HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 17. 13:33

Idézet: fotel - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 13:25

Minden dohányos suttyó, aki nem fogja fel hogy kevesebben vannak mint a nem-dohányzók és nekik kéne alkalmazkodniuk inkább.

Nem akarok retkesen büdös lenni azért, mert nekik ez jó, ez kb olyan hogy lefinghatnék mindenkit az utcán, mert az szórakoztató lenne számomra és beleszarnék hogy ők mit gondolnak erről. De nem teszem.

De ha közterületen elengeded a madárkát, azt - különböző koncentrációban - beszívja más is. Meg büdös is... ;) Gondolom arra nem gondoltál, hogy ha pl. nyilvános wc-ben (étterem, kocsma, mozi, plaza etc) akkorát sz@rsz, mint egy 8 eres távközlési kábel, akkor az utánad érkezőknek lehet, hogy kifordul a belük, ha levegőt vesznek... Szal csúsztatós a példád, ne erőltesd... :)

#382 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 14:25

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 14:33

De ha közterületen elengeded a madárkát, azt - különböző koncentrációban - beszívja más is. Meg büdös is... ;) Gondolom arra nem gondoltál, hogy ha pl. nyilvános wc-ben (étterem, kocsma, mozi, plaza etc) akkorát sz@rsz, mint egy 8 eres távközlési kábel, akkor az utánad érkezőknek lehet, hogy kifordul a belük, ha levegőt vesznek... Szal csúsztatós a példád, ne erőltesd... :)

Lehet hogy ezek után direkt babot eszem majd és lefingok minden dohányost.

Hogy lehetsz ilyen sötét.

#383 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 14:33

Idézet: fotel - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 15:25

Lehet hogy ezek után direkt babot eszem majd és lefingok minden dohányost.

Hogy lehetsz ilyen sötét.

1: Ok, tedd azt.

2: És még én vagyok sötét? :lol:

#384 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 14:46

Nekem furcsa kapcsolatom van a dohánytermékekkel: a filteres cigaretta undorít, a szórakozóhelyeken tapasztalható füst szintúgy, az utcán, megállókban történő prosztó dohányzás megintcsak. :down:
Viszont egy jó szivar jól tud esni néha (kb. negyedévente), a pipa illata sem zavar, ha nem zárt térben, napokon keresztül kell "élveznem".

Van itthon egy pont olyan szivarom, mint amit Obersmith kolléga linkelt be az imént, Cohiba márkájú. Ez jónak számít? Valami hozzáértő felvilágosíthatna, ismerősök nem szivarzanak. :think:  :confused:

#385 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 15:59

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 15:33

1: Ok, tedd azt.

2: És még én vagyok sötét? :lol:

Gondolkozz, néha ez jelentheti a megoldást.

#386 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 20:26

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 14:33

ha pl. nyilvános wc-ben (étterem, kocsma, mozi, plaza etc) akkorát sz@rsz, mint egy 8 eres távközlési kábel, akkor az utánad érkezőknek lehet, hogy kifordul a belük, ha levegőt vesznek... Szal csúsztatós a példád, ne erőltesd... :)

ez a példa eléggé sántít.
nem a szórakozóhely közepére, buszmegálló közepébe, vonaton kabinba, étteremben asztal tetejére sz@rik, hanem a wcbe.

ezzel szemben a dohányosok...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#387 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 20:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 21:26

ez a példa eléggé sántít.
nem a szórakozóhely közepére, buszmegálló közepébe, vonaton kabinba, étteremben asztal tetejére sz@rik, hanem a wcbe.

ezzel szemben a dohányosok...

A normális dohányos meg a kijelölt dohányzóhelyen. Azért hoztam fel ezt a példát, mert Fotel minden dohányost büdös parasztnak titulált. A normális ember nem sz@rik a plaza közepére, a normális dohányos ember meg tiszteletben tartja a nemdohányzókat, ergo a kijelölt dohányzóhelyen gyújt rá, vagy nemdohányzó társaságban az erkélyen, teraszon, udvaron, stb.

#388 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 20:58

Idézet: fotel - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 16:59

Gondolkozz, néha ez jelentheti a megoldást.

Azt hiszem, hogy a Te sztereotíp hozzászólásaid nem fogják serkenteni az agyműködésem, sőt...

#389 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 22:01

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 21:56

A normális dohányos meg a kijelölt dohányzóhelyen. Azért hoztam fel ezt a példát, mert Fotel minden dohányost büdös parasztnak titulált. A normális ember nem sz@rik a plaza közepére, a normális dohányos ember meg tiszteletben tartja a nemdohányzókat, ergo a kijelölt dohányzóhelyen gyújt rá, vagy nemdohányzó társaságban az erkélyen, teraszon, udvaron, stb.

Ez sajnos a valóságban legtöbbször nem így van - ahogy ezt már párszor le is írtam ebben a topicban.
Egy olyan társaság, ahol vegyesen vannak dohányosok és nem dohányosok, sokkal inkább fog egy vendéglő dohányzó részében helyet foglalni, mint a nem dohányzóban, mivel a nemdohányosok inkább tudnak "alkalmazkodni", meg már "megszokták" ezt. Egy erős dohányos viszont nem bírj ki adott esetben egy több órás dohánymentes pauzát, főleg nem étkezés után, ami után "kötelező" rágyújtania. Azt viszont nem teheti meg, hogy rövid intervallumonként ki-be rohangáljanak a dohányosok, mert így kettészakad a társaság, ami egyik félnek sem jó, így megint csak a nemdohányzók "engednek". Persze mondhatod, hogy ennek nem így kéne működnie, vagy a ti esetetekben nem így működik a valóságban sem, az igazság azonban az, hogy nagyon sokszor ez a helyzet.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#390 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 22:03

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 15:13

Bence!!!! Keress már valami komolyt is lécci!!! :D

Nem felejtettem el az ígéretemet, de ezt most egy kicsit hanyagolni fogom. ;)
Ellenben te is kereshetsz valódi, tudományosan megalapozott tanulmányokat, amelyben a te álláspontodat mutatják ki. Ha találsz ilyet... :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#391 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 22:05

Akkor én még nem találkoztam normális dohányossal. Jobb esetben nem égeti ki a ruhád a parketten, de számomra nonszensz hogy egy társaság 1/3-ada ellehetetlenítse a _többség_ szórakozását. Ezért is inkább kibírom nyárig, amíg nincs open-air.

Másik tipikus eset, hogy mielőtt a kedves dohányos embertárs felszállna a buszra beleszív még egy nagyot és azt utána - természetesen - a buszon üríti mindenki arcába. Ez elfogadhatatlan.

Meg persze mivel drágul a cigi egyre értékesebb egy szál - azaz amikor haverokkal várjuk abuszt mindig elhangzik, hogy de én még ezt elszívom - én meg nem akarom lekésni az utolsó buszt - sorry. Természetesen ki lehet találni hogy ilyenkor ki is a bunkó.

Az hogy hajlamos begyulladni a szemem a füsttől az mellékes, mert ebben az országban ha bárhova beülsz akárt egy korsó sörre is elkerülhetetlen hogy annyira büdös legyél a dohányfüsttől, hogy megundorodj a saját szagodtól.

De a kedvencem - kiscsajszi: dejó új parfümöt vettem blablabla - de úgyis csak a füst érződik rajtad cicám!
Az a baj, hogy azért szoknak rá manapság, mert trendi, mert sikkes - mint a valóvilág. Kíváncsi vagyok hogy mai felnőtt fejjel hány dohányos cselekedne másképp - ha tehetné.

Remélem elégedett vagy a válasszal. Elegem lett a dohányfüstből - igenis TILTSÁK KI a nyílvános helyekről, otthon mindenki azt szív amit akar, de amíg másokat is rákényszerít - ráadásul a többséget - addig ne beszéljünk már a dohányosok jogairól, mert amíg ez a mentalitás uralkodik, addig nem leszek sose kompromisszumkész - az változzon először, aki árt.

#392 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 04:29

A normális dohányos meg a kijelölt dohányzóhelyen. Azért hoztam fel ezt a példát, mert Fotel minden dohányost büdös parasztnak titulált.

igaz.

bár ezek szerint normális dohányos nem jár a szórakozóhelyeken, csak parasztok....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#393 Felhasználó inaktív   debi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 06:16

[QUOTE]igenis TILTSÁK KI a nyílvános helyekről, otthon mindenki azt szív amit akar, de amíg másokat is rákényszerít - ráadásul a többséget - addig ne beszéljünk már a dohányosok jogairól, mert amíg ez a mentalitás uralkodik, addig nem leszek sose kompromisszumkész - az változzon először, aki árt.

Itt a lényeg!
.
;)
"Az embert becsülni kell, nem sajnálattal megalázni!"

#394 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 06:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 5:29

igaz.

bár ezek szerint normális dohányos nem jár a szórakozóhelyeken, csak parasztok....

Lehet, nem tudom. Azt tudom, hogy közepesen erős dohányosnak számítok - helyesebben lassan már múltidőben -, de soha nem okozott gondot, hogy megkíméljem a nemdohányzókat. Azt viszont nem szeretem, mikor a dologból műbalhét csinálnak. A dohányzásnak a régmúlt időkig visszanyúló kultúrája van világszerte és meg kell mondjam, hogy a magyarországi átlagéletkor rossz alakulását nem (csak) a dohányosokra kell ráverni, hanem el kéne gondolkodni, hogy mi van az elmúlt 40-50 év egészségpolitikájának hatásaival, a neveléssel, a rendszerváltás óta tomboló vadkapitalizmus és kizsákmányolás okozta óriási stresszel, látástól mikulásig munkával... Összefoglalva: Tiszteletben tartom a nemdohányzók egészségét, de körberöhögöm azokat, akik a dohányzás mögé olyasmiket sorakoztatnak fel, amik inkább a helytelen életmód és a munkában meggebedés számlájára írhatók.

#395 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 06:42

[quote name='debi' date='2004. máj. 18, kedd - 7:16'] [QUOTE]igenis TILTSÁK KI a nyílvános helyekről, otthon mindenki azt szív amit akar, de amíg másokat is rákényszerít - ráadásul a többséget - addig ne beszéljünk már a dohányosok jogairól, mert amíg ez a mentalitás uralkodik, addig nem leszek sose kompromisszumkész - az változzon először, aki árt.

Itt a lényeg!
.
;) [/quote]
Ez a tiltsák ki szöveg elég rossz... no mindegy, nem vitázom, mert a beszűkült "tiltsák ki" hozzáállásnak soha a büdös életben nem lesz köze a racionalitáshoz, pléne nem a konstruktív és kooperatív problémamegoldáshoz. Anélkül meg meg lehet cseszni az egészet, mindkét oldalról.

#396 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 06:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 7:34

..........akik a dohányzás mögé olyasmiket sorakoztatnak fel, amik inkább a helytelen életmód és a munkában meggebedés számlájára írhatók.

Akkor te vagy az, aki a busz- és villamosmegállók környékén röhögve járkál........  :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#397 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 06:46

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 7:43

Akkor te vagy az, aki a busz- és villamosmegállók környékén röhögve járkál........  :)

Hát, itt Fehérváron nem sok villamosmegálló van (nah, jónak mondom :omg: :D).

#398 Felhasználó inaktív   debi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 06:50

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 7:42

Ez a tiltsák ki szöveg elég rossz... no mindegy, nem vitázom, mert a beszűkült "tiltsák ki" hozzáállásnak soha a büdös életben nem lesz köze a racionalitáshoz, pléne nem a konstruktív és kooperatív problémamegoldáshoz. Anélkül meg meg lehet cseszni az egészet, mindkét oldalról.

A "beszűkülés" kb. ott kezdődik, amikor nem csak a magadét, hanem mások egészségét is veszélyezteted!
"Az embert becsülni kell, nem sajnálattal megalázni!"

#399 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 07:56

Idézet: debi - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 7:50

A "beszűkülés" kb. ott kezdődik, amikor nem csak a magadét, hanem mások egészségét is veszélyezteted!

Az én egészségemet is veszélyeztetik mások a kétütemű szutykokkal, a volt KGST teherautókkal (IFA, AVIA stb), az 1000 éves "nyugati" kamionokkal, mégsem hőbörgök, hogy tiltsák ki őket és csak a saját garázsukban indítsák be őket. Főleg a Budapestiek azok, akik xarni sem mennek autó nélkül és a dohányzásnál 20-30-szor károsabb anyagokat szívnak be FOLYAMATOSAN. Na de ez minden városra igaz, nem csak Budapestre szal a belélegzett károsanyagok összességének kis hányadát adja a dohányfüst. Ergo ha következetes vagy, akkor nem csak a "tiltsuk ki" szöveget kántálod, hanem kiköltözöl a lakott területről egy tanyára, amelynek 30 km-es körzetében nincs város.

Szerkesztette: Drummaster 2004. 05. 18. 07:57 -kor

#400 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 07:59

Na, most már én is szólok be. (Ha jól megnésztem a topic a németekkel keszdett  :D )
Én is dohanyzok.
Megtiltás sosem segít. Láttunk ezt az amerikai prohibitiónál. Mi lett belöle?
Felvilagitás fontosabb, példaul arról is, hogy évek óta a dohánycégek olyan anyagot tesznek a cigarettaba, ami függöséget elölhoz.
Kell egy törvény mint Amerikaba, ami ilyesmi bünteti.
Amikor a kárterités nagyobb lesz mint a haszon talán abba hagynak ezt csinálni.
Nálunk felemeltek a cigaretta arát most nem régen és peddig azért, mert az álamnak pénz kell, mert a német álam tartoszással tele.
Emeltek a benzinárat, mert nekünk az iráki haborút fiszetni kell, dohányzunk, mert nincs elég pénz a nyugdiasok kasszaba. Mi jön még?
Sokkal több kárt , én szerintem, csinálnak a 4,5 millió alkoholistak, mert ök egész családokat nyomorba isznak.
Ja, mielöbb elfelejtem, fogomat pucolom, ritkán iszok, eszek sok szöldséget és gyümölc és alacsony a vérnyomásom.
Ja, és nem megyek villamossal, mert túl lassú és nem dohányoszhatok, nem megyek étterembe, ahól nem szabad, vonattal sem megyek, mindent elkerülök, ahól tiltjak és ezt sokkan itt teznek.
Ebédszünet csak "dohányosidöbe" csinálok és tudjatok mi? Sok nemdohányos akkor megy, mert nemdohányosidöbe üres az ebédlö és nem akarnak egyedül ülni.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.