HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 26. 17:48

Sziasztok... megint egy jó kis téma... :)

Ma hallottam, hogy Németországban ki akarják szorítani a pályaudvarokról a dohányosokat, így készítve "füstmentes" pályaudvarokat. Nektek mi a véleményetek arról, hogy a dohányosokat kiközösítik, még ott is, ahol egyébként nem kellene (pl. pályaudvar, hiszen az nem zárt hely, max. csak a váróterem). Egyre több helyen tilos rágyújtani, holott maga a dolog, a cselekedet legális.
Előrebocsájtom, hogy lassan 9 éve dohányzok, így lehet, hogy kissé szubjektívan gondolkozom a dologról.

Ti mit gondoltok...?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2 Felhasználó inaktív   Abel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 18:28

Azt gondolom hogy le kéne szokni róla :)
(Én is dohányzom má vagy 7 éve)

Egyébként Magyarországon már most sokkal szigorúbban tiltják a dohányzást mint a németeknél.
Pl. otthon kb 2-3 éve nem szabad dohányozni a legtöbb pályaudvaron, míg itt Németországban még a McDonald's-ban is van dohányzóhely (és szinte minden más helyen).
Amúgy nem ismerem a különféle dohányzási statisztikákat, de itt szinte mindenki cigizik.

#3 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 18:35

ez az egyik fele
a masik az, h pl nalunk is volt olyan szoba (szamvitel) ahova Q-ra nem volt kedvem bemmeni, eppen az allando eros fust miatt: garantalt fejfas, szemcsipes minden alkalommal

aztan az uj rendeletek ota (es persze a szigoru betartatas miatt) mar nincs ilyen gond - es az egerek, billentyuzetek is jobban birjak

#4 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 26. 18:40

Engem nagyon nem érdekel, hogy ki mivel mérgezi magát, CSAK NE FÚJJA A POFÁMBA A FÜSTÖT! Köszönöm. Egyszóval ne a nem-dohányzóknak kelljen alkalmazkodniuk plz. Utcán, olyan helyen, ahol normális légkondi van (Palace, Siófok), nem zavar. Pl. elfogadhatatlannak tartom, hogy a "sima" vonatok ülőhelyeinek fele dohányzó. :eek: Milyen kiközösítés? Ne röhögtess NeverGone. Autót vezetni is szabad 17 év felett jogosítvánnyal, de miért nem engedik meg, hogy a pályaudvaron ralyzz? Sőt, kakálni is szabad mindenkinek, akkor az utcán miért nem lehet? Nem kell belelépni!
De bennem az tolja fel a pumpát a legjobban, mikor a laza, életet élvező dohányosok egy hanyag mozdulattal eldobják a csikket. Ez komolyan fel tudja cseszni az agyam. Ja, a biztosítónál a dohányosoktól nem kérnek magasabb díjat? Ugyanis statisztikailag bizonyíthatóan több balesetet okoznak/szenvednek.

[ 2002. augusztus 26.: special szerkesztette a hozzászólást ]

#5 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 19:22

idézet:
Ezt írta special:
Engem nagyon nem érdekel, hogy ki mivel mérgezi magát, CSAK NE FÚJJA A POFÁMBA A FÜSTÖT! Köszönöm. Egyszóval ne a nem-dohányzóknak kelljen alkalmazkodniuk plz. Utcán, olyan helyen, ahol normális légkondi van (Palace, Siófok), nem zavar. Pl. elfogadhatatlannak tartom, hogy a "sima" vonatok ülőhelyeinek fele dohányzó. :eek: Milyen kiközösítés? Ne röhögtess NeverGone. Autót vezetni is szabad 17 év felett jogosítvánnyal, de miért nem engedik meg, hogy a pályaudvaron ralyzz? Sőt, kakálni is szabad mindenkinek, akkor az utcán miért nem lehet? Nem kell belelépni!
De bennem az tolja fel a pumpát a legjobban, mikor a laza, életet élvező dohányosok egy hanyag mozdulattal eldobják a csikket. Ez komolyan fel tudja cseszni az agyam. Ja, a biztosítónál a dohányosoktól nem kérnek magasabb díjat? Ugyanis statisztikailag bizonyíthatóan több balesetet okoznak/szenvednek.

[ 2002. augusztus 26.: special szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A csikkben teljesen igazad van... én is rühellem az utcán eldobált csikket. Mint ahogy a füstöt sem fújom a barátaim arcába, akár dohányoznak, akár nem... Szóval ezt is lehet kultúráltan csinálni. De én akkor is érzek itt kiközősítést, sok helyen dohányzóhely sincs, vagy nagyon kevés... :(
Emberek, ennyi erővel betilthatnánk a munkahelyi kávézást, és a kávézokat is... elvégre van olyan ember, aki nem fogyasztja, pl. én...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#6 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 19:25

23 éve dohányzom (és még ennyit szeretnék is).
Teljesen egyetértek a nemdohányosok érdekében tett intézkedésekkel.

mikor a laza, életet élvező dohányosok egy hanyag mozdulattal eldobják a csikket

Erre csak annyit, hogy majd akkor, ha lesz hova dobni.
Számold már meg lécci a Blahán, hogy mennyi szemetes van!
Ha eljutsz tízig, akkor tied a nagydíj.
Ha lesz köztük csikktartós is akkor az oscart is viheted.

#7 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 08. 26. 19:29

idézet:
Ezt írta Balheredobálós NeverGone, és tökei:

Emberek, ennyi erővel betilthatnánk a munkahelyi kávézást, és a kávézokat is... elvégre van olyan ember, aki nem fogyasztja, pl. én...
[/quote]
no-no.
az, hogy én napi 4-5 kv-t iszom mondjuk melletted 1m-re, téged nem fog semmilyen mellékhatásban részesíteni, hacsak eleve nem 180 a vérnyomásom, és nem 100-adjára mondom, hogy ne a szobában bagózz!!!
a passzív (nemdohányzó) dohányzás ugyanolyan káros, mint a dohányos ember szenvedélye.
amíg te a kv-mnak csak az illatát érzed, addíg nekem a kátrányodból, bagószagodból is jut.
és nagyon nem kérek belőle.
bocs, kicsit drasztikus leszek:
olyan, mint az ittas/narkós vezetés....
otthon, egyedül, a magad kárára bármikor, de a máséra, főleg kérdés nélkül sose.

#8 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 19:35

idézet:
...Emberek, ennyi erővel betilthatnánk a munkahelyi kávézást, és a kávézokat is... elvégre van olyan ember, aki nem fogyasztja, pl. én...[/quote]

Azért ez nem teljesen van így - a kávéval nem mérgezel mást.
Amúgy egyetértek speciallal, ha nem pofátlan az illető és nem szemetel, akkor nyugodtan dohányozzon.

ps.: A tökeid is ezt írták? (fent) :D

[ 2002. augusztus 26.: doszy szerkesztette a hozzászólást ]
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#9 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 20:01

Na végre egy igazán jó téma! :D

Szóval Én is dohányzom és mivel olyan helyen dolgozom, ahol sokféle ember megfordul, így néha Én is tanúja vagyok a 'hátrányos megkülönböztetésnek'! :)

Például a barátságosan közeledő hozzáállás: "Nem mennél arrébb a cigiddel?" vagy a tahó: "B@zzeg a pofámba fújod a füstöt!"! :D IMHO a dohányosokat szinte csak a szintén dohányzók értik meg...

[ 2002. augusztus 26.: Jareth szerkesztette a hozzászólást ]
Tyraan - Artum Inferniti

#10 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 22:41

idézet:
Ezt írta Jareth:
IMHO a dohányosokat szinte csak a szintén dohányzók értik meg...

[/quote]

Nem. :) Én nagyon ritkán gyújtok rá, és akkor is utána szidom magam mint a bokrot, hogy minek kellett. Én meg tudom érteni a dohányosokat, és nem is zavar, ha nem kapadohányt szívnak, amitől megfulladok.

#11 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 22:51

idézet:
Ezt írta Jareth:
.......Például a barátságosan közeledő hozzáállás: "Nem mennél arrébb a cigiddel?" vagy a tahó: "B@zzeg a pofámba fújod a füstöt!"! :D IMHO a dohányosokat szinte csak a szintén dohányzók értik meg...[/quote]

Pedig milyen rendes tőled, hogy ingyen szívhatják a tiédet........ :p
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#12 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 00:04

azthiszem a palyaudvaros probalkozas is tukrozi, hogy a legnagyobb problema, hogy a dohanyosokat kiszoritani akarjak a tarsadalombol, nem pedig megteremteni azt, hogy aki nem akar fustot szivni az ne szivjon...
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#13 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 01:01

idézet:
Ezt írta giotto:
azthiszem a palyaudvaros probalkozas is tukrozi, hogy a legnagyobb problema, hogy a dohanyosokat kiszoritani akarjak a tarsadalombol, nem pedig megteremteni azt, hogy aki nem akar fustot szivni az ne szivjon...[/quote]

Így van... nem büntetni, tiltani kellene, hanem szabályozni.. mindenkinek megvannak a jogai, nekünk is, hogy dohányozzunk...

Idézet

[link]

#14 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 02:25

Kép

én is szívom már 10 éve :(
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

#15 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 05:27

idézet:
Ezt írta Jareth:
Például a barátságosan közeledő hozzáállás: "Nem mennél arrébb a cigiddel?" vagy a tahó: "B@zzeg a pofámba fújod a füstöt!"! :D IMHO a dohányosokat szinte csak a szintén dohányzók értik meg...

[ 2002. augusztus 26.: Jareth szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
ilyet én még nem tapasztaltam, még azóta sem, hogy a munkahelyeken évek óta korlátozva van a dohányzás helye.
(ha 8 emberből kettő nem dohányzik, szerinted mi lesz az eredmény?)
ugyanakkor: központi klímás / füstérzékelős irodaházban, tele számítógépekkel, a nemdohányzók mellett rágyújt 2-3 ember, pusztán azért, mert magasabb beosztásban van.
(majd kinyitja az ablakot, hogy kimenjen a füst, később panaszkodik, hogy a klíma sz@rt sem ér....)
és a magasabb beosztású szűk agyába nem fér bele, hogy ezért 30000 ft helyszíni jár, ha rajtakapják

#16 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 05:56

idézet:
Ezt írta giotto:
azthiszem a palyaudvaros probalkozas is tukrozi, hogy a legnagyobb problema, hogy a dohanyosokat kiszoritani akarjak a tarsadalombol, nem pedig megteremteni azt, hogy aki nem akar fustot szivni az ne szivjon...[/quote]

:eek:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#17 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 06:00

idézet:

Így van... nem büntetni, tiltani kellene, hanem szabályozni.. mindenkinek megvannak a jogai, nekünk is, hogy dohányozzunk...
[/quote]

Ezt hogyan gondolod? Ugyanis pont ezt csinálják, mármint szabályozni akarják - igen, a tiltás is szabályzás - de erre fel jogaidat sértik.

A nem dohányosoknak viszont joguk van szívni veled együtt, ugye? :)
¤

#18 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 07:37

...tolerancia kellene mindkét félről...én majd megdőltem, mikor Horvátországban, a Krka Nemzeti Parkban épp egy gyönyörű vízesést bámultunk egy kis hídról, mikor mellettem a tahó bedobta a csikket a vízbe, ahol emberek fürödtek... :(
Én pipázom, vizipipázom, szivarozom és cigarettát is szívok, de csak, ha nem zavarok vele mást. Vezetés közben nem gyujtok rá, és a kezdeti lelkesedés után már arról is leszoktam, hogy az utcán, minden ok nélkül cigizzek. Csak nyugiban, békésen... úgy lehet igazán élvezni a dolgot...

#19 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 08:49

Kép

Kép

idézet:
"...lepedőnyi cafatokra vagyon tépve valami szőkeség oszt ezzel kevertek meg valami setétbe hajló apróbb cafatokat és szalagokat. Ha már a marcipán-osztályozás előkerült, akkor ez a friss marcipános bon-bon kategória mélyjáratú királynéje... " (ZEINSTEIN)
"...könnyű, enyhén édes, gyümölcsös íze van..." (GEŐCZE ZOÁRD)
"...szóhoz sem tudok jutni a gyönyörűségtő ez egy nagyon kiváló áru." (LEO-POLD) [/quote]

[ 2002. augusztus 27.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#20 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 09:06

[url="http://"http://www.mac-baren.com"]MacBaren[/url] Original Choice :cool:
Ha nincs, akkor pedig [url="http://"http://www.davidoff-cigarettes.com"]Davidoff cigaretták[/url] :cool:
De munkahelyen nem, otthon ha lehet, akkor a kertben, autóban soha. Adjuk meg a módját.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó