Most viszont már tényleg jóccakát!
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2001. 11. 28. 02:09

Elküldve: 2001. 11. 28. 06:44

Elküldve: 2001. 11. 28. 06:57
Elküldve: 2001. 11. 28. 12:33
Elküldve: 2001. 12. 01. 17:32
Elküldve: 2001. 12. 01. 19:33
idézet:
Eredetileg boho írta:
Hi
ÜDV MINDEKINEK!
Néhány hónap is eltelt a topik nyitása óta és szép nagyra nőtt.
A topik elérte legfontosabb céljait:
- sok embernek lett a vízhűtéssel kapcsolatban ismeretete;
- sok embert gondolkodásra késztetett;
- sok nagyon okos és ésszerű gondolat lett közkicsé téve (itt én a csoportmunkának eredményére gondolok);
Remélem nem hagytam ki az elemzésekből semmi lényeges dolgot.
Nem topikzárónak, hanem a rendszeres, vagy visszatérő rendszerelemzést zárnám le magam részéről.
Remélem tudtam segíteni annak akinek szüksége volt rá.
Ha van valakinek problémája, vagy érdekes, jó ötlete, dobja fel, én is itt vagyok a NET-en a többi aktív - és kreatív - topiktársaimmal együtt. Átbeszéljük.
Szeretném valóságos mivoltukban is elkészíteni mindazokat az egyes elmváltozatokat,amelyekre azt mondtam, hogy "házilag" is könnyű elkészíteni.
Elkészítem a léghűtő cooler átalakítását vízhűtésesre (mint a legjobb hatásfokú hőcserélőt).
Ehhez azonban idő és "pénz,pénz,pénz" (ismerős mondás) kell.[/quote]
Ha gondolod, az elkészítésben talán tudnék segíteni a fentebb ecsetelt iskola-béli műhely alkalmazásával.![]()
Elküldve: 2001. 12. 02. 16:39
Elküldve: 2001. 12. 02. 17:03
Elküldve: 2001. 12. 02. 19:12
idézet:
Eredetileg mathias írta:
Egyébként milyen vastag a csillag blokknak az alja?[/quote]
Amilyen vastagra csinaltatod. 10 mm-es alapanyagbol keszitve 6.5, max 7 mm az alja.
Ertelemszeruen 15 mm vastagbol kenyelmesen kijon a 10+ mm is... (Maximum a 12, de ahhoz nemileg trukkozni kell)
idézet:
És ezt Bari tervezte illetve gyártja?[/quote]
Hogy keszit-e ilyeneket azt talan tole kellene megkerdezned...
Azt viszont biztosan allithatom, hogy az en csillag elrendezesu blokkjaimat en terveztem
Ha erdekel valakit, irhatok rola reszletes technikai ismertetot...
------------------
A hit ott kezdodik, ahol a tudomany veget er...
Elküldve: 2001. 12. 03. 12:16
Elküldve: 2001. 12. 03. 13:31
Elküldve: 2001. 12. 03. 18:54
Elküldve: 2001. 12. 03. 21:50
) Képzeld én egy hónapja kivágtam a lehelt. Már untam a fagyállószagot a szobámban. Amúgy már vagy féléve csak hűtőbordákat farigcsálok.
A víz már uncsi. Most AndrewBoyal meg Dodoval meg szeretném csinálni a full gázhűtést, bár elég lassan alakul ez a keményforrasztás kemény dio.
Elküldve: 2001. 12. 04. 01:11
Elküldve: 2001. 12. 04. 01:33
idézet:
Eredetileg Trevis írta:
Sziasztok!
Szerintetek milyen hatásfokú lenne, ha közvetlen a processzor felületét hűtenénk vízzel. Egyszerűen beborítanánk a processzort és ráengednénk a vizet. Tudom ez rengeteg problémát jelent(het), de elméleti síkon lehet hogy jobb lenne, mint egy blokkban keringetett víz.
Vélemény?
[/quote]
Nem lenne jobb,mivel a víz nem venne át olyan kis felületen akkora hőt,amit a fém el tud vezetni.Legalábis szerintem... Megaztán hogy keringetnéd? Valahol már volt róla szó,de ott is elvetették az ötletet..
Elküldve: 2001. 12. 04. 12:10
idézet:
Eredetileg Trevis írta:
Sziasztok!
Szerintetek milyen hatásfokú lenne, ha közvetlen a processzor felületét hűtenénk vízzel. Egyszerűen beborítanánk a processzort és ráengednénk a vizet. Tudom ez rengeteg problémát jelent(het), de elméleti síkon lehet hogy jobb lenne, mint egy blokkban keringetett víz.
Vélemény?
[/quote]
Ha végigolvastad ezt a topicot, akkor láthattad, hogy direkt hűtés néven ezt is kitárgyaltuk. Nagyon rossz hatásfokú, mert a víz csak kis felületen érintkezik a processzorral.
Elküldve: 2001. 12. 04. 12:13
Elküldve: 2001. 12. 04. 12:41
idézet:
Eredetileg PeC írta:
.... Külön fémház tudtommal csak az elekromos zavaroktól szigetelné (Farrady kalita). A mágnesesen árnyékolt hangszórók ferrittel vannak árnyékolva. Itt hogyan oldható meg?[/quote]
Ha a külön fémházad bádogból - vaslemezből - van, mindkét árnyékolásnak megfelel.
------------------
Többszáz telefonszámot tudok fejből,
csak azt felejtettem el,
kihez tartozik.
Elküldve: 2001. 12. 04. 22:30
idézet:
Eredetileg PeC írta:
Hogyan tudom leárnyékolni mágnesesen a szivattyúmat, ha be akarom rakni a házba? Nekem csak ott lenne az ideális, így mobil lenne a buli. Külön fémház tudtommal csak az elekromos zavaroktól szigetelné (Farrady kalita). A mágnesesen árnyékolt hangszórók ferrittel vannak árnyékolva. Itt hogyan oldható meg?[/quote]
Nagymama kormos bádogtepsije kitűnő lehet erre a célra![]()
Elküldve: 2001. 12. 04. 22:35
idézet:
Eredetileg Trevis írta:
Sziasztok!
Vélemény?
[/quote]
Köszörülj kis vájatokat egymás mellé a prociba és akkor tutti nagy lesz a felület ,már mehet is rá a víz![]()