HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3

#1021 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:32

Ami engem érdekel, ahhoz nem jó a kontroller, pont. Hogy mi érdekel? RPG, RTS, FPS, és szimulátorok.

Én is írhatnám nagyképűen, hogy csúnya világ lenne, ha két bottal kellene szarakodnom tv előtt pöffeszkedve.

PS: Különben is francért provokálsz, hol írtam, hogy ne legyen TV támogatás? Akinek az a vágya vigye a nappaliba, érdekel is engem, de legyen normális monitor támogatás is.

Szerkesztette: Mumia 2005. 10. 05. 19:34 -kor

#1022 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:50

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:32

Ami engem érdekel, ahhoz nem jó a kontroller, pont. Hogy mi érdekel? RPG, RTS, FPS, és szimulátorok.

Én is írhatnám nagyképűen, hogy csúnya világ lenne, ha két bottal kellene szarakodnom tv előtt pöffeszkedve.

PS: Különben is francért provokálsz, hol írtam, hogy ne legyen TV támogatás? Akinek az a vágya vigye a nappaliba, érdekel is engem, de legyen normális monitor támogatás is.

take it easy, én csak kérezek tőled. Szerintem az sokkal provokálóbb, ha a közeledben levő összes konzol topicba beírod, hogy miért nem szereted a konzolokat, aztán az eltérő reakciók ellenére 1000+1x is megismétled az érveidet, és értetlenkedsz, hogy akik "konzoloznak" azok teljesen másként látják a dolgokat. És hogy miért kérdezek tőled? Nos azért, mert pl a mostani válaszod is tanulságos.

Idézet

Akkor nézzük:
RPG: hajajaj :confused:. Nem tudom te mit értessz RPG alatt, én -mivel konzolokról beszélünk- a Final Fantasy stílusú produktumokat veszem alapul..ezeket a játékokat kb. annyian szeretnék egérrel és billel játszani, mint monitorra kötni a konzolt. (az talán nem véletlen, hogy PC-re sem ontják az ilyesfajta játékok átíratait, nyílván a bill+egér társadalomban nincs erre akkora kereslet)

RTS: te is tudod, de azért elmondom; konzolokra az RTS fehér holló, elhiszem, hogy ezt a stílust azzal jó játszani, de mivel alig-alig jelenik meg RTS, lényegtelen, hogy mivel irányítod a nemlétező játékot.

Szimulátorok: aham..manapság már PC-re sem igen jönnek a újabbnál újabb szimulátorok, konzolokra meg mégúgyse..szóval azt tudom mondani mint az előbb, lényegtelen, hogy mivel irányítod a nemlétező játékot

FPS: leszögezted, hogy ezt azzal jó játszani és pont. Ebben a kérdésben erőteljesen megoszlik a vélemény, én inkább úgy fogalmaznék, hogy ezt azzal jó játszani amivel megszoktad. Lehet, hogy ha lemennél egy Halo2 partyra, és te bill+egérrel nyomulnál, a joyos srácok halomra lőnének, mert számukra úgyanolyan természetes a kontroller, mint számodra a bill+egér. Csendben jegyzem meg, hogy már a jelenlegi generácóhoz is +oldható a bill+egér az FPS játékokhoz, más kérdés, hogy hány játék támogatja, nyílván nincs rá egetrengető igény

Szóval, kb. a fesorolt stílusok fele nincs (vagy alig van) konzolon, a maradékot (autós, FPS..még esetleg RPG) nem vagy hajlandó kontrolerrel játszani, ebből követezik, amit már én is és mások is leírtak párszor, számodra a PC az ideális platform (mind a kínálat, mind a perifériák szempontjából). Ja és megnyugodhatsz, a továbbiakban nem "provokállak" a válaszaimmal/kérdéseimmel :)

#1023 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:20

Idézet: bj22 - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 22:50

a joyos srácok halomra lőnének,

Fizikai képtelenség, el lehet érni egy szintet kontrollerrel az biztos, de sosem lesz olyan hatékony.

#1024 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:31

Idézet: bj22 - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 22:50

...
Szimulátorok: aham..manapság már PC-re sem igen jönnek a újabbnál újabb szimulátorok, ...

Bocsánat, de ez így, ebben a formában nem igaz. ;)

#1025 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:50

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 21:20

Fizikai képtelenség, el lehet érni egy szintet kontrollerrel az biztos, de sosem lesz olyan hatékony.

Szeretnéd hinni hogy így van. De errefelé vannak olyan HC Halo2 arcok, akik kontrollerrel "halomra lőnének", még akkor is, ha te kbd/egér kombóval mész. Tudom, szomorú ezt hallani, de így van.

#1026 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 04:54

Idézet: Etele - Dátum: 2005. Oct. 5., Wednesday - 23:31

Bocsánat, de ez így, ebben a formában nem igaz. ;)

LFS... hmm.. fizikán kívűl csapnivaló.. még szerencse hogy olcsó. grafika egy vicc. nincs bolti verzió.
rFactor. Alapból nulla a játék, csak a modok tartják fenn. Viszont ugyanannyi az ára mint egy normális játéknak,pedig nincs is bolti verzió.
Még valami? RBR? naigen.Az már azért elég jó, csak kár, hogy sokkal régebb óta kint van konzolon :D (fizika ugyanaz)..

Konzolra meg évente jellennek meg a Nascar/F1 játékok. WRC sorozatról nem is beszélve..

fél-szimulátorok.. GT, Enthusia, Forza, PGR...

szerk.: jaigen, GTR. NEm rossz, kár, hogy starforceos.De az a gond, hogy ezek a kőkemény szimek mind kis csapatoktól kerűlnek ki. Nem elég komplexek a játékok ahhoz, hogy mindenki élvezhesse. Csak egy szűk réteg..

ellenben ami profi munka volt... Sports Car GT.

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 10. 06. 05:25 -kor

JóSebesség

#1027 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:35

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 23:50

De errefelé vannak olyan HC Halo2 arcok, akik kontrollerrel "halomra lőnének", még akkor is, ha te kbd/egér kombóval mész. Tudom,

HC arcok, ők aztán tényleg a vásárlóközönség nagy százalékát teszik ki. Én nem vagyok nagy játékos PC-n sem, sosem multizom kizárólag SP játékokat játszom. Az fizikai képtelenség, hogy két egyforma képességű játékos közül az nyerjen, aki kontrollerrel bénázik. Ez nem megszokás kérdése.  Én sem mindig egér+kbd megoldással játszottam. De amikor megmutatatták, hogy úgy is lehet, először persze nem tetszett de rövid idő után rájöttem, hogy sokkal jobb. Na most kontrollerrel erre nem sikerült rájönni :D Hiába próbálkoztam.

Idézet

Szeretnéd hinni hogy így van.
szomorú ezt hallani, de így van.

PS:Ezt a lefitymáló hangnemet meg nyugodtan félreteheted, nem szeretnéd, ha én is ílyen stílusban írkálnék.

#1028 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 11:35

PS:Ezt a lefitymáló hangnemet meg nyugodtan félreteheted, nem szeretnéd, ha én is ílyen stílusban írkálnék.

Nem volt lefitymáló, inkább te vagy kicsit feszültebb a megszokottnál. Nem kell minden konzolos topicban fikázni és akkor nagyobb a béke.

#1029 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 16:58

Nem értem, nem értem.

Az analóg karokat gyakorlatilag arra találták ki, hogy az egyikkel mozogj, a másikkal meg célozz (ha már FPS). Az egeret meg a billentyűzetet mire is?

Én elhiszem, hogy neked nagyobb élmény azzal játszani, de miért gondolod, hogy valami, amit arra találtak ki, hogy TÖKÉLETESEN irányítható legyen egy játék rosszabb, mint amit NEM arra találtak ki, hogy tökéletesen irányítható legyen egy játék?
Papesz

#1030 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 17:10

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 5:54

LFS... hmm.. fizikán kívűl csapnivaló.. még szerencse hogy olcsó. grafika egy vicc. nincs bolti verzió.
rFactor. Alapból nulla a játék, csak a modok tartják fenn. Viszont ugyanannyi az ára mint egy normális játéknak,pedig nincs is bolti verzió.
Még valami? RBR? naigen.Az már azért elég jó, csak kár, hogy sokkal régebb óta kint van konzolon :D (fizika ugyanaz)..
...

Nem akarlak félbeszakítani, de a szimulátor korántsem egyenlő csak az autószimulátorokkal... :omg:

#1031 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 17:45

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 17:58

Én elhiszem, hogy neked nagyobb élmény azzal játszani, de miért gondolod, hogy valami, amit arra találtak ki, hogy TÖKÉLETESEN irányítható legyen egy játék rosszabb, mint amit NEM arra találtak ki, hogy tökéletesen irányítható legyen egy játék?

Az analog karokat azért találták ki, hogy tökéletesen irányíthatóak legyenek az fps-ek? Ez új még nekem is. Pedig hallottam már extrém dolgokat.

Amikor ezt a kétkaros kontrollert csinálták, nem tudom szám szerint hány fps volt konzolra. De kötve hiszem, hogy túl sok, én egyet tudok felidézni, de mintha az is fiatalabb lenne annál a kontrollernél.

Először azt mondjátok az fps nem igazi konzol játékstílus. Most meg direkt azokhoz fejlesztették ki a kontrollert? Úgy érzem kezd itt távolodni a lábunk a talajtól.

Szerkesztette: Mumia 2005. 10. 06. 17:49 -kor

#1032 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 10. 06. 18:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 18:45

Először azt mondjátok

Héj! Mi ez a többesszám :confused:  :D
Én legalábbis nem mondtam semmi ilyesmit :o  :D
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#1033 Felhasználó inaktív   scip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 18:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 18:45

... Úgy érzem kezd itt távolodni a lábunk a talajtól.

Kapaszkodjaok a fűbe az mindig segít :Đ :p
"I have to do this..."

#1034 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:18

LOL
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1035 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 01:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:35

Az fizikai képtelenség, hogy két egyforma képességű játékos közül az nyerjen, aki kontrollerrel bénázik.

Nos, először, de tökéletesen egyet értek veled. Aki bénázik a konrtollerrel az tényleg nem fog nyerni...szemben azzal aki tudja használni rendesen :rolleyes:

De tegyük hozzá (a 200. topicban, 200x), hogy mind Ps2-re, mind X-Box-ra megoldható (egy 5-10ezer Ft-os kiegészítővel) hogy a játék támogatása nélkül lehessen bill-t és egeret használni. Persze - persze megint lehet venni külön kiegészítőt meg így nem 30k egy Ps2 és stb. de lássuk be (vagyis asszem felesleges a többes szám) konzolokhoz az vásárlók 99%-a nem akar egeret és billt.
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#1036 Felhasználó inaktív   scip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 05:11

Idézet: Cathfaern - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 2:21

...mind Ps2-re, mind X-Box-ra megoldható (egy 5-10ezer Ft-os kiegészítővel) hogy a játék támogatása nélkül lehessen bill-t és egeret használni.

Ez biztos ?  :think:
"I have to do this..."

#1037 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 09. 19:54

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 22:40

Nem tartozik ide, de más fórumokon EGY bizonyos illető, aki rendkívűli Cell-fetisizmusban szenved, belinkelte ezt az érdekes videót:

www.bcast.co.jp/cgi-bin/yahoo/news.asx?cid=20051004-00000273-fnn-bus_all-movie-001&media=wm300k

Ez egy friss video egy kiállításról, aminek az első felében érdekes demonstráció látható a Cell erejéről egy realtime demó formájában. Többet nem írók, hogy ti is jól meglepődjetek ;)

hardwired.hu -> Digitális Tükör, Cell alapokon 2005.09.08. szombat  Dixie Flatline, 17:02
    "(Famitsu) A Cell processzor képességeit a Japánban tartott CEATEC 2005 konferencia alkalmával egy digitális tükörrel prezentálta a Sony, a Toshiba és az IBM. Egy modellt ültettek a szimulátor elé, majd kisvártatva a tükörben feltűnt a delikvens 3D mása, mely valós időben követte a szimulátor előtt ülő ember minden mozdulatát, mimikáját. (Thx tbyte!)

A 3D modell létrezhozásához a processzor 500 különféle koordinátát jelöl ki az ember arcán a leképezéshez, majd a haj és sminket utólag illeszti a 3D modellre. Hogy valósnak hasson a mozgás, a koordinátákat másodpercenként százszor frissíti, a sminket, tetoválást és egyéb változtatásokat pedig valós időben képes változtatni.

A Sony által bemutatott videon látható, hogy a technológia egy teljes ember mozgásának leképezésére is használható."

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: blash 2005. 10. 09. 20:37 -kor

#1038 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:56

Nem kicsit durva :up:
JóSebesség

#1039 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 04:54

Idézet: Cathfaern - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 2:21

(...) De tegyük hozzá (a 200. topicban, 200x), hogy mind Ps2-re, mind X-Box-ra megoldható (egy 5-10ezer Ft-os kiegészítővel) hogy a játék támogatása nélkül lehessen bill-t és egeret használni. Persze - persze megint lehet venni külön kiegészítőt meg így nem 30k egy Ps2 és stb. de lássuk be (vagyis asszem felesleges a többes szám) konzolokhoz az vásárlók 99%-a nem akar egeret és billt.

Ami azt illeti en akarnek, ha szuksegesnek ereznem, hogy legyen konzolom. Ami fps-t eddig probaltam konzolom, azok iranyitosa kontrollerrel szamomra kenyelmetlen, nehez es megszokhatatlan volt. Ez van, egerrel es billentyuzettel szoktam meg az fps/tps lodozest.

Nekem nem lesz semilyen konzolom, mert nem erdekelnek annyire a jatokok. Mas kerdes, hogy ocsemet igen ;DD

#1040 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 04:58

Viszont a konzolosok többségét nem érdeklik az FPS-ek. Jó, talán 1-2 nagyobb név(az is inkább az XBOXosokat), de konzolon nem az a nyerő. Vannak FPS-ek helyett más játékok, amik PC-n nincsenek, és kontrollerrel SOKKAL kényelmesebb irányítani , mint mondjuk egér+billentyűzet kombóval.

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 10. 10. 04:58 -kor

JóSebesség

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »