idézet:
Ezt írta Douglas:
Nem lehet osszehasonlitani a mostani jatekokat azokkal a jatekokkal.
Mi magunk is masok voltunk, mas korulmenyek, kisebbek voltunk, jatekosabbak
A ket hangulatot sem lehet osszevetni.
Az akkori jatekok hangulatahoz tarsulnak az akkori emlekek is.
Elso csaj, bicajozas a haverokkal, mittomen
Szoval azok a "regi szep idok".
Amely idokbe beletartoznak azok a regi (mostani szemmel nezve zsir gagyi (onmagaban nezve hangulatilag is) jatekok is.
Mindeki elfogult ezekkel a jatekokkal szemben az elobb felsorolt kulso kormulmenyek miatt.
Nem mondom vannak tenyleg jo regi jatekok, amik foleg egyszeruseguk es jol kitalat szabalyaik miatt olyan jok esetleg.[/quote]
Ez a nosztalgia hangulatú post tök jó volt![]()
Pirates!, Last Ninja stbstbstb... Nagyon hosszú listát tudnék írni valszeg. Sokszor többen játszottunk egy gépnél, több volt az alapvetően multi game, osztott képernyős és platform cuccok. Hiányolom ezt a _hangulatot_.
Amúgy van egy sereg letölthető Amiga játék is pl winUAE alá, nem tudom mennyire legálisak, mindenesetre a [url="http://"http://www.amiga.hu"]www.amiga.hu[/url] oldalról indulva rá lehet akadni
A kb. mostani cuccok közül a Baldur's Gate-ek és a Morrowind (persze RPG szemszögből) szvsz pályázhat az örökzöld címekre, akár művészinek is nevezhetném őket. De ez meg off, a mindenit.... jóéjt ha valaki még olvassa ezt!
Ingyen és bérmentve letölthető játékok, illetve ingyenessé tett játékok listája...
Elküldve: 2004. 01. 18. 01:14
Elküldve: 2004. 01. 18. 10:35
idézet:
Ezt írta sadam:
Régen sokat játszodtam ezzekkel a játékokkal nem vált valamelyik ingyen letölthetővé ????
- Dungeon Keeper 1
- Crusader : No Regret vagy No remorse.[/quote]
Tekintettel arra, hogy ezek Electronic Arts játékok, ebben az évszázadban nem lesz egyik sem szabadon letölthető.
"If i could fly, like the king of the sky..."
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2004. 02. 24. 11:26
Nemtudom szerepelt-e már (bocs nincs kedvem/időm visszaolvasni) [url="http://"http://retrogames.intranet.hu/"]http://retrogames.intranet.hu/[/url]
Qurvajó, csak dos-os játékok pl: stunts, another world, MADTV (hálistennek nem németül) stb.
[ 2004. február 24.: JaSe820 szerkesztette a hozzászólást ]
Qurvajó, csak dos-os játékok pl: stunts, another world, MADTV (hálistennek nem németül) stb.
[ 2004. február 24.: JaSe820 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 26. 10:09
Sziasztok!
Több éva hajkurászom egy tetris játékot. Nem tudna segíteni valaki?
1993tetris /így, egybeírva/
Több éva hajkurászom egy tetris játékot. Nem tudna segíteni valaki?
1993tetris /így, egybeírva/
Elküldve: 2004. 02. 28. 21:04
idézet:
Ezt írta wildturkey.wh:
most találtam, leírása alapján legális cuccok.
carmageddon2-t megpróbálom levenni. ha műxik akkor még jelzek, hátha valakit érdekel még...
üdv
[url="http://"http://www.timetoplay.ru/download/freebestgames/index.html"]ezaz[/url][/quote]
Azóta már rájöttél,hogy kell errol az oldaról letölteni?
Én probálgatom,de nagyon nem találom...
Elküldve: 2004. 02. 28. 21:17
sajna még nem. egyelőre marad az the-underdogs.org csemegézni. lejött onnan a blood2
. a carmageddon2-t egyelőre nem sikerült levenni. ami nagyon hiányzik az az nbajam. le lehet tölteni de nem indul el a gépen, a név megadás után kilép. jó lenne egy működőképes verzió belőle, bár lehet, hogy az xp miatt nem megy...

"másnak a whisky egy ital. a wild turkey már filozófia: az írek is értenek valamihez. a bombához és a whiskyhez..."
Elküldve: 2004. 02. 28. 23:13
idézet:
Ezt írta wildturkey.wh:
sajna még nem. egyelőre marad az the-underdogs.org csemegézni. lejött onnan a blood2. a carmageddon2-t egyelőre nem sikerült levenni. ami nagyon hiányzik az az nbajam. le lehet tölteni de nem indul el a gépen, a név megadás után kilép. jó lenne egy működőképes verzió belőle, bár lehet, hogy az xp miatt nem megy...[/quote]
kár...szolj majd lécci havan vmi...
az underdog tényleg király!
![]()
Elküldve: 2004. 03. 05. 15:31
Sziasztok!
Egy kicsit el voltam mostanság havazva, szinte egy perc nyugtom sincsen. Sajnos még nem tudom mikor lesz időm megint frissíteni a listát, de amint akad rá egy kis időm, frissíteni fogom.
Örömmel látom, hogy akad bejegyzés, de sajnos ismét magam kell ismételnem:
Szeretném leszögezni, hogy ez a topic eredendően nem abadonwarez játékokkal, hanem hivatalosan ingyenesen hozzáférhető játékokról szól, amik jogilag is tisztázva lettek. Sajnos sokan összekeverik a nyílt forráskódú/ingyenes/szabadon letölthető játékokat az abadonware-kkal. Az abadonwareknak legnagyobb hibájuk, hogy nincsenek sok programnál letisztázva, hogy kinek a tulajdona, ki él a jogi tulajdonjogával.
Amúgy a topic nyitásának ötlete akkor merült fel bennem, mikor elérhetővé vált a H&D Deluxe. Azóta is gyüjtöget(ném) a további játékokat, de sajnos időm hiányában erre nem sok lehetőségem van
.
Kívánok mindenkinek további jó szórakozást! Amint tudok, jelentkezem!
Egy kicsit el voltam mostanság havazva, szinte egy perc nyugtom sincsen. Sajnos még nem tudom mikor lesz időm megint frissíteni a listát, de amint akad rá egy kis időm, frissíteni fogom.
Szeretném leszögezni, hogy ez a topic eredendően nem abadonwarez játékokkal, hanem hivatalosan ingyenesen hozzáférhető játékokról szól, amik jogilag is tisztázva lettek. Sajnos sokan összekeverik a nyílt forráskódú/ingyenes/szabadon letölthető játékokat az abadonware-kkal. Az abadonwareknak legnagyobb hibájuk, hogy nincsenek sok programnál letisztázva, hogy kinek a tulajdona, ki él a jogi tulajdonjogával.
Amúgy a topic nyitásának ötlete akkor merült fel bennem, mikor elérhetővé vált a H&D Deluxe. Azóta is gyüjtöget(ném) a további játékokat, de sajnos időm hiányában erre nem sok lehetőségem van

Üdvözlettel:
Norbert
Norbert
Elküldve: 2004. 04. 06. 14:33
Tíz éves az Elder Scrolls
Dixie Flatline, 01:14 - Játék: RPG
http://www.elderscro...loads_games.htm
Dixie Flatline, 01:14 - Játék: RPG
Idézet
(Shacknews) A Bethesda Softworks 1994-ben rukkolt elő az Elder Scrolls: Arena c. remekművükkel, mely egy eddig nem forszírozott perspektívában tárta elénk a szerepjátékok elbűvölő világát. Az eltelt tíz év alatt szépen sorjában következtek a folytatások. A Daggerfall, a Battlespire, a Redguard, s végül a Morrowind 2002-ben. Eme szép kerek évforduló alkalmából a Bethesda ingyen letölthetővé tette a DOSbox emulátorral kiválóan futó Elder Scrolls: Arena teljes változatát. Korlátozott ideig lesz elérhető, ezért a nosztalgiázni vágyók mielőbb vágják kupán EZT az orkot!
http://www.elderscro...loads_games.htm
Elküldve: 2004. 04. 07. 11:27
Idézet: norbert79 - Dátum: 2004. március 5, péntek - 14:35
Sziasztok!
.

Asszem 70 év az elévülési idő abadonware esetén, ha még jól emléxem üzleti jogi tanulmányaimra.

Linux-ra tud e valaki játékokat valahonnan? Én eddig csak a Heretic shareware változatát találtam egy cd-mellékleten.
Rating: Psychopath
Elküldve: 2004. 04. 08. 07:18
Miért nem működnek a linkek? egyik sem?
egyébként ez egy jó topik.
ne hadjuk elveszni.
egyébként ez egy jó topik.
ne hadjuk elveszni.
Elküldve: 2004. 04. 08. 08:54
Idézet: Vaj001 - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 8:23
Miért nem működnek a linkek? egyik sem?
A linkek sajnos megváltoztak a konvertáláskor, de még holnapig át lehet őket szerkeszteni, de utána már nem nyúlhattok a nyitó hozzászóláshoz! Jelen állapotban egyik link sem működik!
Tyraan - Artum Inferniti
Elküldve: 2004. 04. 08. 12:45
kijavitottam a nyito hozzaszolasban az osszes linket

-Vx07
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2004. 04. 14. 19:08
http://www.theprodukkt.com/
Lehet, hogy már volt, de úgy éreztem, hogy egy 100Kbytos fpsnek itt a helye

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2004. 04. 14. 19:49
Idézet: BoGab - Dátum: 2004. április 14, szerda - 20:13
http://www.theprodukkt.com/

Nem semmi.

Mondjuk tolt annyit mint a Farcry es a gepigenye nagyobb is. :o
Gondolom jopar mega a memoriaban futas kozben.
Kilepes utan annyit szveppel mint az elobb emlitett jatek

10 perc alatt vegig lehet nyomni.
Elküldve: 2004. 04. 14. 22:01
Idézet: Jareth - Dátum: 2004. április 14, szerda - 22:57
Érzitek, hogy emelkedünk? 

Király.

Elküldve: 2004. 04. 16. 11:34
Idézet: Douglas - Dátum: 2003. október 13, hétfő - 14:54
Most oszinten, ki akar mar jatszani ezekkel az ingyenesse tett jatekokkal?
Pl: én
Elküldve: 2004. 04. 16. 12:26
Idézet: Nimrod - Dátum: 2004. április 7, szerda - 12:27
Linux-ra tud e valaki játékokat valahonnan? Én eddig csak a Heretic shareware változatát találtam egy cd-mellékleten.
Ingyenes játékra gondolsz? Olyat nem tudok, de azért jópár PC-s címet átírtak LINUX-ra.
Például a magyar stratégiai játék, a Theocracy ilyen volt. Úgy tudom, a Quake is megjelent erre a platformra.
"If i could fly, like the king of the sky..."