HWSW Informatikai Kerekasztal: Autó-szimulátorok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Autó-szimulátorok

#381 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 00:07

Játékban használatos modellről beszélek, azt hittem ez egyértelmű.

[ 2004. március 08.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#382 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 00:07

Na, most egyhuzamban nyertem meg vagy 6-7 versenyt (LFS online MP) egy német szerveren a GTT-vel a GP track map-on. Saját setup, sok-sok gyakorlás és tapasztalat, és úgy odavertem mindenkinek, ahogyan kell. 1:35:xx időkkel, míg a többiek a Turbo kocsikkal 1:45, 1:46, 1:47-es időket mentek csak. Úgyhogy nem hoztam szégyent a magyar LFS Bajnokságra, aminek tagja vagyok.
Üdv: Bepe

#383 Felhasználó inaktív   Ingy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:55

idézet:
Ezt írta Mumia:
Játékban használatos modellről beszélek, azt hittem ez egyértelmű.

[/quote]

Azt irtad rendernek csunya, nem volt egyertelmu :p
Amugy MOD-hoz képest nem rossz, bár Palkó Gabi GTR-es modelljeihez képest még van mit fejlődni :)
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.

#384 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 10:11

Na akkor, hogy pontos legyen, játékba készülő lowpoly modellel készült renderhez képest gyenge :D

De az is lehet, hogy nem a modell rossz, hanem a kamerabeállítás idétlensége miatt tűnik csak annak.

(ha lehet egyáltalán még lowpolyról beszélni manapság, hiszen 15-20k-s modellek már meg sem kottyannak mai programoknak)

#385 Felhasználó inaktív   JuanG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 14:08

mindaz ami a colin 4 -ben jó, a Flatout-ban fog értelmet nyerni... :D
...shit lives forever!...you can't kill it!...juanracing

#386 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 15:05

Meg kell mondjam, nekem nagyon nem tetszik a Flatout jelenlegi állapota, egy ilyen programban a jó sérülés és ütközés modell lenne a lényeg. De én a videók alapján egyiket sem nevezném jónak.

Az ütközések olyanok, mintha 2 szilárd kavics találkozna.
Az egyetlen program amiben ez jó volt az Insane, ott az autók nem olyanok mint a kőtömbök, hanem deformálódik, csavarodik a kaszni. Ez egyetlen más játékban nincs így, sőt még az invictus is elfelejtette valamiért ezt a módszert, ugyanis az SL-ben már majdnem nyoma sincs.

Elég ha megnéztek egy filmet, amiben ugratnak, vagy borulnak autóval, tisztán látszik, hogy a kaszni egésze valamennyire rugalmas, részben deformálódik, részben visszanyeri az alakját. Én ezt hiányolom minden programból, egyedül az Insaneben van meg. Enélkül csak kőtömbök ütközéseit szimulálja minden program.

Ami a sérülésmodellt illeti, attól sem vagyok elájulva, előre le van fixálva minden karosszériaelem deformálódása, és egy bizonyos ütéserő felett egyszerűen leesik. Nevetséges, a Nascar1-ben volt így megoldva a sérülés. Legalábbis a videók alapján én így látom, viszont ha valós időben számolja az elemek deformálódását a program akkor le a kalappal, mert akkor qrva jó munkát végeznek. (de én 1% esélyt adok, hogy így van)

Lehet, hogy sokak szerint igazságtalanul húzom le a programot, de ez a véleményem.

A Flatout nem lesz egy példaértékű alkotás, összeraknak bele néhány különféle programokban évek óta meglévő ötletet, és kész. Az egyetlen újítás a környezet fizikájának a szimulációja, de ez is csak autós programban újdonság, egyébként nem. És önmagában szerintem kevés lesz az elismerés kivívásához, legalábbis az én elismerésem kivívására biztosan.

A fizika megint nem lesz nagy dobás, hisz saját bevallásuk szerint is a Rally Trophy-ra épül, így nem is várhatunk mást, ebben sem lesz forradalmi újítás.

A videók előtt bizakodó voltam a programmal kapcsolatban, de sajnos ezek minden várakozásomat alulmúlták. Az ütközés és a sérülésmodell botrányossága miatt.

#387 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 15:21

En azon derultem egy jot hogy neha egy pingponglabdat meghazuttoloan pattognak az autok meg forognak ossze vissza a levegobe.
De az ahogy a kornyezet viselkedik utkozesrol az :eek: volt.

#388 Felhasználó inaktív   JuanG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 15:54

persze annyira nem összetett, mint kéne, de nagyon látványos, legalább annyira, mint a colin 4-ben, csak itt lesz értelme, mert az egész az akcióról és látványos versenyzésről szól...kicsit olyan mint az NFS underground, csak itt terepen, több környezeti aktivitással, és baromi nagy összeötközésekkel :) ...való igaz, a kocsik tömege kicsit kevésnek tűnik, szállnak össze-vissza, de hát ettől igazán látványos...painkiller négy keréken :D ...

#389 Felhasználó inaktív   JuanG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 15:56

...és merem állítani az autók fizikája még így is jobb lesz mint a colin 4 -é :p ...

#390 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 16:44

idézet:
Ezt írta JuanG:
...való igaz, a kocsik tömege kicsit kevésnek tűnik, szállnak össze-vissza, de hát ettől igazán látványos...painkiller négy keréken :D ...[/quote]

Nem csupán a paraméterekkel van baj, a fizikai megvalósítással kollektíven nem vagyok elégedett, egy jó fizikát felismer az ember akkor is, ha a paraméterezés el van szúrva.

#391 Felhasználó inaktív   JuanG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 15:04

idézet:
Ezt írta Mumia:

Nem csupán a paraméterekkel van baj, a fizikai megvalósítással kollektíven nem vagyok elégedett, egy jó fizikát felismer az ember akkor is, ha a paraméterezés el van szúrva.
[/quote]

igen, de ezt már megszoktuk tőled :) ...de tényleg mi nem tetszik rajta? Nekem nem voltak nagy elvárásaim ezzel a játékkal kapcsolatban, és kb. pont annyiról szól, amilyennek hírdették az előzetesekben...

#392 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 15:12

Lehet, hogy arról szól, leírtam mi a probléma vele. Az autók úgy ütköznek egymással és a talajjal mintha kavicsok lennének, és csillapításmentes az ütközés, egy autó nem pattog mint egy kavics. Amikor a levegőben pörögve az autó valaminek nekivágódik a videóban ott is azonos sebességgel elkezd ellenkező irányba pörögni, ilyen nincs, ez f@szság.

#393 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 16:25

Öööö, most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de találkozott már valaki olyasmivel, hogy F1Challenge ETCC2003 modjában az autók texturái fullra szét vannak esve ? Fenn van még másik pár mod is (DTM2002, CTDP2003), lehet, hogy ezek kavarnak be ? (Amúgy ezek full jól működnek)

WinXP HunPro SP1, lenti konfiggal.
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#394 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 19:28

Sztem a Destruction Derbyben azért még volt valami. Úgy értem az ütközése annak is kiváló érzést nyújtott. Persze régi cuccos már, de a korában kiemelkedően élvezetes ütközéseket lehetett produkálni vele. Természetesen a Destr.derby2 már egy kalap kakára sikerült. :(

Hamarosan lesz felénk egy lanparty, és még mindig nem tudunk olyan autószimet, amivel multiban tolhatnánk az ütközések minden élvezetével együtt. Van valakinek javaslata? Mivel toljuk?

Yany
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#395 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 20:22

Insane.

De nagy poén a Screamer 4x4-ben a king of the hill is, igaz ott nincs sérülés multiplayerben.

#396 Felhasználó inaktív   JuanG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 20:46

idézet:
Ezt írta Mumia:
Lehet, hogy arról szól, leírtam mi a probléma vele. Az autók úgy ütköznek egymással és a talajjal mintha kavicsok lennének, és csillapításmentes az ütközés, egy autó nem pattog mint egy kavics. Amikor a levegőben pörögve az autó valaminek nekivágódik a videóban ott is azonos sebességgel elkezd ellenkező irányba pörögni, ilyen nincs, ez f@szság.[/quote]

és mikor játszhatunk a te programoddal, nagyokos ? :D ...

#397 Felhasználó inaktív   JuanG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 20:48

idézet:
Ezt írta weihe:
Öööö, most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de találkozott már valaki olyasmivel, hogy F1Challenge ETCC2003 modjában az autók texturái fullra szét vannak esve ? Fenn van még másik pár mod is (DTM2002, CTDP2003), lehet, hogy ezek kavarnak be ? (Amúgy ezek full jól működnek)

WinXP HunPro SP1, lenti konfiggal.
[/quote]

az nvidia kari miatt van...az ETCC nem szereti az 50-es detonátor drivereket, nekem is volt ilyen probléma, most a 45.33-as driver van fenn, azzal okés...

#398 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 20:48

Halihali!
Fenti problémámra nincs ötletetek ?
Nem vagyok egy nagy autószimes, de a túrakocsibajnokság eléggé tetszik (illetve tetszene az ETCC is, ha nem lenne ilyen tré)
Valaki valami tipp ?

(Amúgy egyszer egy haverral nyomtuk 1nsane-t hálóban, tényleg királyság :)

[ 2004. március 09.: weihe szerkesztette a hozzászólást ]
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#399 Felhasználó inaktív   JuanG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 20:53

idézet:
Ezt írta Yany:
Hamarosan lesz felénk egy lanparty, és még mindig nem tudunk olyan autószimet, amivel multiban tolhatnánk az ütközések minden élvezetével együtt. Van valakinek javaslata? Mivel toljuk?

Yany[/qb][/quote]

LFS demo, nfs porsche, rally masters

[ 2004. március 09.: JuanG szerkesztette a hozzászólást ]

#400 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 21:00

idézet:
Ezt írta JuanG:

és mikor játszhatunk a te programoddal, nagyokos ? :D ...
[/quote]

Nem tudom, mi értelme van a személyeskedésnek, a smiley nem azért van, hogy kinullázza a hozzászólás mondandóját, mielőtt erre hivatkoznál.

Amikor kifogyunk az érvekből, akkor jön az, hogy ha nem tetszik csinálj jobbat.

Ha én is főállású játékfejlesztő lennék és ez lenne a feladatom nem elképzelhetetlen, hogy képes lennék megcsinálni.

És ha korábban ébredtél volna láthattad volna az én programomat, amit 3 hónap alatt csináltam, a csúcsponton is max 8 óra fejlesztéssel 1 héten.

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.