Nekem online hentésről csak a Diablo 2 kapcsán van tapasztalatom, és az alapján úgy érzem, az első 1-2 hónap tanulás lesz (legalábbis nekem), mire a jobb tárgyakat, helyeket, képességeket megtanulom. A Dioban először egy amazont indítottam, aztán kb egy hétre rá lakonikus egyszerűséggel közölték (talán Nevl volt az), h az amazon egy abszolút használhatatlan karakter (persze ezzel is lehet vitatkozni, mert ultrabrutál cuccban, csapatban egész jó Baalrunra).
A WoWban először egy night elf papot indítottam, ami szólóban nagyon gyér volt, ezért felhagytam vele, belekezdtem egy ork harcosba, kifejezetten szólóra tervezve. Lassan ugyan, de egész jól ment. Szívesen leszek én is klántag, de én csak valamikor 20-30. szint körül csatlakoznék a csapathoz, amikor már nekem gyakorlatilag mind1 lesz, h mit csinálunk, mert azt vettem észre, h a csapatjáték többnyire abból áll, h a "hangadó" csapattag küldetéseit csináljuk, amitől ő qvajól fejlődik, de mivel azok a missziók sokszor nekem még nem elérhetőek, max a szörnyektől kapok XPt. Ez a jelenség adódik persze a fanatizmus játékosonként eltérő fokából is. Ha valaki péntek délutántól vasárnap estig fel sem áll mellőle, mire én csatlakozom lesz vagy 20. szintű. Szétszóródik a HWSW banda fejlettségi szintben (ill. abban, h ki mikor, és mennyit van fenn), és már megette a fene az egész klánozást. Diabloban is hasonló helyzet állt elő egy idő után.
Azt pedig végképp nem értem, h az mitől van, hogy ha valaki (mondjuk egy vadidegen) egyértelműen ugyanazt a questet csinálja, amit én, és invite olom, visszautasít. Kooperáció teljes hiánya...
Sza' első időkben taulás lesz, mindent ki kell próbálni alapon, meg rengeteg beszélgetés a többi játékossal, UTÁNA indítok egy, az én játékstílusomnak legjobban megfelelő karaktert. Persze nem ártana ehhez egy "ladder reset", h ne egyedül kezdjek a nulláról...
Most úgy érzem, h valami tank karakter állna legközelebb a szívemhez, de majd meglátjuk.
Na igen. Pont a tanulás miatt érdeklődnék: nem tudtok olyan oldalt (mint az Arreat Summit a dio2höz), ahonnan el lehetne sajátítani a játék alapjait (minden képesség, mi mire jó, hova lehet fejlődni stb)?
EmPhY