Kicsit szórakoztam vele, nálam megy gond nélkül, pedig arról vagyok híres, hogy minden hibát kifogok.
A programról:
Elsőre nehéznek tűnt, másodikra, már nem annyira, szerintem bőven csal a gép, van benne catch up az biztos. Hibátlanul végigmegyek egy versenyt és hiába volt 600 óriási bukás, mind a 7 ellenfél 4mp-en belül ér be mögöttem. Tudom sok programban van catch-up, de akkor sem egy jó pont, mert lehetetlen előnyt gyűjteni hiába mész 5 tökéletes kört, ha a 6.ban egyetlen egy hibát vétesz rögtön beelőz 3-4 ellenfél. És ettől szoktak törni a billentyűzetek, íróasztalok.
Hát a fizika, amit oly bőszen reklámoztak, hogy húdejólesz, árkád és szimulátor egyben. Nem estem tőle hasra. Arról szól, hogy minél jobban elfordítod a kormányt annál jobban kanyarodik az autó, még megpördülni sem lehet, kézifék van de minek kategória. És mintha kipörgésgátló lenne az autóban, amint kanyarodni kezdesz elveszi gázt, még hallani is. Ellenkormányozni soha nem kell, csak ütközésig elfordítod a kormányt és a kocsi beveszi a legélesebb kanyart is, amikor kiérsz belőle, akkor meg egyenesbe fordítod, és kész. Jó a béna fizika relatív, mert egy NFSUG-hoz képest még istenes.
Az alapötlet jó, meg az, hogy jó sokminden mozdítható, de ezen túl egyszerű autós árkád játék, ami nem sokban tűnik ki a tucat hasonló stílusú value játék közül. Maga a bugbear adott ki egy value játékot, a nevére már nem emlékszem, de egy az egyben ez az autó fizika volt, hasonló stílusú verseny, terepjárókkal, ragdoll és rengeteg tereptárgy nélkül. A ragdoll meg elsőre poén másodszorra már inkább idegesítő, amikor állandóan kirepülsz és az utolsó helyre rak, és még 500m-t vissza is tesz a pályán.
És még ráadásul randarílozni sem lehet, mert a magasugrós pályán ha lemész a kijelölt útról azonnal letilt.
A sérülés modell meg előre generált, bár látványos, de nem jó. Érdekes, amikor nekitolatok egy korlátnak és az autó oldala sérül meg.
Ezektől függetlenül kellemes szórakozás lehet a program ideig óráig, de nem az a kategória, amire én pénzt áldoznék. Az őrültködés hamar ellapodosodik, és csak az idegesítő ai catch-up marad meg.
Egyetlen lehetősége a programnak, az extra őrült módok, ha elég sok és elég változatos van belőle, talán azzal el lehet lenni.