Idézet: Brushy A-Team - Dátum: 2004. ápr. 20, kedd - 14:26
Üdv! Én lassan több, mint másfél éve dohányzom, de ez alatt az idő alatt sikerült olyan szinten rászoknom, hogy ma már nehezn telik el egy napom (jobbik esetben) egy doboz cigi nélkül. Ráadásul nem is a gyengébbik fajtából (13/1-es a drága...) szívok sokat.
Miért? Volt egy rosszul sikerült félévem, mikor minden összejött, de olyan szinten, hogy az akkori kis csendes idill, amiben éltem egyszerűen összeomlott. Szüleim azóta dohányoztak miután én megszülettem és csak egy, illetve két éve szoktak le, én meg most vagy tizenkilenc és fél... Naszóval akkor úgy éreztem egy rosszabb (gyengébb?) pillanatomban, hogy megőrülök, ha nem gyújtok rá. Passzív dohányos tödőmnek semmiség volt az első szál, olyan könnyedén lecsúszott, mintha már évek óta (és ez igaz is, sajnos) ezt szívtam volna. Azóta is dohányzom, bár voltak néhol két-hátom hetes kihagyások, nem azért mert le akartam szokni, egyszerűen csak nem gyújtottam rá.
Ha már dohányzik az ember, akkor szerintem mit tehet? Legyen tisztelettel a nem dohányos felé, de nehogy azt higgyük, hogy ki kell nyalni a seggét, egyszerűen csak a kölcsönös toleranciáról van szó. Nem fújom az arcába (csak, ha felidegesít:)) és megpróbálom nem ráereszteni a füstöt. Ha olyan helyen vagy, ahol nem ehet dohányozni, akkor kibirod és nem gyújtasz rá. Ha lehet dohányozni és kicsi gyermekek is vannak a közelben, akkormég véletlenül se vedd elő a dobozt, még a szádhoz se merd emelni.
És, hogy miért, illetve hogyan dohányozz? Én szerintem a dohányzás egy olyan dolog, ami nekem élvezetet nyújt, élvezeti cikkekhez sorolom be. Kicsit elnagyolt a logikám, de ami élvezetet nyújt, arra rá lehet szokni. Lásd. csokoládé, alkohol, dohány, stb... Érdekes a csokoládét mértéktelenül zabáló embereknek nem szólnak be, persze nem is füstölnek, de károsítani úgyanígy károsítják magukat. Vagy a mértéktelen televíziósát sem szólják le. Pedig legalább olyan káros. Ülsz óráik, az izületeid előbb-utóbb szétbaszódnak (nem vicc!), a szemed tönkremegy (még idejében rájöttem, hogy mekkora faszság tv-zni, de sajna gyerekkorban ezt nem tudtam, ezért kell egy nagyon lájtos, de mégis szemüveget fölvennem távolra), az agyad meg olyan szinten eltompul... És engem ugyanúgy zavar, ha bömböl valahol a tv, mint a nem dohányzókat a dohányfüst. Ezzel csak azt akartam kihozni, hogy legyünk egymás iránt toleránsabbak és keressünk mindenben káros nem káros dolgokat. Igen, van ami káros, kimutatták már ezerféle módszerrel, pl a dohányzás. Én is érzem, hogy a régi áloképességemnek már csak a hírét tudom hasznosítani és néha elég szépen köhögök. De most essek letargiába, mert a dobozra rá van írva, hogy én korábban fogok meghalni? Ha elhiszem és szugerálom magamba, hogy igen bazz, én hamarosan megdöglök, akkor úgy is maradok. Ha viszont ÉLVEZETBŐL dohányzom, nem azért mert szükségem van, nem azért mert kll, nem azért mert a társaságomban mindenki rágyújtott, akkor legalább tiszta örömöt lelek benne és nem szorongok, meg egyébb ilyen marhaság (szegény spermáim:)))...
Ha viszont gyerek van a láthatáron, vagy nekem lesz betervezve, akkor sürgősen abba kell hagyni. Nem magad miatt, miatta.
Teljes mertekben egyet tudok veled erteni, talan mert hasonlo cipoben jarunk... Legalabb a te szuleid leszoktak, olle. Feligmeddig en is szerencses vagyok. Szuleim most valnak, szoval mar csak 2 dohanyos lesz a csaladban.

Egyebkent, altalaban pont a szulok tehetnek arrol, hogy raszokik a kolyok. Mar rendesen megfigyeltem... Egyszeru Einstein: action/reaction... Ha anyuka/apuka hiszteriazik, akkor a gyerek csakazertis ra fog gyujtani, nehogy mar az anyjanak legyen
igaza. Kivetelt kepeznek a devians emberkek.

Es ha egy gyerek megteszi, akkor a tobbi is, mert akkot eppen az az aktualis
hudekirajoleolelyalydelyomegatutibaroasz dolog az eletben. Tudom, szerintem alig van olyan ember, aki ne igy gyujtott volna ra eloszor.

Bar a kezdo kor igen valtozo..

Jahes, backward a csaladomhoz: ocsemet tuti nem fenyegeti veszely, hogy raszokjon. Ismerem. Ellenben hugomat... Egyszer, talan egy eve (most lesz 11) megkerdezte, milyen a cigi. Odaadtam neki, teljesen rosszul lett, egekig szidta, kohecselt, megivott huzora 3 liter teat

, de azota a a gondolattol is irtozik. A hiba oka egyszeru prudseg. Mint sok mas esetben...