HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 27. 09:10

Így van... ésszel...szal nem kell rögtön a dohányosoknak ugrani... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#22 Felhasználó inaktív   mtx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 11:40

A minap vonaton utaztam kb. 2-3 órás volt az út. A haverom ért ki előbb a pályaudvarra, ő foglalta helyet, de véletlenül egy dohányzó fülkében. Sajnos ezt csak akkor vettük észre, amikor egy másik utas elkezdett dohányozni a fülkében. Én meg mondtam a haveromnak, hogy hogy lehet ilyen amatőr, hogy ilyen fülkébe szállt. Erre a másik utas legközelebb nem a fülkében dohányzott - pedig megtehette volna - hanem kiment a folyosóra. Szóval ilyen is van. Ez a pali rendes volt.
neduddki!

#23 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 12:42

idézet:
Ezt írta Brokkoli:

Erre csak annyit, hogy majd akkor, ha lesz hova dobni.
Számold már meg lécci a Blahán, hogy mennyi szemetes van!
Ha eljutsz tízig, akkor tied a nagydíj.
Ha lesz köztük csikktartós is akkor az oscart is viheted.
[/quote]

Ez nem jó hozzáállás. Hát egy használt konzervdobozt nem lehet magaddal vinni ? Kutyasz@r tárolására való WC sincs az utcán, de a kutya-tulajdonosoknak kötelességük lenne zacskóban összeszedni, majd, ha egy kukához érnek kidobni. Én sem dobom el a rágópapírt, csak mert nincs a közelben szemetes. Megy a zsebbe; legfeljebb otthon kidobom.

A dohányzásról: ÉN nem dohányzom és gyűlölöm a cigaretta füstöt. Könnyezik tőle a szemem és fulladok. Sajnos a 4 tagú zenekarunkból én vagyok az egyetlen, így biztos hamarabb lesz tüdőrákom, mint nekik, mert ők fújják, mint a gyárkémény !
Ezért nem szeretek sűrűn szórakozóhelyekre járni, mert a legtöbb helyen vágni lehet a füstöt !
Annak ellenére, hogy ha jól emlékszem tavaly óta él a törvény, hogy MINDEN vendéglátóipari tevékenységet végző hely (kocsma, klub, étterem, kávézó stb) KÖTELES az egységet ketté választani teljesen szeparáltan ! Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a helynek nemdohányzónak kell lennie.
Namost ez általában fordítva van. Ahol nem tudták megoldani, ott továbbra is szabad szívni a füstöt. Pedíg így a nemdohányzó kerül hátrányba. Ha az ember a kedvenc helyére menne, akkor tűrjön. Ja és még törvénybe is ütközik, de ki törődik vele ?
Fordítva nem lenne baj, mert felteszem a dohányosoknak semmi bajuk nem lesz a friss levegőtől...
Ennyit a magyarországi törvényi szabályozásról.

Never ! Véleményem szerint ki kell jelölni (a vasúton is) a dohányosok részére fenntartott helyet. A kitiltás valóban nem jó eszköz, mert diszkrimináció.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#24 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 14:14

Létezik kis zsebhamutartó is. Egy kis szelence az egész, akkora, mint egy zsebóra. Praktikus valami.

#25 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 14:17

idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:

Ez nem jó hozzáállás. Hát egy használt konzervdobozt nem lehet magaddal vinni ? Kutyasz@r tárolására való WC sincs az utcán, de a kutya-tulajdonosoknak kötelességük lenne zacskóban összeszedni, majd, ha egy kukához érnek kidobni. Én sem dobom el a rágópapírt, csak mert nincs a közelben szemetes. Megy a zsebbe; legfeljebb otthon kidobom.

A dohányzásról: ÉN nem dohányzom és gyűlölöm a cigaretta füstöt. Könnyezik tőle a szemem és fulladok. Sajnos a 4 tagú zenekarunkból én vagyok az egyetlen, így biztos hamarabb lesz tüdőrákom, mint nekik, mert ők fújják, mint a gyárkémény !
Ezért nem szeretek sűrűn szórakozóhelyekre járni, mert a legtöbb helyen vágni lehet a füstöt !
Annak ellenére, hogy ha jól emlékszem tavaly óta él a törvény, hogy MINDEN vendéglátóipari tevékenységet végző hely (kocsma, klub, étterem, kávézó stb) KÖTELES az egységet ketté választani teljesen szeparáltan ! Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a helynek nemdohányzónak kell lennie.
Namost ez általában fordítva van. Ahol nem tudták megoldani, ott továbbra is szabad szívni a füstöt. Pedíg így a nemdohányzó kerül hátrányba. Ha az ember a kedvenc helyére menne, akkor tűrjön. Ja és még törvénybe is ütközik, de ki törődik vele ?
Fordítva nem lenne baj, mert felteszem a dohányosoknak semmi bajuk nem lesz a friss levegőtől...
Ennyit a magyarországi törvényi szabályozásról.

Never ! Véleményem szerint ki kell jelölni (a vasúton is) a dohányosok részére fenntartott helyet. A kitiltás valóban nem jó eszköz, mert diszkrimináció.
[/quote]

Igazad van, én sme szoktam terhelni a cigim füstjével a nemdohányzókat... De ha nincs elkülönítés, akkor a helység már rögtön nemdohányzó lesz...? Mert így sokan aszongyák, hogy letolom, legyen "nemdohányzó", a pár bagós felett pedig szemet hunyok. És ez nem jó megoldás. Mindenhol meg lehet szerintem oldani a normális elkülönítést, és akkor mindkét tábor békében élhet(ne) egymás melett... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#26 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 16:55

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Én pipázom, vizipipázom, szivarozom és cigarettát is szívok, de csak, ha nem zavarok vele mást. Vezetés közben nem gyujtok rá, és a kezdeti lelkesedés után már arról is leszoktam, hogy az utcán, minden ok nélkül cigizzek. Csak nyugiban, békésen... úgy lehet igazán élvezni a dolgot...[/quote]

Öhömm... esküszöm, mintha én írtam volna, minden igaz rám is :)
Amúgy, bármilyen meglepő (8 év bagó után), én is gyűlölöm, ha valaki eldobja a csikket / másra fújja a füstöt / úgy általában nem törődik a többi emberrel.

#27 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 18:30

Sziasztok,
alighanem nem leszek köztetek valami népszerű, de azért elmondom: a dohányzással összefüggő problémák megoldása szvsz az alapvető emberi jogok összefüggésében kezelendő. "Némi" túlzással persze. :)

Vagyis: jogod van dohányozni ott és akkor, ahol és amikor
egy másik embert az egészséges létében nem zavarsz. Mindenki olyan halálnemet vállszt magának, amilyet akar. Van, aki a lassú és fájdalmas pusztulást választja, mint a dohányos, hát tegye. Csak ahhoz nincs joga egyetlen embernek sem, hogy ezen útján magával vigyen még egy (vagy több) embert...

Szóval, NeverGone, szerintem szokj le a dohányzásról, és meglátod, még bizonyos testrészeid is jobban "lengenek" majd. Méregtelenített szervezet, kellemesen akadálymentes vérkeringés, miegymás... :rolleyes:

:) :) :)
barbra
Letéptem ezt a hanga szálat...

#28 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 27. 18:31

Kezdem azt gondolni, hogy a szar húzza le a vécét...

#29 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 18:33

A fika gyúrja a napközist. :D

Komolyra fordítva a szót: nem értem, ki gondolja, hogy itt van egyáltalán pro (mert hogy kontra az van, az biztos)?

[ 2002. augusztus 27.: Cybernetics Core szerkesztette a hozzászólást ]

#30 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 27. 18:41

Eléggé pronak lehet tekinteni a dohányosok részéről, hogy alapvető jogot képeznek arra, hogy a társadalom megteremtse dohányzásuk feltételeit, amennyiben ez zavarná a nem-dohányzókat. :confused:

To sum up:
Szemetelek, az egészségedet károsítom, de a hibás TE VAGY!

#31 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 19:24

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Létezik kis zsebhamutartó is. Egy kis szelence az egész, akkora, mint egy zsebóra. Praktikus valami.[/quote]

Naugye ! Ezt nem is tudtam, azért javasoltam a konzervdobozt, de ez tényleg lehetne etalon minden bagósnak. Biztos nem olyan drága valami ! De még ha az is...

Amúgy nekem két NAGYON negatív élményem van a bagóról.

1. Úgy kb. 6-7 éves lehettem, amikor egy VIDI meccsen egy előttem álló aszalt képű, ráncos öreg cigizett. Baromi erős szél fújt FELÉNK. Ő egy hanyag mozdulattal megpöccintette oldalra a cigit, mire egy parázs belerepült a szemembe. Gondolhatjátok !!

2. Házibuli volt. Az egyik osztálytársamnak (nagy bagós volt a csaj) odaadtam a lapát méretű szendvicsemet, hogy egy meg a felét, aztán én jövök. Nos, amikor beleharaptam, akkor majdnem elhánytam magam. A lány kezétől olyan fertelmesen gusztustalan dohány íze lett a szendvicsnek, hogy csak na. Nem kívánom senkinek azt az ízt ! BROÁF !!!

Egyébként a dohány illatát IMÁDOM, ha nincs meggyújtva. Szerintem így nagyon finom. Időnként betévedek egy trafikba, ahol pipadohányt árulnak és elmerülök a kellemes illatfelhőben. ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#32 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 19:42

idézet:
Ezt írta barbra:
Sziasztok,
alighanem nem leszek köztetek valami népszerű, de azért elmondom: a dohányzással összefüggő problémák megoldása szvsz az alapvető emberi jogok összefüggésében kezelendő. "Némi" túlzással persze. :)

Vagyis: jogod van dohányozni ott és akkor, ahol és amikor
egy másik embert az egészséges létében nem zavarsz. Mindenki olyan halálnemet vállszt magának, amilyet akar. Van, aki a lassú és fájdalmas pusztulást választja, mint a dohányos, hát tegye. Csak ahhoz nincs joga egyetlen embernek sem, hogy ezen útján magával vigyen még egy (vagy több) embert...

Szóval, NeverGone, szerintem szokj le a dohányzásról, és meglátod, még bizonyos testrészeid is jobban "lengenek" majd. Méregtelenített szervezet, kellemesen akadálymentes vérkeringés, miegymás... :rolleyes:

:) :) :)
[/quote]

Hát... asszem erre lehet várni... sokáig...
Szeretek dohányozni, jólesik...
És mint minden ilyen dolgot, nem szívesen vállnék meg tőle...
Amúgy pedig megvannak az egyéb bajaim, szal tuti nem a cigi fog elvinni... más cuccok majd megteszik jóval elöbb...

Idézet

[link]

#33 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 20:10

idézet:
Ezt írta Balheredobálós NeverGone, és tökei:

Hát... asszem erre lehet várni... sokáig...
Szeretek dohányozni, jólesik...
És mint minden ilyen dolgot, nem szívesen vállnék meg tőle...
Amúgy pedig megvannak az egyéb bajaim, szal tuti nem a cigi fog elvinni... más cuccok majd megteszik jóval elöbb...
[/quote]

NeverGone,
na, jó, neked megsúgom: egyszer pár hétig én is dohányoztam, még középiskolás koromban, a lány WC-ben. :)
Aztán a gimiben kitalálták, hogy kijelölnek dohányzó helyiséget és a nagy szünetben ott lehet füstölni rendesen... Hát, mit mondjak: ezt követően jelentősen csökkent a középiskolánk dohányzó egyedeinek száma.
Hja, ha szabad... az más, akkor már semmi értelme... :)

Miau, mi így gondoltuk... :)
barbra

#34 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 20:38

idézet:
Ezt írta barbra:

NeverGone,
na, jó, neked megsúgom: egyszer pár hétig én is dohányoztam, még középiskolás koromban, a lány WC-ben. :)
Aztán a gimiben kitalálták, hogy kijelölnek dohányzó helyiséget és a nagy szünetben ott lehet füstölni rendesen... Hát, mit mondjak: ezt követően jelentősen csökkent a középiskolánk dohányzó egyedeinek száma.
Hja, ha szabad... az más, akkor már semmi értelme... :)

Miau, mi így gondoltuk... :)
[/quote]

Gratulálok, bvüszke vagyok rád, meg ilyenek... :)
Te így döntöttél... biztos jó, de nekem furcsa lenne... :)
Mijau. Én így gondolom... :)

Idézet

[link]

#35 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 08:06

No én csak azért is pro maradok. Persze ez olyasmi, mint a vallás, vagy az eltérő szexuális beállítottság... csináld, ha jól esik, de ne kényszerítsd másokra... :)
Bástya elvtárs! Baráti üdvözletem! :)
Amúgy én érettségi után kezdtem el cigizni... jónéhány haverom cigizett, én meg álltam ellen... :)... aztán amikor már nem volt sikk, akkor kipróbáltam, és ízlett... és innen evolválódott a többi... ja, és múltkor megmutattam a vizipipát egy nemdohányos barátomnak, akinek annyira tetszett, hogy azóta is célozgat rá, hogy valamikor össze kéne megint jönni egy adagra... pedig nem is füvet szívunk...

#36 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 08:20

idézet:
Ezt írta Balheredobálós NeverGone, és tökei:

Gratulálok, bvüszke vagyok rád, meg ilyenek... :)
Te így döntöttél... biztos jó, de nekem furcsa lenne... :)
Mijau. Én így gondolom... :)
[/quote]

Mint momdtam fentebb, mindenkinek alkotmányos joga olyan öngyilkolási módot választani, amilyet kíván magának... :)

(Mellesleg az biztos, hogy az én közelembe nem juthat dohányzó férfi. Én a természetes illatokat szeretem: a dohánycserjét is, csak természetes állapotában.)

Miau, én (meg) így gondolom.. :) :)
(Copyright by NeverGone)
barbra

#37 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 08:53

üdv... olvasgattam, miket írtatok.

nos, az a le7ő legjobb 5let volt, h a középiskolákban készítettek kijelölt dohányzóhelyet, ha az valóban a fenti hatást éri el :)
hátha későbbiekben is kevesebbjükből lesz dohányos! :D

sztem nem jó az.

tényleg, aki dohányzik, írja már le nekem plz, mi az, amitől jó... anyám azt mondja, idgees lenne, ha nem szívná. de kérdem én, ideges volt, mielőtt rászokott?

sajnos a dohányos és a többi drogos között az az alapvető különbség, h én pl. eleddig egyetlen heroinistát nem láttam, aki engem a tűjével szúrkált volna, míg a drága vasúti dohányosok valóban a "pofámba fújják a füstöt"

innen több irányba is el lehetne indulni messze, az egyik, h én ha kendert akarok szívni otthon, azt miért nem tehetem (ez most asszem offtopic lenne...), a másik h az a vki miért kötelezhet engem arra, h én az ő füstjét nyeljem, ami rám bizonyítottan egészségkárosító hatással van. szerintem az én egészséghez való jogom 1értelműen előbbrevaló, mint az ő efféle felépítmény-joga.

na, most se tudok összefüggően írni: 10 másodperces darabok, miközben szkennel 1-1 lapot... én itten hivatalban dolgozom... :D ja, itt van kijelölt hely, nemtom hol.

a lényeg: tőlem tényleg dohányozhat, aki csak akar, de azt tegye csak ő, MERT ÉN NEM AKAROM!
ebből a szempontból nagyon helyes a szeparálás (a kivitelezés egyelőre halott dolog, lásd vasút...), míg a teljes tiltás szerintem is túlkapás lenne.

javaslom pl. a mávnak a dohányzó-nemdohányzó kocsik/fülkék arányainak változtatását, mert most a dohányosok üresek, a nemdohányzók meg tömve vannak. most mit tegyek én, aki ülni akarok, és van is hely, de füstöt szívni nem?
(asszem látszik, nekem a legerősebb dohányélményem a vasúthoz kötődik... otthon egyszerű: anyám nem hozhat be cigit a szobámba, fővesztés terhe mellett. de hogyan küzdjem le az utazóközönség legkedvesebb magját alkotó őstahókat?)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#38 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 08:58

Nekem semmi bajom nincs a dohányosokkal(sör mellé én is szívok), de azért a passzív dohányzás kérdését lesöpörni nincs joga egy dohányosnak sem.

Csak abba kéne belegondolni(ha már a pályaudvari, munkahelyi események miatt kiközösítettnek érzi magát bárki is), hogy ha a t. dohányosnak születik egy kis bamba gyereke(nekem is van), akkor vajon vele is meg akarja-e osztani füstbe burkolt örömöket?! És, ha igen, vajon tisztában van-e azzal, hogy milyen következményekkel jár ez a gyerekre nézve?

Ha meg valaki erre is azt mondja, hogy a gyereknek is meg kell halnia valamitől azt lehányom.

Egyébként szellenteni is illetlenség társaságban, pedig az nem igazán okozhat légúti elváltozásokat :)

[ 2002. augusztus 28.: bellone szerkesztette a hozzászólást ]

#39 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 09:28

idézet:
Ezt írta alvaro:
tényleg, aki dohányzik, írja már le nekem plz, mi az, amitől jó... anyám azt mondja, idgees lenne, ha nem szívná. de kérdem én, ideges volt, mielőtt rászokott?[/quote]

A lényeg: ha már rászoktál, akkor olyan, mintha folyamatosan éhes lennél és csak akkor csillapodna az éhséged, ha elszívsz egy cigit! :D
Tyraan - Artum Inferniti

#40 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 09:31

Hogy mi a jó a dohányzásban? Nekem egyrészt a rítus (még a ciginél is megvan a rágyujtás 'szertartása', a pipáról és a vizipipáról ezt nem is kell említenem), másrészt a dohány íze (itt persze megint csak a cigaretta kérdéses, de számomra egy finom szálnak is remek íze tud lenni, főleg egy korsó sör mellé), harmadrészt a nikotin miatt az agyamban termelődő endorfinok hatása :)
És ami nem jó benne: egyrészt a passzív dohányzás másokra kényszeríítésének problémája, másrészt az egészségkárosító hatás (Never-hez hasonlóan én is úgy vélem, hogy más előbb fog elvinni... :)).
Amit viszont nem szeretek, ha valaki nem az élvezet miatt gyújt rá. Szerintem aki ideges, az ne gyújtson rá, mert a testben felgyülemlő méreg emeli az adrenalinszintet (olvastam egy másik topicban az erős paprikáról, amire így reagál a szervezet - szerintem ideillik :)), inkább jógázzon, menjen el harcművészeteket tanulni, hallgasson zenét, meditáljon... a dohány élvezeti cikk, és az is kellene, hogy maradjon, véleményem szerint...

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó