HWSW Informatikai Kerekasztal: StarCraft 2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

StarCraft 2

#681 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 30. 11:21

Ez is jó! :Đ

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#682 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 13:35

Azthiszem így kell kinézzen egy RTS 2010-ben. Visszagondolva egy árva hibát sem sikerült felfedeznem benne.

Az egyedüli problémám talán, hogy az alap multi baromira üresnek hat a single kampány után, hisz kb. csak az egységek fele érhető el.

Tegnapelőtt értem a végére, tegnap már haverokkal toltuk multiban. :Đ
Btw kezdenek megjelenni a mókásabbnál mókásabb custom pályák battle.net-en.

#683 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 15:48

Igaz már látható volt hamarabb, de nálam ez ütött most nagyon mikor megláttam a TV-ben. :'D
Szerintem én ma/holnap befejezem (8 küldetés van hátra) és írok egy gyors tesztet belőle. : ]
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#684 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 03:40

Hát vége. Néhány perce lepörgött a credit lista több száz ember nevével, akiknek 12 év munkája van abban a kb 15-20 órában ami életem meghatározó videójáték élménye volt. Egy újabb mérföldkő számomra. Csak ajánlani tudom. Hamarosan talán olvashattok róla tőlem is valamit, ha összekaparom magam.

#685 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Yv@n - Dátum: 2010. 07. 30. 13:35

Azthiszem így kell kinézzen egy RTS 2010-ben. Visszagondolva egy árva hibát sem sikerült felfedeznem benne.

Szerintem sem volt vele semmi gond, leszámítva néhány apróságot. Rovidnek sem nevezném és boven változatos. Sok egység kozul lehet választani (bár némelyik elég muanyag vagy nem elég egyedi), visszatértek a régi kedvencek az elso részbol. Ugyebár ezek hiányoznak a multiból. Dustinnak koszonhetoen megjelent néhány Command&Conqueres baromság (robotpárduc wtf?!). Az egységek visszajelzési néha nagyon bugyuták és gyerekesek, az elso rész sokkal találékonyabb és minoségibb volt ilyen szempontból. A laborban lévo srác Harry Potteres beszólásától már meg sem lepodtem a végén csak a fejemet ráztam.

Ugyan a fejlesztok elore bejelentették hogy így lesz de még így is kellemes bónusz volt hogy némelyik pályán nem csak Terranokkal kell játszani. Néhány választási lehetoség is van a kampány során. A Hyperionon való mászkálás meg a karakterekkel való beszélgetés extra mélységet ad a játéknak. Sajnos a beígért enciklopédiát sehol nem találtam (amelyik rengeteg háttérinformációt adott volna a torténetrol és a bolygókról) de végtére is nem fejezték be rendesen a játékot úgyhogy ez sem annyira meglepo. Persze az az igazi ha valaki ismeri az elso részt (de legalábbis a torténetét) mert rengeteg az ismeros hely és arc.

Normálon toltam végig de abszolút nem volt kihívás. Egy pályán sem kell erolkodni, egyet sem kell újrakezdeni mert nincs kicseszos kuldetés (aminek a felénél jon egy olyan objektíva aminél ráébred az ember hogy az elején rossz stratégiát választott). Ezután én is Hardon fogok nekiállni, csak legyen már kulcsom :Đ A legnagyobb gondom mégis az volt hogy majdnem az osszes pályát nagyon konnyu ugyanazzal az egységkompozícióval megnyerni. Ez volt bétában is a legdurvább (meg gondolom most is az ha valaki Terranokkal van - hiszen azóta sem balancolták), az A.I. meg abszolút semmit nem tud vele kezdeni. Persze a kihívás kedvéért más egységekkel is próbálkozhattam volna a kampány során de kíváncsi voltam hogy lesz-e olyan pálya ahol nem válik be. Nem volt.
Ha valaki szeretné tudni mi ez az osszeállítás, íme:
Spoiler

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#686 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 07. 31. 13:12

...

Ráadásul single-ben baromira meggyorsítja az egészet, hogy a medic a barrack-ból jön, és nem bassza pépesre a valagát a légvédelem, lévén földi egység.

#687 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 17:53

Írták itt korábban, hogy ráléptek a Blizz tökeire, hogy adják már ki. No meg is látszik, főleg a sztorin. Ez az első részhez de még a WC univerzumhoz képest is nagyságrendi visszalépés. A Brood Warban az ember csak kapkodta a fejét a csavarok, meg az írók könyörtelensége láttán, itt meg kb. az első pár küldetés után szinte tökegyértelmű mi a helyzet. Nem akarok spoilerezni, de néhány dolog ráadásul abszolút logikátlan és erőltetett, (na jó mégis: A herceg azzal akarja bizonyítani kiválóságát, hogy lenyúlja a Domínium fele flottáját egy kvázi öngyilkos akció kedvéért, ami ha befuccsol Kerrigan vélhetően már negyedgőzzel is rommá veri az összes bolygót Korhalig mielőtt azt tudnák mondani "Our base is under attack"? Ugye ez az a flotta ami alig bír hazai pályán a zerg invázióval, de azért próbáljuk vele megrohamozni Chart, amihez eddig senkinek sem volt bátorsága, mert az erőviszonyok fényében totál elmebeteg ötlet? Főleg, hogy a zerg éppen visszavonult és semmi oka a domíniumnak ekkorát kockáztatni Most arról nem is beszélek, hogy ez az egész szál mennyireh előkészítetlenül, durrbele jön elő a sztoriban? Ja és mit csináltak "Queen Bitch of the Universe" Kerriganből? :mad: ) érezhető volt, hogy az íróknak rohammunkában kellett a sztori meghatározott elejét és végét összekötni. Néhány tökértelmetlen, überbéna módon kivitelezett "halivúdi" momentumra (Raynor lelkesítő beszédét a rosszabb fanfic írók sem vállalnák be szerintem) meg végképp nem értem mi szükség volt. Összességében hiányzott az az epikus ugyanakkor nyomasztóan komor hangulat ami miatt az eredetit annyira szerettem.

A játékmenettel meg egyebekkel semmi gond, minden majdnem tökéletesen a helyén; a KOTOR/Mass Effect-szerű szabadúszó üzemmódot mondjuk inkább hanyagolhatták volna, eléggé elterelte a figyelmet arról, hogy most pontosan mi is a fő sztori, kevésbé lett súlya mindennek, híradók, meg párbeszédek ide, vagy oda.. A választásnak sem tudom mi értelme, hogy ha mindenképp neked adnak igazat (spoiler: amikor Tosh és Nova között kell választani, előbbi esetben kiderül, hogy Nova hazudott a Specterekről, utóbbi esetben meg az van sugallva, hogy nagyon is igaza voltEz megint egy olyan dolog ami passzívabb módon is remek volt anno a Blizz-féle történetvezetésben: sosem tudhattad, hogy a legnagyobb győzelemmel is, nem játszol-e pont valamelyik számító rohadék kezébe, itt meg úgy tűnik hős leszel, ha fene fenét eszik is.

Zeratul küldetései felüdülésként hatottak egy kicsit (bár a klisés sztori itt is befigyel), a "last man standing" a végén pl. atomjó, I <3 protoss anyahajó.

Összességében a single rész kissé csalódás nekem (normalon túl könnyű is volt, 1-2 küldetés lehetett talán ami jobban megemelte a vérnyomásom), remélem a másik két résznél nem kell ennyire összecsapniuk.

#688 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 18:31

Gondolták jó lesz ez így, úgyis megveszi mindenki.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#689 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: snakekiller - Dátum: 2010. 07. 31. 18:53

Írták itt korábban, hogy ráléptek a Blizz tökeire, hogy adják már ki. No meg is látszik, főleg a sztorin. Ez az első részhez de még a WC univerzumhoz képest is nagyságrendi visszalépés. A Brood Warban az ember csak kapkodta a fejét a csavarok, meg az írók könyörtelensége láttán, itt meg kb. az első pár küldetés után szinte tökegyértelmű mi a helyzet. Nem akarok spoilerezni, de néhány dolog ráadásul abszolút logikátlan és erőltetett, (na jó mégis: A herceg azzal akarja bizonyítani kiválóságát, hogy lenyúlja a Domínium fele flottáját egy kvázi öngyilkos akció kedvéért, ami ha befuccsol Kerrigan vélhetően már negyedgőzzel is rommá veri az összes bolygót Korhalig mielőtt azt tudnák mondani "Our base is under attack"? Ugye ez az a flotta ami alig bír hazai pályán a zerg invázióval, de azért próbáljuk vele megrohamozni Chart, amihez eddig senkinek sem volt bátorsága, mert az erőviszonyok fényében totál elmebeteg ötlet? Főleg, hogy a zerg éppen visszavonult és semmi oka a domíniumnak ekkorát kockáztatni Most arról nem is beszélek, hogy ez az egész szál mennyireh előkészítetlenül, durrbele jön elő a sztoriban? Ja és mit csináltak "Queen Bitch of the Universe" Kerriganből? :mad: ) érezhető volt, hogy az íróknak rohammunkában kellett a sztori meghatározott elejét és végét összekötni. Néhány tökértelmetlen, überbéna módon kivitelezett "halivúdi" momentumra (Raynor lelkesítő beszédét a rosszabb fanfic írók sem vállalnák be szerintem) meg végképp nem értem mi szükség volt. Összességében hiányzott az az epikus ugyanakkor nyomasztóan komor hangulat ami miatt az eredetit annyira szerettem.

A játékmenettel meg egyebekkel semmi gond, minden majdnem tökéletesen a helyén; a KOTOR/Mass Effect-szerű szabadúszó üzemmódot mondjuk inkább hanyagolhatták volna, eléggé elterelte a figyelmet arról, hogy most pontosan mi is a fő sztori, kevésbé lett súlya mindennek, híradók, meg párbeszédek ide, vagy oda.. A választásnak sem tudom mi értelme, hogy ha mindenképp neked adnak igazat (spoiler: amikor Tosh és Nova között kell választani, előbbi esetben kiderül, hogy Nova hazudott a Specterekről, utóbbi esetben meg az van sugallva, hogy nagyon is igaza voltEz megint egy olyan dolog ami passzívabb módon is remek volt anno a Blizz-féle történetvezetésben: sosem tudhattad, hogy a legnagyobb győzelemmel is, nem játszol-e pont valamelyik számító rohadék kezébe, itt meg úgy tűnik hős leszel, ha fene fenét eszik is.

Zeratul küldetései felüdülésként hatottak egy kicsit (bár a klisés sztori itt is befigyel), a "last man standing" a végén pl. atomjó, I <3 protoss anyahajó.

Összességében a single rész kissé csalódás nekem (normalon túl könnyű is volt, 1-2 küldetés lehetett talán ami jobban megemelte a vérnyomásom), remélem a másik két résznél nem kell ennyire összecsapniuk.

Nézd tizenX évük volt legalább a storyt megírni. Nem foghatod az elsietett kiadásra....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#690 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 19:07

Starcraft terran rész sztorija sem volt túl fordulatos, elég nyílegyenesen haladt a végkifejlet felé :think:

Majd a zergek bekavarnak :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#691 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 19:21

Kép

:lol:

#692 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2010. 07. 31. 19:45

Nézd tizenX évük volt legalább a storyt megírni. Nem foghatod az elsietett kiadásra....

Én sajna el tudom képzelni, hogy erre nem jutiott annyi idő/pénz amennyit (vagy nem úgy ahogy) a fejlesztők egyébként szántak volna rá, merthogy Activision gondolom eleve szélesebb közönséggel rezonáló sztoriban volt érdekelt. Amit mindenképp muszáj volt agyon csiszolniuk az a játékmenet és a balansz. Közben azért volt Dio2, WC3, meg ugye a WoW.

#693 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 22:26

Való igaz, hogy a sztori némiképp egyszerűbb volt mint az elődé és kevésbé fordulatos, de ennek ellenére én majdhogynem hibátlan játéknak érzem. Írtam is egy "rövid" ismertetőt ( 10 000+ karakter ), de nem tudom, hogy belinkelhetem-e "konkurens oldalról" lévén szó, meg ki olvasná el egyáltalán. :'D

#694 Felhasználó inaktív   izomkukac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 31. 22:52

linkeld be, és ha nem szabad akkor majd törlik :)

#695 Felhasználó inaktív   Nomad010 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 23:41

Már kifolyik a szemem de nem bírom abba hagyni :D Egyszerüen imádom !!!!!

#696 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 23:47

Én is olyan hajnali 3-kor hagytam abba. Kíváncsi voltam a végére :-D

Eddig állandóan kiment a fejembol de most eszembe jutott. Van egy olyan bug a játékban hogy a menuk nincsenek frame-korlátozva és addig dolgoztatja a VGA-t míg le nem kapcsol a gép vagy szét nem ég a kártya. És ezt most komoly. Persze ez csak akkor veszélyes ha valaki huzamosabb ideig tartózkodik a menuben (pl. addig kiruccan vagy kajálgat).
Patch még nincs rá de a Blizzard hivatalos maszekjavítása az, hogy a "Documents\StarCraft II\variables.txt" fájlba beírja az ember ezt a két sort:
frameratecapglue=30
frameratecap=60

#697 Felhasználó inaktív   GammaShock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 23:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 07. 31. 23:47

Én is olyan hajnali 3-kor hagytam abba. Kíváncsi voltam a végére :-D

Eddig állandóan kiment a fejembol de most eszembe jutott. Van egy olyan bug a játékban hogy a menuk nincsenek frame-korlátozva és addig dolgoztatja a VGA-t míg le nem kapcsol a gép vagy szét nem ég a kártya. És ezt most komoly. Persze ez csak akkor veszélyes ha valaki huzamosabb ideig tartózkodik a menuben (pl. addig kiruccan vagy kajálgat).
Patch még nincs rá de a Blizzard hivatalos maszekjavítása az, hogy a "Documents\StarCraft II\variables.txt" fájlba beírja az ember ezt a két sort:
frameratecapglue=30
frameratecap=60

És hogy tetszett a vége? :happy: Nekem nagyon bejött a vége! ;)
Nem a fazekas vagy, hanem az agyag a fazekas kezében.
                                 - Stephen King -

#698 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 00:10

Arra számítottam hogy nem lesz normális befejezés vagy valami elcsépelt videot tolnak a képembe de nagyon tetszett, kellemesen csalódtam. Bár picit szomorú is,
Spoiler

#699 Felhasználó inaktív   GammaShock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 00:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 08. 01. 00:10

Arra számítottam hogy nem lesz normális befejezés vagy valami elcsépelt videot tolnak a képembe de nagyon tetszett, kellemesen csalódtam. Bár picit szomorú is,
Spoiler

Spoiler

Szerkesztette: GammaShock 2010. 08. 01. 00:26 -kor

Nem a fazekas vagy, hanem az agyag a fazekas kezében.
                                 - Stephen King -

#700 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 00:32

Spoiler

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.