Kis OffTopic. A gep erossege igenis megtudja akasztani a grafikus kreativitasat. par peldat emlitenek
- tegnap 7 orat vartam egy renderre.
-nem tudok belekezdeni hoszabb animokba, nemtudom kirenderelni normalis minosegben.
-uj technologiakat csak nehezkesen lehet kikiserletezni mer igen eroforrasigenyesek. (ha mondok olyat, hogy Ambient Occlusion, micro-tessellated-displacement akkor ertheto?)
-nagyon nehez ugy egy modellel dolgozni, ha nagy a poligon szam. Pl az 1 dolog, hogy Ti latjatok, hogy milyen gyorsan fut a normalmappelt modell XY jatekban. Nekem azt elkell kesziteni... 2-3 millio poligont mar nem annyira konnyen kezel a program. Es ha ezt a normal mapot nem ugy festem (Zbrush) hanem modellezem akkor abba is beleoszulhet szegeny grafikus, ha valamit elrontott es UNDO-t kell nyomni.
Szoval mint grafikus mondom... a PC teljesitmenye igenis visszafoghatja a grafikust. Vannak olyan dolgok amiket a gepem miatt nemtudok megcsinalni, vagy trukkoznom kell, vagy elteszem a projectet mig ujabb gepem nem lesz. Ez a jatekiparban csak reszben van jelen (ugye a mar emlitett normal mapokat letre is kell hozni... ami mar nehezebb moka) de pl a filmiparban ez eleg durva mereteket olthet. Nah... ott az ember kreativitasa nem arra megy, hogyan alkosson valami jot, hanem arra, hogy tudjon alkotni egyaltalan. Feature CG filmek... ott apro reszletekre lat csak ra egy PC. Soksok retegbol allnak ossze es ezeket is renderfarmok dolgozzak fel.
sorry