HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3

#341 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 17:21

mips R3k nalam is vergodott sgi indy kepben de az nem 30MHz-n ment hanem ugy 100 korul, meg 1993-ben anno...

hát igen , meg is látszott rajta a régi tervezés 35 orajeles integer osztás,
gyorsabb volt az fpu-be osztani floatingal majd kihozni integerbe
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#342 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:25

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 18:21

mit kötözködsz he :)
attol még hogy a neve más belül ugyanolyan

haat Elric elszomorodna ha ezt igy leirva latna :) kicsit masmilyenek a stage-ek az R3K es az R5K kozott ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#343 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 17:25

haat Elric elszomorodna ha ezt igy leirva latna :) kicsit masmilyenek a stage-ek az R3K es az R5K kozott ;)

hát attol még hogy a neve 5-el kezdödik semmi köze az R5000-eshez :)
a 3000-es vagy a 4000-es vol a kiindulo pont , de raktak is hozzá meg vettek is el belöle
ugyhogy végülis annyira nem számit

viszont a CELL-el kapcsolatban , a ps3-ban nem lesz hang chip, mivel a cell  fogja generálni az 5.1-es hangzást, megmondani nemtudom mennyi eröforrás kell egy ilyennek,
de csak van a cell mögött kapacitás ha ilyet be mernek vállalni, vagy Te nem igy érzed ?

Szerkesztette: vers 2005. 05. 20. 18:35 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#344 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:47

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 19:34

viszont a CELL-el kapcsolatban , a ps3-ban nem lesz hang chip, mivel a cell  fogja generálni az 5.1-es hangzást, megmondani nemtudom mennyi eröforrás kell egy ilyennek

Nudli, bár ez leginkább az API-n meg az extensionökön múlik. Fogol egy csumpi integrált alaplapot amin van összesen egy szem DAC, na ott pont ez történik dsound3d-vel, akár egy celeronon is, mindez a game mellett. Ez még akkor sem borzalmas akár x360-on akár ps3-on ha ki is kell dobni AC3-ba az egészet. Ez anno még jó dolog volt az APU képében, akkoriban még nem volt mit leterhelni ennyire, viszont ekkora ígéretek mellett...szal ne ez legyen a fő ismérv, aztmondom.

Szerkesztette: Moby 2005. 05. 20. 18:47 -kor

#345 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:55

Idézet: Moby - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 18:47

Nudli, bár ez leginkább az API-n meg az extensionökön múlik. Fogol egy csumpi integrált alaplapot amin van összesen egy szem DAC, na ott pont ez történik dsound3d-vel, akár egy celeronon is, mindez a game mellett. Ez még akkor sem borzalmas akár x360-on akár ps3-on ha ki is kell dobni AC3-ba az egészet. Ez anno még jó dolog volt az APU képében, akkoriban még nem volt mit leterhelni ennyire, viszont ekkora ígéretek mellett...szal ne ez legyen a fő ismérv, aztmondom.

nem az eroforras hanem a latency a gazgeza az ilyesmivel. kde alatt ottvan evek ota az aRTS, gnome alatt meg az eSounD, mist meg itt az intel Azalia. Hat nem egy ASIO barat architektura, meg aztan ha nagyon szuros szemmel nez az ember a DVD-t laccik az ajakszinkronon a sw renderelt DD vagy dts. Szal az nVIDIA APU az egy nagyon jo dolog, marcsak a latency miatt is...

#346 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:57

Idézet: Moby - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 17:47

hát én azt hittem több kell ennél  egy 5.1 DTS hangnak minimum 128 csatornával bekodolva, legalább 10-20 Gflopsal számoltam, de tény a hanghoz nem értek , igy mindent elhiszek:)
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#347 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:02

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 18:57

hát én azt hittem több kell ennél  egy 5.1 DTS hangnak minimum 128 csatornával bekodolva, legalább   10-20 Gflopsal számoltam, de tény a hanghoz nem értek , igy mindent elhiszek:)

lepannelni 128 csatit csak szavszelesseg kell. hamar kicsit effektelni is akarod, modellezett teremviszhang meg ilyesmi akkor feltud szokni a teljesitmeny igeny, ha per channel kersz effektet. legroszabb esetben egy egesz SPE-t be tudsz szaturalni. Csak mivel a PS3-at nem eredendoen hangszernek fogod hasznalni, ugyi, hanem jatekra, magyar lesz 10-20 hang globalice leontve egy idovarialt muvizzel, nos ez utobbit meg elbir egy 10 evvel ezelotti pentium is :)

#348 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:08

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 19:57

hát én azt hittem több kell ennél  egy 5.1 DTS hangnak minimum 128 csatornával bekodolva, legalább   10-20 Gflopsal számoltam, de tény a hanghoz nem értek , igy mindent elhiszek:)

Nem, nem így működik, amikor már oda jutsz hogy DTS vagy DD ott már a 128 csatidat feldolgozta a DSP (ill. jelen esetben a CPU), ott már csak a lsugározható streamek vannak amit bekódolsz...valamibe.
SFIJ: nem is az APU ellenében mondom én ezt, de ha megpróbáljuk csak érintőlegesen meghinni a paperware-t jelen esetben akkor simán kiiktatható az APU, még ha nem is fájadalommentesen. Ammeg a másik hogy itten nem a metronomhoz kell azért igazodni, nem protools fog ezeken futni, játékhoz minimális latency férjen már bele :)

Idézet

legalább 10-20 Gflopsal számoltam

El lehet attól többet is fogyasztani, de játékoknál ettől jóval kisebb ígények ébrednek, főleg mert a gamer így is örül, maximum kidobunk évente vmi risszrossz de hangzatos nevű extensiont by creative(járulj a kasszámhoz balga lélek) aminek nagyrészében a világon semmi köze a dsp-hez. Helybenfutás van évek óta. 128 voices... no igen, a pr anyagokban.

Szerkesztette: Moby 2005. 05. 20. 19:39 -kor

#349 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:50

Idézet: Moby - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 18:08

Nem, nem így működik, amikor már oda jutsz hogy DTS vagy DD ott már a 128 csatidat feldolgozta a DSP (ill. jelen esetben a CPU), ott már csak a lsugározható streamek vannak amit bekódolsz...valamibe.
SFIJ: nem is az APU ellenében mondom én ezt, de ha megpróbáljuk csak érintőlegesen meghinni a paperware-t jelen esetben akkor simán kiiktatható az APU, még ha nem is fájadalommentesen. Ammeg a másik hogy itten nem a metronomhoz kell azért igazodni, nem protools fog ezeken futni, játékhoz minimális latency férjen már bele :)

El lehet attól többet is fogyasztani, de játékoknál ettől jóval kisebb ígények ébrednek, főleg mert a gamer így is örül, maximum kidobunk évente vmi risszrossz de hangzatos nevű extensiont by creative(járulj a kasszámhoz balga lélek) aminek nagyrészében a világon semmi köze a dsp-hez. Helybenfutás van évek óta. 128 voices... no igen, a pr anyagokban.

Audio Output 
Multi-channel surround sound output
Supports 48KHz 16-bit audio
320 independent decompression channels
32-bit audio processing
Over 256 audio channels 

ehhez én nemértek , de az xbox360-hoz a m $ ezt a speckot adta meg , és ott is a proci számolja, ez vakitás ?
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#350 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:54

Idézet: Moby - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 19:08

Kedves Moby nemtom ismered e a The 7th Guest nevu jatekot. szal amikor az introja mexolalt a soundstromon eloszor eloben felalt az osszes szor a hatamon es leestem a szekrol. persze mindez jobbfajta rotel erositon wharfedale diamondmax hangladakon.
csak az erzekletesseg kedveert >>KATT IDE<< szal kb igy, mondjuk ezt mar downmixeltem sztereora es csak 128kbps de meg igy is buntet :) Na ez az amit SOHA senki nem hallot igy PS2-n es PS3-on se fog, es az intelbuzik se fogank, es ez az ami terdre kenyszerithet egy SPE-t is a cell-en :)

Ez a soundstorm.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 05. 20. 19:57 -kor

#351 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 18:54

Kedves Moby nemtom ismered e a The 7th Guest nevu jatekot. szal amikor az introja mexolalt a soundstromon eloszor eloben felalt az osszes szor a hatamon es leestem a szekrol. persze mindez jobbfajta rotel erositon wharfedale diamondmax hangladakon.
csak az erzekletesseg kedveert >>KATT IDE<< szal kb igy, mondjuk ezt mar downmixeltem sztereora es csak 128kbps de meg igy is buntet :) Na ez az amit SOHA senki nem hallot igy PS2-n es PS3-on se fog, es az intelbuzik se fogank, es ez az ami terdre kenyszerithet egy SPE-t is a cell-en :)

Ez a soundstorm.

egy SPE belefér :) , van ölég:D
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#352 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 20:05

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 19:58

egy SPE belefér :) , van ölég:D

van csak nem fognak bealdozni ennyit a hangert a budos eletben. az meg a masik hogy 3D engine-t jot eleg sokan tudnak irni, audio engine-t mar joval kevesebben

Szerkesztette: SFIJ 2005. 05. 20. 20:08 -kor

#353 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 20:13

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:50

Audio Output 
Multi-channel surround sound output
Supports 48KHz 16-bit audio
320 independent decompression channels
32-bit audio processing
Over 256 audio channels 

ehhez én nemértek , de az xbox360-hoz a m $ ezt a speckot adta meg , és ott is a proci számolja, ez vakitás ?

Gondolom nem, ezen nincs mit vakítani. Ezt tudja az API, node nem lesz használva úgysem, játékokban legalábbis.10 hangszerrel kéttvállra fektetheted a cpu-t, kellő mennyiségű effektel, egy olyan API-n ami relative kis latencyt szeretne biztosítani. Játékoknál eleve az az alapeset, hogy az átlag gamer hankeltő berendezésre amúgy sem képes komplexebb dinamikai történések leképzésre, másrészt meg nem is áldoz a gamer a framepersec oltárán ezért, így aztán éppenmindegy mi történik 3 "helységgel" odébb, amikor épp az adott scenen az aktuális ürgyürüfütty robbanik nagyokat :) Lehetne másképp is közelíteni ezt a dolgot, de erre nem nagyon ugrott a világ eleddig.

#354 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 20:23

Nekem is felállt a szőr a hátamon... kis C64 feeling, elég primkó zene. Én először azt hittem valami midi szerüség.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#355 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 20:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:54

Ez a soundstorm.

Nem kell eladnod nekem az SS-ot, megvettem én azt már nagyon rég :) Csak hát ez ugye konzol. Egyik kézben az elérhető cuccok, a másik kézben a bekerülés, vedd ehhez hozzá azt, hogy nagyon sokan vagy nem is használták az xboxban pl. a digitet, de a nagyobb része inkább azon sírt, miért nincs inkább rajt 5.1 dedikált analog. Biztos sokaknak szimtpatikus lenne az SS, de a nagyrésze mindenzt inkább lespórolná az árból, elsősorban a brand. Meg is teszi. Az a baj, hogy nem feltétlen bizonyul életképesnek az ami nekünk tetszik, és nem mellékesen még jó is. Nforceokat sokkal inkább a DASP adta el mint a SS.

#356 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:06

special ennyire regen lett volna 2001? ugye emlexel, mire bemutatasra kerult a geforce fx nevre keresztelt hajszarito? :D

Nos mondok neked valamit. Ha a sony aszondja, csinla egy DUAL core EE-t es felhuzza az orajelet 1 GHz-re, tovabba belerakja a cuccba a legmodernebb piacon levo VGA motrort es ezzel eloallit a mai top PC-knel 40%-kal nagyobb teljesitmenyu gepet, akkor mindenki azt mondaj, hogy ez igen.

Ehelyett mitortent? Nos az, hogy bekamuztak a sajtoba egy, a jelenlegi legmodernebb processzoroknal, igen madison 9M inkluzive KET ES FEL NAGYSAGRENDDEL gyorsabb processzort, egy eve toljak a campaign-t elesben, mukodo peldanyt e,berfia nem latott, es mondtak, hogymajd most az E3-on. Az AMD ugy inditotta a marketing campaignt a bejelntessel hogy szepen ott volt egy 800 MHz-en mukodo peldany, valodi operacios rendszert futtatott (suse linux).

Azert kerem a sun, az intel es az amd se segghulyeket foglalkoztat. lassan mar a 7.-8. ev telik ugy, hogy a processzorok teljesitmenje jo ha 15-20%-ot novekszik es lathatoak a szilikon technologia es a most futo processzorarchitekturak korlatai a zokkenokon at. Na ekkor jon a Sony es bekamuzza a 2.5 nagysagrendet - de mukodo processzor nincs, csak rohadtnagy kamu, kamu, kamu.

Tán már nem emlékszünk rá, de 2002-ben a PS3 a PS2 teljesítményének 1000-szeresét hozta. 2003-ban lementek 300-szorosra, most a speckók 30-40szeresnél járnak, és az architektúrát elnézve gondok lesznek (megint) a hatékonysággal...
LY

#357 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:20

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:45

2007-ig a m$ konzolbisziszének nyereséget kell termelnie, különben szoba jöhet a kivonulás erröl a piacrol, ezért állitják le most szeptembertöl a boxot, mert évente 1 milliárd bukoban vannak miatta
az uj konzolon nem szeretnének bukni ezért lesz valoszinüleg drágább

Ez is százezerszer átbeszélt téma. Az Xbox veszteségét az okozza, hogy a mai napig ugyanazt a hardvert kell bele megvenni az Nvidiától, Inteltől, amit az elején vettek, persze méregdrágán.
Az X360-hoz csak licenszeket vett az MS, és azt és úgy és ott gyártat, ami neki tetszik. A hardver perpillanat olcsóbbnak ígérkezik a PS3-nál, és annak megjelenésekor már legalább fél éve tömeggyártásban lesz. Mérget vehetsz rá hogy a PS3 megjelenésekor legalább 50 dollárral olcsóbb lesz az Xbox, és mellesleg vagy 30-40 játék lesz kapható rá.
LY

#358 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:31

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:20

Ez is százezerszer átbeszélt téma. Az Xbox veszteségét az okozza, hogy a mai napig ugyanazt a hardvert kell bele megvenni az Nvidiától, Inteltől, amit az elején vettek, persze méregdrágán.
Az X360-hoz csak licenszeket vett az MS, és azt és úgy és ott gyártat, ami neki tetszik. A hardver perpillanat olcsóbbnak ígérkezik a PS3-nál, és annak megjelenésekor már legalább fél éve tömeggyártásban lesz. Mérget vehetsz rá hogy a PS3 megjelenésekor legalább 50 dollárral olcsóbb lesz az Xbox, és mellesleg vagy 30-40 játék lesz kapható rá.

nemtudom miböl állapitod meg hogy olcsobb,
a m$ ugy gyártatja a cuccokat , ugy szerelteti össze más cégekkel, mig a sony nál minden saját gyárban csinálnak
nem értem akkor a sony minek épitett annyi gyárat ha gyártatni olcsobb ?
nem beszélve a csikszélességröl ami még akár lehet 65-ös is megjelenéskor...
és az ár az nemcsak az elöállitástol függ hanem attol is ki mekkorát bukik a hardveren, a m$ ugy néz ki nem nagyon akar
a hw-re meg azér nem irok mer a barny pikkel rám ....

Szerkesztette: vers 2005. 05. 20. 21:35 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#359 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 18:05

naszal ha decemberre kinn lesz a physx chip, jovo tavaszra mar jatekeladasok lesznek ra na azis szorongatja majd a PS3 tokeit. nem kell a dolognak nagyon jonak meg utosnek lenni. csak annyira kell, hogy jo legyen, amennyire a vevoknek eleg.

Várjál még azzal, az AGEIA ott legyeskedik a novodexel a sonynál és az ms-nél is, nehogy a nagy bratyizás PPU-t is szüljön valamelyikbe :D (viccölök)

#360 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:44

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:31

nemtudom miböl állapitod meg hogy olcsobb,
a m$ ugy gyártatja a cuccokat , ugy szerelteti össze más cégekkel, mig a sony nál minden saját gyárban csinálnak
nem értem akkor a sony minek épitett annyi gyárat ha gyártatni olcsobb ?

Az ATI, Nvidia meg még x egyéb cég is a TSMC-vel, NEC-vel, UMC-vel meg még az IBM-el is gyártat. A nagy haszon nem a legyártott chipre kerül, hanem a bedobozolt / videokártyagyártónak eladott késztermékbe... A Sony saját gyártásának árelőnyét valamelyest kompenzálja a saját gyárak felépítésének költsége. A gyárakat és dolgozókat az üres időszakban is fenn kell tartani, a fejlesztési költségeket nem nagyon lehet elosztani, míg a TSMC a rengeteg vásárlójuknak egyaránt beépíti az árakba a költségeit. Valszleg jobban jár a végén Sony, de nem annyira sokkal mint amikor az Intel meg az Nvidia egy rakás pénzre levette az MS-t...

Viszont, a PS3 nem csak a Cellből áll. Az RSX-et is ők gyártják, vagy az Nvidia veszi le őket cserébe a mentőövért? Az XDR memóriát ki gyártja, és mennyit kell pengetni a Rambusnak érte? Blueray meghajtó?
Aztán ott a kismillió HDTV, gigabit Ethernet, Bluetooth meg mittoménmilyen kimenet-bemenet. Ezek pár dolláros alkatrészek, de egy csomó van belőlük és összeadódik...
Az Xboxban meg van egyfajta memória, amit a világ összes vidkártyájához is gyártanak, filléres cucc lesz. Van benne egy sima DVD. Azzal gyártatják a chipeket, aki a legjobb ajánlatot adja, és bármikor gyártót válthatnak. És legalább fél évvel előbb indul be a tömeggyártás.
Egyszerűen az egész hardveren érződik az az új koncepció, amit a Nintendótól lesett el az MS, egy olcsón gyártható, hatékony hardver, amivel nagyon jó ár/teljesítmény arányt érhetnek el. A PS3 meg egy sokkal kevesebb kompromisszumra törekedő, inkább megalomán cucc, ami a technofiloknak bejön, de drága játékszer...

Szal ezek lennének az érveim az olcsóbb Xbox mellett :)
LY

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.