Idézet: Nevl - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 21:58
Az önismeretnek szerintem ebben meglehetősen kicsi szerepe van inkább az önkontroll és méginkább az ész a lényeg... bár annyira korcsosodnak a társadalmak, hogy minden előfordulhat...
Nálam nem volt kérdés, hogy fel tudok e állni előle vagy nem, ki akartam egy kicsit kapcsolni, gameltem néhány órát, kicsit többet néha... ennyi.
Ha nagyon ragaszkodsz ehhez a veszély témához, egy jellemhibás, akaratgyenge, elhanyagolt embernél lehet, hogy olyan szintű függőség alakul ki, hogy tényleg belehal, annyira elmerül benne, de hány ilyen ember van?
Az önismeretnek abban van szerepe hogy ha valaki tudja magáról hogy nincs elég akaratereje akkor el sem kezdi. Pl. mikor egy ex-alkoholista nem iszik meg egy pohár pezsgőt szilveszterkor. Másrészt meg nem ragaszkodok ehhez a veszély témához, csak felmerült bennem. Nincs üldözési mániám és nem akarok megmenteni senkit. Csak voltam egy barátomnál aki nem jellemhibás vagy akaratgyenge ember hanem nagyon rendes és segítőkész jó barát. És nem is a halálról van szó hanem arról hogy fél éve nem láttam mert játszik vagy dolgozik (ami persze teljesen önző indok).
Nekem is van egy pár hobbim amivel rengeteg időt töltök de a szórakozás,és a munka hogy finanszírozzam a szórakozást, nem tudná kitölteni az életemet.

Súgó
A téma zárva.