Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 16:20
Azon, hogy az - idézem - álintellektuell antidohányos hőzöngők, akik saját egészségük védelmében halomra lőnék a kultúrált dohányosokat is,
Nem láttam, hogy bárki is ilyet írt volna vagy utalt volna akár hasonlóra. Leszögezem, nekem semmi bajom a dohányosokkal, AMÍG nem károsítják az én egészségemet.
Idézet
miért nem mennek transzparensekkel és kalával a parlament elé, hogy tiltsák be az összes Aviat, IFA-t, 20 éves Ikarus buszokat, 30 éves Rábákat, 35 éves Mercedeseket, LIAZ-okat, sorolhatnám azokat a "járműveket" (a guruló hulladék jobb elnevezés), amelyek sokkal, de sokkal több káros anyagot bocsátanak ki.
Igen, való igaz, ezeket is le kéne építeni, csak egyet elfejtesz: ezek a járművek elismerhető károsságuk mellett hasznosak is a társadalom számára, mivel termelnek velük, illetve a költségcsökkenés, amit elérnek velük, beépül az árba. Persze azt sem állítom, hogy eme hasznosság egyenes arányban állna a károsságukkal. De egy dohányos viszont (megengedem: saját magán kívül) SEMMILYEN pozitív hatással nincs a társadalomra, a nyílvánvaló negatívakkal szemben.
Idézet
Csak egy példa, ami megragadt bennem: Ha állsz a buszmegállóban és melletted egy afféle szittya '78-as Rába tökig rakva fával (pótkocsi is) elindul, annyi dzsuvát tol rád a kipufogójából, hogy legjobb esetben is 1-2 másodperc alatt több rákkeltő stbstb anyagot lélegzel be, mintha egy 25 négyzetméteres helyiségben 1 dohányossal 1 hetet (!!!) eltöltenél.
Megkérhetnélek, hogy citáld a forrást is, ahonnan eme tudományos(?) megállapítást levezetik? Nagyon kíváncsi volnék rá. Mindamellett - feltételezve, hogy igaz, amit írsz - példád nagyon sarkítottra sikeredett, mert vannak helyzetek, amelyeket az ember józanul is elkerülhet (például az említett teherautóhoz közel kerülés), viszont azt gondolom te sem várhatod el vagy nevezheted egyenértékű alternatívának, hogy én például ne járjak szórakozóhelyekre, ahol a tánctéren vágni lehet a füstöt, valamint a ruházatom tiszta bűz lesz, az arcbőrömet eléggé megviseli, valamint a szememet kicsípi, és legközelebb a fül-orr-gégésznél járva megállapítják, hogy nekem, aki életemben nem szívtam el egy szál cigit sem, olyan a torkom nyálkahártyája, mint egy közepes dohányosé (akkor már a tüdőmet nem is nézetném meg, amúgy ez az eset az orvosnál valóban megtörtént). Szóval mindez szerinted a világ legtermészetesebb dolga?
Idézet
Bizony, tisztelt radikális antidohányosok, Jim DiGriz kolléga egész életében nem tud annyi kárt okozni Nektek, mint a szomszéd "81-es olajkályha "fekvőlámpás" Mercije 1 hónap alatt, amelynek az olajfogyasztása az üzemanyagfogyasztással vetekszik. Erről ennyit.
Lásd. fent. Kérlek valamivel támaszd alá ezeket a kijelentéseket, mert addig legjobb jóindulattal is csak csúsztatásnak tudnám nevezni. Ugyanis jómagam ennek homlokegyenest az ellentétét olvastam, hogy ti. a passzív dohányzás károsabb, mint az egyéb környzeti ártalmak. Ebből következik, hogy valaki nem mond igazat.