Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 12:16
Konzolos játékokkal meg lehet csinálni (mondjuk erre meg jobb megoldás a kolcsonzés, kivéve ha orokbe akarod a stuffot) de a PC-sekkel nem igazán. DRM, install limit, serial stb. csak az vesz használtan friss játékot aki nem ért hozzá.
Valahogy a konzolok sosem hoztak lázba, (majdnem) minden játék megvan PC-re is írva, elég az nekem...

Mindenesetre már nagyon régen csak gyári játékokat veszek, és eddig még egyetlennel sem volt gondom, a használtan vásároltakkal sem. Lehet hogy csak mázlis voltam eddig?

Egyébként néhány nagy kedvencet leszámítva (pl. Crysis, Sims, Risen stb.) többnyire egy-két-három éves játékokat veszek, több okból:
- Addigra olcsóbbak (újonnan és használtan is)
- Addigra van róluk elég teszt, hogy el lehessen dönteni, jó játék-e
- Addigra van hozzájuk megfelelő bux fix, szóval nem fagynak tíz percenként
- Addigra a vidokártyák erősebbek
Kicsit off topic de az utóbbi különösen érdekes dolog. Szóval mikor a régi 17"-es TFT-met lecseréltem az új monitoromat direkt úgy választottam ki hogy ne legyen túl nagy a felbontása. Így most egy 20"-os 1600*900-as van, ez 1,44MPixel. Míg egy 1920*1080-as monitor meg 2,07MPixel, tehát jóval erősebb videókártya kell hozzá (feltéve hogy a natív felbontásban akarja használni az ember, de hát úgy szép a képe!). Aztán meg a játékokból is általában minél újabb, annál nagyobb a képkártya (és processzor) igénye. Nekem most minden játékom megy 1600x900-ban maximális minőségben, mindent max-ra húzva, 8-16x anti-aliasing stb. És elég hozzá egy darab Radeon HD4870-es (igaz abból egy speckó 1GB-os van). 1920*1080-nál már pl. Crysisnek nem lenne elég megfelelő fps-hez, kéne 2x vagy pedig egy 5870-es ami viszont nem 100 font, hanem 300... Szóval érdemes a játkokkal várni egy évet és nem túl nagy felbontású monitort használni a játék gépnél szerintem - kivéve persze ha milliomos az ember

Meg sokszor a régebbiek jobbak, pl. nemrégiben megvettem eBayről a Need For Speed Shift-et, hát hiába az USB-s kormány-váltó-pedál, hiába játszottam már jó sokat autós játékokkal, hiába állítgattam be mindent aprólékosan, a legisleggyengébb fokozatot leszámítva (amikor a gép még fékez is helyetted) állandóan utolsó lett, minden létező helyen megpördültem-kicsúsztam-stb. Elegem lett, eladtam eBayen pár fontért olcsóbban, és megvettem a GTR2-t, az Test Drive Unlimited-et, a Flatout Ultimate Carnage-t és az Outrun 2006-t (ez a négy majdnem ki is jött az egy NFS árából, ezért érdemes pár évet várni

) és érdekes módon mindegyikkel a pályán tudok maradni. Valahogy a mostani játékok egy jó része nagyon csilivili, de a régebbiek játszhatóbbak voltak. (Miért nem találni mostanság egy olyan jó progit se mint az Age of Mithology, a Titan Quest vagy hogy még régebbieket mondjak Master of Orion első része vagy Master of Magic, vagy Ufo 1-2...) Bocsi, off lett...