HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3

#1281 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 17:08

Idézet: Asker - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 17:00

gugliban kerestem rá, f*szomat se érdekli honnan van... :Đ mutass jobbat. összefoglalóbbat :p

nem kell minden pr-t bekajálni, akkor hiszem a 2Tflopsot ha látom...  :cool:

nem tudok mutatni, szerintem nincs. nem jobb, semmilyen valós.

a 2 teraflopsot hogy képzelted, vehetsz ledet a géphez, és mint a fordulatszámmérő, mutatja?:)

#1282 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 17:19

Idézet: Asker - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 18:00

mutass jobbat. összefoglalóbbat

Értsétek már meg, nincs semmilyen, se jobb, se rosszabb. Az összes infó még az E3-ról maradt, jobb hijján azt terjeszti mindenki. Sok minden felröppent azóta, még az is, hogy G71 lesz a RSX. Meg kell várni a végleges infókat, akkor lehet vitatkozni.

#1283 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 17:21

Idézet: special - Dátum: 2005. Dec. 15., Thursday - 17:08

nem tudok mutatni, szerintem nincs. nem jobb, semmilyen valós.

a 2 teraflopsot hogy képzelted, vehetsz ledet a géphez, és mint a fordulatszámmérő, mutatja?:)

nem wazze, kib@ssza a linpakkkk az OLEDre : :Đ  8)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1284 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 17:24

az lenne vicces ha nem is lenne semmiylen Nvidia a PS3ba ,hanem bevagnanake egy Cellt a helyere :D
JóSebesség

#1285 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 17:27

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. Dec. 15., Thursday - 17:24

az lenne vicces ha nem is lenne semmiylen Nvidia a PS3ba ,hanem bevagnanake egy Cellt a helyere :D

Akkor rácsesznének mert csak 0,5 Tflopsuk lenne  :Đ  :omg:

Szerkesztette: Asker 2005. 12. 15. 17:28 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1286 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 23:07

Tök felesleges a vita szerintem. Egy konzolon senki sem fog 3DMark-ot futtatni, és az eredményt hasonlítgatni egy akkori csúcs PC-hez. Nem a számok számítanak, hanem a hangulat, és a játékélmény. Persze fontos a jó teljesítmény de a "nyers erő" nem ad el egy konzolt. Mint már írtam mire mondenki számára "kézzelfogható" lesz a P3 egész biztos nem lesz annyira mellbevágó a teljesítménye mint amilyennek most tűnik de nem is ez lesz a lényeg.Ha valaki egy játék alatt a framerate-t meg a poligonszámokat saccolgatja ( esetleg próbálja kitalálni hogy éppen hány pipeline dolgozhat éppen a GPU-ban) akkor ott vagy a játékkal vagy a játékossal (estleg mindkettővel) komoly gondok vannak. PC-n és konzolon játszani szerintem egész más élmény, de az egyiket jobbnak vagy rosszabbnak titulálni...  Ha játszom mondjuk PS2-n, és élvezem a játékot le*szarom hogy ugyanannak a játéknak a PC-s verziója 10  pixel-el nagyobb textúrákat használ. És viszont. Ha meg nem, akkor úgyis megette a fene azt a játékot.     
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#1287 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 23:13

delphijos, egyet is értek, meg nem is. nem szabad alábecsülni annak a jelentőségét, hogyan ítéled meg egy adott platform vizuális képességeit, hogy egy játék (mert egyre több multiplatform cím lesz) melyiken hogyan néz ki. ez egy vásárlási szituációban döntő lehet, hogy melyik gépet, vagy vegyünk egy konzolt a pc mellé, helyett. szóval igenis sok múlik azon, a média és a neten az emberek hogyan kommunikálják a világ felé élményeiket. hogy később a tényleges élmény szempontjából nem sokat számít, az ettől független. de szerintem benned is jó érzéseket keltene, ha tudod, nemcsak a játékélmény jó, de technikailag is toppon van a cucc. nincs jobb, ergo jó vásárt csináltál. picsológia.

#1288 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 16:12

Idézet: delphijos - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 0:07

Tök felesleges a vita szerintem. Egy konzolon senki sem fog 3DMark-ot futtatni, és az eredményt hasonlítgatni egy akkori csúcs PC-hez. Nem a számok számítanak, hanem a hangulat, és a játékélmény. Persze fontos a jó teljesítmény de a "nyers erő" nem ad el egy konzolt. Mint már írtam mire mondenki számára "kézzelfogható" lesz a P3 egész biztos nem lesz annyira mellbevágó a teljesítménye mint amilyennek most tűnik de nem is ez lesz a lényeg.Ha valaki egy játék alatt a framerate-t meg a poligonszámokat saccolgatja ( esetleg próbálja kitalálni hogy éppen hány pipeline dolgozhat éppen a GPU-ban) akkor ott vagy a játékkal vagy a játékossal (estleg mindkettővel) komoly gondok vannak. PC-n és konzolon játszani szerintem egész más élmény, de az egyiket jobbnak vagy rosszabbnak titulálni...  Ha játszom mondjuk PS2-n, és élvezem a játékot le*szarom hogy ugyanannak a játéknak a PC-s verziója 10  pixel-el nagyobb textúrákat használ. És viszont. Ha meg nem, akkor úgyis megette a fene azt a játékot.     

:up:
Kb ezt írtam volna én is. Csak nem akartam a szakértő vitába belemenni... Az PS3 meg az Xbox360 vagy egy szinten lesz vagy a PS3 lesz a szebb szvsz.
:respect:

#1289 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 16. 18:48

nagyon meglepödnék ha pc-s gpu-t nyomnának a cell mellé
a cell stream processor, igy a gpu-nak is az kellene lennie hogy az adatstreameket oda-vissza pinpongozzák
kb mint az imagine streamprocesszor, ami végülis hasonlit a cellre, szal elképzelhetö egy modositott cell is
mint mondtam 1 terabyte/sec kell kb a rasterizernek, , ezt összehozni a 40 Gb-nyi lopikula memoria sávszéllel csak cachel lehet vagy beágyazott rammal, a pc-s gpu-t el kell felejteni
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1290 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 21:00

btw: a 256MB memcsi nem lesz egy kicsikét khm kevés?

#1291 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 16. 21:19

Idézet: Asker - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 20:00

btw: a 256MB memcsi nem lesz egy kicsikét khm kevés?

wavelettel nem :D, de szerintem lesz ott több is

amugy nem gyözöm eleget hangsulyozni, hogy a memoria meg annak a sávszélessége pariban kell lennie egy konzolnál
ez nem pc,
minden framben  be kell tudnia olvasni kb az egész memoriát,  ennél kevesebb sávszélesség szar, ennél több meg felesleges
tehát ha az rsx 25 GB/s-el rendelkezik akkor 256 MB ideális
ha 50-el akkor 512MB
ez igy ésszerü, nem hiszem hogy  nem követnék sonynál ezt a "törvényt"

de  a kevésnek tünö sávszélesség nem jelent semmit, mivel elképzelhetö hogy az rsx-en lesz egy nagyobb cache ugy durván 200GB/sec sebességel, meg lesz sok kis local store összesen 1 terabyte/seccel
igy tudom elképzelni csak a cellhez illö gpu-t, ami deferred renderinget nyom  és a texturászás csak tényleg látható pixeleken hajtodik végre amihez nem kell nagy eröforrás és mehet közben egy wavelet vagy idct  texturatömörités párhuzamosan aminek a tömöritési  aránya 1:10-30

nade majd meglássuk, a g70 egy vicc amugy

Szerkesztette: vers 2005. 12. 16. 21:29 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1292 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:39

Idézet: vers - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 22:19

wavelettel nem :D, de szerintem lesz ott több is

amugy nem gyözöm eleget hangsulyozni, hogy a memoria meg annak a sávszélessége pariban kell lennie egy konzolnál
ez nem pc,
minden framben  be kell tudnia olvasni kb az egész memoriát,  ennél kevesebb sávszélesség szar, ennél több meg felesleges
tehát ha az rsx 25 GB/s-el rendelkezik akkor 256 MB ideális
ha 50-el akkor 512MB
ez igy ésszerü, nem hiszem hogy  nem követnék sonynál ezt a "törvényt"

de  a kevésnek tünö sávszélesség nem jelent semmit, mivel elképzelhetö hogy az rsx-en lesz egy nagyobb cache ugy durván 200GB/sec sebességel, meg lesz sok kis local store összesen 1 terabyte/seccel
igy tudom elképzelni csak a cellhez illö gpu-t, ami deferred renderinget nyom  és a texturászás csak tényleg látható pixeleken hajtodik végre amihez nem kell nagy eröforrás és mehet közben egy wavelet vagy idct  texturatömörités párhuzamosan aminek a tömöritési  aránya 1:10-30

nade majd meglássuk, a g70 egy vicc amugy

Hallod Code :) inkább g170 a ps3-as gpu :D há nem :)
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#1293 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 17:18

Elindult egy új konzolos weboldal, ha gondoljátok nézzetek be. Cikkek, játéktesztek, letölthető videók vannak, na és persze fórum.

Hobbiból szerkesztjük, ha valakinek van kedve publikálni, azt szívesen vesszük.
Papesz

#1294 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 17:24

:respect:  :up:
JóSebesség

#1295 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 17:27

Idézet: vers - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 21:19

ez egy elég szűk játéktípusra igaz csak. (látványos blődlik)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1296 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:05

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. Dec. 17., Saturday - 17:18

Elindult egy új konzolos weboldal, ha gondoljátok nézzetek be. Cikkek, játéktesztek, letölthető videók vannak, na és persze fórum.

Hobbiból szerkesztjük, ha valakinek van kedve publikálni, azt szívesen vesszük.

1 eszrevetel:

http://www.gamecon.hu/cikkek/ps3.htm

a grafikus egysegnel:

Idézet

Gforce 7800-as alapokra épül

ez igy nem igaz. G70-re epul elvileg/hatalmas kulonbseg!/ gyak. azonban lehet, hogy vmi TELJESEN masra.
JóSebesség

#1297 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:10

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 19:05

1 eszrevetel:

http://www.gamecon.hu/cikkek/ps3.htm

a grafikus egysegnel:

ez igy nem igaz. G70-re epul elvileg/hatalmas kulonbseg!/ gyak. azonban lehet, hogy vmi TELJESEN masra.

Köszi a javítást.

Ha van kedved/energiád, akkor jelezd az ottani fórumon a webmesterek felé, aztán majd kijavítják.

Egyébként hogy tetszik a weblap? Amennyire tudom, ez a végleges forma, csak a fórum lesz teljesen új hamarosan.
Papesz

#1298 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:18

Idézet

24-24 db renderelő futószalag lesz, egy PC-s videókártyában max. 16-16 db van

6 hónapja, hogy kiadták az első 24 pixelpipeline-os pc-s vga-t, szóval az állítás nem helyén való. :)

Mondjuk a cikk 2005. májusi, akkor még nem volt. :)

Szerkesztette: Frosty 2005. 12. 17. 19:22 -kor

Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#1299 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:10

Ki mit tud, mikor várható már valami finom :)

:hungry:  :D
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#1300 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 14:10

:rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
:D

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.