HWSW Informatikai Kerekasztal: Steam (by Valve) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Steam (by Valve)

#1721 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 03. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 07. 03. 11:19

Amúgy Yahoot használok, nem Googlet :hemuveg: :-D

Amatőr :p :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1722 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 07. 03. 09:48

Videólejátszót se úgy használok, hogy elindítom aztán benne szenvedek a mostanában feltalált katalógus baromságokkal amiknek zéró értelme van, hanem rákattintok a fájlra közvetlenül amit nézni akarok.

Meghalnék, ha nem tudnám katalógusban keresni/válogatni a zenéimet és fájlrendszerben kéne szórakoznom (igaz filmeket én is fájlokból nézegetem, de annak az az oka, hogy ritkán filmezek, és akkor is a "megnézem majd törlöm" elv érvényesül)
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#1723 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 07. 03. 11:50

Nekem ez nem jött be.
Már koncepciója is ellenszenves, egy árva petákot nem adnék egy Steam-es vagy hasonló elven működő játékért.

Ajándéklónaknenézdafogát-alapon, amikor ingyenes volt a Portál, regisztráltam, letöltöttem, működött.
Hetek óta nem játszottam vele, gondoltam most ránézek.
A jelszót nem fogadta el. (Pedig elvileg jó, még az életben olyan gondom nem volt, hogy a feljegyzett jelszavam ne stimmelt volna.)
OK.
Tegyük fel, hogy mégis elfelejtettem/rosszul jegyeztem fel.
Irány, az elfelejtett jelszó.
Megkapom az ellenőrző kódot/kérdést.
Beírom a kódot, megadom a választ, megadom az új jelszót (8 karakter, benne kisbetűvel/nagybetűvel/számmal)
Persze, hogy nem fogadja el - 6-odjára sem.
Ellenszenvem ellenére, kapott egy esélyt, ami nem jött be:
UNINSTALL/DELETE
Soha többet Steam.
:down:

OFF!

Idézet

Meghalnék, ha nem tudnám katalógusban keresni/válogatni a zenéimet és fájlrendszerben kéne szórakoznom

Én meg, Mumiához hasonlóan, a katalógusoktól vagyok rosszul, több programot próbáltam, egyszerűen érthetetlen és a legtöbb esetben áttekinthetetlen a katalógus rendszer, pl az MS-féle Windows Media Player is számomra rejtély, többször nekifutottam, de egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy mi hogy működik rajta.
Nekem bőven elég, hogy egy albumból rögtön csinálok egy lejátszólistát, aztán akár a legegyszerűbb ZINF-fel hadd menjen.
(Függetlenül attól, hogy a Foobar2000 az alapértelmezett lejátszóm, s csak kíváncsiságból nézegettem a Columns UI-t is, de katalógust ebben sem szeretnék létrehozni.)

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1724 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 07. 03. 09:48

Már miért ne érteném. Igen elindítja a steamet és akkor mi van? Ebből már rögtön az következik, hogy a steam kliens telepítőjének le kell szednie az összes játékot is? Ha videófájlra kattintok az is elindítja a videólejátszót.

Félreértések elkerülése végett egy szóval se mondtam, hogy a játékok mennek steam nélkül, de nekem meg sem kell nyitnom a steam kezelőfelületét ahhoz, hogy játszak. Videólejátszót se úgy használok, hogy elindítom aztán benne szenvedek a mostanában feltalált katalógus baromságokkal amiknek zéró értelme van, hanem rákattintok a fájlra közvetlenül amit nézni akarok.

csak a videófájlokkal ezer dolgot lehet csinálni, ezer dologgal le lehet játszani őket, ezek a játékok meg steam-hez vannak kötve.

#1725 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 14:07

Nem értem miért akarod minden áron védeni, nem logikus hogy letörli az összes letöltött tartalmat kérdés nélkül.

Van ezernyi program aminek a kimeneti/bemeneti fájljait csak és kizárólag az a program tudja megnyitni mégsem törli le az összes vele készült mentést a program uninstallkor.

#1726 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 07. 03. 15:07

Nem értem miért akarod minden áron védeni, nem logikus hogy letörli az összes letöltött tartalmat kérdés nélkül.

Van ezernyi program aminek a kimeneti/bemeneti fájljait csak és kizárólag az a program tudja megnyitni mégsem törli le az összes vele készült mentést a program uninstallkor.

Nem lehettek ennyire binárisak...

1) Amir leírtál pont megmagyarázza miért törli az önmagában működésképtelen alkalmazásokat, amiket csak ő tud elindítani. Meg akarod tartani? Ott a backup funkció.
2) Van Help/Support page. Itt le van írva, hogy hogyan kell leszedni, nem mellesleg ebben a topikban is kb 200x le lett írva, a steam fórumán is kiemelve 25 topicban benne van.

Letörli, mert így írták meg, más alkalmazások meg gigabyte-nyi szart hagynak maguk után, amit uninstall után még nekem kell kézzel ledarálni a gépről, sőt a pofátlanság csúcsa, amikor a d-re rakott cucc után a c-n még takarítsak ki, mert oda is telepített...

Lehet válogatni melyik a szarabb a megoldás, együttélni azzal, hogy a steam mindent letöröl vagy még fél órát takarítani egy uninstall után...

Van egy olyan sejtésem, hogyha meg megtartaná, akkor abba kötnétek bele, hogy miért nem törli le, hiszen ott a bacjup funkció :omg:

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1727 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 14:52

Szerinted ez így jó. Viszont ha felajánlaná hogy csak a klienst szedje-e le vagy mindent az meg logikátlan? Tehát ha EA DL Managerrel felteszem a BFBC2-t meg a Sims 3-at aztán leszedem a klienst akkor tuntesse el a játékaimat is? Furcsa gondolkodási mód :blink:

Nektek olyan Windows kellene amit ha leszedtek a C:\-rol akkor magával viszi az osszes merevlemez tartalmát mert OS nélkul úgysem jók azok a fájlok semmire.

Szerkesztette: Ilsyde 2010. 07. 03. 14:53 -kor

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1728 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2010. 07. 03. 15:18

1) Amir leírtál pont megmagyarázza miért törli az önmagában működésképtelen alkalmazásokat, amiket csak ő tud elindítani. Meg akarod tartani? Ott a backup funkció.
2) Van Help/Support page. Itt le van írva, hogy hogyan kell leszedni, nem mellesleg ebben a topikban is kb 200x le lett írva, a steam fórumán is kiemelve 25 topicban benne van.

Letörli, mert így írták meg, más alkalmazások meg gigabyte-nyi szart hagynak maguk után, amit uninstall után még nekem kell kézzel ledarálni a gépről, sőt a pofátlanság csúcsa, amikor a d-re rakott cucc után a c-n még takarítsak ki, mert oda is telepített...

Lehet válogatni melyik a szarabb a megoldás, együttélni azzal, hogy a steam mindent letöröl vagy még fél órát takarítani egy uninstall után...

Van egy olyan sejtésem, hogyha meg megtartaná, akkor abba kötnétek bele, hogy miért nem törli le, hiszen ott a bacjup funkció :omg:

Nem lehettek ennyire a binárisak...

1) amit leírtam pontosan megmagyarázza miért nem kéne letörölnie, a játékok nem a steam alkalmazás részei, mindössze azzal lehet megnyitni őket.
2) Ha írok egy programot ami valami teljesen váratlan dolgot csinál szerintem joggal fog háborogni mindenki, még akkor is ha a help-ben benne van, hogy ezt csinálja.

A legjobb megoldás az lenne ha megkérdezné, hogy megtartsa e őket, ahogy a játékok 90%-ának az uninstallja megkérdezi, hogy a mentéseket meghagyja e, amik szintén nem használhatóak a játék nélkül semmire.

#1729 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 07. 03. 15:52

Nektek olyan Windows kellene amit ha leszedtek a C:\-rol akkor magával viszi az osszes merevlemez tartalmát mert OS nélkul úgysem jók azok a fájlok semmire.

Igen ezt a hasonlatot vártam :D

#1730 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 18:27

Szerinted ez így jó. Viszont ha felajánlaná hogy csak a klienst szedje-e le vagy mindent az meg logikátlan? Tehát ha EA DL Managerrel felteszem a BFBC2-t meg a Sims 3-at aztán leszedem a klienst akkor tuntesse el a játékaimat is? Furcsa gondolkodási mód :blink:

komolyan mondom örülök h elvesztetted a játékaidat, annyira irritáló olvasni ezeket a teljesen más szituációkat felhozó elbaszott hasonlatokat, hogy örömmel veszem tudomásul h a sors megbüntet a hülyeségedért.

#1731 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 18:52

Ez marhaság mert a kettő nem egy kategória. Amit EA downloaderrel letöltesz az ha jól tudom egy telepítő, amit aztán telepítesz és lesz neki saját instll mappája önálló futtatható állománnyal. Ezzel szemben a letöltött játékot tartalmazó fájlok a steam szerves része.
Ettől függetlenül persze nem igazán "júzer frendli" a megoldás, hogy töröl mindent. Egy plusz If..Then lemaradt az unistall program megírásakor.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1732 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2010. 07. 03. 15:18

Teljesen érthető amit írsz. Mindössze annyi kellett volna a steam programozóinak, hogy az uninstall fázisban beraknak egy checkboxot, hogy az összes user data-t (játékot, beállitást etc) akarják-e törölni vagy csak a klienst. Biztos komoly meló lett volna, meg pár tucat programsor.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1733 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 07. 03. 19:27

komolyan mondom örülök h elvesztetted a játékaidat, annyira irritáló olvasni ezeket a teljesen más szituációkat felhozó elbaszott hasonlatokat, hogy örömmel veszem tudomásul h a sors megbüntet a hülyeségedért.

Remélem ez lesz a legkomolyabb "büntetés" az életében... Te meg milyen szánalas vagy öregem... Kép

#1734 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 09:17

Azért ez a rengeteg sírás rívás a Steammel kapcsolatban is kezd eléggé szánalmas lenni.

#1735 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 07. 04. 10:17

Azért ez a rengeteg sírás rívás a Steammel kapcsolatban is kezd eléggé szánalmas lenni.

Steames topikban steames sírás. Mik vannak! :D Amúgy az a rengeteg az a kettő darab? :)

#1736 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 10:28

Igazából nem is az, hogy kettő, hanem az, hogy hetek óta ugyanaz a kettő. Kezd egy kicsit unalmas lenni. :sleep:

#1737 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 07. 04. 11:28

Igazából nem is az, hogy kettő, hanem az, hogy hetek óta ugyanaz a kettő. Kezd egy kicsit unalmas lenni. :sleep:

Hetek? Egyeseknél konstans módon előkerülnek ugyanazok a fika témák és idővel ez nem kicsit unalmas :blink:

Tudnám, akkor minek használja...

#1738 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2010. 07. 04. 09:50

Teljesen érthető amit írsz. Mindössze annyi kellett volna a steam programozóinak, hogy az uninstall fázisban beraknak egy checkboxot, hogy az összes user data-t (játékot, beállitást etc) akarják-e törölni vagy csak a klienst. Biztos komoly meló lett volna, meg pár tucat programsor.

Le merem fogadni, hogy rákérdez, hogy "Do you want to uninstall steam and all its content?", yes-re klikk és innentől magadra vess :D

Nyílván, ha majd sokan rinyálnak, akkor az a checkbox oda fog kerülni ;)

Itt esetleg lehetne javasolni?

Szerkesztette: BoGab 2010. 07. 04. 11:15 -kor

#1739 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2010. 07. 04. 12:06

Hetek? Egyeseknél konstans módon előkerülnek ugyanazok a fika témák és idővel ez nem kicsit unalmas :blink:

Tudnám, akkor minek használja...

Akkor hónapok, tök mindegy. Csak ezzel akartam érzékeltetni, hogy nem csoda, hogy Raven elküldte a kiscsávót a Pali pék lisztes ****ára, mert már tényleg idegesítő olvasni kb. századszor ugyanazokat a sirámokat.

#1740 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 13:23

azert minden rosszban van valami jo. mert pl mar azert nem rinyalnak, hogy jajj, a steam, felere csokkenti a rendszerem sebesseget :D :D
JóSebesség

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.