Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:32
Ami engem érdekel, ahhoz nem jó a kontroller, pont. Hogy mi érdekel? RPG, RTS, FPS, és szimulátorok.
Én is írhatnám nagyképűen, hogy csúnya világ lenne, ha két bottal kellene szarakodnom tv előtt pöffeszkedve.
PS: Különben is francért provokálsz, hol írtam, hogy ne legyen TV támogatás? Akinek az a vágya vigye a nappaliba, érdekel is engem, de legyen normális monitor támogatás is.
take it easy, én csak kérezek tőled. Szerintem az
sokkal provokálóbb, ha a közeledben levő összes konzol topicba beírod, hogy miért nem szereted a konzolokat, aztán az eltérő reakciók ellenére 1000+1x is megismétled az érveidet, és értetlenkedsz, hogy akik "konzoloznak" azok teljesen másként látják a dolgokat. És hogy miért kérdezek tőled? Nos azért, mert pl a mostani válaszod is tanulságos.
Idézet
Ami engem érdekel, ahhoz nem jó a kontroller, pont. Hogy mi érdekel? RPG, RTS, FPS, és szimulátorok.
Akkor nézzük:
RPG: hajajaj :confused:. Nem tudom te mit értessz RPG alatt, én -mivel konzolokról beszélünk- a Final Fantasy stílusú produktumokat veszem alapul..ezeket a játékokat kb. annyian szeretnék egérrel és billel játszani, mint monitorra kötni a konzolt. (az talán nem véletlen, hogy PC-re sem ontják az ilyesfajta játékok átíratait, nyílván a bill+egér társadalomban nincs erre akkora kereslet)
RTS: te is tudod, de azért elmondom; konzolokra az RTS fehér holló, elhiszem, hogy ezt a stílust azzal jó játszani, de mivel alig-alig jelenik meg RTS, lényegtelen, hogy mivel irányítod a nemlétező játékot.
Szimulátorok: aham..manapság már PC-re sem igen jönnek a újabbnál újabb szimulátorok, konzolokra meg mégúgyse..szóval azt tudom mondani mint az előbb, lényegtelen, hogy mivel irányítod a nemlétező játékot
FPS: leszögezted, hogy ezt azzal jó játszani és pont. Ebben a kérdésben erőteljesen megoszlik a vélemény, én inkább úgy fogalmaznék, hogy ezt azzal jó játszani amivel megszoktad. Lehet, hogy ha lemennél egy Halo2 partyra, és te bill+egérrel nyomulnál, a joyos srácok halomra lőnének, mert számukra úgyanolyan természetes a kontroller, mint számodra a bill+egér. Csendben jegyzem meg, hogy már a jelenlegi generácóhoz is +oldható a bill+egér az FPS játékokhoz, más kérdés, hogy hány játék támogatja, nyílván nincs rá egetrengető igény
Szóval, kb. a fesorolt stílusok fele nincs (vagy alig van) konzolon, a maradékot (autós, FPS..még esetleg RPG) nem vagy hajlandó kontrolerrel játszani, ebből követezik, amit már én is és mások is leírtak párszor, számodra a PC az ideális platform (mind a kínálat, mind a perifériák szempontjából). Ja és megnyugodhatsz, a továbbiakban nem "provokállak" a válaszaimmal/kérdéseimmel