HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:19

idézet:
Ezt írta szabinar:
Nevezd dohanyosnak. En alkoholt mar regota nem iszok*, megsem nevezlek hulye alkoholistanak mert egy pompas -akar uzleti- ebed utan megiszol egy-ket pohar bort.[/quote]

Van egy kis hoppa. A sor, bor mertekkel orvosilag is ajanlott mindenkinek, mert egeszseges! :) Cigirol ezt meg nem hallottam sehol.

[ 2003. november 20.: leslie szerkesztette a hozzászólást ]
Az nevet utoljára, aki először üt.

#202 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:19

idézet:
Ezt írta szabinar:

Nevezd [qb]dohanyosnak
. En alkoholt mar regota nem iszok*, megsem nevezlek hulye alkoholistanak mert egy pompas -akar uzleti- ebed utan megiszol egy-ket pohar bort. En narancslet iszok, es ragyujtok. Kulonbozoek vagyunk. Te majzsugorban fogsz meghalni, en tudorakban, WIZARD, YOISTEN, INDY pedig valami masban. Mert orokke ok sem fognak elni, valoszinuleg. Szal' felolem annyit es ott iszol ahol es amennyit akarsz, en tolerans vagyok de ezt a masik oldaltol is elvarom az en karos szenvedelyemmel, a dohanyzassal kapcsolatban.
;)

*azt nem mondom, hogy soha, udvariassagbol elfogadom persze, ha megkinalnak de magamtol soha nem veszek.

[ 2003. november 20.: szabinar szerkesztette a hozzászólást ][/QB][/quote]

Örülök , hogy csak te is államilag kézbentartott drogokkal élsz . De azt ugye belátod ha én bort iszom attól te nem leszel borszagú......... ;)
Igyatok , szívjatok ha nem elég amennyit az életben szívhattok de ne legyen bagószagú a ruhám miattatok !
Én csak ennyit kérek .
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#203 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:22

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Gratula, az első nemdohányos már megtalálta a 'Minősítés' opciót. Mifene, ha nem szívnék időnként cigit, biztos én is ilyen gyors lennék :D.[/quote]

Ezert is lesz jo az uj forummotor... nem lehet ilyen gyermeteg modon reagalni egy vitaban elhangzo dolgokra. (adtam volna karpotlasul egy KCS-t, de mar regebben adtam valahol)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#204 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:28

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Ezt írta szabinar:

'Aludj oxigensatorban mint a feherneger.

PS: a fust-pofabafujas olyan mint a nyilvanosan bofoges-fingas. Igenytelen allat viselkedik csak igy, ez szemelyiseg-fuggo dolog nem szuksegszeru jellemzoje egy atlag dohanyosnak, szal' ne csusztassunk '

Ezt írtad te:

'...van ilyen? van ilyen! hat akkor meg?!'

Azaz: 'van ilyen ember? Van ilyen ember! Hát akkor meg mit szövegelsz?' Én ezt így értelmeztem. Nem szeretek kötekedni, de szerintem eléggé egyértelmű. Ha meg tudsz cáfolni, elfogadom.
[/quote]

ha van ilyen ember akkor az nem csusztatas. egy szoval sem mondtam hogy minden dohanyos ilyen. en is mondhatnam akar hogy csusztatas, mert mi az hogy nincs ilyen dohanyos? en is megtamadhatnek egy olyan allitast amit (elvileg) siman lehetne erteni, kiveve ha tamadolag vesztek minden hozzaszolast.

ui: ha a minositessel ram celoztal, keress mast, nalam sztem mar legalabb fel eve 5csillagos vagy...

#205 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:30

idézet:
Ezt írta Samott:

Ezert is lesz jo az uj forummotor... nem lehet ilyen gyermeteg modon reagalni egy vitaban elhangzo dolgokra. (adtam volna karpotlasul egy KCS-t, de mar regebben adtam valahol)

Samott
[/quote]

:cool:

#206 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:43

idézet:
Ezt írta H A M M E R:

ha van ilyen ember akkor az nem csusztatas. egy szoval sem mondtam hogy minden dohanyos ilyen. en is mondhatnam akar hogy csusztatas, mert mi az hogy nincs ilyen dohanyos? en is megtamadhatnek egy olyan allitast amit (elvileg) siman lehetne erteni, kiveve ha tamadolag vesztek minden hozzaszolast.

ui: ha a minositessel ram celoztal, keress mast, nalam sztem mar legalabb fel eve 5csillagos vagy...
[/quote]

Én csak arra céloztam (szabinarral együtt), hogy tényleg lehet ilyen ember, de ez irreleváns a téma szempontjából, mert az olyan ember egy egyszerű rágógumival is lehet sugárzóan bunkó. Nem vettem támadólag a hozzászólást, de nem esett jól, amit kiéreztem belőle. Részemről nincs harag...(a minősítéssel nem rád gondoltam, sőt, senkire, aki itt felszólalt...)

#207 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:48

idézet:
Ezt írta leslie:

Pedig en is lazan a bago arak moge irnek egy nullat. Siman. Ha vki ezutan is szivni akarja, hat tegye.
Egyebkent detto ugyanaz a gondom vele, mint itt sokaknak: elmegyek vhova haverokkal, kajak mindenemet lehet betenni a mosogepbe, a bakancson kivul. Masik, megalloban a tomeg kozeben kepesek ragyujtani az emberek. Aztan nez ertetlen arccal, amikor megemlitem neki, hogy baromira nem kivanom a fustjet.

Soha meg bele sem kostoltam 29 eves koromig. Ebbe az is belejatszott, hogy muteromek gyarkemenyt jatszottak gyerekkoromban, de szerencsere megjott a jozan eszuk, es leraktak.
[/quote]

A megállós esetet már én is említettem, utálom az ilyeneket. A többire érdemben nem tudok mit mondani, az érveid igazak...hiányzik a kultúra, mint mindenből ebben a szép kis országban. Nekem semmi bajom nem lenne, ha a dohányosok és a nemdohányzók felosztanák a kocsmákat egymás közt, na de ez már utópia :)...

#208 Felhasználó inaktív   KennyMcCormick 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:49

idézet:
Ezt írta leslie:

Pedig en is lazan a bago arak moge irnek egy nullat. Siman. Ha vki ezutan is szivni akarja, hat tegye.
[/quote]

Ennek pedig az lenne az eredmenye hogy 10 emberbol 9,5 erdekes ciril betukkel ellatott zarjeggyel rendelkezo cigarettat szivna, es amellett, hogy a dohanygyarak elesnek bizonyos mennyisegu beveteltol, az allam bacsi is elesne joooo nagy beveteltol. Nah (tobbekkozott) ezert nem irjak azt a 0-at az arak moge.
BTW igy vegigolvasva a topicot, tobbszor szoba kerult az, hogy a dohanyosok fizessenek magasabb TB-t. Szerintem a dohanyosok maris kifizetik azt az osszeget a cigi araba epitett ado formajaban.

#209 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 17:05

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

A megállós esetet már én is említettem, utálom az ilyeneket. A többire érdemben nem tudok mit mondani, az érveid igazak...hiányzik a kultúra, mint mindenből ebben a szép kis országban. Nekem semmi bajom nem lenne, ha a dohányosok és a nemdohányzók felosztanák a kocsmákat egymás közt, na de ez már utópia :)...
[/quote]
Én a te szemedben akkor nemkívánatos jelenség lennék, néha bizony rágyújtok itt-ott hogy teljen az idő... De az erős dohányosok "sajnos" ennek vannak alárendelve.
A kocsmák esetében több példát láttam én is, hogy ahol próbálkoztak teljes füstmentesítéssel, ott biza nem igazán ment a bót... Ezt nem nagyon vállalja fel egy vendéglátós sem, aki iszik annak legalább 50%-a dohányzik is...
És egyébként se könnyű úgy társaságba, közös programokra menni, sőt olyan munkahelyre menni /sőt középiskolába, én spec. ott szoktam rá 14 évesen, egyszerűen olyan volt a közeg, és elcsábultam/ ahol csupa nemdohányzóval hoz össze a sors.

#210 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 17:10

idézet:
Ezt írta turho:

Én a te szemedben akkor nemkívánatos jelenség lennék, néha bizony rágyújtok itt-ott hogy teljen az idő... De az erős dohányosok "sajnos" ennek vannak alárendelve.
[/quote]

Mit szépítsük :)...ha rá is gyújtok ilyen helyen, akkor távolabb az emberektől, ott, ahol nem zavarhat másokat. Eddig ez bevált. Mondjuk nem is vagyok erős dohányos, mivel én még az íze és a rítusa miatt szívom (de azt már vagy 5 éve) :).

idézet:

A kocsmák esetében több példát láttam én is, hogy ahol próbálkoztak teljes füstmentesítéssel, ott biza nem igazán ment a bót... Ezt nem nagyon vállalja fel egy vendéglátós sem, aki iszik annak legalább 50%-a dohányzik is...
És egyébként se könnyű úgy társaságba, közös programokra menni, sőt olyan munkahelyre menni /sőt középiskolába, én spec. ott szoktam rá 14 évesen, egyszerűen olyan volt a közeg, és elcsábultam/ ahol csupa nemdohányzóval hoz össze a sors.
[/quote]

Ez igaz, de attól még a lehetőség legtöbbször megvan, hogy külön élvezd a füstöt. A kocsmák tényleg sarkalatos pontjai a dolognak, ott nehéz a dolog...nem igazán lehet elkülöníteni a két részleget, jó légkondicinálással és elrendezéssel, esetleg...

#211 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 17:24

Na és most csakazértis teszek egy önvallomást pro és kontra:
28 éves vagyok, 14 éves korom óta szívom, napi 1-1.5 doboz.
Kezdtem Szofival, majd jött egy időben Symphi, néha Pall Mall, majd Ínséges időkben néha biza' piaci bagó is. Kezdtem huszonforintos cigivel, és most ott tartok, hogy 3 éve piros Főnixmadarat szívok, perpill asszem 325 pénz egy doboz.
Nem örülök neki, hogy dohányzom, de mivel már beleugrani is nagy intenzitással ugrottam, nemigen tudok kiszabadulni a béklyóból. Nem is próbálkoznék a "kevesebbet szívok, napi max. 5 szálat szívok" projekttel, mert nem vagyok az a típus.
Az az én nagy bajom, hogy szeretek dohányozni. Megnyugtat. Tölti a fölös időt. ha nagyritkán iszom egykét sört, nem megy le cigi nélkül. melóhelyen is dohányzik 80 százelék. Szüleim közül anyám is "ette" a cigit, ergo nem volt egyértelmű ellenpéldám.
Pedig: Utálom a tényt, hogy bagó után büdös a pofám. Sárgul a fogkövem. Sokba kerül, egyre többe. Plusz a pótszerek: rágó, cukorka. Plussz c-vitamin /ha rámjön hogy ártalmas :)/
Ergo ha minden óvintézkedést megtesz valaki a bagózás mellett, akkor egész csinos összegbe kerül ez a "Hobby".
Szóval nagyon rossz szenvedély.
Bár sokszor segít ha feszült vagyok, illetve hízékonyságom miatt segít súlyom szintentartásában. Köztudott /és nálam működik is/ hogy aki dohányzik, az étvágytalanabb, és az ízeket sem érzi mindig objektíven.
Ja még egy: mostanában sem az egészségem miatt gondolok rá többször is, hogy egyik napról a másikra lerakom a cigit. Hanem a családom és magam szerényebb anyagi lehetőségei miatt. És én ráadásul ezt a primitív cigit szívom, ha ugyanezt betermelném "Marbi Lájtba" akkor a lakásrészletet sem tudnánk fizetni. Szóval ezért.
Bár az erős dohányos igénytelen állat, nem szomhjas, nem éhes, nem fázik: csak legyen nála egy-két doboz bagó, és gyújtószerszám :)

#212 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 18:06

idézet:
Ezt írta turho:
Na és most csakazértis teszek egy önvallomást pro és kontra:
28 éves vagyok, 14 éves korom óta szívom, napi 1-1.5 doboz.
Kezdtem Szofival, majd jött egy időben Symphi, néha Pall Mall, majd Ínséges időkben néha biza' piaci bagó is. Kezdtem huszonforintos cigivel, és most ott tartok, hogy 3 éve piros Főnixmadarat szívok, perpill asszem 325 pénz egy doboz.
Nem örülök neki, hogy dohányzom, de mivel már beleugrani is nagy intenzitással ugrottam, nemigen tudok kiszabadulni a béklyóból. Nem is próbálkoznék a "kevesebbet szívok, napi max. 5 szálat szívok" projekttel, mert nem vagyok az a típus.
Az az én nagy bajom, hogy szeretek dohányozni. Megnyugtat. Tölti a fölös időt. ha nagyritkán iszom egykét sört, nem megy le cigi nélkül. melóhelyen is dohányzik 80 százelék. Szüleim közül anyám is "ette" a cigit, ergo nem volt egyértelmű ellenpéldám.
Pedig: Utálom a tényt, hogy bagó után büdös a pofám. Sárgul a fogkövem. Sokba kerül, egyre többe. Plusz a pótszerek: rágó, cukorka. Plussz c-vitamin /ha rámjön hogy ártalmas :)/
Ergo ha minden óvintézkedést megtesz valaki a bagózás mellett, akkor egész csinos összegbe kerül ez a "Hobby".
Szóval nagyon rossz szenvedély.
Bár sokszor segít ha feszült vagyok, illetve hízékonyságom miatt segít súlyom szintentartásában. Köztudott /és nálam működik is/ hogy aki dohányzik, az étvágytalanabb, és az ízeket sem érzi mindig objektíven.
Ja még egy: mostanában sem az egészségem miatt gondolok rá többször is, hogy egyik napról a másikra lerakom a cigit. Hanem a családom és magam szerényebb anyagi lehetőségei miatt. És én ráadásul ezt a primitív cigit szívom, ha ugyanezt betermelném "Marbi Lájtba" akkor a lakásrészletet sem tudnánk fizetni. Szóval ezért.
Bár az erős dohányos igénytelen állat, nem szomhjas, nem éhes, nem fázik: csak legyen nála egy-két doboz bagó, és gyújtószerszám :)
[/quote]

Csak egy pelda az anyagiakra: Az elmult 3 evben csak Malbi Lightot szivtam, egy doboz naponta.
Itt egy 20-as doboz 4.30-4.90GBP, attol fugg hol veszed. Az olcsobb arral szamolva 3ev azaz 1095 nap alatt 1095*4.30 (a legolcsobb arral szamolok) is 4708.5GBP amit cigire koltottem. Nem tudom most a forint arfolyamat, aki akarja szamolja at. Qrvara nem eri meg anyagilag, az biztos. Ezen a penzen vehettem volna kb 20db ATI 9800pro kartyat :eek: ami igy tenyleg szarul hangzik. :(

#213 Felhasználó inaktív   Gereb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 09:04

idézet:
Ezt írta WiZARD:

miért is?
az én egészésgemet károsítja ha valaki hangosan beszél melelttem? sőt akárkiét is károsítja? akárkinek is büdös lesz a ruhája tőle...? nem akkor meg hogy lehet összehasonlítani?
[/quote]

engem spec. idegesit. Az meg nem, ha valaki dohanyzik a tarsasagomban. Most hulye vagyok, mert nem azt gondolom, mint Te? :)

#214 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 09:31

Tegnap hallottam a rádióban, hogy a dohányos férfiak hímivarsejtjeinek legalább fele életképtelen. A nőkről meg ne is beszéljünk. :(

Az embereknek meditálni, meg a stresszhelyzeteket kezelni kellene megtanulniuk ahelyett, hogy ezt a szart szívják...
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#215 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 09:36

idézet:
Ezt írta Flynn:
Tegnap hallottam a rádióban, hogy a dohányos férfiak hímivarsejtjeinek legalább fele életképtelen. A nőkről meg ne is beszéljünk. :(

Az embereknek meditálni, meg a stresszhelyzeteket kezelni kellene megtanulniuk ahelyett, hogy ezt a szart szívják...
[/quote]

A hir mar nem uj, regen koztudott, hogy ez van. Mas kerdes, hogy ez tiszta elony, es nem kell annyira parazni, hogy veletlen gyereked lesz. :)

Stresszt hagyjuk. Igy is mar kitalaltak ram, hogy mar nem is nyugodt, laza vagyok, hanem kozonyos. Szarok bele mindenbe, es ehhez bago sem kell. :)

Az a furcsa, hogy melohelyemen 15 emberbol senki sem dohanyos. Ezen mar sokat csodalkoztam, tudom, hogy nem atlagos a helyzet, de ez van. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#216 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 09:39

idézet:
Ezt írta leslie:

Stresszt hagyjuk. Igy is mar kitalaltak ram, hogy mar nem is nyugodt, laza vagyok, hanem kozonyos. Szarok bele mindenbe, es ehhez bago sem kell. :)
[/quote]

Kedvelem a nihilistákat. :)
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#217 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 11:26

idézet:
Ezt írta Flynn:

[/quote]

Elég volna megtanulni gondolkodni, és rájönni, hogy a cigiszünetben nem a cigi, hanem a szünet a hatásos a stressz ellen... :cool:

#218 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 11:32

idézet:
Ezt írta Flynn:

[/quote]

A nők hímivarsejtjei ugyancsak megsínylik
:D

#219 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 12:05

idézet:
Ezt írta Danikoka:

Sziasztok!
Marketing órára egy előadást készítünk a dohánytermékek reklámozásával kapcsolatban. Szükségünk lenne a témával kapcsolatban minél több véleményre! Ha tehát van véleményetek a dologról, ne fogjátok magatokat vissza! Mindenféle érdekességet, az előadást színesítő adatot szívesen látunk!
Mindenkinek köszi előre is!
[/quote]

Amellett, hogy kivitatkoztuk magunkat, ha tudtok, segítsetek Danikokán, ha már felhozatta a topicot :cool:...

#220 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 15:33

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Amellett, hogy kivitatkoztuk magunkat, ha tudtok, segítsetek Danikokán, ha már felhozatta a topicot :cool:...
[/quote]

Pusztan azert mert hasonlo allaspontot kepviseltunk egy vitaban, meg nem adtam volna KCS-t, de most a segitokeszseged miatt kapsz egyet. :cool:

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.