Idézet: rgranc - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:00
Nem is konkrétan Neked szólt, hanem általánosságba véve. Az ilyenekkel, mint amit most elküldtél nincs gond, nem itt van a baj, hanem főképp az olyan linkekkel, amik abadonware játékokra mutatnak. Én nem abadonware-val foglalkozom ebben a fórumban legfőképp, hanem, ahogy a cím is mondja ingyenes és azzá tett játékokkal.
Az abadonware-val az a gond legfőképp, hogy boldog-boldogtalan tölti, másolja azokat a programokat, amiket bár régebben meg lehetett kapni, de a cég felszámolása után látszólag megszűnt létezni. A valóság azonban más, mert ugye a játékoknál is vannak készítő cégek, s kiadó cégek. Ha már a készítő cég nem létezik, a jogutódlás (általában minden országban így van) a kiadóra száll át, ha nincsen egyéb beható körülmény. (Például valaki a cég maradványait a jogutódlással együtt megveszi, lásd Napster.)
Sok országban a jogutódlás gyakran az államra száll át: USA-ban például. Kis hazánkban az erre vonatkozó jogi állás nincsen konkrétan jogi alapokra helyezve, s emiatt sok vita is van ebből a neten.

Lényegében ezek okok miatt is nyitottam ezt a fórum bejegyzést. Szerettem volna összeszedni azokat a játékokat, linkeket, amelyek egyértelműen ingyenesek, jogi szemszögből tekintve is. Főképp azokat szeretném segíteni ezzel, akik bár géphez jutottak, nincsen lehetőségük megvenni a boltban megkapható játékokat drága pénzért, de nem is szeretnének illegális úton azokhoz hozzájutni.