Ingyen és bérmentve letölthető játékok, illetve ingyenessé tett játékok listája...
Elküldve: 2004. 05. 11. 09:23
Nemrég lett ingyenes a Beneath the Steel Sky alkotóinak másik 2D point&click kalandjátéka, a Flight of the Amazon Queen.
http://www.gamershel...load_5653.shtml
illetve megvan a www.576.h uletöltés szekciójában is, az gyorsabb link
Elküldve: 2004. 05. 11. 20:20
Én egy olyasmi játékot keresek, mint a Diamond Caves, csak ennek asszem "Beer Flash" vagy vmi ilyesmi volt a neve és még C64en nyomattam. Szóval vagy ennek a PC-s remake-ét vagy ehhez hasonlót keresek. Most a telefonomra töltöttem le és Caveman a neve.
Egyébként keresem még a Larry 1-et is, csak vmi használható formában, mert amit a netről szedtem le az nem igazán működött. Egyébként ezt szoktam előadás alatt játszani, csak a teló billentyűin nehéz begépelni pl. azt hogy "Ken sent me".

Egyébként keresem még a Larry 1-et is, csak vmi használható formában, mert amit a netről szedtem le az nem igazán működött. Egyébként ezt szoktam előadás alatt játszani, csak a teló billentyűin nehéz begépelni pl. azt hogy "Ken sent me".

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:11
Idézet: HaZeX - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 10:23
Nemrég lett ingyenes a Beneath the Steel Sky alkotóinak másik 2D point&click kalandjátéka, a Flight of the Amazon Queen.
Az e havi Guruhoz (vagy Gamestarhoz?) adják ajándékként.
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig
Elküldve: 2004. 05. 22. 19:15
Csá!
Az Urban Chaos című játékot (nem a falloutnak a kiegészítése) nem lehet valahonnan letlteni? Mert már elég régi, hátha ingyenes már...
Az Urban Chaos című játékot (nem a falloutnak a kiegészítése) nem lehet valahonnan letlteni? Mert már elég régi, hátha ingyenes már...
Elküldve: 2004. 05. 22. 19:30
Ja, meg régi játékokat honnan lehet letölteni, mert a retrogames.intranet.hu-ról nem jön le egyik sem, hibás az oldal. Pedig jó kis lap lenne..
Elküldve: 2004. 05. 23. 13:14
Icewind Dale 2 őt már régóta keresem honnan lehetne megszerezni?
Segítségeket előre is kösszöntem!
Üdv
Segítségeket előre is kösszöntem!
Üdv
Szeretnék itthon, otthon lenni..
Elküldve: 2004. 05. 23. 20:07
Ismételten felhívnám a hozzászólók figyelmét, hogy ez a fórum bejegyzés NEM elefelejtett/nem árult/abadonware játékokról szól, s semmilyen ilyen irányú információ itt nem történhet közreadásra.
Az listában található linkek mind jogilag ingyenessé minősített játékokat tartalmaznak. Nem vagyok hajlandó jogilag tisztázatlan eredetű játékokkal foglalkozni, ha esetleg valakinek igénye támadna tisztázatlan eredetű játékra utaló linket közzétenni, kérem ne itt tegye.
Ha úgy érzed, szeretnél egy elefelejtett/nem árult/abadonware játékot közzétenni, játékra utaló linket felrakni, mindenképpen nézz utána annak, hogy jogilag fedetlennek minősül e az adott játék. Ajánlom a nyomozás megkezdését a készítő és a kiadó felkutatásával, információszerzéssel, a magyar jogban megtalálható törvényeknek elolvasásával, jogszabályok, törvények kikeresésével.
Ezen szellemben a fórumot folytatva várom a további linkeket, a lista frissítése pedig a közeljövőben meg fog történni.
Klikkelgessetek, töltsetek, játsszatok, érezzétek jól magatokat!
Az listában található linkek mind jogilag ingyenessé minősített játékokat tartalmaznak. Nem vagyok hajlandó jogilag tisztázatlan eredetű játékokkal foglalkozni, ha esetleg valakinek igénye támadna tisztázatlan eredetű játékra utaló linket közzétenni, kérem ne itt tegye.
Ha úgy érzed, szeretnél egy elefelejtett/nem árult/abadonware játékot közzétenni, játékra utaló linket felrakni, mindenképpen nézz utána annak, hogy jogilag fedetlennek minősül e az adott játék. Ajánlom a nyomozás megkezdését a készítő és a kiadó felkutatásával, információszerzéssel, a magyar jogban megtalálható törvényeknek elolvasásával, jogszabályok, törvények kikeresésével.
Ezen szellemben a fórumot folytatva várom a további linkeket, a lista frissítése pedig a közeljövőben meg fog történni.
Klikkelgessetek, töltsetek, játsszatok, érezzétek jól magatokat!
Üdvözlettel:
Norbert
Norbert
Elküldve: 2004. 05. 25. 11:03
én ezzel játszottam egy egész kellemeset valamelyik este

Szerkesztette: kroozo 2004. 05. 25. 11:04 -kor
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2004. 05. 25. 15:00
Windows XP-re atdolgozott regi klasszikusok:
Maniac Mansion Deluxe es The New Adventures of Zak McKracken
Norbertnek: nem talaltam semmi utalast arra vonatkozolag, hogy ezek nem freeware jatekok lennenek...
Maniac Mansion Deluxe es The New Adventures of Zak McKracken
Norbertnek: nem talaltam semmi utalast arra vonatkozolag, hogy ezek nem freeware jatekok lennenek...
Apróhirdetés: Félénk fiú keresi... ööö, izé, hmm, ááá, hagyjuk...
Elküldve: 2004. 05. 26. 10:35
Idézet: rgranc - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:00
Nem is konkrétan Neked szólt, hanem általánosságba véve. Az ilyenekkel, mint amit most elküldtél nincs gond, nem itt van a baj, hanem főképp az olyan linkekkel, amik abadonware játékokra mutatnak. Én nem abadonware-val foglalkozom ebben a fórumban legfőképp, hanem, ahogy a cím is mondja ingyenes és azzá tett játékokkal.
Az abadonware-val az a gond legfőképp, hogy boldog-boldogtalan tölti, másolja azokat a programokat, amiket bár régebben meg lehetett kapni, de a cég felszámolása után látszólag megszűnt létezni. A valóság azonban más, mert ugye a játékoknál is vannak készítő cégek, s kiadó cégek. Ha már a készítő cég nem létezik, a jogutódlás (általában minden országban így van) a kiadóra száll át, ha nincsen egyéb beható körülmény. (Például valaki a cég maradványait a jogutódlással együtt megveszi, lásd Napster.)
Sok országban a jogutódlás gyakran az államra száll át: USA-ban például. Kis hazánkban az erre vonatkozó jogi állás nincsen konkrétan jogi alapokra helyezve, s emiatt sok vita is van ebből a neten.

Lényegében ezek okok miatt is nyitottam ezt a fórum bejegyzést. Szerettem volna összeszedni azokat a játékokat, linkeket, amelyek egyértelműen ingyenesek, jogi szemszögből tekintve is. Főképp azokat szeretném segíteni ezzel, akik bár géphez jutottak, nincsen lehetőségük megvenni a boltban megkapható játékokat drága pénzért, de nem is szeretnének illegális úton azokhoz hozzájutni.
Üdvözlettel:
Norbert
Norbert
Elküldve: 2004. 05. 27. 09:28
Teljesen egyetertek, nem is azert volt ott a megjegyzesem, mert magamra vettem volna a dolgot, csupan szerettem volna kulon is kiemelni, hogy ugy latom, ezek nem abandonware jatekok.
R.
R.
Apróhirdetés: Félénk fiú keresi... ööö, izé, hmm, ááá, hagyjuk...
Elküldve: 2004. 06. 05. 12:39
Star Wars Galaxies Online, ez az egyik leghíresebb MMORPG. van itt is topicja picit lentebb.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)
Elküldve: 2004. 06. 06. 18:08
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni, ha lehetséges.
Az érdekelne, hogy a Duke Nukem 3D és a Doom 2 ingyenes már vagy még nem?
Köszi előre is!
Köszi előre is!
Elküldve: 2004. 06. 07. 01:19
Idézet: Piton - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 17:08
Sziasztok!
Köszi előre is!
Köszi előre is!
Egyik sem ingyenes.
Elküldve: 2004. 06. 07. 10:11
Idézet: Ádámbátyó - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 0:19
Egyik sem ingyenes.
Kiegészíteném az információt még annyival, hogy bár mindkét program forráskódja letölthető, addig mindkét program megvásárolható, s ezáltal az ingyenes terjesztés (részben eme ok miatt), sem a terjesztése sem megengedett.
Átirat van ezekhez a programokhoz, bár az átirat feltétele, hogy az eredeti mindenképp a tulajdonodban legyen.
Az egyik hely, ahonnan átiratokról olvashatsz, az a Fórum Régi játékok új bőrben

Persze ennél jóval több is van a neten, főképp, ha rákeresel a neten: Google
Sok sikert!
Üdvözlettel:
Norbert
Norbert
Elküldve: 2004. 06. 07. 22:50
A legendás ELITE első részének Windows-os újrafeldolgozása!
L2GS-11 fórumtársunknak köszönhetően, aki felhívta a figyelmet erre az oldalra (ugyanis megígértem a NOSZTALGIAROVAT-ban, hogy megosztom itt is, ha megtalálom, de nem emlékeztem a címére)!
L2GS-11 fórumtársunknak köszönhetően, aki felhívta a figyelmet erre az oldalra (ugyanis megígértem a NOSZTALGIAROVAT-ban, hogy megosztom itt is, ha megtalálom, de nem emlékeztem a címére)!

"If i could fly, like the king of the sky..."
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."