HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 14:53

először is egy valamit el kell mondanom: én nem dohányzok, és soha egy fél szálat se szívtam el, sőt bele se szívtam, és nem is tervezem.

a dohányosokat értem meg legkevésbé. elég sokat ismerek, megkérdeztem mi a jó benne, konkrétan egyik se tudott válaszolni, megnyuxik meg ilyenek, persze, vegyen be xanaxot....
büdös lesz az ember tőle, rák......
ha iszik valaki, az nem érdekel, nem zavarja környezetét (maximum ha lehány, vagy belédköt :) )
drogost is megértem valamennyire, de dohányosokat nem igazán.

nem az zavar, hogy tucán... dohányzik, szívja csak, dögöljön bele, ő baja, aki hülye haljon meg. csak engem NE KÉNYSZERÍTSEN arra hogy azt a sz@rt szívjam énis.

gyűlölöm, hogy szórakozóhelyre elmegyek, vágni lehet a füstöt, és éjjel/reggel hulla fáradtan hazajövök, és muszáj megmosakodnom, hajat mosni (mer különben párnámat is moshatom ki másnap mer undorító szaga van, és érzem ahogy száll a bűz a hajamból)... mert k*rvára zavar hogy bűzlök a sok kedves embertársam miatt.
Erre mi a megoldás azok szerint, akik szerint lehet kultúráltan dohányozni? miért nem látok soha embereket, akik szórakozóhelyről kimennek dohányozni???

szóval tényleg jó lenne valami ellene...
TB-t tényleg meg lehetne emelni neki, dohánytermékek árát remélem jóól megemelik most EU miatt...

[ 2003. november 20.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#182 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:09

idézet:
Ezt írta WiZARD:
TB-t tényleg meg lehetne emelni neki, dohánytermékek árát remélem jóól megemelik most EU miatt...
[/quote]

Hát ja, ezzel majd kultúrát tanul a sok g*ci. Aki meg neadjisten szeretné a dohányzás valamely formáját, az inkább számítógépezzen helyette, meg különben is, kussoljon, és rohadjon meg, lehetőleg még ma. Taps.

#183 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:16

Alkoholista legyen valaki, mert nem zavar másokat????
Térjél már észhez, ember!!!!
Nálunk csonka családot, több éves rettegéssel fűszerezett "túlélést", anyagi helyzet elnehezülését, költözködést, pert, és majdnem emberölést eredményezett EGYETLEN EMBER ALKOHOLIZMUSA. És ez nem "törpe minoritás" ebben az országban.
Úgyhogy gondolkodj, mielőtt ilyen okosakat mondasz.
Most kurvára felbasztad az agyam, és másodszor hangzik el.
Az isten faszát a sok szakértőnek.
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#184 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:22

Kraken, személyes érintettséged révén megértem a felindulásodat, de kérlek higgadj le. Az utolsó két sorod nélkül is elég nagy nyomatéka van a hozzászólásodnak.

#185 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:22

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
(A másik oldalra se ártana mondjuk egy kis értelem, hogy ugyan ne általánosítsanak már ilyen nagy arccal.)[/quote]

Tenyleg nem szabad altalanositani... az en peldamban lehet hogy allt a tomegben olyan dohanyos is aki azert nem gyujtott ra mert tudta hogy ezzel masokat zavarna... vannak kulturalt/normalis dohanyosok is akik tekintettel vannak embertarsaikra, de a feltuno az aki 'direkt lefújja a füsttel a másikat'

WiZARD: nem adok neki ot evet es kitiltjak a dohanyzast minden szorakozohelyerol. Lehet dohanyozni: kint az utcan... aztan lehet visszamenni es bulizni tovabb.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#186 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:26

idézet:
Ezt írta Samott:
WiZARD: nem adok neki ot evet es kitiltjak a dohanyzast minden szorakozohelyerol. Lehet dohanyozni: kint az utcan... aztan lehet visszamenni es bulizni tovabb.
[/quote]

hát arra kiváncsi leszek.
elvileg most is tilos, és külön kijelölt dohányzó helyen lenne csak szabad ha jól tudom. mégis lesz@rja a sok dohányos
vagy tévedek?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#187 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:27

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

(A másik oldalra se ártana mondjuk egy kis értelem, hogy ugyan ne általánosítsanak már ilyen nagy arccal.)
[/quote]

Ha szerinted van "másik oldal", akkor az már önmagában elég nagy baj.

Egyébként ha te sosem károsítottad még más egészségét az akarata ellenére, sosem dobtál el csikket az utcán, akkor mire ez a nagy vehemencia? Miért veszed magadra az általánosítást? "Dohányos" identitásod van?

#188 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:28

idézet:
Ezt írta Kraken:
Nálunk csonka családot, több éves rettegéssel fűszerezett "túlélést", anyagi helyzet elnehezülését, költözködést, pert, és majdnem emberölést eredményezett EGYETLEN EMBER ALKOHOLIZMUSA. És ez nem "törpe minoritás" ebben az országban.
Úgyhogy gondolkodj, mielőtt ilyen okosakat mondasz.
Most kurvára felbasztad az agyam, és másodszor hangzik el.
Az isten faszát a sok szakértőnek.
[/quote]

???
Nem értem , a kulturált alkoholfogyasztók mind dohányoznak ?
Nincs undorítóbb mint egy pompás - akár üzleti - ebéd után , pont amikor kiélvezném a bor utolsó aromáit , rágyújt egy ...... minek nevezzem !?
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#189 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:31

idézet:
Ezt írta special:

Egyébként ha te sosem károsítottad még más egészségét az akarata ellenére, sosem dobtál el csikket az utcán, akkor mire ez a nagy vehemencia? Miért veszed magadra az általánosítást? "Dohányos" identitásod van?
[/quote]

Házigazdák!!!!

Pont ezért nem kelett volna bezárni a másik dohányos topikot!!!!Most a srác hol segítséget ennek a beszélgetésnek mi köze a marketinghez!!!!!!!!!!!!!!!

Ezért utálom a használd a keresőt cimű lemezt...Hagyni kelett volna kiderült volna hogy értelme van (lett volna)

#190 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:34

idézet:
Ezt írta Kraken:
[/quote]

bocs, nem így értettem.
de ha valaki megiszik egy szórakozóhelyen akármennyit... az engem nem zavar, nem kell szívnom semmit se miatta...

erre gondoltam.

#191 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:48

idézet:
Ezt írta special:

[/quote]

Hát, ha szerinted ez az utóbbi beszélgetés egyoldalú volt, akkor tényleg baj van.

Nem dobálok el csikket az utcán, szemetesbe dobom. Barátnőmre való tekintettel nem dohányzom a lakásunkban, ha nagyon megkívánnám, lesétálok a parkba és leülök egy padra. Szórakozóhelyen előfordulhat, hogy mások egészségét károsítom, de ha bárki megkér, hogy ne gyújtsak rá, nem teszem. Ettől eltekintve egy olyan szokásnak tartom, aminek minimális erőfeszítéssel kultúráltan meg lehet adni a módját, és nem veszem jó néven, hogy egy kalap alá vesznek olyan fa...fejekkel, akik esőben beállnak a fedett buszmegállóba, és ott cigiznek.

#192 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:50

idézet:
Ezt írta tolvaly:

...Nincs undorítóbb mint egy pompás - akár üzleti - ebéd után , pont amikor kiélvezném a bor utolsó aromáit , rágyújt egy ...... minek nevezzem !?
[/quote]

Nevezd dohanyosnak. En alkoholt mar regota nem iszok*, megsem nevezlek hulye alkoholistanak mert egy pompas -akar uzleti- ebed utan megiszol egy-ket pohar bort. En narancslet iszok, es ragyujtok. Kulonbozoek vagyunk. Te majzsugorban fogsz meghalni, en tudorakban, WIZARD, YOISTEN, INDY pedig valami masban. Mert orokke ok sem fognak elni, valoszinuleg. Szal' felolem annyit es ott iszol ahol es amennyit akarsz, en tolerans vagyok de ezt a masik oldaltol is elvarom az en karos szenvedelyemmel, a dohanyzassal kapcsolatban.
;)

*azt nem mondom, hogy soha, udvariassagbol elfogadom persze, ha megkinalnak de magamtol soha nem veszek.

[ 2003. november 20.: szabinar szerkesztette a hozzászólást ]

#193 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:58

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Van bunkó ember? Van! Hát akkor meg miért lennék én hülye, ha azt mondom, hogy minden ember bunkó?
[/quote]

hol mondtam ilyet? kotozkodes nelkul ilyen nehez meglenni?!

#194 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:00

idézet:
Ezt írta szabinar:
Te majzsugorban fogsz meghalni, en tudorakban, WIZARD, YOISTEN, INDY pedig valami masban. Mert orokke ok sem fognak elni, valoszinuleg.[/quote]

nem is mondtam hogy örökké fogok élni.
de legalább amíg élek, addig örülnék, ha egy szórakozóhelyen nem az lenne a fő gondom, hogy csípi a szemem a füst, és azt kell szagolnom is, valamint ha hazajövök, akkor első dolgom az legyen hogy mosakodjak, hajat mossak(nem mintha különben nem mosakodnék). másnap minden ruhát lehet kimosni, kabátot szellőtetni...

#195 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:02

Elbeszéltek egymás mellett!!!!!
Semelyik fél (dohányos-nem dohányos) nem tartja tiszteletben a másikat.
Ennyi

#196 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:07

idézet:
Ezt írta H A M M E R:

hol mondtam ilyet? kotozkodes nelkul ilyen nehez meglenni?!
[/quote]

Ezt írta szabinar:

'Aludj oxigensatorban mint a feherneger.

PS: a fust-pofabafujas olyan mint a nyilvanosan bofoges-fingas. Igenytelen allat viselkedik csak igy, ez szemelyiseg-fuggo dolog nem szuksegszeru jellemzoje egy atlag dohanyosnak, szal' ne csusztassunk '

Ezt írtad te:

'...van ilyen? van ilyen! hat akkor meg?!'

Azaz: 'van ilyen ember? Van ilyen ember! Hát akkor meg mit szövegelsz?' Én ezt így értelmeztem. Nem szeretek kötekedni, de szerintem eléggé egyértelmű. Ha meg tudsz cáfolni, elfogadom.

#197 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:08

Gratula, az első nemdohányos már megtalálta a 'Minősítés' opciót. Mifene, ha nem szívnék időnként cigit, biztos én is ilyen gyors lennék :D.

#198 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:11

idézet:
Ezt írta WiZARD:

nem is mondtam hogy örökké fogok élni.
de legalább amíg élek, addig örülnék, ha egy szórakozóhelyen nem az lenne a fő gondom, hogy csípi a szemem a füst, és azt kell szagolnom is, valamint ha hazajövök, akkor első dolgom az legyen hogy mosakodjak, hajat mossak(nem mintha különben nem mosakodnék). másnap minden ruhát lehet kimosni, kabátot szellőtetni...
[/quote]

Persze, ezek jogos elvarasok. Bar en 13 eve dohanyzom, az elmult 12 evben csak olyan nokkel eltem egyutt akik nem dohanyoznak (szandekosan, mert noben utalom a dohanyost. Lehet, hogy ferfiban is utalnam de veluk nem szoktam csokolozni, igy nem zavar :D ) En mar hosszu evek ota kimegyek az erkelyre vagy le az utcara ha ra akarok gyujtani, etteremben sem ulok soha a dohanyzo reszbe, es soha nem fujom a fustot senkire. A csikket neha eldobom az utcan, de megis, mit csinaljak vele? Sok eve Kecskemeten sikerult a foteren felgyujtanom egy kukat a cigicsikkel, akkor mar inkabb eldobom, ugyis osszesoprik. Szal' megprobalok alkalmazkodni a nemdohanyosokhoz mindenben. :)

#199 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:11

idézet:
Ezt írta szabinar:
...en tolerans vagyok de ezt a masik oldaltol is elvarom az en karos szenvedelyemmel, a dohanyzassal kapcsolatban. ;)[/quote]

Amig nem terhelsz vele minket (nem kell cigaretad fustjet szivnunk), mi is toleraljuk fustolgesed... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#200 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:13

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Hát ja, ezzel majd kultúrát tanul a sok g*ci. Aki meg neadjisten szeretné a dohányzás valamely formáját, az inkább számítógépezzen helyette, meg különben is, kussoljon, és rohadjon meg, lehetőleg még ma. Taps.[/quote]

Pedig en is lazan a bago arak moge irnek egy nullat. Siman. Ha vki ezutan is szivni akarja, hat tegye.
Egyebkent detto ugyanaz a gondom vele, mint itt sokaknak: elmegyek vhova haverokkal, kajak mindenemet lehet betenni a mosogepbe, a bakancson kivul. Masik, megalloban a tomeg kozeben kepesek ragyujtani az emberek. Aztan nez ertetlen arccal, amikor megemlitem neki, hogy baromira nem kivanom a fustjet.

Soha meg bele sem kostoltam 29 eves koromig. Ebbe az is belejatszott, hogy muteromek gyarkemenyt jatszottak gyerekkoromban, de szerencsere megjott a jozan eszuk, es leraktak.
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.