

az úgy volt, hogy töltött káposzta, fél sör, töltött káposzta, maradék sör

És közben bukfenc!
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#144 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2018. 05. 21. 12:33

Hová szerveződik?
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#145 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2018. 05. 21. 14:33

Hová szerveződik?

Igen.
Make love not Wor.

#146 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 14:05

Akkor már csak le kell kapni _mindent_ és ha egységes formátumban megvan, lehet importálni _valahova_ :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#147 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 05. 21. 14:35

Igen.

Tiszta ügy.
BF2 / Kép / BF3

#148 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 17:34

rip :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#149 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2018. 05. 20. 22:15

Ezt rossz volt olvasni.Sok dolgot tanultam itt a fórumon a többiektől főleg az előző évtizedben.... Huhh ezt leírni.... Közel kettő évtized, mióta itt vagyok.Valamint vicces pillanatokból sem volt hiány.Személyesen csak egy emberhez volt szerencsém UPS kapcsán. Ugye Didyman! Kép
Sajnálom, hogy így alakul.

Jó ideje gondolkozom, hogy mi mikor találkoztunk. :Đ Valami nagyobb Smart UPS volt, vagy Back CS 900? Gugánál javítottam, vagy eljött vidékre?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#150 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2018. 05. 20. 23:19

kár érte, szerettem ezt a fórumot. itt kezdtem belejönni kockaságba, aztán beindítani retro gép bizniszt... Commodore topikokat se felejtsétek el menteni társalgóból, néhányan írtak oda akik már nincsenek közöttünk.

apropó didyman, ramot sikerült cserélni C128D-ben ~10 év alatt? :D

Azt nem, viszont vannak régi professzoraim, ilyen windows logós 486 és hasonlovak, meg dobozos alaplap P1_hez, talán 486-hoz is, meg Acorp modem, ja, és dobozos, zsírúj Tomato alaplap. Ezeket már ezerszer akartam említeni neked. :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#151 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:11

Veterán smart 1000-es.
Házhoz vittem Bogárdon, majd legközelebb átutazóban mentem érte. Kép

BF2 / Kép / BF3

#152 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2018. 05. 21. 07:41

Sajnálom.

2002. óta vagyok tag.
Nyilván nem oszlopos, hiszen csak néha böfögtem be valamit (16 év alatt csak 3544 hozzászólást, kb. 0,63/nap, produkáltam), személyesen sem ismerek senkit (tudtommal).
Ugyanakkor napi szinten olvasgattam, a napi rutin része (volt).

Ha valami értelmes helyen van folytatás, szívesen csatlakozom, csak tegyétek közzé, hogy hol/hova.
Függetlenül attól, hogy az már nem lesz ugyanez.

Azt hiszem, a fórumozás mint műfaj, leszálló ágban van, az általam látogatott fórumokon drasztikusan csökken az aktivitás, úgy látom, a kommunikáció áttevődik közösségi oldalakra, chat appokba.

Köszönet az elmúlt 16 évért!

HWSW fórum - R.I.P.

Ez érdekes. A facsén például nagyon kényelmes a minden, de egy nagyon nagy baja van. Ez itt 16 éve megy, kereshető nagyon mélyen, aprólékosasn témákba szervezett. Röviden, rendezett keretet és remek könyvtárat ad az információkhoz. Erre a közösségi oldalak alkalmatlanok és impotens módon képtelenek. És sajnos ez irány. A rendszerezett, jól hozzáférhető, mély tudás ilyetén halála. És ezért nagyon, nagyon nagy kár-ha igazad van. :-(

#153 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2018. 05. 21. 20:11

Veterán smart 1000-es.
Házhoz vittem Bogárdon, majd legközelebb átutazóban mentem érte. Kép

Emlékszem. :D Állítottam rajta töltőfeszültséget is, hogy tovább bírják az akkuk és ne elgázosodva-kirepedve haljanak ki. :-D

#154 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:19

Azért vittem hozzád, mert az előző aksi így járt.Ráadásul a farmerom is megsínylette mert ráfolyt a savas szlötyi és kimarta. Kép

BF2 / Kép / BF3

#155 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2018. 05. 20. 19:53

Azért ezzel nem értek egyet. Nyilván most a fórum szempontjából kellemetlen, de ha realistán nézzük a dolgokat, akkor GDPR-től függetlenül is teljesen érthető a döntés, amit lehet, hogy már rég meg kellett volna hozni. Szép múltja van a fórumnak és láttunk benne izgalmas, érdekes, elgondolkodtató dolgokat, de már elmúlt. Kb. 10-15 ember jár ide rendszeresen és ez kevés. Plusz már ők is csak kevés időt töltenek itt.
Fórumtól függetlenül viszont a GDPR jó dolog. Amelyik cég eddig is kellően törődött az adatvédelemmel, annak ez nem nagy gond, hiszen a hazai szabályozás sok dologban szigorúbb volt, csak tojtak rá. Most meg fejvesztett kapkodás van.
Fejlesztőként néha olyan dolgokat látok, hogy nem is értem, egyes cégek hogyan úszhatják meg méretes bírság nélkül.

Ui.: Plusz bőven volt idő a GDPR-re való felkészülésre…

Ezzel tudod az a baj, hogy az ilyen és hasonló oldalak időtálló adatbányák, mindenféle régi dolgot megbízhatóan meg lehet itt találni, köztük rég ismert emberek elérhetőségét is. Mi van, ha én ezt akarom, mindenki más érdekében, akik akár hozzám szeretnének eljutni kérdéssel, vagy akiket én keresnék meg problémával? De nem, ezt nem dönthetem el, sőt, visszamenőleg is le van szarva, hogy egyszer józan ítélőképességem tudatában adtam meg regisztrációkor, hanem nesze, ez van és kész. Mert néhány kazánarcú, a fél kontinens ügyeit intéző laikus nem képes arra, hogy legalább kicsit hozzáértőkkel konzultáljanak ésvagy elfogadják álláspontjukat, mielőtt egy nevetségesen betarthatatlan, ellenőrizhetetlen ökörséggel egy sor értékes helyet ellehetetlenítenek.

#156 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:35

Ha már a 6000 hozzászólás nem is lesz meg, de egyéni rekord, ma felkerültem a toplistára.
Kép
Kép
BF2 / Kép / BF3

#157 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:35

A fórum, mint olyan nagyon nem korszerű. Ha valaki kereshető, okosítót akar, az úgyis Wikit használ. Ha meg beszélgetni szeretnének, akkor ott van bármely modern kommunikációs felület, push-al, stb. Arról nem is beszélve, hogy érzésre a mostani generációnak nincs szüksége ilyen jellegű kommunikációra, mint ez itt...
Ettől függetlenül nekem és még sok más hozzám hasonlónak hiányozni fog ez és/vagy más fórum, ami most be fog zárni, át fog alakulni.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#158 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2018. 05. 21. 20:35

A fórum, mint olyan nagyon nem korszerű. Ha valaki kereshető, okosítót akar, az úgyis Wikit használ. Ha meg beszélgetni szeretnének, akkor ott van bármely modern kommunikációs felület, push-al, stb. Arról nem is beszélve, hogy érzésre a mostani generációnak nincs szüksége ilyen jellegű kommunikációra, mint ez itt...
Ettől függetlenül nekem és még sok más hozzám hasonlónak hiányozni fog ez és/vagy más fórum, ami most be fog zárni, át fog alakulni.

Furcsa ezt olvasni, tényleg. Én úgy gondolom, a Wiki és a fórum nem ad ekkora metszetet, ahogy az azonnali csetes kommunikáció sem. lehet, hogy maradi vagyok.

#159 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2018. 05. 21. 20:42

Furcsa ezt olvasni, tényleg. Én úgy gondolom, a Wiki és a fórum nem ad ekkora metszetet, ahogy az azonnali csetes kommunikáció sem. lehet, hogy maradi vagyok.

Egyetértek: maradi vagy.
(amúgy nem) :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#160 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 05. 21. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2018. 05. 21. 20:35

Nem az. De mi megszoktuk, szeretjük. Most a social a menő, de anno web2 volt ez. És a fórum kényelmes. nincs push, de nem is kell. Életérzés :D

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.