HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#3081 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 28. 16:05

idézet:
Ezt írta Nagypapa:

Szerintem nem jól érted. Arról van szó, hogy a procit leszorító aluminium rud és a blokk közé tett a koléga befőttesgumit.

csö
[/quote]

Kozben rajottem.

:)
Sínen fekvő ember mosolya nem mindíg őszinte.

#3082 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 28. 19:38

idézet:
Ezt írta CDman:

Tudod volt egy Murpy nevű bácsi, aki azt mondta, hogy "ami el tud romlani, az el is romlik"... :D

Ha az ember mindig tudná mitől fog valami elromlani, akkor soha sem romlana el, mert tenne ellene valamit!
[/quote]

Egyebkent lattam mar par rendszert bilincs nelkul, vagy trehany rogzitessel. Ilyen esetekben ne csodalkozzon az, akinek elazik a gepe. Csak emiatt nem kell olajra valtani, mert igy egy kikuszobolheto kis problema helyett sok nagy problemat gyartunk. Szerintem.

#3083 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 28. 19:50

Waffen: nálad van a tuti, ez bizony így van. :)
Nekem sem folyt soha a rendszerem (pedig több féle is volt), és miért? Mert rendesen rögzítettem mindent.

#3084 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 30. 10:38

mindenesetre én úgy tapasztaltam: nem árt, ha a bilincs mellett még tömít is vmivel az ember. ez nálam jó kis szilikonkaucsuk, ezt nyomtam rá a csonkokra, mielőtt ráhúztam a csövet, aztán bilincs. amíg nem volt benne anyag, a bilincs alól is elcsöppent a rendszer, telement a socket vízzel :D mióta tömítettem, sose engedett. csodalöttyök mondjuk nemtom milyen hatással lennének a szilikonra, én sima desztvizet használok, úgy 4 hónapja jó, ha gond lenne, fincsi kis etilalkoholt adnék hozzá, boho ajánlásával :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3085 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 30. 10:50

idézet:
Ezt írta alvaro:
... amíg nem volt benne anyag, a bilincs alól is elcsöppent a rendszer, telement a socket vízzel... [/quote]

Akkor szokott ilyet csinalni, ha nagyobb atmerohoz valo a bilincs, es nem szorit korkorosen.

#3086 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 30. 12:47

idézet:
Ezt írta Waffen:

Akkor szokott ilyet csinalni, ha nagyobb atmerohoz valo a bilincs, es nem szorit korkorosen.
[/quote]

Így van. Erre lehet megoldás az, ha pl. egy 5-6 menet szigszalagot teker az ember egymásra a cső végére és erre teszi rá a bilincset.
Vagy vesz olyan csövet (is), ami pont ráhúzható a rendszer csöveire. Vág ebből egy-egy cm-es darabkákat és ráhúzza a csőre, majd erre teszi a bilincset. Mindkét megoldás működött nekem, amikor hasonlóképpen folyt a víz.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#3087 Felhasználó inaktív   Gedu [ZSIR] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 30. 16:30

Hali!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen folyadékkal tisztítsam ki a rendszeremet. Most desztvíz+alkohol kering benne, de szerintem nem volt elég tiszta az összerakásnál.

Tehát mivel tisztítsam ki, mert már elkezdett sárgulni.

Próbáltam a topicban keresgélni, mert már olvastam róla, de fél óra után feladtam.
Gedu [ZSIR]
ZSIR tanyalap

#3088 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 30. 17:14

idézet:
Ezt írta Gedu [ZSIR]:
Hali!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen folyadékkal tisztítsam ki a rendszeremet. Most desztvíz+alkohol kering benne, de szerintem nem volt elég tiszta az összerakásnál.

Tehát mivel tisztítsam ki, mert már elkezdett sárgulni.

Próbáltam a topicban keresgélni, mert már olvastam róla, de fél óra után feladtam.
[/quote]

Mitol kezdett sargulni?
Milyen anyagbol van a rendszered(alu, réz)?

#3089 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 30. 18:52

Ma beérkezett a munkahelyemre a thermaltake komplett vízhűtése. [url="http://"http://www.thermaltake.com/products/AquariusII/aquariusII.htm"]http://www.thermalta.../aquariusII.htm[/url]
Én már eljöttem, ma még nem láttam. Holnap, ha van rá érdeklődés, csinálok közeli felvételeket. Ettől a nagykertől szerzi be az overclock.hu is (tudtommal) Lehet majd őket bombázni telefonnal.....

#3090 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 02:38

idézet:
Ezt írta Robicica:
...Holnap, ha van rá érdeklődés, csinálok közeli felvételeket.[/quote]

Az mindig van... ;)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3091 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 07:30

Errol mi a velemenyetek: [url="http://"http://www.overclock.hu/cgi-bin/overclock/V-ALL-TTA1604.html"]Ezt...[/url]

Igaz jokor kerdezem mert mar megrendeltem...

PS:
Egy 60 oldalas topikot remenytelen vegigolvasni....

#3092 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 08:26

idézet:
Ezt írta tnelis:
Errol mi a velemenyetek: [url="http://"http://www.overclock.hu/cgi-bin/overclock/V-ALL-TTA1604.html"]Ezt...[/url]

Igaz jokor kerdezem mert mar megrendeltem...

PS:
[/quote]

Csak egy oldalt lapozz vissza, es lathatsz rola teszteredmenyeket is... ha megkapod varjuk a tapasztalataid!
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#3093 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 08:42

idézet:
Ezt írta Sniper:

Csak egy oldalt lapozz vissza, es lathatsz rola teszteredmenyeket is... ha megkapod varjuk a tapasztalataid!
[/quote]

THX a gyors reagalasert. :D
Visszaolvasok.

Ha meglesz, elkerem a hever digit gepet, es csinalok egy jol dolukmentalt beszerelest.

Irok egy kis cikket rola, ha van ra igeny.

PS:
Hetfon adjak postara, remelhetoleg kedd delutanra meglesz a stuff. Idom hogy lesz azt viszont nem tudom :(

#3094 Felhasználó inaktív   Gedu [ZSIR] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 09:23

idézet:
Ezt írta Waffen:

Mitol kezdett sargulni?
Milyen anyagbol van a rendszered(alu, réz)?
[/quote]

Rézből van. De nem tisztítottam ki elég jól szerintem összeszerelés előtt. Bár lehet, hogy csak a cső belső felületére tapadt rá.

[ 2003. január 31.: Gedu [ZSIR] szerkesztette a hozzászólást ]
Gedu [ZSIR]
ZSIR tanyalap

#3095 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 10:20

idézet:
Ezt írta tnelis:

PS:
[/quote]

Esetleg nezz be ide: [url="http://"http://mono.uw.hu/"]Mono lapja[/url]

#3096 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 10:28

idézet:
Ezt írta Gedu [ZSIR]:

Rézből van. De nem tisztítottam ki elég jól szerintem összeszerelés előtt. Bár lehet, hogy csak a cső belső felületére tapadt rá.

[ 2003. január 31.: Gedu [ZSIR] szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nekem akkor volt ilyen, amikor osszeraktam a rendszert es nem voltak lefestve az acel csonkok. Ettol elkezdett rozsdasodni es a rozsda lerakodott a csovek belso falara. Szetszedtem, lefestettem a csonkokat es megprobaltam kitakaritani a csoveket. Semmivel sem tudtam kiszedni a lerakodasokat, pedig kb. 10 fele tisztitoszerrel es savval probaltam. Ugyhogy kicsereltem a csoveket, szetszedtem es kitisztitottam a szivattyut. Azota mar nincs ilyen bajom.

Ugyhogy sajna ebben nem tudok segiteni. :(

#3097 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 12:31

idézet:
Ezt írta tnelis:

Irok egy kis cikket rola, ha van ra igeny.

PS:
Hetfon adjak postara, remelhetoleg kedd delutanra meglesz a stuff. Idom hogy lesz azt viszont nem tudom :(
[/quote]

Igen ;) igeny az lenne ra... legalabbis reszemrol... olvasgattam kulfoldi cikkeket rola, de nem az igaziak voltak... gondolkodom en is egy ilyenen, bar kicsit sokallom azt a 35-ot amibe kerul, csakhat nincs sok idom (sajna) barkacsolgatni (pedig szeretnek).
Ha irsz cikket, akkor szvsz ne a beszereleserol irj, mert arrol hatszazezer oldalas pdf van a TT honlapjan, inkabb arra lennek kivancsi, hogy mennyire csendes, es mennyire hut le egy 3Gh-re huzott p4et (esetleg osszehasonlitva a gyari dobozos hutovel)

Thx!
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#3098 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 14:16

Összeraktam a barátomnak a Thermaltake vízhűtés rendszerét. [url="http://"http://www.thermaltake.com/products/AquariusII/aquariusII.htm"]http://www.thermalta.../aquariusII.htm[/url]
1-2 óra alatt bárki megcsinálhatja. Csináltam képeket, ezt ma este vagy holnap délelőtt felrakom valahová.....
A gép egy Asus A7V333/K7 2400+/AbitGF4Ti4600. 15*133 helyett 16*133-on járatja az emberke a gépet. Idáig brutális hangú coolermaster hűtőventillátorral játék közben 46-47C körül járt a hőmérséklet. Ezt a T-kit stabilan 37C-on tartotta! Nem hittem volna.

Első benyomásaim vegyesek voltak. Igényes szép kidolgozás mindenhol, valamint részletes hülyebiztos leírás. Minden kacatot adnak hozzá. Csak egy olló, egy csípőfogó, és egy 6-os villáskulcs kell hozzá.Meglepően nehéz az öntött blokk. Ami nem tetszett: valahogy kicsinek tűnt az egész. Mit fog ez hűteni???? A radiátoron 8x8-as venti, tehát nem túl nagy a radiátor. A vízpumpa azért nem egy eheim kinézetű. A cső belseje 6-os, a blokk csonkja 5-ös
A K7-hez rugós leszorítást ajánlanak (a proci foglalathoz), de az a próbák alatt elfordult. Sebaj az univerzális leszorítólapra cserélve (P4) tökéletesen stabil a lefogatás

Összerakása gyors, egyszerű. Nem kell sok ész hozzá, sem túl nagy kézügyesség. Fényképes leírás van minden részletről. Ha sietsz, 1 óra alatt kész. Beindítás után pedig a nagy csodálkozás, hogy meglepően jól hűt.

Kinek ajánlanám: Mindenki aki csendesíteni akarja a gépét, vagy a jelenlegihez képest egy kicsit tovább húzni, és nem mer belevágni egy saját készítésű rendszerbe. Az eredmény gyors, biztos. Nagy a sikerélmény, és igen halk a radiátoron lévő 8x8-as venti. Persze most itt a munkahelyemen 15 gép és 3 szerver közelében azért nekem is más érzékenységre van beállítva a fülem mint otthon a hálószobában este 11-kor.

Kinek nem ajánlanám: pl. magamnak. A rendszer nehezen bővíthető. Nincs hozzá külön blokk, és a kis pumpa nem tudom mit szólna a plusz terheléshez. Aki mindent hűteni akar mint pl. én: CPU, VGA, Chipset, táp. És nem akar ventillátort. Annak bizony magának kell mindent megcsinálnia. Persze erre való ez a fórum.
Mindent összevetve, aki megveszi szerintem nem fog csalódni benne, ha a fenti korlátokat elfogadja, és kifizeti a nem kis árát.

#3099 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 14:41

Hali.

Szoval azt szeretnem kerdezni az Aquvarius II.-vel kapcsolatban, hogy miert is kell belerakni a rugot a csobe?

#3100 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 14:53

idézet:
Ezt írta tnelis:
Hali.

Szoval azt szeretnem kerdezni az Aquvarius II.-vel kapcsolatban, hogy miert is kell belerakni a rugot a csobe?
[/quote]

Nem törik meg a cső.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157