idézet:
Ezt írta Charles:
Azt nem értem, hogy hol van a vinyó? Csak nem felső rackba főzöd, amikor lenn hűthetné egy jó kis 8cm-s halk venti!
Üdv![/quote]
jó kérdés!![]()
AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # I.
Elküldve: 2003. 04. 16. 07:16
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"
Elküldve: 2003. 04. 16. 08:11
idézet:
Ezt írta Mobius:
Rudi!
Mennyire hangos ez a sok venti?
Én azért gondolgozom a vizhütésen, hogy ne legyen hangos...[/quote]
Mindegyik rá van kötve a ventiszabályzómra (6 csatornás, kapcsolóknak tűnik, ledek vannak alatta), így azok szinte hangtalanul dolgoznak. Most a leghangosabb cucc a gépemben a vga kártyám ventije és a tápom.![]()
Elküldve: 2003. 04. 16. 08:35
idézet:
Ezt írta Haszprus:
cső, lecseréltem duron 650-emet 2000+ -ra, meg még pár ehhez kapcsolódó dolgot (448mb sdr -> 512mb ddr, asus a7v133 -> msi kt4 ultra, mert a7v8x-et nem kaptam, noname ház -> chieftec ház, de őszintén szólva nem vágom hogy miként éri meg a chieftec a 40e ft-ot. azt kell mondjam tök fölösleges volt rá költeni. (azon felül h nekem mindenképpen kellett egy új ház mert a régi gépet odaadtam anyámnak) azontúl eljöttem tvnettől az axeleróhoz.)[/quote]
Hát mondjuk azért, mert kapásból 3°C-ot ment le a hőmérséklet a házban, úgy, hogy a 4-ből csak egy venti van benne.
Meg azért is, mert így a Cool111 elég, ha fél fordulaton megy, így is max 58°C fok csak a proci hőmérséklete
Meg azért is, mert így kapásból meg van oldva a vinyó hűtése
Meg azért is, mert nagyon könnyű szerelni
Meg azért is, mert nem zörög, mint egy vékony lemezből készült ház
Meg azért is, mert nagyon teccik
ZooLee
Elküldve: 2003. 04. 16. 08:52
idézet:
Ezt írta ZooLee:
Hát mondjuk azért, mert kapásból 3°C-ot ment le a hőmérséklet a házban, úgy, hogy a 4-ből csak egy venti van benne.[/quote]
ez nemtom nálam mennyire van így mert az előző gépemben nem volt házhőmérő... viszont amit tudok, hogy a gép a bal karom alatt helyezkedik el a szobában, és a chieftecből ömlik a meleg a karomra meg a lábamra, az előző házamnál (noname 8k huf 4 éves) semmi ilyesmi nem volt. azt is tudom, hogy míg a chieftec tápja baromi meleg, addig az előző tápom tök hideg volt (tapintás-alapú teszt), és a levegő is hideg volt ami jött belőle. chieftecnél langyos.
idézet:
Ezt írta ZooLee:
Meg azért is, mert így a Cool111 elég, ha fél fordulaton megy, így is max 58°C fok csak a proci hőmérséklete[/quote]
nálam egy glacialtech igloo 2500 van, 4k huf volt, nem egy olcsó hűtő, és seti@home mellett 62-64 fok a proci. szerintem katasztrofális, arra gondolva hogy mennyi lesz ez nyáron. persze nem tudom mennyi volna az előző házamban mivel a házcsere teljes gépcserével járt nálam.
idézet:
Ezt írta ZooLee:
Meg azért is, mert így kapásból meg van oldva a vinyó hűtése[/quote]
ez igaz(, ha teszel oda ventit), ez nekem is tetszik. bár én nem raktam oda ventit, engem nem zavar a 38 fokos vinyó (2db).
idézet:
Ezt írta ZooLee:
Meg azért is, mert nagyon könnyű szerelni[/quote]
ez picit relatív dolog. nekem az előző házam U tetejű volt, tehát mindhárom oldalfal (felső meg két szélső) egybe volt öntve, egyként volt kezelhető. a chieftecnek meglepetésemre nem lehet leszedni a tetejét. lehet hogy ez minden olyan háznál így van ahol a két oldalfal külön van, nemtom, minden esetre a lényeg, hogy nem tudom leszedni a ház tetejét és így nem tudok könnyen megszabadulni az ott felgyülemlő hőtől.
ja és szerelés. nemtom én a vinyórackekkel is csak szoptam egy sort, igaz, figyelmetlenségből, de nekem vhogy szimpatikusabb volt a gépben csavarozás, mint a gépen kívül, főleg hogy így mielőtt kiveszem a vinyóracket [mármint a chieftec 3 vinyós tartóját], ki kell huzigálnom az összes vinyó tápkábelét és adatkábelét, míg az előző házban csak az adott vinyóét kellett. nem érzem előnynek azt se hogy a nagymeghajtókat egy sínre kell (!) csavarjam, ahelyett hogy csak belökném a gépbe és ott vagy becsavarom vagy nem.
namost ennyit a meghajtókról, ez szerintem nehézkesebb.
a többi cuccnak a szerelésében mi könnyebb / mi eltérés van egyáltalán egy átlag házhoz képest?
idézet:
Ezt írta ZooLee:
Meg azért is, mert nem zörög, mint egy vékony lemezből
készült ház[/quote]
sajna nálam meg ponthogy berezonál a két oldalfal (erősen, hangosan) egy seagate V 80 gigás vinyótól, úgyhogy azt kiszedtem a gépemből és visszaraktam a seagate IV-emet. így nem berezonál. de az előző házam nem berezonál a seagate V-től sem, kipróbáltam. szal nemtom...
idézet:
Ezt írta ZooLee:
Meg azért is, mert nagyon teccik[/quote]
ez így igaz, szép ház.
minden esetre nem ezt vártam egy ilyen drága háztól.
Elküldve: 2003. 04. 16. 09:27
idézet:
Ezt írta Haszprus:
nálam meg ponthogy berezonál
...
de az előző házam nem berezonál
[/quote]
Bocs az offtopikert, de ez nagyon bantotta a szemem: szoval az nem inkabb nem rezonal be? Elvalo igekoto, vagy miSorry megegyszer...
Elküldve: 2003. 04. 16. 09:37
idézet:
Ezt írta Dr.ugs:
Hmm... mintha rengeteg más modon is be lehet rakni a dual-radiátort egy chieftec házba...
Ezekszerint a világon mindenki téged koppint, ha igy teszi be...[/quote]
Hallottad már azt a szót hogy vicc? Ha nem, nézz utána... :confused:
[ 2003. április 16.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 16. 10:14
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Hallottad már azt a szót hogy vicc? Ha nem, nézz utána... :confused:
[ 2003. április 16.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha szerinted ez vicc...![]()
Elküldve: 2003. 04. 16. 10:21
idézet:
Ezt írta Dr.ugs:
Ha szerinted ez vicc...[/quote]
Képzeld viccnek szántam.
Vagy neked több smiley-t kellett volna mögébiggyeszteni hogy felfogd, nem komolyan írtam?
Istenem...![]()
Attól még hogy számodra nem hordozott semmiféle humort, az írásjeleket (a smiley annak minősül, vagy nem?) értelmezhetnéd.
De sebaj. Már eddig is a kelleténél több szót fecséreltem erre a hülyeségre (most mondhatnám hogy Rád, de nem mondom![]()
).
Elküldve: 2003. 04. 16. 12:22
Részemről lezárva a dolog, amint azt fentebb is írtam.
Csak azért ne mhagytam szó nélkül a dolgot mert Ugs hozzászólása alapján úgy éreztem, "irigy bunkó" színben tüntetett fel, erről pedig szó sincsen (mármint hogy irigy lennék
Ja Rudi: neked a radiátorrácson volt matrica? Mert én úgy kértem az Innovatektől matricákat, a rácsomon nem volt. Mondjuk küldtek is négyet, 4 napon belül, szóval korrektek voltak. No. vagy Ausztria a forrás?
Elküldve: 2003. 04. 16. 13:13
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Ja Rudi: neked a radiátorrácson volt matrica? Mert én úgy kértem az Innovatektől matricákat, a rácsomon nem volt. Mondjuk küldtek is négyet, 4 napon belül, szóval korrektek voltak. No. vagy Ausztria a forrás?[/quote]
Volt, watercooling.de-ről lett rendelve, tehát No.
Elküldve: 2003. 04. 16. 14:03
idézet:
Ezt írta Rudi:
Volt, watercooling.de-ről lett rendelve, tehát No.[/quote]
Biztos vagy te ebben?![]()
Elküldve: 2003. 04. 16. 14:07
idézet:
Ezt írta Dr.ugs:
Biztos vagy te ebben?[/quote]
A beépített ember ezt nyökögte. Vagy nem ? :confused:
De lehet, hogy osztrákból lett rendelve, és a watercooling.de csak tervben volt
Mittu domain vagy nem tudom![]()
Elküldve: 2003. 04. 16. 14:08
idézet:
Ezt írta Rudi:
A beépített ember ezt nyökögte. Vagy nem ? :confused:
De lehet, hogy osztrákból lett rendelve, és a watercooling.de csak tervben volt
Mittu domain vagy nem tudom[/quote]
A duálradi innen van:
[url="http://"http://www.computer-4you.at/"]http://www.computer-4you.at/[/url]
Elküldve: 2003. 04. 16. 14:38
De hogy milyen parányi kis bolt ez!!! Alig találtam meg...
Elküldve: 2003. 04. 16. 16:53
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2003. 04. 16. 19:40
idézet:
Ezt írta Syabee:
Online rendeltetek mar ebbol a boltbol? Kb mennyi ido alatt er ide a cucc es mennyi a postakoltseg?[/quote]
Én csak a watercooling.de-től rendeltem online. Olcsóbb mint a computer-4you.at. Viszont ez közelebb van![]()
Elküldve: 2003. 04. 16. 23:02
Azt nem értem, hogy hol van a vinyó? Csak nem felső rackba főzöd, amikor lenn hűthetné egy jó kis 8cm-s halk venti!
Üdv!
---
Hmmm
nem főzöm, mert a rendszer alu rackben van, előtte egy venti 6V-on, hangtalan.( kb 45C, max 50 )
A felette lévő üres, abba csak cd íráskor teszek hdd-t. ( jelenleg 4 db 120-as van erre )
Én úgy vettem észre hogy az alu rackben ugyanolyan meleg, mint ha a házban belül lenne.
Ugyanis a ház 4 ventije csak jáccáskor megy, az is adapterről 4-12V ig.
Elküldve: 2003. 04. 16. 23:57
idézet:
Ezt írta 20-agh:
Ezt írta Charles:
Üdv!
---
Hmmm
nem főzöm, mert a rendszer alu rackben van, előtte egy venti 6V-on, hangtalan.( kb 45C, max 50 )
A felette lévő üres, abba csak cd íráskor teszek hdd-t. ( jelenleg 4 db 120-as van erre )
Én úgy vettem észre hogy az alu rackben ugyanolyan meleg, mint ha a házban belül lenne.
Ugyanis a ház 4 ventije csak jáccáskor megy, az is adapterről 4-12V ig.[/quote]
Hmmm
Nekem 31 fok a vinyó terhelve, alul, ventivel...
Alu rack ide vagy oda...
Üdv!

Súgó
A téma zárva.