...a voice from the darkness.....
Ez igen! Gratulálok!

Egészen biztos vagyok benne, hogy ezek után már a többi is menni fog! A "Prison"-on gondolom, hogy a legelső titokra gondolsz, a ventilátor mögött...
Insomnián most már úgyis egy új játékot kezdesz, és szerintem "zsinórban" meg tudod csinálni: én legalábbis addig nem mentem tovább a következőre, amíg nem sikerült. Nagyon megkönnyíti az ember dolgát az is, hogy a szint tisztába tétele után az egészet újra fel lehet fedezni... Néhány szinthez adok előre tippeket, de csak a nehézség szintjén...
Cemetery: Itt van két jól eldugott Secret (két helyen is puskaporos hordóval kell robbantani), meg az összes lerombolható objektum is eléggé nehéz dolog tud lenni (némelyik beszakadt sírokban van, meg túl kicsi, így nehéz őket észrevenni)...
Catacombs: Nagyon nehéz a gyökereken ugrálni, meg a híd alatti titkot sem szeretem...

Amúgy ezt a szintet szeretem a legkevésbé az egész játékban (főleg a legvége miatt, mert állandóan beleesek a "levesbe", "Iron Will"-lel meg kizuhan az ember a Világból)...
Cathedral: Semmi különös..a koporsóról PK-Jump nélkül is fel lehet ugrani, de szerencse is kell hozzá...
Enclave: elég macerás minden lőszert összeszedni...
Opera House: Hát, itt van az egyik legundorítóbb Secret a játékban, mivel boltíveken kell ugrálgatni, hogy elérjük. A többi igazán semmiség...
Asylum: Rövid és könnyű, bár az épületen lévő titok egy kicsit nehézkes, na meg 3 lőszer látszólag eléggé nincs szem előtt, de annyit elárulok, hogy az a 3 az épületen kívül(!) van...
Train Station: Van pár PK-Jumppal elérhető titok, ezek közül az egyik eléggé macerás...
Abandoned Factory: Itt borzasztóan fontos tudni, hogy lerombolható objektumok szempontjából a szint bugos, mert teljesíthetetlen az a csillag: sosem lesz meg a 157, nekem maximum 156 sikerült egyszer, pedig mindent átnéztem, a végén még cheattel is, és legalább 30-szor végigmentem rajta (90%-ban 154 jön ki a végére, és egyszerűen nem marad több lerombolnivaló). Ez a hiba engem kb. 2 hónapig feltartott: már csak az az egy csillag hiányzott, és nem tudtam, mit tegyek, a scriptet meg semmiképpen sem akartam átírni..így inkább félretettem az egészet egy időre (és inkább beszálltam egy sérülés nélküli AOD-végigjátszásba

). Ezt a hibát korábban mások a script javításával orvosolták, ám én találtam egy másik lehetőséget is, ami "in-game" megoldja a problémát, és nemhogy csupán a 157 lesz elérhető, hanem akármennyid lehet azzal a trükkel. Erről majd beszélek, ha odaérsz...
Ruins: A másik gusztustalan, bugos hely: néhány lőszer "be van betonozva", de egy (ami nekem legutoljára maradt, és halálra kerestem, míg végül csak cheattel tudtam lokalizálni a helyét) annyira, hogy normálisan fel sem lehet venni, csak egy trükkel, amiről szintén majd a maga idejében, ha kell. Amúgy is nehéz ez a hely, hiszen 102 db ammo van itt, miközben a Guardian végig molesztál (a kövek meg ugye eltakarják a lőszereket, egészen addig, amíg őkelme újra át nem rendezi őket)..én leszedtem először a kalapácsát, aztán állandóan mentettem, a vége felé már minden második ammo megtalálása után...
Babel: A legelső Secret (a legelején van, de nem a "kandelláberben" lévőre gondolok) elég cseles: a PainKillerben VAN teleport is (ezen az egy helyen)! Ám ha lerombolsz minden objektumot, akkor nem fogod tudni kihasználni, és csak esetleg úgy tudsz eljutni oda, ahogyan AtaRi is tette (és ami nekem nem működött). Szóval észre kell venni, hogy
valahol valami dereng egy kis sötét zugban (hint hint), és legalább egy hordót vagy egy tálat meg kell tartani (persze a titok után már le lehet rombolni)...
Tower: Alastor mindent lerombol idővel, és a lerombolt dolgok később el is tűnnek, így mindig letisztul a terep..nem könnyű a lőszerek összegyűjtése (7, 15, 21, 37 a sorrend)...
Docks:

Inkább no comment...
Old Monastery: Van egyszerűbb módja (használj pl. egy nagy követ) is annak, ahogyan AtaRi csinálta azt a titkot, amihez a kolostor magasságából ugrik oda le, de egyébként az sem túl nehéz...
Hell: Csak az egyik aranypajzs megszerzése nehéz egy kicsit, de nem vészes egyébként...
Remélem, a fentiekkel azért nem árultam el túl sokat. Amik nagyon kényesek: "Abandoned Factory", "Ruins", és esetleg még a "Babel", ha a bugokat nézzük; valamint az "Opera House", a "The Palace", meg a "Docks", ha a nehézséget nézzük... A "Train Station" a PK-Jumpok miatt lehet kihívás, bár ha ráérzel, akkor már az sem nehéz...
Nem tudtál még a TR.hu-ról? LOL! Pedig a játék eléggé (sajnos túlzottan is) populáris, és már régen is sokan beírogatták a címet, poénból, hátha már van olyan, mígnem 2000 májusának végén valóban elkezdett működni.

Amúgy nemigen mozdulok ki onnan, de most itt valakinek segítenem kellett, plusz a PK-tapasztalataimat is muszáj kiírnom magamból, mert beleőrülök, ha ezt nem tehetem meg, LOL! Amúgy nekem is a TR1 a kedvencem, és természetesen az is volt az első, amelyikkel játszottam. Bár ez itt erősen...
SYS "Congratulations Ms Croft. You are positively Amazonian."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 10. 08. 21:48 -kor