HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3

#881 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 06:03

Idézet: Cathfaern - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 23:08

Tegyük hozzá hogy van :rolleyes:
Úgy mint:
Quake 3 (vagy UT? nem tudom pontosan vmi ilyesmi fps :)) (Dreamcast)
4x4 Evolution (asszem ez is Dreamcast)

Én ennyiről tudok de nem kizárt hogy van még

Nem ez volt a lényeg, ne csavard ki a szavaimat, tudom jól, hogy van, de leginkább csak Dreamcast-re... a poén az, hogy "ha összekötnének egy pc-t meg egy konzolt, a pc-s kapásból leverné a konzolost [csak azért, mert ő pc-n játszik és az milyen überkirály]"
Nekem PC-m van, haveromnak PS2-je, mind a kettő jó játszani. Ezen lehet Age of Empires-ezni, meg Far Cry-ozni, PS2-n meg mindent, ami nem RTS vagy FPS :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#882 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 08:00

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 7:03

Nem ez volt a lényeg, ne csavard ki a szavaimat, tudom jól, hogy van, de leginkább csak Dreamcast-re... a poén az, hogy "ha összekötnének egy pc-t meg egy konzolt, a pc-s kapásból leverné a konzolost [csak azért, mert ő pc-n játszik és az milyen überkirály]"
Nekem PC-m van, haveromnak PS2-je, mind a kettő jó játszani. Ezen lehet Age of Empires-ezni, meg Far Cry-ozni, PS2-n meg mindent, ami nem RTS vagy FPS :)

Arrol a beszolasrol valami olyasmi jutott esembe mikor picik voltunk ilyeneken veszekedtunk hogy Bruce Leet biztos megverne Ali.  :Đ
Most mar lesz eger meg minden ami eszukbejut es johet az RTS is konzolra, epp ideje mert mar kezdik kinoni a notebookom.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#883 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 08:08

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:00

Arrol a beszolasrol valami olyasmi jutott esembe mikor picik voltunk ilyeneken veszekedtunk hogy Bruce Leet biztos megverne Ali.  :Đ

Miért, ők meg most kicsik, akkor ali volt, most meg konzol van, ilyen egyszerű.

#884 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 08:27

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 5:38

De emlekszem amig a PC lan osszeallt gamek installalodtak addig ketten leultunk es nyomtuk a tekkent, bele sem gondolva milyen nevetseges, hogy pcn meg szenvedni kell fel orat mire minden osszeall.

Annak is megvan a maga hangulata, persze aki a konzolon nőtt fel, annak nevetséges, nekünk nosztalgia. És nem adnánk oda semmilyen csilivili álomvilágért, amit a konzolok nyújtani akarnak. De nem tudnak. Eleve a lan játék konzolon halott ötlet. LAN = FPS vagy RTS Más játék nem nagyon jöhet szóba sem. Így eleve röhögnöm kell, amikor azt mondják, hogy a konzollal sokkal egyszerűbb a lanos játék.

Idézet

Persze a PCs hardware  gyorsabban fejlodik de ez nem kis raforditast igenyel es egyre folyamatosan no a pcs hardware arak egyre emelkednek az uj VGAk lassan aprankent dragulnak mig a PS3 kozel annyiert fog kijonni mint a PS2 a crossfire/slirol nem is beszelek.

Igen igen, a PC-nél az utolsó egéralátétet is felszámolod, konzolnál, meg csak az alapgép árát nézed. Óriási lehúzásnak tartom, hogy a konzolhoz még ötszámjegyű összegekért egy csomó kiegészítőt kell venned, hogy használhasd is valamire.

Idézet

A vilag egyre jobban megnezi mit is kap a penzeert es mennyivel lesz neki jobb a dragabb cucc.
Na itt jon be a kepbe hogy Joe megnezi mennyi a konzol, mennyi a PCconfig es mennyit is jatszik a gepen akkor a nyaralas meg a konzol fog nyerni es nem a SLI/crossfire.  ;)

Joe az egy köcsög :D Én azt nézem, hogy számítógépem van, és lesz is, mert kell a munkához, internethez, és sokminden máshoz is. Akkor miért vegyek egy külön drága cuccot, csak a játékra, ha egyszer a PC alkalmas lenne játékra, ha a kiadók is úgy akarnák.

Idézet

Joek rajonnek hogy szovegszerkeszteni eleg a notebookjuk.

ROFL, egy elfogadható notebook drágább mint a top PC

Idézet

A gamestart meg hagyjuk mikor meg itt a forumon is az a meno hogy uhh nekem mar hozza a postas meg hasonlok de a gepben havi fizetes araert ott a vga akkor remelem hogy a BR, HDDVD vedelme a jatekok fejlodo vedelme az FTPk leallitasa meg a valyon hozzam is kijonnek e, es linuxinstall egy honap pihivel eleg lesz ahoz, hogy legalabb valamit javuljon a helyzet software fronton.

Nos legyen bármi is, én nem fogok 20e forintot kiadni egy játékért, amivel jó esetben 1 hétig elszórakozom. Kissé erős lenne, lehet hogy neked tellik, nekem nem.  Bár ez jellemző, aki konzolban és nootebookban gondolkozik, ott van mit a tejbe aprítani. És ezt nem bántásból mondom, de könnyű annak leszólni a csórót, hogy fujj szemét tolvaj, aki gond nélkül megveheti. Én is megvenném, ha lenne annyi pénzem, vagy ha egy konzolos top játék ára, nem tenné ki az éves PC-re való költekezésem 33%-át.

Persze van, aki megvehetné gond nélkül mégis inkább letölti, ismerek is ilyet, és rohadtul idegesít. Meséli, hogy 60-80 milliója van a bankba, 300e forintért vettünk neki top PC-t, 10 milliós autót vett. És engem nyaggat mert kell neki egy program, hogy honnan tölthetné le, meg nem e tudok hozzá cracket. És amikor azt mertem mondani, hogy ha annyira kell az a játék miért nem veszed meg, majdhogynem elküldött a fenébe.

#885 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 09:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:27

Persze van, aki megvehetné gond nélkül mégis inkább letölti, ismerek is ilyet, és rohadtul idegesít. Meséli, hogy 60-80 milliója van a bankba, 300e forintért vettünk neki top PC-t, 10 milliós autót vett. És engem nyaggat mert kell neki egy program, hogy honnan tölthetné le, meg nem e tudok hozzá cracket. És amikor azt mertem mondani, hogy ha annyira kell az a játék miért nem veszed meg, majdhogynem elküldött a fenébe.

Igen, ez elképesztően idegesítő tud lenni... mert nem az a baj, hogy valaki minimálbér mellett nem vesz meg egy 15 ezer forintos játékot, hanem az, ha valaki egyik nap megveszi a legújabb BMW-t, másnap meg nyomja a warezt ezerrel. Az az igazság, hogy az emberek (és egy Magyarországon fokozottan igaz) nem szeretik megbecsülni, még kevésbé szeretnek fizetni a szellemi munkáért.

Viszont ne felejtsd azt el, hogy konzolra sem kell feltétlenül, van más lehetőség, és ezt te is jól tudod ;) más kérdés, hogy tényleg azzal is, kell számolni, mondjuk PS2 esetében, hogy 40k alapgép, 6-7k memókártya (nem tudom pontosan az árakat, de kb. ennyi lehet, bár ehhez már szoktak egy plusz kontrollert is adni), meg mondjuk 10k a chippelés, és akkor tényleg 55k körül vagyunk. Most elkezdtem írni, hogy hogy jönne ki a PS3, de mivel arra még azt sem tudjuk, lesz-e normális chippelés, és ha lesz, mennyi lesz, valamint ahhoz nem ártana egy Blu-Ray író sem, ezért nem kezdem). A PS2 már kicsit tényleg elavult, de ha játszani kell, az is tökéletes.
Igazából az a gond, hogy a konzolok hallatán mindenki azt hiszi, hogy rögtön "meg akarják téríteni", közben erről szó sincs. Ott egy lehetőség, van aki szereti őket (PC-re pl. normális RPG alig van), van aki nem (nincs rá normális FPS, RTS...), a két tábornak inkább elfogadni kéne egymást, nem egyfolytában nyírni. De ez így volt mindig is, és így is marad... nincs mit tenni ellene.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#886 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 17:30

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 5:38

...

Jó neked, te csak lerongyolsz ott a nagy Tókjóban az Akihabarára, és megveszel bármit feléért, vagy negyedéért mint mi.  :cool:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#887 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 18:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:27

Annak is megvan a maga hangulata, persze aki a konzolon nőtt fel, annak nevetséges, nekünk nosztalgia. És nem adnánk oda semmilyen csilivili álomvilágért, amit a konzolok nyújtani akarnak. De nem tudnak. Eleve a lan játék konzolon halott ötlet. LAN = FPS vagy RTS Más játék nem nagyon jöhet szóba sem. Így eleve röhögnöm kell, amikor azt mondják, hogy a konzollal sokkal egyszerűbb a lanos játék.

Baromság. Ha megnézed az új Xboxot, teljesen online-ra lesz kihegyezve, ide követnie kell a PS3-nak is. Neked FPS, RTS az PC, ez még nem fog zavarni néhány tízmillió konzolost, hogy Halózzon stb. konzolon multiban. A LAN nem tudom, mennyire lesz támogatva, de PS2-n technikailag megoldható. Más kérdés, hogy a konzolos kultúra ezt nem igényelte eddig. Aztán meg a multizni szinte mindenben lehet, RPG, MMORPG, third person shooter, autóverseny, repszimulátorok, sportjátékok, verekedősek stb-stb.

Idézet

Igen igen, a PC-nél az utolsó egéralátétet is felszámolod, konzolnál, meg csak az alapgép árát nézed. Óriási lehúzásnak tartom, hogy a konzolhoz még ötszámjegyű összegekért egy csomó kiegészítőt kell venned, hogy használhasd is valamire.

Hogy alacsony legyen az ára. Tudod, belépési korlát. Ezt mindig negatívumként hozod fel. Le merem fogadni, hogy ha össze lenne csomagolva minden szar, memóriakártya, második kontroller, távirányító stb., akkor az lenne a baj, hogy kit érdekelnek ezek a szarok, mikor már van, vagy nem kell.

Idézet

Joe az egy köcsög :D Én azt nézem, hogy számítógépem van, és lesz is, mert kell a munkához, internethez, és sokminden máshoz is. Akkor miért vegyek egy külön drága cuccot, csak a játékra, ha egyszer a PC alkalmas lenne játékra, ha a kiadók is úgy akarnák.

Indokolni, érvelni kellene. Mert ha a kiadók akaratán múlna, akkor alkalmas lenne, egyszerű oknál fogva: verseny. Márpedig a PC nemcsak technikailag kevésbé alkalmas játékra (nem célgép, hanem általános célú), hanem maga a PC-játékfejlesztés képtelen megközelíteni azt az erőforráskihasználást, mint a konzolosdi. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy míg konzolon az utolsó bitig megismerheted a hardvert, addig PC-n fogalmad sincs majd, milyen hardveren fut majd a játék, ezért egyrészt skálázhatóvá kell tenni a motort, másrészt nem lehet agresszívan optimalizálni, mert nincs mire, meg nem is éri meg igazán. Arról nem bszélve, hogy mekkora bazi nagy overhead van a játék futtatása mellet a OS és a többi felesleges process miatt. Persze, a PC izomból papíron leveri a konzolt rövid időn belül, sőt általános célú gépként már most leveri: csak azt is nézd, hogy mennyi pénzből. Egy konzolnak olcsónak is kell lenni, 500 dollárra becsülik a PS3 előállítását kezdetben.

Idézet

Ez többnyire igaz, másrészt ugyanakkor Katei talán azt akarta érzékeltetni, hogy hacsak nincs valami extra igényed (tudom én, CAD/CAM, 3D grafika, render, DTP, videovágás stb.), akkor kb. egy olcsóbb konfig is elég mindennapi feladatokra (office, net, zene, videonézés, web). Ebből kifolyólag a játékhoz igencsak tuningolni kell a gépet, évente kb. annyi pénből, mint egyszer a konzol.

Idézet

Nos legyen bármi is, én nem fogok 20e forintot kiadni egy játékért, amivel jó esetben 1 hétig elszórakozom. Kissé erős lenne, lehet hogy neked tellik, nekem nem.  Bár ez jellemző, aki konzolban és nootebookban gondolkozik, ott van mit a tejbe aprítani. És ezt nem bántásból mondom, de könnyű annak leszólni a csórót, hogy fujj szemét tolvaj, aki gond nélkül megveheti. Én is megvenném, ha lenne annyi pénzem, vagy ha egy konzolos top játék ára, nem tenné ki az éves PC-re való költekezésem 33%-át.

Nem nagyon láttam még 20e forintos játékot. A GT4-et, MGS3-at, mint top címeket elejétől fogva 15-ért el lehetett vinni. Ez a legkeményebb PC-részrehajlás mellet is 5e forint extraköltség egy PC-s címmel szemben, de azért valljuk be, ott is tizes fölé kúszik sokszor a mutató. Így fizeted meg 5 év alatt, hogy olcsóbban hazavitted a gépet. Olyan, mint egy részletfizetés, ráadásul nincs kamat. De megintcsak nem kötelező a legújabb címeket megrohanni megvenni, továbbá lehet használtan is gammát venni. Most mondjam azt, hogy Angliából postával együtt 6000 forint volt egy új állapotú MGS3:SE eBayen? Nem tudom, mennyi játsszol naponta, de az egy hét kicsit kevésnek tűnt. Az MGS2 kb. nettó 20 óra játékidőt ad, ez ugye 3 óra naponta. Azért ez nem kevés, és azt feltételezi, sosem kell újrakezdened semmit. Aztán ha kivégzed egy hét alatt, eladhatod, mondjuk kétharmad áron. Ötezerért szórakoztál egy hetet. Nudi bárban ennyi egy díjazott seggriszálás.

A PC-s játszás sosem fog teljesen kihalni, de ha nem történik valami gyökeres változás a jövőben (gyakorlatialg végtelen számítási kapacitás null áron a nanotechnológia révén), a PC tovább zsugorodik itt. Ennek ezer oka, technikai és gazdasági olalról is, sok helyen sok ember leírta már. Kihalni sosem fog, de egyre inkább rétegigénnyé válik. Rizsának rizsa, de jól érzékelteti a helyzetet, hogy Billgécc, a PC-birodalom egyik helytartója szerint a PC nem igazán alkalmas játékra, sem fogyasztói, sem üzleti szempontból.

#888 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 18:36

Mumia, te pedig azt fejelted el, hogy konzolon is lehet warezolni.. ugyanúgy mint PCn. igen, van egy egyszeri díj(durván egy drágább játék ára) de aztán..

ha pedig te minden játékot megveszel PC-re amivel játszol, akkor respect.

amúgy mostanában a PC-s játékok is 10 fölött vannak, 12-13e.
JóSebesség

#889 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 19:09

Idézet: special - Dátum: 2005. Sep. 29., Thursday - 18:30

Persze, a PC izomból papíron leveri a konzolt rövid időn belül, sőt általános célú gépként már most leveri: csak azt is nézd, hogy mennyi pénzből. Egy konzolnak olcsónak is kell lenni, 500 dollárra becsülik a PS3 előállítását kezdetben.

A gpu/vpuban vszeg igen.

De RAMsávszél meg proci terén eléggé a topon lesznek. Cell :D 1/4 Tflops
Míg csipzilla meg csipszar szenvednek a 10Gflopsal. És akkor még jóval többet mondtam mint amennyi valójában...

Szerkesztette: Asker 2005. 09. 29. 19:10 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#890 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 19:14

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 19:30

Baromság. Ha megnézed az új Xboxot, teljesen online-ra lesz kihegyezve, ide követnie kell a PS3-nak is. Neked FPS, RTS az PC, ez még nem fog zavarni néhány tízmillió konzolost, hogy Halózzon stb. konzolon multiban. A LAN nem tudom, mennyire lesz támogatva, de PS2-n technikailag megoldható. Más kérdés, hogy a konzolos kultúra ezt nem igényelte eddig. Aztán meg a multizni szinte mindenben lehet, RPG, MMORPG, third person shooter, autóverseny, repszimulátorok, sportjátékok, verekedősek stb-stb.
csak azt is nézd, hogy mennyi pénzből. Egy konzolnak olcsónak is kell lenni, 500 dollárra becsülik a PS3 előállítását kezdetben.

Már elnézést de te ne baromságozd le azt, hogy nekem a multi az FPS ér RTS-ből áll. Az, hogy tízmillió konzolos mit gondol annyira nem érdekel engem, mint ahogy őket nem érdekli az, hogy nekem RTS és FPS kell.

Idézet

Hogy alacsony legyen az ára. Tudod, belépési korlát. Ezt mindig negatívumként hozod fel. Le merem fogadni, hogy ha össze lenne csomagolva minden szar, memóriakártya, második kontroller, távirányító stb., akkor az lenne a baj, hogy kit érdekelnek ezek a szarok, mikor már van, vagy nem kell.

Ez olyan mintha pc-s alaplapot vennél off the shelf, abból miért tudnak konfigurációt is árulni? Áruljanak konzolból is külön is, de egyben kedvezményesen is.  Tudom tudom volt nagyritkán egy-egy egybecsomag de rövid ideig és nem is mindenhol forgalmazták.

Idézet

Indokolni, érvelni kellene. Mert ha a kiadók akaratán múlna, akkor alkalmas lenne, egyszerű oknál fogva: verseny. Márpedig a PC nemcsak technikailag kevésbé alkalmas játékra (nem célgép, hanem általános célú), hanem maga a PC-játékfejlesztés képtelen megközelíteni azt az erőforráskihasználást, mint a konzolosdi.
Annál az egyszerű oknál fogva, hogy míg konzolon az utolsó bitig megismerheted a hardvert, addig PC-n fogalmad sincs majd, milyen hardveren fut majd a játék, ezért egyrészt skálázhatóvá kell tenni a motort, másrészt nem lehet agresszívan optimalizálni, mert nincs mire, meg nem is éri meg igazán. Arról nem bszélve, hogy mekkora bazi nagy overhead van a játék futtatása mellet a OS és a többi felesleges process miatt. Persze, a PC izomból papíron leveri a konzolt rövid időn belül, sőt általános célú gépként már most leveri:

Pedig a kiadókon múlik, nem áldoznak rá, mert PC-n jóval nagyobb a warez aránya. Lehet konzolra is másolni, de szerintem míg a PC játékosok 75%-a warezol addig a konzolosok talán 25%-a.

Lehet nem lehet annyira optimalizálni, de éppen a nyers erő miatt, olyan mértékű optimalizácó  nélkül amit a konzoloknál alkalmaznak is el fog futni a program.

Idézet

Ez többnyire igaz, másrészt ugyanakkor Katei talán azt akarta érzékeltetni, hogy hacsak nincs valami extra igényed (tudom én, CAD/CAM, 3D grafika, render, DTP, videovágás stb.), akkor kb. egy olcsóbb konfig is elég mindennapi feladatokra (office, net, zene, videonézés, web). Ebből kifolyólag a játékhoz igencsak tuningolni kell a gépet, évente kb. annyi pénből, mint egyszer a konzol.

Nekem van igényem, és én nem általánosságban beszélek, hanem arról, hogy nekem miért nem vonzó a konzol. A gép "tuningolására" pedig nem költöm rá egy konzol árát, még évente sem. Nem tudom mennyi lesz a PS3 full funkciós ára, de szerintem én annak az összegnek a felét sem költöm PC-re évente, mégis tudok játszani a játékokkal.

Idézet

Nem nagyon láttam még 20e forintos játékot. A GT4-et, MGS3-at, mint top címeket elejétől fogva 15-ért el lehetett vinni.

PS2-re nem is, de a PS3-ról arról szólnak a hírek, hogy bizony ott fog mozogni a játékok ára.

Idézet

Ez a legkeményebb PC-részrehajlás mellet is 5e forint extraköltség egy PC-s címmel szemben, de azért valljuk be, ott is tizes fölé kúszik sokszor a mutató. Így fizeted meg 5 év alatt, hogy olcsóbban hazavitted a gépet. Olyan, mint egy részletfizetés, ráadásul nincs kamat. De megintcsak nem kötelező a legújabb címeket megrohanni megvenni, továbbá lehet használtan is gammát venni. Most mondjam azt, hogy Angliából postával együtt 6000 forint volt egy új állapotú MGS3:SE eBayen? Nem tudom, mennyi játsszol naponta, de az egy hét kicsit kevésnek tűnt. Az MGS2 kb. nettó 20 óra játékidőt ad, ez ugye 3 óra naponta. Azért ez nem kevés, és azt feltételezi, sosem kell újrakezdened semmit. Aztán ha kivégzed egy hét alatt, eladhatod, mondjuk kétharmad áron. Ötezerért szórakoztál egy hetet.

Én ahogy nézegettem konzoloknál nagyon lassan kúszik lefelé a játékok ára, bár mostanában a PC programok ára is. Én ebayen nem fogok rendelgetni semmit az biztos, úgyhogy ez nem egy opció.

Lehet, hogy pont az MGS2 annyit ad, de nem minden. Eladni meg nem fogom ami játékot én egyszer megvettem az csak olyan, amit nem dobok el utána. Lehet ez az én hibám de nehezen válok meg a dolgoktól.

Amit én forszírozok az nem az, hogy a PC jobb játékalap mint a konzol ez nem igaz. Hanem az, hogy ha már van egy PC-m, amit egyéb célokra használok, akkor miért ne használhassam azt játékra is? Miért kell nekem beruházni egy újabb dobozra, amit mellé kell külön képernyőt biztosítani, esetleg külön asztalt, külön perifériákat, stb.  ez nem tetszik.

#891 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 09. 29. 19:32

Most komolyan, ti nem unjátok már ezt a témát :confused:

Elég könyörgöm ELÉÉÉG! :bolond:
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#892 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 20:22

SKeLeToR, még egy kicsit hadd.:)

Mumia, rendben, akkor elbeszéltünk kissé egymás mellett. Csak azt vagy kénytelen elfogadni, hogy ha nincs sok olyan ember, aki egyébként is erős PC-vel rendelkezik, és játékokra is költ, vagy nem érdekli a PC iszonytató költségei kizárólag játékra, mert neki az kell, akkor a kiadók, fejlesztők lassan de biztosan a konzol irányába mozognak, ahogyan a mai trendek mutatják. A PC megmarad egyes műfajok számára talán résnek, a feltörekvő csapatok számára mindig jó terepet fog kínálni, továbbá valószínűleg egyre inkább konzolos átiratok lesznek a nem exkluzív konzolos címekből. Ezzel együtt úgy gondolom egyre több olyan killer megahit lesz konzolokra, melyeket nem portolnak PC-re egyáltalán, vagy sokáig.

#893 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 04:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:08

Miért, ők meg most kicsik, akkor ali volt, most meg konzol van, ilyen egyszerű.

Pont erre gondoltam en is.

#894 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 04:45

Elore is elnezest azoktol akik mar unjak, lassan en is feladom.  ;)

Idézet: Mumia

De valoszinu hogy a periferiatamogatas miatt most mar a konzolokra is kijonnek az FPS RTS jatekok es tobben is fognak nyomulni rajta.
Nekem valahogy nem jon be az a nyamvadt isntall etc resze a dolognak es siman lemondok rola ha azt az idot is arra hasznalhatjuk amiert osszegyultunk.

Idézet

Nem szamoltam fel semmit a PCnek szerintem leszamitva a VGAt.

De ha nagyon ossze akarod hasonlitani, vegyunk egy configot PS2 megjelenesekor PS2 arabol es nezd meg az a hardware mire jo ma (TNT2 pl a gep 1/3 a alapbol, akkor volt a ramarak csillagos egbe menetele 128 MB meg 1/3 a maradekbol +kiegeszito tegyuk fel osszeall a gep tuning celeron etc.)
Kozben meg PS2n olyan jatekok is vannak mint GT4.

Idézet

Lehet hogy Joe alulinformalt de sok Joe van es Mumia keves...

Idézet

De nem is kell cserelnie 2evente, az 5 eves P3 vagy g3 pont ugyaugy jo neki ma is mint akkor es ha esetleg rajon hogy vista es Tiger nelkul is marad az internet az email meg a szovegszerkesztoje ki tudja meg meddig nem kel cserelnie.

Idézet

Fent pont az RTS FPS jatekokrol irsz szerintem ezek azok a jatekok az RPG melett amikkel nem csak egy hetet jatszik az ember hanem honapokat akar eveket (Q3al, Starcrafttal, C&C Generals pl mind evekig jatszottunk) ha a jatek nem eri meg neked mert csak 1 hetes vard meg mig lemegy az ara vagy akar hasznaltan is meg lehet venni kesobb eladni.

Attol fuggetlen hogy notim meg konzolom van book offban vagy egyeb hasznalt videojatekosnal veszem meg a jatekot es ott el is adom ujra ha mar nem erdekel vagy elcserelem bar gondolom ez nehezebb otthon hiszen szinte mindenki warezol igy ennek nincs piaca.

Egyebkent direkt nem sajat szempontombol irtam az elso hozzaszolast hanem inkabb az atlagos hobbi gamer szemszogebol mig te a sajatodbol, en nem teged akarlak meggyozni hogy legyel konzolos hanem azt akarom leirni hogy az altalam ismert nem geekek hogy gondolkodnak.

Joebol sok van es egyre tobb konzolos Joe lesz es a vegen a PC gaming olyan lesz minta Rolls.
Ha ezt akarod megvitatni arrol beszelhetunk de arrol semmi ertelme hogy neked a PC a megfelelo mert bizonyos korulmenyek kozott elhiszem hogy az a jobb.

#895 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 04:57

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 18:30

Jó neked, te csak lerongyolsz ott a nagy Tókjóban az Akihabarára, és megveszel bármit feléért, vagy negyedéért mint mi.  :cool:

Azert ez picit tulzas meg a hasznalt HWre sem nagyon jellemzo ekkora differencia es otthon esni fog az afa ez javulni fog.
Arrol nem is beszelve hogy az akibaba valo lerongyolas 2500Ft ba kerul ;) emellett van meg a merleg masik serpenyojeben jopar tetel nem biztos hogy mindenkinek bejonne a csere.
(Akiba nem feltetlenula legolcsobb es Laoxot kerulni kell mint a pestist)

#896 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 09:08

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 5:45

Fent pont az RTS FPS jatekokrol irsz szerintem ezek azok a jatekok az RPG melett amikkel nem csak egy hetet jatszik az ember hanem honapokat akar eveket (Q3al, Starcrafttal, C&C Generals pl mind evekig jatszottunk) ha a jatek nem eri meg neked mert csak 1 hetes vard meg mig lemegy az ara vagy akar hasznaltan is meg lehet venni kesobb eladni.

De konzolra épphogy nincs fps meg rts, ill a kösz de nem  kösz kategória. Konzolos játékok éppen az ilyen 1 hetes típusúak.  Ok, hogy lesz periféria támogatás, de nagyon limitált ez a konzoloknál. A programoknak maguknak kell támogatni minden perifériát, és akkor jön a képbe, hogy ez csak ilyen kormánnyal megy, az csak olyan egérrel, stb, stb. ÉS akkor oda lyukadunk ki, hogy minden ötödik játékhoz más típusú periféria kell, mert épp azt támogatja. Míg pc-nél a perifériák támogatása nem játék szinten valósul meg, annak csak a directplay vagy mittoménhogyhívják extensiont kell támogatnia, és onnantól kerekes kutat is köthetek rá, azzal is menni fog.

Idézet

Egyebkent direkt nem sajat szempontombol irtam az elso hozzaszolast hanem inkabb az atlagos hobbi gamer szemszogebol mig te a sajatodbol, en nem teged akarlak meggyozni hogy legyel konzolos hanem azt akarom leirni hogy az altalam ismert nem geekek hogy gondolkodnak.

Én meg direkt a saját szempontomból írtam. Nem tudom, hogy hány embernek kell szövegszerkesztésen túlra is számítógép, de azoktól miért kell elvenni azt a lehetőséget, hogy azt használják játékra is?

Idézet

Joebol sok van es egyre tobb konzolos Joe lesz es a vegen a PC gaming olyan lesz minta Rolls.

Miért lenne egyre több? Mindig is volt akinek kellett komoly PC a munkához. És lesz is. Ha ezek közül is néhányan a konzol felé fordulnak az nem azért lesz, mert a PC alkalmatlan, hanem azért mert a kiadók nem támogatják a PC-re fejlesztést. És akkor megint visszakanyarodtunk oda, hogy nem azért haldoklik a PC-s játékipar mert a PC alkalmatlan játékplatformnak, hanem mert a kiadók profit szempontjából nem tartják olyan jövedelmezőnek, mint a konzolt. És a helyett, hogy a fejlesztőkkel megiratnák egy játék PC-s portolását, inkább a következő konzolos címet fejlesztetik velük, és a PC-vel nem foglalkoznak. Vagy kiadják valami külsős feltörekvő fejlesztőcsapatnak a portolást, akkor meg jó esetben is csak egy közepes konzol átiratot kapunk, ami semmit nem használ ki a PC-k előnyeiből a konzolokkal szemben.

#897 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 09:56

Nem tudom milyen lesz a tamogatas de nem hiszem hogy annyira eltolnak mint irod.

Valoszinuleg a fennt emlitett 75% os Pcwarez lehet az oka hogy a kiadok inkabb a konzolt preferaljak.

Pedig egyre tobb konzolos lesz, es ez a munkatol fuggetlen mint fennt irtam  legtobb embernek eleg a meglevo gepe akar notebook akar desktop fejlesztheti vagy vehet konzolt.
Ismeroseimen latom ahogy sorban allnak le a gepfejlesztessel Ki P2nel tette ki Athlon TB nel de sorban allnak at a masik oldalra.
Nem a PC alkalmatlan hanem van ra olcsobb megoldas es a legtobb ember nem ul annyit a gepe elott hogy megerje annyit beleolni a gepebe.

Szerk., foloslegesen ideztem.

Szerkesztette: Kateikyoushi 2005. 09. 30. 09:58 -kor

#898 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 10:35

Az Xbox 360 lenyomja a PS3mat.
Csak tudnam honnan tudjak megjosolni elore hany millio darabot adnak el majd ezekbol mikor meg kesz sincsenek a gepek.  :eek:

#899 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 10:38

biztos vagyok benne, hogy nem így lesz.
JóSebesség

#900 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 10:44

http://gamestar.hu/k...k.php?sid=18551

siralmas milyen lejáratókampány megy itt..

de azért köcsög gamestarosok mindig felhúznak..

Idézet

Remélem ez a hír igaz!! És egy jó nagy pofon csattan azon a k.rva PS3 -on!! Remélem a többi konzol is erre a sorsa jutt!!! Néhe nagyon doboktatják a mellüket!!

12 éves faszagyerek.
JóSebesség

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »