Autó-szimulátorok
Elküldve: 2004. 03. 08. 00:07
Na, most egyhuzamban nyertem meg vagy 6-7 versenyt (LFS online MP) egy német szerveren a GTT-vel a GP track map-on. Saját setup, sok-sok gyakorlás és tapasztalat, és úgy odavertem mindenkinek, ahogyan kell. 1:35:xx időkkel, míg a többiek a Turbo kocsikkal 1:45, 1:46, 1:47-es időket mentek csak. Úgyhogy nem hoztam szégyent a magyar LFS Bajnokságra, aminek tagja vagyok.
Üdv: Bepe
Üdv: Bepe
Elküldve: 2004. 03. 08. 09:55
idézet:
Ezt írta Mumia:
Játékban használatos modellről beszélek, azt hittem ez egyértelmű.
[ 2004. március 08.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Azt irtad rendernek csunya, nem volt egyertelmu
Amugy MOD-hoz képest nem rossz, bár Palkó Gabi GTR-es modelljeihez képest még van mit fejlődni![]()
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.
Elküldve: 2004. 03. 08. 10:11
Na akkor, hogy pontos legyen, játékba készülő lowpoly modellel készült renderhez képest gyenge 
De az is lehet, hogy nem a modell rossz, hanem a kamerabeállítás idétlensége miatt tűnik csak annak.
(ha lehet egyáltalán még lowpolyról beszélni manapság, hiszen 15-20k-s modellek már meg sem kottyannak mai programoknak)
De az is lehet, hogy nem a modell rossz, hanem a kamerabeállítás idétlensége miatt tűnik csak annak.
(ha lehet egyáltalán még lowpolyról beszélni manapság, hiszen 15-20k-s modellek már meg sem kottyannak mai programoknak)
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:08
mindaz ami a colin 4 -ben jó, a Flatout-ban fog értelmet nyerni...
...shit lives forever!...you can't kill it!...juanracing
Elküldve: 2004. 03. 08. 15:05
Meg kell mondjam, nekem nagyon nem tetszik a Flatout jelenlegi állapota, egy ilyen programban a jó sérülés és ütközés modell lenne a lényeg. De én a videók alapján egyiket sem nevezném jónak.
Az ütközések olyanok, mintha 2 szilárd kavics találkozna.
Az egyetlen program amiben ez jó volt az Insane, ott az autók nem olyanok mint a kőtömbök, hanem deformálódik, csavarodik a kaszni. Ez egyetlen más játékban nincs így, sőt még az invictus is elfelejtette valamiért ezt a módszert, ugyanis az SL-ben már majdnem nyoma sincs.
Elég ha megnéztek egy filmet, amiben ugratnak, vagy borulnak autóval, tisztán látszik, hogy a kaszni egésze valamennyire rugalmas, részben deformálódik, részben visszanyeri az alakját. Én ezt hiányolom minden programból, egyedül az Insaneben van meg. Enélkül csak kőtömbök ütközéseit szimulálja minden program.
Ami a sérülésmodellt illeti, attól sem vagyok elájulva, előre le van fixálva minden karosszériaelem deformálódása, és egy bizonyos ütéserő felett egyszerűen leesik. Nevetséges, a Nascar1-ben volt így megoldva a sérülés. Legalábbis a videók alapján én így látom, viszont ha valós időben számolja az elemek deformálódását a program akkor le a kalappal, mert akkor qrva jó munkát végeznek. (de én 1% esélyt adok, hogy így van)
Lehet, hogy sokak szerint igazságtalanul húzom le a programot, de ez a véleményem.
A Flatout nem lesz egy példaértékű alkotás, összeraknak bele néhány különféle programokban évek óta meglévő ötletet, és kész. Az egyetlen újítás a környezet fizikájának a szimulációja, de ez is csak autós programban újdonság, egyébként nem. És önmagában szerintem kevés lesz az elismerés kivívásához, legalábbis az én elismerésem kivívására biztosan.
A fizika megint nem lesz nagy dobás, hisz saját bevallásuk szerint is a Rally Trophy-ra épül, így nem is várhatunk mást, ebben sem lesz forradalmi újítás.
A videók előtt bizakodó voltam a programmal kapcsolatban, de sajnos ezek minden várakozásomat alulmúlták. Az ütközés és a sérülésmodell botrányossága miatt.
[ 2004. március 08.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Az ütközések olyanok, mintha 2 szilárd kavics találkozna.
Az egyetlen program amiben ez jó volt az Insane, ott az autók nem olyanok mint a kőtömbök, hanem deformálódik, csavarodik a kaszni. Ez egyetlen más játékban nincs így, sőt még az invictus is elfelejtette valamiért ezt a módszert, ugyanis az SL-ben már majdnem nyoma sincs.
Elég ha megnéztek egy filmet, amiben ugratnak, vagy borulnak autóval, tisztán látszik, hogy a kaszni egésze valamennyire rugalmas, részben deformálódik, részben visszanyeri az alakját. Én ezt hiányolom minden programból, egyedül az Insaneben van meg. Enélkül csak kőtömbök ütközéseit szimulálja minden program.
Ami a sérülésmodellt illeti, attól sem vagyok elájulva, előre le van fixálva minden karosszériaelem deformálódása, és egy bizonyos ütéserő felett egyszerűen leesik. Nevetséges, a Nascar1-ben volt így megoldva a sérülés. Legalábbis a videók alapján én így látom, viszont ha valós időben számolja az elemek deformálódását a program akkor le a kalappal, mert akkor qrva jó munkát végeznek. (de én 1% esélyt adok, hogy így van)
Lehet, hogy sokak szerint igazságtalanul húzom le a programot, de ez a véleményem.
A Flatout nem lesz egy példaértékű alkotás, összeraknak bele néhány különféle programokban évek óta meglévő ötletet, és kész. Az egyetlen újítás a környezet fizikájának a szimulációja, de ez is csak autós programban újdonság, egyébként nem. És önmagában szerintem kevés lesz az elismerés kivívásához, legalábbis az én elismerésem kivívására biztosan.
A fizika megint nem lesz nagy dobás, hisz saját bevallásuk szerint is a Rally Trophy-ra épül, így nem is várhatunk mást, ebben sem lesz forradalmi újítás.
A videók előtt bizakodó voltam a programmal kapcsolatban, de sajnos ezek minden várakozásomat alulmúlták. Az ütközés és a sérülésmodell botrányossága miatt.
[ 2004. március 08.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 08. 15:21
En azon derultem egy jot hogy neha egy pingponglabdat meghazuttoloan pattognak az autok meg forognak ossze vissza a levegobe.
De az ahogy a kornyezet viselkedik utkozesrol az
volt.
De az ahogy a kornyezet viselkedik utkozesrol az
Elküldve: 2004. 03. 08. 15:54
persze annyira nem összetett, mint kéne, de nagyon látványos, legalább annyira, mint a colin 4-ben, csak itt lesz értelme, mert az egész az akcióról és látványos versenyzésről szól...kicsit olyan mint az NFS underground, csak itt terepen, több környezeti aktivitással, és baromi nagy összeötközésekkel
...való igaz, a kocsik tömege kicsit kevésnek tűnik, szállnak össze-vissza, de hát ettől igazán látványos...painkiller négy keréken
...
Elküldve: 2004. 03. 08. 15:56
...és merem állítani az autók fizikája még így is jobb lesz mint a colin 4 -é
...
Elküldve: 2004. 03. 08. 16:44
idézet:
Ezt írta JuanG:
...való igaz, a kocsik tömege kicsit kevésnek tűnik, szállnak össze-vissza, de hát ettől igazán látványos...painkiller négy keréken...[/quote]
Nem csupán a paraméterekkel van baj, a fizikai megvalósítással kollektíven nem vagyok elégedett, egy jó fizikát felismer az ember akkor is, ha a paraméterezés el van szúrva.
Elküldve: 2004. 03. 09. 15:04
idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem csupán a paraméterekkel van baj, a fizikai megvalósítással kollektíven nem vagyok elégedett, egy jó fizikát felismer az ember akkor is, ha a paraméterezés el van szúrva.[/quote]
igen, de ezt már megszoktuk tőled...de tényleg mi nem tetszik rajta? Nekem nem voltak nagy elvárásaim ezzel a játékkal kapcsolatban, és kb. pont annyiról szól, amilyennek hírdették az előzetesekben...
Elküldve: 2004. 03. 09. 15:12
Lehet, hogy arról szól, leírtam mi a probléma vele. Az autók úgy ütköznek egymással és a talajjal mintha kavicsok lennének, és csillapításmentes az ütközés, egy autó nem pattog mint egy kavics. Amikor a levegőben pörögve az autó valaminek nekivágódik a videóban ott is azonos sebességgel elkezd ellenkező irányba pörögni, ilyen nincs, ez f@szság.
Elküldve: 2004. 03. 09. 16:25
Öööö, most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de találkozott már valaki olyasmivel, hogy F1Challenge ETCC2003 modjában az autók texturái fullra szét vannak esve ? Fenn van még másik pár mod is (DTM2002, CTDP2003), lehet, hogy ezek kavarnak be ? (Amúgy ezek full jól működnek)
WinXP HunPro SP1, lenti konfiggal.
WinXP HunPro SP1, lenti konfiggal.
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.
Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.
Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.
Elküldve: 2004. 03. 09. 19:28
Sztem a Destruction Derbyben azért még volt valami. Úgy értem az ütközése annak is kiváló érzést nyújtott. Persze régi cuccos már, de a korában kiemelkedően élvezetes ütközéseket lehetett produkálni vele. Természetesen a Destr.derby2 már egy kalap kakára sikerült. 
Hamarosan lesz felénk egy lanparty, és még mindig nem tudunk olyan autószimet, amivel multiban tolhatnánk az ütközések minden élvezetével együtt. Van valakinek javaslata? Mivel toljuk?
Yany
Hamarosan lesz felénk egy lanparty, és még mindig nem tudunk olyan autószimet, amivel multiban tolhatnánk az ütközések minden élvezetével együtt. Van valakinek javaslata? Mivel toljuk?
Yany
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64
Logout.hu blog
Logout.hu blog
Elküldve: 2004. 03. 09. 20:46
idézet:
Ezt írta Mumia:
Lehet, hogy arról szól, leírtam mi a probléma vele. Az autók úgy ütköznek egymással és a talajjal mintha kavicsok lennének, és csillapításmentes az ütközés, egy autó nem pattog mint egy kavics. Amikor a levegőben pörögve az autó valaminek nekivágódik a videóban ott is azonos sebességgel elkezd ellenkező irányba pörögni, ilyen nincs, ez f@szság.[/quote]
és mikor játszhatunk a te programoddal, nagyokos ?...
Elküldve: 2004. 03. 09. 20:48
idézet:
Ezt írta weihe:
Öööö, most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de találkozott már valaki olyasmivel, hogy F1Challenge ETCC2003 modjában az autók texturái fullra szét vannak esve ? Fenn van még másik pár mod is (DTM2002, CTDP2003), lehet, hogy ezek kavarnak be ? (Amúgy ezek full jól működnek)
WinXP HunPro SP1, lenti konfiggal.[/quote]
az nvidia kari miatt van...az ETCC nem szereti az 50-es detonátor drivereket, nekem is volt ilyen probléma, most a 45.33-as driver van fenn, azzal okés...
Elküldve: 2004. 03. 09. 20:48
Halihali!
Fenti problémámra nincs ötletetek ?
Nem vagyok egy nagy autószimes, de a túrakocsibajnokság eléggé tetszik (illetve tetszene az ETCC is, ha nem lenne ilyen tré)
Valaki valami tipp ?
(Amúgy egyszer egy haverral nyomtuk 1nsane-t hálóban, tényleg királyság
[ 2004. március 09.: weihe szerkesztette a hozzászólást ]
Fenti problémámra nincs ötletetek ?
Nem vagyok egy nagy autószimes, de a túrakocsibajnokság eléggé tetszik (illetve tetszene az ETCC is, ha nem lenne ilyen tré)
Valaki valami tipp ?
(Amúgy egyszer egy haverral nyomtuk 1nsane-t hálóban, tényleg királyság
[ 2004. március 09.: weihe szerkesztette a hozzászólást ]
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.
Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.
Elküldve: 2004. 03. 09. 20:53
idézet:
Ezt írta Yany:
Yany[/qb][/quote]
LFS demo, nfs porsche, rally masters
[ 2004. március 09.: JuanG szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 09. 21:00
idézet:
Ezt írta JuanG:
és mikor játszhatunk a te programoddal, nagyokos ?...[/quote]
Nem tudom, mi értelme van a személyeskedésnek, a smiley nem azért van, hogy kinullázza a hozzászólás mondandóját, mielőtt erre hivatkoznál.
Amikor kifogyunk az érvekből, akkor jön az, hogy ha nem tetszik csinálj jobbat.
Ha én is főállású játékfejlesztő lennék és ez lenne a feladatom nem elképzelhetetlen, hogy képes lennék megcsinálni.
És ha korábban ébredtél volna láthattad volna az én programomat, amit 3 hónap alatt csináltam, a csúcsponton is max 8 óra fejlesztéssel 1 héten.

Súgó
A téma zárva.