HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 04. 00:14

Idézet: Omega - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 10:08

:smoker: A Balkán így, a Balkán úgy. A keleti népek így, a keleti népek úgy :down: Csak ne feledjük el, hogy honnan jött az átok! Nyugat / USA! Ez volt a leigázott indiánok átka...

Azok parázzsal befelé szívták. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#662 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:04

Up, a szavazás miatt is.
Meg hogy elmondjam, én bizony minden helyen tiltanám a dohányzást.
Ha a szavazásban látottak alapján csak ennyi lenne a dohányos ember, akkor nem lennénk az elsők a dohányosok között. :(
-- Legyen egy jó napod! --

#663 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:52

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 13:04

egyetértek.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#664 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:54

Én csak olyan helyeken, ahol nemdohányosok is megfordulnak... Máshol lehet.  :cool:
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#665 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:58

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 13:04

Up, a szavazás miatt is.
Ha a szavazásban látottak alapján csak ennyi lenne a dohányos ember, akkor nem lennénk az elsők a dohányosok között. :(

Egy ilyen, informatikai fórumon szerintem többnyire az értelmesebb emberek fordulnak meg, nem az átlag melósok. És aki értelmes, az biza nem dohányzik...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#666 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 15:36

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 13:58

Egy ilyen, informatikai fórumon szerintem többnyire az értelmesebb emberek fordulnak meg, nem az átlag melósok. És aki értelmes, az biza nem dohányzik...

Szerintem meg qrvára nem az számít, hogy mivel foglalkozol. Nem attól lesz értelmes az ember... :rolleyes:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#667 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 22:03

Sajnos az értelmes emberek is dohányoznak. Amúgy is ki az, aki nyíltan bevallaná, hogy "Ja, én nem vagyok ám értelmes ember"  :)
Emlékszem hány és hány elrettentő példával ijesztgettek minket általános iskolától kezdve napjainkig, hogy tüdőrák, gégerák, meg hasonló más fene.
Mégis, mintha a falnak beszélnének.
Egyre fiatalabbak kezdenek el dohányozni és egyre több nő.
Trendi és felnőtté tesz, mondják.
Bár kétségtelen, hogy már a '80-as években volt pár eléggé vicces kezdeményezés, talán emlékeztek ama reklámra, hogy:
"Hé öreg, csak előttem égsz, ha égsz..." :)
Vicces volt, pedig még csak 8-10 éves lehettem talán.

Visszatérve az értelmes emberre.
Szerencsémre alkalmam volt mind melósok, mind szellemi munkások között dolgozni.
Mindenki döntse el, hogy mikor melyik korszakom éltem/élem :)
Dohányzás terén sajnos nem mondhatom, hogy túlzottan nagy különbség lenne.
Max. a melós olcsóbb koporsószeget dug a szájába.

Ami azonban már kétségbeejtőbb, hogy bár kijelölt helyek vannak a dohányzóknak, ezek valahogy mindig útbaesnek WC, étkező, stb. helyeknek, ahol én a szerencsétlen nemdohányos is elhaladok.
Persze vissza tudom ám tartani a lélegzetem, mert kibeb@szott nagy tüdőm van, de ez akkor sem megoldás.
Passzív dohányzás miatt majd ugyanannyi ember betegszik meg, mint aktívtól.

És, bár lekopogom, eddig nem sűrűn vettem igénybe az egészségbiztosító szolgáltatását (mert megfázni én is szoktam), de azért valahol elgondolkodtató, hogy a dohány, az alkohol, a kábítószer miatti kezeléseket azok is állják, akik SOHA életükben nem kívántak kapcsolatba lépni ezekkel.

Nem megoldás, tudom, hogy holnap reggeltől minden dohányosnak leszakajtjuk azt a kezét, amelyikkel a bagóhoz nyúl. Nem.
Sajnos ez egy erős dohányosnál már betegség. Erős függőség.

Túlságosan idealista vagyok, ha abban reménykedem, hogy egyszer észre térnek az emberek???

#668 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 22:24

Csak egy apró történet. A nyár végén voltam fül-orr-gégészeten (más miatt). Gondolom valami rutinellenőrzés és előírás miatt a torkomat is megnézte a doki. Kérdezi, hogy dohányzom-e. Mondom nem. Nem hitte el. Kérdezi, hogy nem szívtam-e el mostanában egy cigit? Mondom, hogy életemben nem vettem még a számba. Majd még "mellékesen" megjegyeztem, hogy erősen passzív dohányos vagyok: a szüleim, a nagyszüleim közül kettő, bátyám és a környezetemben is az emberek 75%-a dohányzik. És hogy miért nem akarta elhinni? Mert a torkom úgy nézett ki, mint egy dohányosnak, nyálkahártya "kissé" megviselődött. Remek. És ezt úgy, hogy próbálom kerülni a füstöt, megkérem a dohányosokat a környezetemben, hogy legyenek oly' szívesek más felé fújni a füstöt. De még így is. Elkeserítő. Ráadásul a dohányfüst az arcomnak sem tesz jót, eleve meglehetősen száraz a bőröm, de egy szórakozóhelyről hazaérkezve mindig nagyon durván kiszárad és megviseli a füst.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#669 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 22:38

Idézet: bbence - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 22:24

... Mert a torkom úgy nézett ki, mint egy dohányosnak, nyálkahártya "kissé" megviselődött. Remek. És ezt úgy, hogy próbálom kerülni a füstöt, megkérem a dohányosokat a környezetemben, hogy legyenek oly' szívesek más felé fújni a füstöt. De még így is. Elkeserítő. Ráadásul a dohányfüst az arcomnak sem tesz jót, eleve meglehetősen száraz a bőröm, de egy szórakozóhelyről hazaérkezve mindig nagyon durván kiszárad és megviseli a füst.

Bár egyáltalán nem vicces és én iszonyat fel vagyok háborodva, ha akár egy idősebb ember is az arcomba fújja a füstöt, de az jutott eszembe, amit egyszer hallottam:

"Hát így jártál tesókám..."
Igaz, majdnem betakartam ezután az ipsét... :D

Úgy érzem, valahol a kultúrális szokásainkon is módosítani kellene.
Mert eddig csak papolunk itt az egészségről.
Gondold el, több éve járok kisebb-nagyobb megszakításokkal edzésre. Bírkóztam, futottam, most a body a trendi így 30 fölött :D
Szóval nyomom a magam kis súlyait és mit látok véreres szemekkel, miután megyek az öltözőbe?
Az előbb még gyúrástól bűzlő ipse, nyomja a bagót... Nehogy má' még a végén valóban segítsen rajta az edzés.... Szóval eltöltött közel másfél órát, hogy adjon az egészségnek, majd utánaküld egy szép nagy löket kátrányt is. Egyé' vazzeg.... :D

mit is írtam a kultúrális szokásainkról??? vazzeg...? és még én beszélek :) Nahh szépen vagyok én is..

#670 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 23:48

Még 12 nap. :)

#671 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 01:48

Én amellett, hogy a dohányosok eldobálják a gusztustalan "szemetüket" mindenfelé, amerre jólesik nekik, attól tudok jól kiakadni, amikor vezetek, és látom, hogy repkednek kifelé az autókból a csikkek.

Nem tudok statisztikákat arról, hogy hány autó, és egyéb tüzet okozott már ily módon egy-egy ember - bár általában 0% az esély, hogy bármit meggyújt -, de azért érdemes lenne elgondolkodni, hogy mit is tesznek...

A sok idiótának hogyan lehetne megmagyarázni, hogy a saját háza tájára sza*jon?!  :reklamacio:

#672 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 14:06

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Wherever you go, go with all your heart.

#673 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 14:51

arra büszke vagyok, hogy eddig világéletemben egyetlen egy szál cigaretta nem volt a számban, és nem is lesz :fly2:

-C0pp3rM!n3-

#674 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 13:58

Kép
no comment...  :D
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#675 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 14:28

Idézet: phsihodad - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 14:58

Kép
no comment...  :D

Ez nagyon jó! :D :D

#676 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 22:45

Idézet: Coppermine - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 15:51

arra büszke vagyok, hogy eddig világéletemben egyetlen egy szál cigaretta nem volt a számban, és nem is lesz :fly2:

-C0pp3rM!n3-

Én viszont arra vagyok büszke, hogy 27 évig szívtam, és volt erőm lemondani róla...
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#677 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 22:59

Idézet: Damien - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 22:45

Én viszont arra vagyok büszke, hogy 27 évig szívtam, és volt erőm lemondani róla...

Hmmm, ehhez biztos sokkal nagyobb erő kellett.
Gratula :)
És mi volt az, ami erre a döntésre ösztökélt? :)
Hogy csináltad?
Bár biztos nincs általános mód, de szerintem nem ártana azoknak, akik szintén le szeretnének szokni, hogy más hogyan csinálta.

#678 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 23:49

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 22:59

Hmmm, ehhez biztos sokkal nagyobb erő kellett.
Gratula :)
És mi volt az, ami erre a döntésre ösztökélt? :)
Hogy csináltad?
Bár biztos nincs általános mód, de szerintem nem ártana azoknak, akik szintén le szeretnének szokni, hogy más hogyan csinálta.

Én is gratulálok!

Megkérdem, mi vitt rá, hogy rá-, illetve hogy leszokj?

#679 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 10:10

Idézet: DannY - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 2:48

Én amellett, hogy a dohányosok eldobálják a gusztustalan "szemetüket" mindenfelé, amerre jólesik nekik, attól tudok jól kiakadni, amikor vezetek, és látom, hogy repkednek kifelé az autókból a csikkek.

Nem tudok statisztikákat arról, hogy hány autó, és egyéb tüzet okozott már ily módon egy-egy ember - bár általában 0% az esély, hogy bármit meggyújt -, de azért érdemes lenne elgondolkodni, hogy mit is tesznek...

A sok idiótának hogyan lehetne megmagyarázni, hogy a saját háza tájára sza*jon?!  :reklamacio:

Én dohányzom ugyan, de autóba soha!Ugyanígy érzek: ha látom, hogy az előttem lévő kidobja a csikket legszívesebben kiszedném a kocsiból és megetetném vele. :reklamacio:

#680 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 10:52

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 11:10

Én dohányzom ugyan, de autóba soha!Ugyanígy érzek: ha látom, hogy az előttem lévő kidobja a csikket legszívesebben kiszedném a kocsiból és megetetném vele. :reklamacio:

Tegnap volt is ilyen kedélyeket borzoló élményem...

Előttem haladó autóból elöszőr az utasoldalon "pottyant" ki egy csikk, utána a vezető is csatlakozott.

De tényleg úgy finoman "pottyantottak"...

Utána persze csak úgy parázslik a repülő cucc...

Istenem, ha kamionos lennék...  :mad:  :reklamacio:  :pokeas: :drive:

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.