HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3

#581 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:24

A PS3 a jelenlegi ismeretek szerint alapvetően két féle verzióban lesz kapható: egy "minimál" gamestation, és egy "fullos" mutlimédia center. A különbség valószínűleg főként a HDD lesz, amelyen előtelepített Linux fog futkosni. Becslések szerint a kiskereskedelmi ár 400 dollár lesz, hogy melyiké (alapgép vs. hdd-s), azt nem tudom. Tehát itthon a 100-120 ezres keződőár az reális.

#582 Felhasználó inaktív   Rent 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 11. 13:17

lenyeg h legyen rajta multi lehetoseg, online! :D
Asus M2N-E AMD X2 4200+ Kingmax 2GB Galaxy 7900GS Super (600/1600) Samsung 400Gb (Sata2 16mb cache LG 4163b Thermaltake Tsunami BWA3000 Samsung 19" LCD 940n  Logitech MX518 Ultra Slim klaviatura

#583 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 16:11

Idézet: Rent - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 14:17

lenyeg h legyen rajta multi lehetoseg, online! :D

Ez csakis a magyar viszonyoktól függ, nyugat-eu-ban, ámerikában, vagy japóban már a PS2/fixbox generáció is tud multit, igaz kevés játék támogatja viszonylag. A nextgen konzolokra viszont már multi gammák hada érkezik.

#584 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 16:38

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:11

Ez csakis a magyar viszonyoktól függ, nyugat-eu-ban, ámerikában, vagy japóban már a PS2/fixbox generáció is tud multit...

Tudnak azok Magyarországon is :)

#585 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 16:48

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 17:38

Tudnak azok Magyarországon is :)

Sose nem próbáltam, de itten azt mondták, hogy nem megy. Akkor meg nincs baj.:)

#586 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 17:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 23:33

2-3 is sok, 15-20e- ért, és milyen Y-vel jössz? Én arról beszélek, hogy mire ide jut hozzánk mennyi lesz, áfával, az itteni kereskedők hasznával. Bár engem nem érint, nekem 75 sem lenne rá, úgyohogy hidegen hagy, hogy 150 vagy 100 lesz.

20k memkártyáért lehet kicsit túlzás, de ha a PS2 memkártyája 7k, akkor simán lehet a duplája.

Miert irsz egyaltalan a gamewarebe  ?
Ha 2-3 jatekot szamolok a PS3 5-6 eves varhato elettaratamaval akkor ez 30-60 ezer a te araiddal szamolva. Ez azt jelentene hogy te nem veszel az olcsobb PCs jatekobol sem tobbet egy darabnal evente.
Akkor miert vesztegeted az idod egy konzolos threadben ?  ;)

Azert Y el jovok mert ezeket az arakat tudom, illetve igy adta meg az arat az interjuban, ha nehany postot visszanezel lathatod, hogy amikor arat szamoltam figyelembe vettem a magyar viszonyokat.

Azt csak oszinten sajnalni tudom, hogy erre nincs 75 ezred sem de kepzeld mi lenne ha mindenki beirna a hardwares threadekbe neki mit er az adott cucc...  :D

Memstickje sokaknak mar van masok meg wincsovel veszik igy ez nem annyira fontos.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#587 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 17:23

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 18:04

Miert irsz egyaltalan a gamewarebe  ?

1.: Személyeskedő megjegyzéseket talán mellőzd légyojszives.

Idézet

Ha 2-3 jatekot szamolok a PS3 5-6 eves varhato elettaratamaval akkor ez 30-60 ezer a te araiddal szamolva. Ez azt jelentene hogy te nem veszel az olcsobb PCs jatekobol sem tobbet egy darabnal evente.

Ez nekem magas, nem igazán értem hogyan jut el a gondolatmenet oda, hogy én egy olcsóbb játékot veszek évente. Mondjuk mellesleg igaz, mert nem szoktam évente 1-2 játéknál többet venni, és még egyetlen játékért sem adtam 6500ft-nál többet.

Idézet

Akkor miert vesztegeted az idod egy konzolos threadben ?  ;)

Lásd 1-es pont.

Idézet

Azert Y el jovok mert ezeket az arakat tudom, illetve igy adta meg az arat az interjuban, ha nehany postot visszanezel lathatod, hogy amikor arat szamoltam figyelembe vettem a magyar viszonyokat.

Vagyis fogtad az eredeti árat, hozzátetted a magyar viszonyokat, és kiszámoltad Yenben mennyi lenne magyarországon a konzol ára? Ez így logikátlan, de így megértem miért Yennel akartál riogatni.

Idézet

Azt csak oszinten sajnalni tudom, hogy erre nincs 75 ezred sem de kepzeld mi lenne ha mindenki beirna a hardwares threadekbe neki mit er az adott cucc...  :D

Már megint vissza az első ponthoz, jó lenne, ha több tartalom lenne a hozzászólásaidban személyeskedés helyett. Nem azt írtam nekem mit ér, hanem hogy nem érdekel, hogy 100 vagy 150 ezer, mert úgysem tudom megvenni, ha ez ha az.

Idézet

Memstickje sokaknak mar van masok meg wincsovel veszik igy ez nem annyira fontos.

Hát eléggé gazdaságtalan gondolkodású az, akinek memory stickje van, mert nem éppen olcsó háttértár.

Arra meg szerintem kár apellálni, hogy majd vincsivel, én el tudom képzelni, a sony marketingosztályától, hogy hiába veszel vinyós konzolt, az csak multimédiára használható, és a játékok csak a memóriakártyára tudnak majd állástmenteni.

Szerkesztette: Mumia 2005. 08. 11. 17:24 -kor

#588 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 19:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 18:23

1.: Személyeskedő megjegyzéseket talán mellőzd légyojszives.

Ez nekem magas, nem igazán értem hogyan jut el a gondolatmenet oda, hogy én egy olcsóbb játékot veszek évente. Mondjuk mellesleg igaz, mert nem szoktam évente 1-2 játéknál többet venni, és még egyetlen játékért sem adtam 6500ft-nál többet.

Lásd 1-es pont.

Vagyis fogtad az eredeti árat, hozzátetted a magyar viszonyokat, és kiszámoltad Yenben mennyi lenne magyarországon a konzol ára? Ez így logikátlan, de így megértem miért Yennel akartál riogatni.

Már megint vissza az első ponthoz, jó lenne, ha több tartalom lenne a hozzászólásaidban személyeskedés helyett. Nem azt írtam nekem mit ér, hanem hogy nem érdekel, hogy 100 vagy 150 ezer, mert úgysem tudom megvenni, ha ez ha az.

Hát eléggé gazdaságtalan gondolkodású az, akinek memory stickje van, mert nem éppen olcsó háttértár.

Arra meg szerintem kár apellálni, hogy majd vincsivel, én el tudom képzelni, a sony marketingosztályától, hogy hiába veszel vinyós konzolt, az csak multimédiára használható, és a játékok csak a memóriakártyára tudnak majd állástmenteni.

Azert irom ide s nem privibe mert egy resze meg ugy erzem a topicba tartozik.

1. Komolyan kerdeztem, s hogy miert a jatek kerdes levezetese utan megmondom.

Irtam korabban hogy normalis korulmenyek kozott eleg 2-3 jatekot venni es lehet oket cserelgetni igy nem kell tobbet venni mondjuk 5 evig.
Erre irtad, hogy ez sok mert 2-3db 15-20 ezer forintos jatek az sok.
2-3* 15-20 az 30-60 ezer Forint ezt osztottam el a konzol varhato elettartamaval 5 evvel igy max 12 jut egy evre. Ez meg olcsob jatekokbol is max 2 db.
Hozza kell tennem, hogy konzolra is vannak olcsobb jatekok, igy nem ertek eggyet azzal hogy tobbe kerulnek ra jatekok.

A max 2 megvett jatekbol gondoltam, hogy nem jatszol sokat ezert kerdeztem miert irogatsz a forum ezen reszebe. Nem vesztegetem az idomet azzal ami nem foglalkoztat, nem irogatok pl az amigasoknak, hogy bejon vagy sem a gepuk mert nincs nem is lesz es egyebkent sem maszatolok tul sokat se HW se SWn. Arra voltam kivancsi mi motival arra, hogy ezt a resz latogasd s kulonosen hogy miert huzod le a konzolt.

Oo, majdnem olvass vissza par postot es latod hogy szamoltam majd a te aradbol is visszaszamoltam hogy igy Yenben mennyi lenne az eredeti ara es azt tartom elkepzelhetetlennek.
Egyebkent mar mas is hasonlo arat kalkulat mint amit en mondtam ra.

Elneztem amit irtal ugy ertettem hogy neked nem er 75 sem, (mert pl PCn dolgozol es inkabb teszel a VGAt a gepbe mintsem vegyel egy konzolt). Amiatt, hogy nem tudod megvenni ezt nem irtam volna be, emiatt elnezest is kerek.
De meg mindig fennt tartom nem tenne jot a forumnak ha mindenki beirna pl a HW threadekbe hogy o nem tudja megvenni az adott termeket.

Nem feltetlenul igaz hogy gazdasagtalan gondolkodasu aki memsticket hasznal.
Pl az elso memory stickem a network walkmenemhez volt. Ez mar 5 eves kozben csak egy akkut csereltem benne. Akkor csak a pana volt mint alternativa de sem  formailag sem az akku adatai nem vettek fel a versenyt vele. Az elmult 5 evben unokatesom 3 mp3 lejatszot koptatott el igy mar neki van tobbe a kaland azt mar nem is emlitem hogy az elso ket lejatszo mennyivel volt silanyabb.
Egyebkent ez nem volt szemelyeskedes ?

Az eleg rohejes lenne ha nem tudna a winyora menteni.

Ha a topichoz nem tartozo reszre akarsz valaszolni johet PMkent is.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#589 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 20:43

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 20:47

A max 2 megvett jatekbol gondoltam, hogy nem jatszol sokat ezert kerdeztem miert irogatsz a forum ezen reszebe.

Gondolom nem kell ecsetelni, hogy más módok is vanna pc-s játékok beszerzésére.

Idézet

Nem vesztegetem az idomet azzal ami nem foglalkoztat, nem irogatok pl az amigasoknak, hogy bejon vagy sem a gepuk mert nincs nem is lesz es egyebkent sem maszatolok tul sokat se HW se SWn. Arra voltam kivancsi mi motival arra, hogy ezt a resz latogasd s kulonosen hogy miert huzod le a konzolt.

Talán neked van PS3-ad? Akkor minek irogatsz  ide?  :p

Nem a konzolt húztam le, hanem a várható árát, az hogy a kinézete nem jön be, az meg a szubjektív véleményem, nem kell vele egyetérteni, vitázni sem lehet rajta. Hogy miért irogatok, mert örülnék neki, ha nekem is lenne, de 120 vagy 100 vagy 150 ezerért nem lesz.

Idézet

A max 2 megvett jatekbol gondoltam, hogy nem jatszol sokat ezert kerdeztem miert irogatsz a forum ezen reszebe.

Lásd felül.

Idézet

Oo, majdnem olvass vissza par postot es latod hogy szamoltam majd a te aradbol is visszaszamoltam hogy igy Yenben mennyi lenne az eredeti ara es azt tartom elkepzelhetetlennek.
Egyebkent mar mas is hasonlo arat kalkulat mint amit en mondtam ra.

Oké legyen, akkor 120e lesz és nem 150, nagyságrend stimmel.

Idézet

Nem feltetlenul igaz hogy gazdasagtalan gondolkodasu aki memsticket hasznal.

Azt sem tudom mi az a network walkman. Egyébként azért írtam, hogy nem gazdaságos, mert jóval drágább, mint egyéb memóriakártyák, és ez is a sony mentalitására vall, hogy csak és kizárólag memorystickel működnek a cuccai, ami 2-3x áron van, mint mondjuk a cf vagy sd kártya.

Idézet

Az eleg rohejes lenne ha nem tudna a winyora menteni.

Ha abból indulok ki, hogy a PS2-n ha psx-es játékkal játszol nem tud 8 megás ps2 memkártáyra menteni, hanem venned kell psx-hez való kis memkártyát is. Bármi lehet.

#590 Felhasználó inaktív   Hummin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 21:28

Én kizártnak tartom, hogy a vinyóra lehet majd menteni játék állásokat. Épp elég lépes volt a sonytól a memorystick.

Ha meg fog csapni a ps3 szele valószínű hogy a megjelenéstől számítva 1-2. évben lesz, vagy még később. GT4 is mikor jelent meg PS2-re? Persze volt előtte 1-2 jó név.
.:: Hummin ::.    We have a dream      Lotus Elise: A Nimble Car

#591 Felhasználó inaktív   Rent 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 05:59

mire kijon mar nemhiszem hogy annyira egetrengeto lesz, foleg ha 2007 re jon ki.
addigra mar lazan elterjedtek lesznek x2 procik meg 7800gtx egy kozepkategorias kari lesz mint most pl 6600gt vagy 9800pro

es 9800 prohoz merve mit ut egy 7800gtx, belegondolni is csodalatos mit fog utni egy akarmi. :D
Asus M2N-E AMD X2 4200+ Kingmax 2GB Galaxy 7900GS Super (600/1600) Samsung 400Gb (Sata2 16mb cache LG 4163b Thermaltake Tsunami BWA3000 Samsung 19" LCD 940n  Logitech MX518 Ultra Slim klaviatura

#592 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 09:45

ps2 most is megüt egy középkat. a pc-t.  :)
JóSebesség

#593 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 11:10

Az azért vicces lenne :p Még akkor sem lenne ez igaz, ha nem 640x480-as felbontása lenne.

#594 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 16:10

Ez a felbontás téma már nagyon unalmas. Szokták volt mondani, egy film grafikája jobb, mint akármilyen játéké 1600*1200-ban.

#595 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 16:24

Nem értem hogyan jönnek ide a filmek? Filmnek nincs felbontása, ill ha elvben van is, az valahol a végtelenhez konvergál. Vagy azt akarod mondani a ps2 is többszázszorosan túlmintavételezi, a képet render közben?

Viszont az is unalmas, hogy a PS2 így meg úgy kenterbe veri a pc-ket, láttam, sőt ki is próbáltam, most már lelkifurdalás nélkül merem állítani, hogy nincs igazuk azoknak akik szerint így van, sőt elmarad a PS2 által nyújtott látvány még egy alsó-közép kategóriás pc-től is.

#596 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 12. 16:43

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 17:24

Nem értem hogyan jönnek ide a filmek? Filmnek nincs felbontása, ill ha elvben van is, az valahol a végtelenhez konvergál. Vagy azt akarod mondani a ps2 is többszázszorosan túlmintavételezi, a képet render közben?

Viszont az is unalmas, hogy a PS2 így meg úgy kenterbe veri a pc-ket, láttam, sőt ki is próbáltam, most már lelkifurdalás nélkül merem állítani, hogy nincs igazuk azoknak akik szerint így van, sőt elmarad a PS2 által nyújtott látvány még egy alsó-közép kategóriás pc-től is.

Ez nem feltétlen igaz, attól függ, melyik játékról beszélsz, mert szerintem pár mostani 2005-ös játék nagyon ott van a toppon. Igenis vannak szebb játékok grafikailag ps2-re, mint pc-re. Na persze ha monnyuk a dyna blastert hasonlítod az mgs3-al, akkor persze hogy a pses a jobb :D
Ja és milyen játékokat próbáltál, mert én ezeket ajánlom : god of war,killzone,devil may cry 1,2,3,mgs2,3,mk deadly alliance,defiance,soul calibur 2,3,tekken 5 stb...ja, meg majd nézd meg a black-et is ;) de ez még nem jelent meg...

Szerkesztette: sKeLeToR 2005. 08. 12. 16:44 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#597 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 16:50

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 17:24

Nem azt mondtam, hogy a PS2 többszörösen túlmintavételez, mert ehhez nyilvánvalóan nincsenek meg a belső kapacitásai, viszont nem a felbontástól szarabb. Skeletornak nagyon igaza van, hogy vannak hihetetlenül jól megdesignolt játékok, amelyek fekszenek PS2-re, és vannak hihetetlenül fosganyék is, olyat is láttam már.

Nyilván egy mai PC-s játék, ha jól meg van csinálva, látványvban felülmúlja a PS2 képességeit, egyszerűen nyers erővel. Ettől még egy GT4, egy MGS3:SE még mindig versenyképes grafikailag (nem technikailag, hanem percepciós szinten), miközben a játékélmény utánozhatatlan. És itt jön be, hogy ezt egy bruttó 3x ezer forintos hardveren. És egyre több házban egyre nagyobb és jobb TV-k vannak, konzoloktól függetlenül. Márpedig, már többször elmondtam, lehet, hogy PC-n a GTA-nak jobb a grafikája, én viszont inkább fotelből játszom 72 centis, 100 Hz-es flat Panasonicon, mintsem leüljek egy asztalhoz.

#598 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 17:09

Mumia: szerintem meg nem. Igen, aláírom hogy egy PC-re megírt, JÓL megírt&optimizált játék tényleg _sokkal_ jobban néz ki mint akármilyen konzolos játék. De ilyenből rohadt kevés van.

az átlag PC-s játékok majdnem ugyanazt tudják mint a konzolos játékok... persze, van 1-2 extra effekt de ennyi. Nem beszélve azokról a játékokról, amik konzolátiratok. Na, azok még talán rondábbak is PC-n... tegnap játszottam az NFSU2 demójával PS2-n, és egyáltalán nem tünt annyira rondának mint PC-n. Egyébként a Ps2-re meglévő játékaim(Getaway,GT4,GT3,Burnout3,Splinter Cell Chaos Theory,Enthusia,F1-2005)  mind tetszenek grafikailag.

Egyébként most, hogy meghalt a Geforce 6800-am, egy Radeon 9550-öt vagyok kénytelen nyúzni. Ez ugye elég low-end kategória. Nomármost, ahhoz, hogy egy-két újabb PC-s játékkal normális  fps mellett játszak, majdnem TELJESEN le kell butítanom a graffot. És, valam HIHETETLEN ronda így, kb egy PS1 szintjét üti meg (talán).
JóSebesség

#599 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 12. 17:29

Na jah, az meg a másik dolog, hogy attól is függ ugye, hogy kinek milyen erős pc hardver van a birtokában... :)
Szerk : de persze igazad van múmia, hogy egy high-end pc-n ég és föld a különbség grafikailag, mint ps2-őn, szép is lenne, ha fordítva lenne :D mindenki ps2-őt venne :D

Szerkesztette: sKeLeToR 2005. 08. 12. 17:30 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#600 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 17:30

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 17:50

Márpedig, már többször elmondtam, lehet, hogy PC-n a GTA-nak jobb a grafikája, én viszont inkább fotelből játszom 72 centis, 100 Hz-es flat Panasonicon, mintsem leüljek egy asztalhoz.

Csakhogy számítógépen is van tv kimenet, PS2-nél viszont nincs meg a lehetőséged eldönteni, hogy min akarod nézni. Én ki nem állhattam tv előtt, próbáltam, képtelen voltam játszani. ELőször is odacuccolni a tv elé, az asztal meg a monitor meg a billentyűzet pedig mindig ott van.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.