World of Warcraft
Elküldve: 2005. 03. 08. 16:28
Basszus még 1 hónap mire meghozzák nekem
ASUS K8N-E DELUXE, AMD Athlon 64 2800+@3200+,512 Corsair 400@500 Mhz,Sapphire 9000 Pro 128 Mb
Elküldve: 2005. 03. 08. 16:33
Idézet: M@tth3W - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 15:28
Basszus még 1 hónap mire meghozzák nekem 
kitartás
Elküldve: 2005. 03. 08. 16:56
Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 12:25
Viszont azon gondolkodtam, hogy nemsokára lvl 40-50-es klántársaink úgy tudnák segíteni a mi fejlődésünket, hogy lejönnek mondjuk velünk instanceba mondjuk egy a mi szintünknek megfelelőbe, de nem groupolunk velük össze, hanem mondjuk csak pullolunk, utána pl. Fionn chargeol egyet, üt hármat-négyet és már kaptunk is pár xpt 
Szerintem problémás dolog az, ha egy instance-be olyan csapat megy le, amelyik tagjai között 4-5 szintnél nagyobb eltérés van. És ezen kívül még az is probléma szerintem, ha azért játszod a játékot, hogy XP-t kapj, mert akkor kb arra alacsonyodik le a dolog, hogy órákat töltesz munkával azért, hogy azt nézhesd, ahogyan egy adatbázisban felfelé kúsznak az értékek.
Tudom, hogy alapjában véve nem így állsz hozzá, csak ez az írásod ezt a benyomást kelti.
Az instance-ok arra vannak kitalálva, hogy egymásra odafigyelő, egymás gyengéivel-erősségeivel tisztában levő, és az instance szintjének nagyjából megfelelő szintű játékosok a részletekre odafigyelve megfontoltan végigjátsszák a lehető legkevesebb halálos hiba elkövetésével.
Mondok egy aktuális példát: én mostanában csatlakoztam a guildhez, az egyik legalacsonyabb szintű tag vagyok (24-es rogue), és tegnap lementem blackfathom deeps-be egy 5 fős partival. A tapasztalat borzasztó volt számomra, és ezt a következőkre vezetem vissza:
1. Bazi nagy szinteltérés volt: az eggyel felettem álló szintű csapattag (Nevl) is 5 szinttel volt magasabb nálam arról nem is beszélve, hogy a 40+-os Nightlady is lejött.
2. A csapat összetétele: 3 db 30 körüli és feletti vadász petekkel, és két rogue (Nevl meg én). Priest, pala vagy egyéb support nem is volt.
3. Úgy vettem észre, hogy rajtam kívül már mindenki 25x végignyomta ezt az instance-ot. Mindenki tudta hogy mi hol van, rohantunk előre mint az eszetlenek. A mobok hullottak mint a legyek, viszont mikor lemaradtam, akkor megtámadtak és lecsaptak elég hamar, és többször is előfordult, hogy más nem figyelt rám.
Itt szeretném kihangsúlyozni, hogy nem panaszkodni akarok, mert nem illettem abba a csapatba, és ez senkinek nem a hibája.
Csak arra akarok rávilágítani, hogy aki így megy le instance-ozni, az a saját játékélményét teszi tönkre.
Egy pozitív példát is elmesélek: van egy 25-ös törpe pap karim a guilden kívül, amelyet 3 jó haverommal fejlesztettem eddig, és a továbbiakban is ezt tervezem. Ezzel a csapattal (akkor 26-os warrior, 22-es warlock, 22-es mage és 21-es pap) megcsináltuk a deadmines-t lépésről lépésre, óvatosan haladva, assist makró használatával, lehetőség szerint 1-2 mobot pullozva (mindnyájan akkor voltunk először lenn), és azt hiszem, hogy az a kb 4 óra életem egyik legnagyobb játékélménye volt. Ahogy ráérez az ember, hogy az egyes classok hogyan egészítik ki egymást, ahogy mindenkinek kialakul a saját szerepe, és érzi, hogy bíznak benne a többiek, az ennek a játéknak a sava-borsa, és a megszerzett XP és tárgyak csak a habot jelentik a tortán.
Szóval szerintem a dolog kulcsa egy összeszokott, nagyjából egy szinten lévő, jó csapat kialakítása, és nem az, hogy egy nálam 10-15 szinttel magasabb kari közreműködésével gyűjtsem az XP-t, ha ez egyáltalán lehetséges...
Ja, itt a végén meg egyszer mondom, hogy nem gripe-oltam, nem flémeltem, csak leírtam, amit gondolok
Elküldve: 2005. 03. 08. 17:20
Igazság szerint a tegnapi instance tiszta fun party volt, uh bocsi h elszurtuk neked a játékélményt, bár szerintem senkinek sem ez volt a szándéka, de én is 1re jobban ugy érzem, h sox nem azt csináljuk ami a szintünknek megfelelő, hanem csak ugy sétafikálun a világban
)
Elküldve: 2005. 03. 08. 17:24
Idézet: Slaider - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 18:20
Igazság szerint a tegnapi instance tiszta fun party volt, uh bocsi h elszurtuk neked a játékélményt, bár szerintem senkinek sem ez volt a szándéka, de én is 1re jobban ugy érzem, h sox nem azt csináljuk ami a szintünknek megfelelő, hanem csak ugy sétafikálun a világban
)
Nem kell bocsánatot kérni, nem történt semmi gáz, azért is szálltam ki, mert láttam, hogy ez nekem így nem megy, illetve számomra nem éri így meg csinálni a dolgot, nem pedig azért, mert megsértődtem vagy valami ilyesmi
Elküldve: 2005. 03. 08. 18:43
Idézet: Fireblade - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 17:33
kitartás 
Tudod az az igazság,h nem tudom hogyan bírom ki addig
ASUS K8N-E DELUXE, AMD Athlon 64 2800+@3200+,512 Corsair 400@500 Mhz,Sapphire 9000 Pro 128 Mb
Elküldve: 2005. 03. 08. 19:46
Idézet: Chinpira - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 16:56
...
Szóval szerintem a dolog kulcsa egy összeszokott, nagyjából egy szinten lévő, jó csapat kialakítása, és nem az, hogy egy nálam 10-15 szinttel magasabb kari közreműködésével gyűjtsem az XP-t, ha ez egyáltalán lehetséges...
...
...
Ritkán írok ilyet (
(Nem csak az általam idézett részével, de az egészet nem akartam beidézni.
Elküldve: 2005. 03. 08. 19:47
Azt szeretném megkérdezni,h ha nekem megjön majd a játék és elkezdem tolni vele akkor utána csatlakozhatnék ehhez a HWSW klánhoz?
Elküldve: 2005. 03. 08. 19:47
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 16:13
Ez csak egy pet?
Nekem is volt egy kígyóm (egy fekete királykobra), de azon kívül, hogy 50 ezüstbe került, nem csinált semmit...
Nekem is volt egy kígyóm (egy fekete királykobra), de azon kívül, hogy 50 ezüstbe került, nem csinált semmit...
Hát ez csak egy pet de semmibe nem került és venni se lehet ... 12000 Kill-ből 0,01% a drop így könnyen lehet hogy a szerveren ez a féle csak nekem van
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy
Elküldve: 2005. 03. 08. 19:58
Üdv M@tth3W!
Nemtom mennyire esik neked útba Pécs, de itt ma este láttam a Tacskóba 4db-ot kint a polcon, 11990 Ft-os darabáron. Siettem, ezért nem kérdeztem meg, hogy van-e több is.
Nemtom mennyire esik neked útba Pécs, de itt ma este láttam a Tacskóba 4db-ot kint a polcon, 11990 Ft-os darabáron. Siettem, ezért nem kérdeztem meg, hogy van-e több is.
Szerkesztette: csuvakka 2005. 03. 08. 19:59 -kor
Elküldve: 2005. 03. 08. 20:11
Hát nem éppen esik útba.Kőszegi vagyok. Osztrák határ. De még bemegyek Szombathelyre a Tescoba is hátha van
Elküldve: 2005. 03. 08. 23:37
Ha valaki talál még játékot valahol, az szóljon, mert haverok keresik a játékot. Köszi előre is.
Ma végre fel tudok menni, csa még meg kell írnom egy bibliográfiát a kelta lencse alakú edényekről...
Ma végre fel tudok menni, csa még meg kell írnom egy bibliográfiát a kelta lencse alakú edényekről...
KomposztWC
Elküldve: 2005. 03. 09. 01:14
nemtom, kicsit más téma de megkérdem, mi a véleményetek a professionokról? szvsz kicsit elszúrta blizz, már ami a gyűjtőgetőseket illeti (skinning, herbalism). ebből a herbalismet ismerem, de feltételezem hogy a skinning is hasonlóan működik. szerintem mivel ezek lényegében segédletek egy másik professionhöz és önmagukban használhatatlanok, eléggé hüjeség így, mint mesterség... csak arra jó hogy egyel kevesebbet tudj felvenni
sima tartozékuk lehetne a leatherworkingnek és alchemnyek...
Elküldve: 2005. 03. 09. 06:45
Vagy ha már így lett legalább mikor továbbfejleszted, akkor kapjon vmi bónuszt is, hogy mondjuk nagyobb körben mutatja őket vagy ilyesmit...
Elküldve: 2005. 03. 09. 06:46
Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 19:47
Hát ez csak egy pet de semmibe nem került és venni se lehet ... 12000 Kill-ből 0,01% a drop így könnyen lehet hogy a szerveren ez a féle csak nekem van 
Véletlenül nem ez az a pet, amiből több fajta is van és adott városokban lehet venni: Ogriban kígyót, UC-ben csótányt, Booty Bayban papagájt, embereknek macskát, stb...?
Elküldve: 2005. 03. 09. 07:46
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 17:13
Ez csak egy pet?
Lehet kiscicát is kapni 40S-ért...
Az egy titkos fenevad... 60++ Elitek ellen idomítva... amíg ilyet nem talál békésen éli az életét...
BaluC
WoW: Arathor (PvE)
Zsebibaba (Lvl 70) - NE Female Rogue - Mining,BS,FirstAid,Cooking,Riding -> 375
Captainb (Lvl 62) - Human Female Paladin - Skinning, Mining
Csámpás (Lvl 60) - Drenai Male Warrior - Mining, BS
Twisting Nether (PvP)
Süti (Lvl 70) - Human Female Paladin - Mining, Skinning
Nyanya (lvl 68) - Human Femail Mage
Twisting Nether (PvP)
Elküldve: 2005. 03. 09. 08:08
Én is vettem egy macskuszt még az elején, de nincs sajna semmi haszna eddig. Vagy igen??
Elküldve: 2005. 03. 09. 08:20
DOOMER:
A herbarizmust még OB-n próbáltam... nagyon nehéz... kevés a gaz (ez zónánként változik)...
A Nyúzás szintén macerás, mert vannak zónák amik "bőrbányák" és van olyan, hogy szinte semmi...
Ha meg már itt tartunk akkor a bányászat is nagyon X@r, de ezt is már kiveséztük nemrég...
Lehet szépíteni, de nekem úgy tűnik, hogy direkt vagyunk "sablonba" kényszerítve (Pl.: nyúzás + bőrműves; "kertész"+ alkimista; bányász+kovács)...
Nagyon nem tetszik, mert a teljesen egyedi kombóknak nem nagyon ad eséjt...
XCsaCsa:
Nincs... csak vicceltem...
:confused: mondjuk, ha mutáns egerekkel találkozol lehet, hogy segít
Rionának is volt, de IF-ben a mertóban még a patkányok is hidegen hagyták
Klán:
Tud már valaki a klánban 12+ -os Bagor készíteni?
A 12-eset tudom, hogy nehéz bőrből lehet készíteni... mindíg helyhiányos vagyok
4*10 és az alap 16-os Bag amivel rohangálok... KEVÉS
Klán 2:
Azon gondolkoztam, hogy hagyom a fenébe a bőrművességet... (kicsit hírtelen felindolásból
)
Nem tudok olyat készíteni, ami használható lenne nekem / másnak...
Klántársak /kezdő / alacsony szintű karik figyelem: Ha kell valakinek Bőrcucc akkor szívesen készítek
Még(mindíg) alacsony a skillem, de hátha segíthetek valakinek
Klán 3:
Van Enchanter a klánban azt tudom... de hol jár szegényke? :confused:
Mekkora a skillje?
BaluC
A herbarizmust még OB-n próbáltam... nagyon nehéz... kevés a gaz (ez zónánként változik)...
A Nyúzás szintén macerás, mert vannak zónák amik "bőrbányák" és van olyan, hogy szinte semmi...
Ha meg már itt tartunk akkor a bányászat is nagyon X@r, de ezt is már kiveséztük nemrég...
Lehet szépíteni, de nekem úgy tűnik, hogy direkt vagyunk "sablonba" kényszerítve (Pl.: nyúzás + bőrműves; "kertész"+ alkimista; bányász+kovács)...
Nagyon nem tetszik, mert a teljesen egyedi kombóknak nem nagyon ad eséjt...
XCsaCsa:
Nincs... csak vicceltem...
:confused: mondjuk, ha mutáns egerekkel találkozol lehet, hogy segít
Rionának is volt, de IF-ben a mertóban még a patkányok is hidegen hagyták
Klán:
Tud már valaki a klánban 12+ -os Bagor készíteni?
A 12-eset tudom, hogy nehéz bőrből lehet készíteni... mindíg helyhiányos vagyok
4*10 és az alap 16-os Bag amivel rohangálok... KEVÉS
Klán 2:
Azon gondolkoztam, hogy hagyom a fenébe a bőrművességet... (kicsit hírtelen felindolásból
Nem tudok olyat készíteni, ami használható lenne nekem / másnak...
Klántársak /kezdő / alacsony szintű karik figyelem: Ha kell valakinek Bőrcucc akkor szívesen készítek
Még(mindíg) alacsony a skillem, de hátha segíthetek valakinek
Klán 3:
Van Enchanter a klánban azt tudom... de hol jár szegényke? :confused:
Mekkora a skillje?
BaluC
WoW: Arathor (PvE)
Twisting Nether (PvP)
Twisting Nether (PvP)
Elküldve: 2005. 03. 09. 08:29
Szevasztok,
egy ideig nem tudok jatszani, megkertem a haveromat hogy jelentkezzen be de azt irta hogy nem tud.
ezen felul meg sem a forumra, sem az account billing honlapra sem fogadja el az accountomat.
Nem tudjatok mitol lehet? elkepzelheto hogy az europai accountokhoz mas honlap tartozik?
koszi
iHi
egy ideig nem tudok jatszani, megkertem a haveromat hogy jelentkezzen be de azt irta hogy nem tud.
ezen felul meg sem a forumra, sem az account billing honlapra sem fogadja el az accountomat.
Nem tudjatok mitol lehet? elkepzelheto hogy az europai accountokhoz mas honlap tartozik?
koszi
iHi
Ez a hozzászólás 100%-ban újrahasznosított elektronokból készült.
Ragnaros: Scarab Lord Vernita - 80 Rogue
Ragnaros: Scarab Lord Vernita - 80 Rogue

Súgó
A téma zárva.