Sziasztok!
Noha csak egy pillanatra lestem be, elolvastam a hozzászólásokat, s szeretnék pár sort ezekhez hozzáfűzni, mindenkinek írok majd, nevenként:
droland:
Köszönöm szépen, hogy segítségeded nyújtod abban, hogy eme szerény lista tovább bővüljön, bár sajnos ezt az oldalt vissza kell utasítsam. Mindjárt el is magyarázom miért:
Amint köztudott, a Commodore bedobta a törülközőt, lassan már több (?), mint tíz éve. A Commodore 64-re írt játékok többsége még a mai napig elérhető nagyon sok helyen, de ezeket a játékokat is cégek, magánszemélyek írtak, kik büszkék a programjaikra, s fenntartják nagyon sokan még a mai napig is az ezekre vonatkozó szerzői jogokat. Én személyesen is élvezettel ülök le egy egy nagyon régi Commodore 64-es játék elé, vagy legyen szó bármilyen programról (lásd kutatásomban megtalálható két nevet: 7th Guest, 11th Hour), s szívesen bele is raknám ezeket a játékokat a listába, de sajnos szinte egyik programnál sem tiszta a program aktuális jogi helyzete. Célom, mint ahogy leírtam már párszor, nem régi programok, elfeledett játékok összegyűjtése, hanem
ingyenessé váló játékok elérhetőségeinek felsorolása, illetve
ingyenessé tett játékok neveinek, linkjeinek összegyűjtése. (Remélem érthető volt, kicsit bonyolultra sikerült...)
Ha te esetleg összegyűjtöd azoknak a játékoknak a neveit, s elérhetőségét, melyek eme kategóriákba tartoznak, szívesen felteszem a többi közé, de amíg nem tisztázott helyzetük, nem kerülnek fel. Ide csak jogi szempontból egyértelműen ingyenes, köz számára ingyen elérhető játékok kerülhetnek.
Segítségedet mindenestre köszönöm, s remélem, hogy azzal, hogy az elöbb megnevezett linked visszautasítottam nem vettem kedved a listától.
Douglas:
Rávilágítottál a problémára. Az a baj, hogy manapság a pénz diktál. Sorra jelennek meg a programok, az ember csak kapkodja a fejét, de ebben az agyonhajszolt világban néha még lélegzetvételhez sem jutunk. Sajnos én sem tudok annyit foglalkozni azokkal a programokkal, melyek számomra kedvesek. Tudom, elég nagy kisebbségben vagyok, de én szeretek egy egy programot mélyebben kiismerni, s elidőzni vele nagyon sok időt. Ezt még középiskola idején megtehettem, de manapság munka mellett sajnos már nincs időm, s nagyon keveset tudok már játszani. Pénzem nincsen izmosabb gépekre, s kedvem sincs habzsolni az újabbnál újabb programokat, ezért is időzök még a mai napig is néha, mikor időm jut rá a Duke Nukem 3D Bulidje felett, vagy épp a H&D Deluxe ingyenessé vált programjával játszom.
...közben elolvastam megint hozzászólásod, s kicsit eltévedtem. Összeségében én csak annyit tudok mondani, én a mai napig szívesen játszom mind új, mind régi programokkal, de nekem valahogy az az érzésem a régiek sokkal emberközelibbek voltak, volt bennük fantázia, s ami a legfontosabb: amiért nem voltak olyan szépek, sokszor az ember belevitte a saját képzelőerejét a játékba, s ez tette a játékot igazán évezetessé. Manapság mindent a szádbarágnak az élethűséggel, s már már olyan érzésem van: a játék játszik veled, nem te a játékkal. Tudom, kicsit elrugaszkodott, de remélem sikerült magam valamennyire megértetni.
GerMe:
Hozzászólásodhoz annyi apróságot fűznék még hozzá, én is imádok játszani régi/új számítógépes játékokkal, társas játékokkal, csak az utóbbi már-már lassan igencsak csillagászati árakért érhető el. S sajnos az én fizetésemből erre nem futja, bár ez már az én személyes problémám.
Köszönöm, hogy próbáljátok életben tartani a topicot, s szívesen várom még a további linkeket!

Ugyancsak várnék még segítséget az elöbbiekben is már megmelített programokhoz, azaz ha valaki tudna segíteni, hogy hogy tudnék felrakni 6 CD-nyi anyagot a netre! Segítségeteket előre is köszönöm!
Jó játékot!
[ 2003. november 04.: Norbert szerkesztette a hozzászólást ]