Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:54
C: Városban hová lehet menni, ahhol senkit nem zavar?
A városban bandukolva és egy konkrét helyen (ez esetünkben a nagy vitát kiváltott buszmegálló)... ez két külön kategória.
Ha elsétál mellettem a városban Fix Ipszilon cigivel a szájában, akkor nem érdekel(ez nem is igaz, mert ha szemben jön és látom, akkor előre nagy levegőt veszek, benntartom és csak ha már 10-15 méterrel túlhaladt rajtam, akkor lélegzek újra. Ez nem vicc! Tényleg így teszek.).
De ha mondjuk 4-5 percig a közvetlen környezetében állok, tőle 1-2 méterre a buszt várva, akkor ne gyújtson rá! Akkor nem tudok tőle elég messze menni és ő sem tőlem. Akkor bírja ki, amig felszáll, eléri célját, leszáll, majd rágyújt és továbbhalad gyalog. Bizony, a tolerancia és az illem azt kívánja, hogy ilyenkor a dohányosnak kell tekintettel lennie a nemdohányzóra. Kényszerkörülmény, hogy egymáshoz közel kell lennünk a buszt várva; nincsen külön dohányosok és nem dohányzók részére fenntartott hely és kettőnk közül ő tesz a másikra nézve zavaró dolgot.
Amikor BP-en voltam fent anno a BS-nél a Kelly Family koncerten kívül a nagy tömegben, akkor egy manusz rágyújtott előttem. Szóltam neki, hogy legyen szíves oltsa el, mert rosszul vagyok (ami igaz is volt, mert bődületes napszúrást kaptam, amig várakoztam). Zokszó nélkül elnyomta, már éppen örültem volna, amikor bunkó stílusban odavetette: "Most jó neked, öreg?" No comment.