HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3

#61 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:06

Idézet: special - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 16:03

Ez igaz volt eddig, de ki is izzadták, lásd GT4, MGS3. Most azonban, a konzolok erőben ismét jónéhány év előnyre tettek szert. És míg a PC-game fejleszők még többet fognak szopni a 64-bitre és multihreadingre való átállás miatt (új programozási környezet, még jobban széteső PC-base), addig a konzolt szépen kiismerik és kiaknázzák kb. 3 év alatt a potenciál nagy részét.

A másik meg, hogy míg a PC-k esetében a költséget te viseled, addig a konzoloknál a  kiadó.

Tom, hogy irreális, de ha G70es SLI-re legalább úgy optimalizánának mint a PS3-ra, akkor a videorésze a PC-nek lenne erősebb nem?

Cell rulez :Đ

Szerkesztette: Asker 2005. 05. 15. 16:07 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#62 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:22

Más. Ugye a PS3 blu-ray lemezeket fogja használni? ha jól tudom, a single-layer blu ray 25gb-ot, a dual layer 50gb-ot tud tárolni. azért ez nem semmi, a játékfejlesztők nem panaszkodhatnak.

az x360 mit használ? sima dvd-t?
JóSebesség

#63 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:24

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 16:22

Más. Ugye a PS3 blu-ray lemezeket fogja használni? ha jól tudom, a single-layer blu ray 25gb-ot, a dual layer 50gb-ot tud tárolni. azért ez nem semmi, a játékfejlesztők nem panaszkodhatnak.

az x360 mit használ? sima dvd-t?

Xbox360 nuku BluRay/HD-DVD
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#64 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:28

Idézet: Asker - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 17:06

Tom, hogy irreális, de ha G70es SLI-re legalább úgy optimalizánának mint a PS3-ra, akkor a videorésze a PC-nek lenne erősebb nem?

Cell rulez :Đ

Nem tudom, hogy a nyers erőviszonyok hogyan alakulnak. Viszont szerinted hány embernek lesz SLI-s G70-es videorendszere? Szerinted ez mekkora hányada a játékvásárlóknak? Mennyibe kerülhet additíve egy rendes leoptimalizálás? Mennyivel többet adnának így el az adott játékból? Szerinted hány kiadónak/fejlesztőnek éri meg ezzel foglalkozni? Ahánynak az NVIDIA megfinanszírozza. A többi egyszerűen arról szól, hogy SLI-ben darálja az DX9 API-ra írt játékokat.

#65 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:29

Idézet: Asker - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 17:24

Xbox360 nuku BluRay/HD-DVD

Az eszébe jutott valakinek, hogy a PS3-as játékoknak 10 gigabájttal több helyük van? Számíthat ez?

#66 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:31

Magyarul a számok törvényében lenyomná.
De , elég sok embernek lesz G70 es SLI-je, persze nem kis hazánkban, márpedig olyan okból lesz nekik G70-es SLI-ük egy dualA64el, mert azzal sokal jobban fel lehet vágni bárki előtt, mint egy PS3-al.

#67 Felhasználó inaktív   i g 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:57

node azert ez az egesz nem ilyen egyszeru. ha a jatekfejlesztok sli g70/dual core athlonra fejlesztenek, akkor asszem lottek nekik, hisz egy mezei pcvel teljesen elvezhetetlen lesz a jatek. masreszrol - az adatatviteli sebesseg joval nagyobb egy konzolban mint egy pcben, ez is sokat szamit. nomeg a cell is ott lesz, nem piskota. es ugy hallottam, hogy ps3ra konnyebb lesz programozni mint ps2re, ami megintcsak hatalmas konnyebbseg... a pc egyszeruen nem fogja beerni a konzolokat, meg csak megkozeliteni se.
jo lesz a konzol melle egy minimalpc egy notebook procival, vagy egy mac, es kesz... multimdiacenternek es jatekgepnek pedig ott lesz a konzol.
nalam mar most is igy van:)
xbox, playstation2

#68 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 17:18

Idézet: i g - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 16:57

node azert ez az egesz nem ilyen egyszeru. ha a jatekfejlesztok sli g70/dual core athlonra fejlesztenek, akkor asszem lottek nekik, hisz egy mezei pcvel teljesen elvezhetetlen lesz a jatek. masreszrol - az adatatviteli sebesseg joval nagyobb egy konzolban mint egy pcben, ez is sokat szamit. nomeg a cell is ott lesz, nem piskota. es ugy hallottam, hogy ps3ra konnyebb lesz programozni mint ps2re, ami megintcsak hatalmas konnyebbseg... a pc egyszeruen nem fogja beerni a konzolokat, meg csak megkozeliteni se.
jo lesz a konzol melle egy minimalpc egy notebook procival, vagy egy mac, es kesz... multimdiacenternek es jatekgepnek pedig ott lesz a konzol.
nalam mar most is igy van:)

Fentebb szted mit írtam?
Azt ,hogy irreális az amit írtam, csak egy sima eszmefuttatás volt, ami kilátásba helyezte ,hogy megfogjuk vele a Cell-t.

Jóhogy a Cell fog nyerni meg a PS3, hol lennénk ha nem?

#69 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:07

Varjuk ki a veget ;)

Ugy ertem, mind kezelhetoseg, mind latvanyvilag, mind tartalmassag teren fenyevekkel vannak lemaradva a konzolos gamek a PC mogott.
Vannak persze kivetelek, mint pl a GT sorozat a Playstationon, de ez meg messze nem eleg ahhoz, hogy a PC gamer tarsadalom sirni kezdjen.
Olyan oldszpajszos ez az egesz konzolos tarsadalom egyenlore, hosszu evek ota megy az igergetes de bizonyitek -egyenlore- nincs.

En nem vagyok fanatikus PC megszallott, eddig is voltak konzoljaim de nem sokaig birtak...
(szerk: kivetel a kis edes Gameboy, O orok szerelem :) )
A PS2-t peldaul egy-ket het "probaido" utan mar kizarolag akkor vettem elo ha haverok jottek latogatoba es kivetiton nyomtuk a GT-t. Erre tenyleg jo, egy beszivott tarsasag az egesz ejszakat atjatszhatja vele, igy van hangulata. Ha viszont egyedul voltam otthon eszembe nem jutott volna bekapcsolni.
Kb 3 eve jatszom a Diablo 2 -vel PC-n, a konzolos szerepjatekokat  (fps-ekrol ne is beszeljunk.....) egy hosszu hetvege alatt siman kivegzem.

A latvanyvilag teren eddig semmit nem birtak felmutatni, a hires PS2 mar a megjelenes pillanataban elavult volt a PC-hez kepest, az iranyitas pl egy fps jateknal nem megoldhato rendesen eger es bill nelkul, a jatekok rovidek es gyorsan megunhatok (nem kell ellenpeldakat sorolni, tudom hogy minden kb 250.-ik kiadott PS2 jatek szinvonalas), nelkuloznek mindenfele komolyabb tartalmat ami mondjuk soxor ujrajatszhatova tenne oket.

Magyaran, ha az igeretek valora valnak es olyan szinvonalu (tartalmas, halozatban (neten) is jatszhato, szep grafikaju, normalisan kezelheto) jatekok jonnek majd ki az uj konzolokra amit PC-re nem tudok megvenni, akkor majd veszek egy ilyet megint, elfer a nappaliban. :p

Szerkesztette: szabinar 2005. 05. 15. 18:17 -kor

#70 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:18

Idézet: Asker - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 16:37

OK, mutass egy Te szerinted közelebbit.

LOL :D
Ugyan mi alapjan mutassak kozelebbit? Nem is lehet meg a gep teljesetmenyet pontosan ismerni.
Szerinted az altalad belinkelt kep mitol van olyan kozel a vart minoseghez?

Idézet

Egyébként is honnan tudod mi az a "valós" kép?
Mutass egyet róla...

Onnan, hogy nem derul ki rola, hogy fake.

#71 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:18

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. May. 15., Sunday - 19:07

[..]

Azért ez jó :D Nehogy azt mondd, hogy PC-re több igényes játék jön ki :) sőt. Állítom, sok műfajban jóval kevesebb. Mellesleg Ps2/XBOX-hoz is van egér/billentyűzet, emlékszem, nekem még az SNES-hez is volt egerem.
A látványvilággal kapcsolatban... azért annyira nem lehet rossz, mivel a PC-s játékok többsége mind konzolátirat :D . Neten is lehet játszani, ez főleg az XBOX erőssége(egyelőre, a nextgen konzolokban erre is rágyúrnak).

a játékélmény pedig - szerintem, sokkal jobb egy konzolon, mint egy PC-n. nem kell foglalkozni a grafikai beállításokkal, vagy a driverekkel, berakod a diszket, s kész. emellett haverokkal is összelehet jönni, - és amit te is említettél - hatalmas csatákat lehet vívni.

Mindenesetre, majdnem biztos vagyok benne, hogy amint kijönnek a nextgen cuccok, teljesen más véleményen leszel.

ps: ellenpéldákat direkt nem soroltam, mert említetted, ne tegyem:)
JóSebesség

#72 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:19

Idézet: special - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 17:03

A másik meg, hogy míg a PC-k esetében a költséget te viseled, addig a konzoloknál a  kiadó.

WTF? :eek:

#73 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:27

Idézet: special - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 17:29

Az eszébe jutott valakinek, hogy a PS3-as játékoknak 10 gigabájttal több helyük van? Számíthat ez?

Miert 10? Elvileg majd 40-el.
Nem lesz lemezcserelgetes/konnyebb adatstreameles...

#74 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:31

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 19:18

Mellesleg Ps2/XBOX-hoz is van egér/billentyűzet, emlékszem, nekem még az SNES-hez is volt egerem.

Ezt kar allandoan felhozni, mert normalis tamogatas eger/billentyuzet tamogatas sajna nincs konzolon.

#75 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:33

hmm? én már játszottam fps-t billentyű/egér kombinációval konzolon.
JóSebesség

#76 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:38

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 19:33

hmm? én már játszottam fps-t billentyű/egér kombinációval konzolon.

Nehany jatek (foleg FPS) tamogatja PS2-n, de sajna ez nem trend. Peldaul a Killzone-nal nincs tamogatas.

#77 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:47

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 19:19

WTF? :eek:

Arra gondoltam, hogy míg technikai okok miatt a PC esetében erőből kell kinyomni a teljesítményt, amit a user fizet meg a hardverrel, addig a PS3 esetében a fejlesztési nyomás és verseny miatt az optimalizációs költséget benyeli a fejlesztő/kiadó, mert fix a hardver. Persze, azt is mi pénzünkből termelik ki, de szerintem a ránk háruló költség sokkal kisebb, mint a PC-fejlesztés esetében.

#78 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:51

Idézet: special - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 19:47

Arra gondoltam, hogy míg technikai okok miatt a PC esetében erőből kell kinyomni a teljesítményt, amit a user fizet meg a hardverrel, addig a PS3 esetében a fejlesztési nyomás és verseny miatt az optimalizációs költséget benyeli a fejlesztő/kiadó, mert fix a hardver. Persze, azt is mi pénzünkből termelik ki, de szerintem a ránk háruló költség sokkal kisebb, mint a PC-fejlesztés esetében.

Ja, igy mar mas. De a fenti mondatod szerinem nem erre utalt. :)

#79 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:54

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 19:31

Ezt kar allandoan felhozni, mert normalis tamogatas eger/billentyuzet tamogatas sajna nincs konzolon.

Ez egész egyszerűen nem igaz! Nézz kicsit körül jobban.
(smartjoy)
42

#80 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:54

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 17:18

LOL :D
Ugyan mi alapjan mutassak kozelebbit? Nem is lehet meg a gep teljesetmenyet pontosan ismerni.
Szerinted az altalad belinkelt kep mitol van olyan kozel a vart minoseghez?

Onnan, hogy nem derul ki rola, hogy fake.

szerintem is az a kép közel van az aeredetihez a psp-nél  is kihoztak egy hasonlot
aztán lehet hogy nem , pedig nekem nagyon tecc  , az elejét kivéve
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5