HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 31. 20:52

Idézet: ikriszta - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 20:50

Na édes lányom erre inkább nem mondok semmit. :legyint: :D Ha mégis elcsábulsz  büntetésből tartunk megint egy durva bulit.  :Đ  ;)

:fear: jujj, hubertuszt neeee! vigyázni fognak rám: csak coffee shopban dohányozhatok :D csak nehogy rászokjak  :Đ na jó ez hülye vicc volt...
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1622 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 21:32

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 20:42

no igen... én is pont erre gondoltam :D és 5 év után jól esne egy kis nosztalgia, ki tudja mikor járok megint arrafelé

viszont Krisztának is tökéletesen igaza van :) hülye lennék egy hónap eredményét feladni, és persze volt már ilyen... viszont tényleg nem a dohányzás miatt gyújtanék rá. no mindegy, majd meglátjuk mi lesz :)

szerk: azért köszönöm a jótanácsokat :)

vízipipa? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1623 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 22:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 21:32

vízipipa? :)

Elő sem mertem hozni... ;)

Szerk: Egyébként a legjobb megoldás, de veni drága, coffeshopban meg nem hiszem hogy adnak... Pedig így kizárva a cigaretta utáni legcsekélyebb inger is.... Vaporizer? :)

Szerkesztette: Zsul 2006. 07. 31. 22:43 -kor

Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1624 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 14:45

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 23:41

Elő sem mertem hozni... ;)

Szerk: Egyébként a legjobb megoldás, de veni drága, coffeshopban meg nem hiszem hogy adnak... Pedig így kizárva a cigaretta utáni legcsekélyebb inger is.... Vaporizer? :)

tulképp szívás már most van, minek nekem vízipipa :omg:

így igaz drága, meg már fénykoromban sem nagyon szerettem :) no mindegy, úgy érzem leginkább hangulatfüggő hogy mi lesz :)

most viszont szívesen elszívnék egy cigit  :mad: (de nem fogok :))

Szerkesztette: blabla* 2006. 08. 01. 14:45 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1625 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 10:35

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 20:09

nem letüdőzni vagy letüdőzni nagy különbség... :think: tisztán a cucc? :eek: az azért durva...

Már miért lenne? Ugyanaz, mint amit a vicces cigibe is tesznek, csak nikotin, kátrány és szemét nélkül. A víz meg még ezt is megszűri, és ami fontos, lehűti.
Többnyire a nemdohányzókat sem ingerli (nagyon) :)

off: Javaslom még a K9 (asszem), Orange és Purple típusokat, vagy az afgán outdoor mókát :)

Ha meg már dohányzás: én is leszoktam. Illetve átszoktam: az egykori napi 1-2 doboz barnaszofi (5-6 éve) -> 1 doboz R1 (2-3 éve, de megszűnt) -> fél doboz Davidoff Light után most átálltam a napi pár szál cigire, és ez így jó, és nem is szégyellem. Dobozos cigit már el sem szívok, csak rendes cigarettadohányból kézzel sodrottat (ha nagyon rágyújthatnékom támad). Javaslom minden dohányosnak, hogy próbálja ki a dobozos szemét helyett. Kb. olyan, mint egy 5-csillagos étterem vs Meki (dohány vs puffasztott, aromásított szemét, amit valsz. nem is lehetne eladni rendes dohánynak).
Kérdezzetek meg egy dohányiparban dolgozót, nekem részletesen elmesélte, mit tesznek bele.

#1626 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 10:45

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 11:35

Javaslom minden dohányosnak, hogy próbálja ki a dobozos szemét helyett.

Próbáltam, nekem émelygésem meg hányingerem lett tőle. Vagy a túl erős aroma miatt, vagy valami más miatt, nemtom. (Pipadohányt, cigarettadohányt, natúran, illatosítottan, egyik sem volt bejövős, bár kétségtelenül olcsóbb, mint egy doboz szofi. :) )

#1627 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 19:11

Nos, én sárga (light) Drum-ot szívok (40g 750ft) vagy Samson Ultra Bright Blend-et (ez nagyon light, nagyon finom, nagyon drága, és sajnos nagyon régóta sehol sem lehet kapni). Ezek illatosítatlan és aromáktól mentes Virginia és Burley és egyéb dohányok keverékei. Ez tényleg DOHÁNY.
Én mindenesetre mostanság minden dobozos cigitől köhögök (száraz sz@r tele kátránnyal, "aromákkal", puffasztott dohánnyal), ettől meg nem.
Olcsó dohányokat még nem próbáltam, és nem is fogok. Egyszer vettem valami Red Bullt, aztán kibontás után ki is dobtam, pedig 400ft volt, de már az állaga is értékelhetetlen.

Ha nem szeretsz kézzel sodorni, lehet kapni előre sodrott, füstszűrős cigarettahüvelyeket, amiket töltővel tökéletes, optikálisan gyári minőségű cigivé lehet transzformálni :)

BTW, pipadohányt cigibe? :eek:

#1628 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:30

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 20:11

Nos, én sárga (light) Drum-ot szívok (40g 750ft).......

Kb hány szál optikálisan gyári minőségű cigévé transzformált-at lehet 40g sárga Drum-ból legyártani? ;)

#1629 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:37

Hát ez jó kérdés, én kézzel sodrom, hosszú papírba :), de kb. 30-50 szál  attól függően milyen tömören szereted.

#1630 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:29

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 20:11

Nos, én sárga (light) Drum-ot szívok (...)

Sárga még nem vagyok, light pláne nem, viszont hetero igen, szóval nem értem... Vagy beszívtam?  :Đ  :Đ  :Đ

(Bocs... )

#1631 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:36

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 22:37

Hát ez jó kérdés, én kézzel sodrom, hosszú papírba :), de kb. 30-50 szál  attól függően milyen tömören szereted.

Szóval kb 2 doboz igazi,szárított teveszarmentes cigi  ;)

#1632 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 23:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 23:29

Sárga még nem vagyok, light pláne nem, viszont hetero igen, szóval nem értem... Vagy beszívtam?  :Đ  :Đ  :Đ

(Bocs... )

:nevet2:  gondom garantálod a köhögésmentességet is :Đ

#1633 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 23:07

Idézet: ohej - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 0:00

:nevet2:  gondom garantálod a köhögésmentességet is :Đ

Ahh, kérlek, minőség az minőség. :pokeas2:

#1634 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 23:10

Mit szóltok az új EUs állásponthoz, miszerint a dohányzás/nemdohányzás kikötése egy munkahelyen nem sért személyiségi jogokat, tehát szabad? Remélem ezután egyre több iskolában kikötik feltételként, hogy a tanároknak ne dohányozzanak. :up:

#1635 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 23:30

Idézet: Capri - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 0:10

Mit szóltok az új EUs állásponthoz, miszerint a dohányzás/nemdohányzás kikötése egy munkahelyen nem sért személyiségi jogokat, tehát szabad? Remélem ezután egyre több iskolában kikötik feltételként, hogy a tanároknak ne dohányozzanak. :up:

Nos, figyelembevéve, hogy sokaknál a megszokott cigi hiánya durva ingerlékenységet okozhat; a gyerekek helyében nem biztos, hogy örülnék egy ilyen szabályozásnak.

#1636 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 06:03

Idézet: snakekiller - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 0:30

Nos, figyelembevéve, hogy sokaknál a megszokott cigi hiánya durva ingerlékenységet okozhat; a gyerekek helyében nem biztos, hogy örülnék egy ilyen szabályozásnak.

Aki szenvedélybeteg, az kegyeskedik elmenni vele orvoshoz, ahol a TB költségén segítsenek rajta.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1637 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 06:12

Idézet: snakekiller - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 0:30

Szerintem nem erről van szó, hanem inkább egy ilyesmiről:

Idézet

A Keceli Horváth Jenő Gimnázium fiatal, nemdohányzó munkatársakat keres földrajz-történelemtanár, irodalom-énektanár és testneveléstanár munkakörbe.

És ugyanígy olyan álláshirdetéseknél, ahol a füstmentesség követelmény, de mindenképpen előny. (A középiskolában a tanáriban volt kijelölve a tanári dohányzó, kegyetlen volt végigmenni azon a folyosórészen.)
Ha valahol "belefér" napi pár szál cigi, akkor nem jó az ilyen megkülönböztetés, de azért nyugodtabbak vagyunk, ha pl. egy tanárnak, egy orvosnak, egy élelmiszeripari vagy gyógyszeripari dolgozónak vagy bárkinek, aki olyan helyen dolgozik, ahol magas higiéniai követelmények vagy fokozott koncentráció szükséges, nincs szüksége a bűzrúdra. A higiénia gondolom egyértelmű, a koncentráció pedig mondjuk olyan értelemben értendő, hogy az lényegtelen, ha valakinek egy unalmas vállalati "meetingen" azon jár az agya, hogy milyen jó lesz utána elszívni egy cigit, de egy agyműtét közben ez már elég veszélyes. :Đ

Ha ésszel használják, akkor egy :up: a javaslatnak.

Szerkesztette: debaj 2006. 08. 11. 06:15 -kor

#1638 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 07:29

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 21:37

Hát ez jó kérdés, én kézzel sodrom, hosszú papírba :)

Látom te sem a dohányzási kultúrád fejlődése végett tanultál meg tekerni. :Đ

Én anno sima "kis papírral" tanultam meg cigit sodorni, aznagyon ment. Aztán amikor "igény mutatkozott" bizonyos hosszabb cigaretták megtekerésére akkor azért bénáztam az elején rendesen. De ma már profi vagyok mindenben :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1639 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 10:25

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 7:03

Aki szenvedélybeteg, az kegyeskedik elmenni vele orvoshoz, ahol a TB költségén segítsenek rajta.

Ez egy afféle "megmondás" volt? :think:

#1640 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 11:11

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 11:25

Ez egy afféle "megmondás" volt? :think:

Ironia. egyet ertek a dontessel. Iskolaban semmi keresnivaloja olyan tanarnak, akit befolyasol a cigaretta utani vagy az oktatasban. Ez epp olyan, mint az alkoholizmus. Es itt most gyorsan tegyunk kulonbseget az alkalmi-elvezeti dohanyos es a napi doboz cigit fustolo fuggok kozott, mert nyilvanvaloan az utobbirol beszelek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.