Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2006. 04. 28. 22:05

Elküldve: 2006. 04. 28. 22:27
Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 22:58
Nem a megkedveltetése, hanem az elfogadtatása.
Tudom, már mondtad többször is.
Tudod, ott a macskás-mustáros példám. Talán annál nem látsz mögé általam oda nem képzelt dolgokat.
Elküldve: 2006. 04. 28. 22:36
Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 23:05
Ez nem egy kérdés volt

Azok a hetero párok, akik az utcán csókolóznak, azoknak nincs semmilyen céljuk azzal, hogy ott teszik. Sem polgárpukkasztani nem akarnak, sem elfogadtatni, sem megrőkönyödtetni nem, sem semmi egyebet.
El nem tudom hinni, hogy ha Te megcsókolsz az utcán egy lányt, akit szeretsz, akkor Te azt azért teszed, hogy kampányolj a heteroszexualitás elfogadása mellett. Hanem azért csinálod, mert szereted a kedvesedet és semmi több.
Namost a melegek (és a liberalizmus fogadott/fogadatlan prókátorai) szerint a melegfelvonulásokon azért teszik, amit tesznek, hogy elfogadtassák magukat, az életvitelüket ésatöbbit a társadalommal.
Hát ennyi.
Elküldve: 2006. 04. 28. 22:44
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 23:27
Még csak az sem.
Miért vonulnak fel a melegek? (utsó két bekezdés)
Elküldve: 2006. 04. 28. 22:47
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 23:36
Még ha erről is lenne szó... szóval ettől lesz az egész fúj-fúj? Hát... tulajdonképp sapka sincs rajtuk, akár azt is mondhatnád.

Az zárójeles megjegyzést külön köszönöm.

Szerkesztette: Netmaster 2006. 04. 28. 22:49 -kor
Elküldve: 2006. 04. 28. 22:50
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 23:36

Azok a hetero párok, akik az utcán csókolóznak, azoknak nincs semmilyen céljuk azzal, hogy ott teszik. Sem polgárpukkasztani nem akarnak, sem elfogadtatni, sem megrőkönyödtetni nem, sem semmi egyebet.
El nem tudom hinni, hogy ha Te megcsókolsz az utcán egy lányt, akit szeretsz, akkor Te azt azért teszed, hogy kampányolj a heteroszexualitás elfogadása mellett. Hanem azért csinálod, mert szereted a kedvesedet és semmi több.
Namost a melegek (és a liberalizmus fogadott/fogadatlan prókátorai) szerint a melegfelvonulásokon azért teszik, amit tesznek, hogy elfogadtassák magukat, az életvitelüket ésatöbbit a társadalommal.
Hát ennyi.
Valamennyire egyetértek az érveléseddel. De.
Előre bocsátom, nem éltem még akkor, amikor a következő dolgok jellemzőek a társadalomra, de tudom, hogy volt ilyen kor is: régebben közfelháborodást váltott ki a fedetlen láb, a hivalkodó dekoltázs, régebben talán még az utcán csókólózáson is megrökönyödtek. Aztán mivel egyre többen lázadozva mégis gyakorolták eme tetteket, elfogadottá vált, a mindennapok részévé. Továbbra sem kötelező az utcán nyelvespuszit adni (persze jó dolog az

Elküldve: 2006. 04. 28. 23:09
Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 23:50
OK, akkor járjanak el úgy, ahogy olyan szemléletesen leírtad a heteróknál!!!
Kezdődjön mondjuk a kézen fogva menésnél.
Évente egy nag ycsinnadrattás rendezvény nem fogja elérni a hatást, csak a megrőkönyödést, a töménység okozta viszolygást fogja erősíteni.
Kezdjék a kézen fogva menéssel, de a hét minden napján. Hogy hozzászokjon mindenki a látványhoz. Fokozatosan. Ahogy leírtad.
Aztán jöhet a többi. Fokozatosan.
Nem kell arc/testfestés, nem kell dübörgő zene, nem kell kamion.
Szürke hétköznapok, amiken keresztül megszokják és elfogadják az emberek a látványt.
Elküldve: 2006. 04. 29. 00:45
Még amit nem tudom elfogadni:
- nőies afekta videlkedés és beszédstílus. Pl. Alföldi Róber.
- elképesztő amit a népligetben és a Rác-fürdőben csinálnak (TV2/Napló műsor riportja).
Szerkesztette: VINIKOR 2006. 04. 29. 00:49 -kor
Elküldve: 2006. 04. 29. 10:35
Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 23:44
Miért vonulnak fel a melegek? (utsó két bekezdés)
Idézet onnan: "Nem követelünk többet, mint ami mindenkinek jár"
Ezzel az ordenáré hazugsággal az egész cikk - helyesebben annak mondanivalója - hiteltelen ahogy van. Nevetséges.
Amikor az adófizetők által befizetett TB járulékból akarják finanszíroztatni a nemüket megváltoztató műtét(ek)et, akkor miért mégis arra hivatkoznak, hogy képtelenek élni a testükben addig, míg a nemük meg nem változik, s ez lelki törést, afféle lelki betegséget okoz, amely ha súlyossá válik, nagyobb baj is lehet. Dolgoznak a cihiáterek is rendesen. TB alapon.
Tudom, még nem mindennaposak az ilyen beavatkozások, de példának talán ez is megteszi.
Úgy vélem, hogy a melegek részéről sem nagyon tapasztalható a társadalom felé az a hozzáállás és kommunikáció, amely megkönnyítené mindkét fél dolgát és a hőn áhitott cél felé vezetne. Mert nincs kétségem afelől, hogy sok olyan dolog van, ami a társadalmat megosztja, s ennek a megosztottságnak nem lehet úgy véget vetni, hogy az egyik fél csak követel, s tenni nem akar, kompromisszumokat kötni nem akar. Az egyoldalúság sosem a megoldás lehetőségével kecsegtet, hanem a folytonos viták, az elzárkózás, a felháborodás, rosszabb esetben a fásultság és a közöny táptalaja.
Én még mindíg nem értem, hogy a melegek tulajdonképp mit akarnak pontosan. Mert a társadalom részéről az "élni és élni hagyni" elvvel nem elégszenek meg és ők maguk sem vallják ezt az elvet. Ha vallanák, akkor pl nem szerveznének sok esetben gusztustalanságba forduló felvonulásokat (Itt teszem hozzá gyorsan, hogy a Budapest parádét sem tartom többre az igényességét tekintve.). Vagy nem használnák állandóan a "büszke" és az "öntudatos" szavakat. Ez utóbbival minduntalan azt sejtetik, hogy különbnek, többnek tartják magukat másoknál. Holott se nem különbek, se nem többek, mint mások, hanem ugyanolyanok, emberek, polgárok, adófizetők. Hogy aztán egy illető a munkaidő végén kivel randizik, vagy kihez megy haza, vagy kivel bújik ágyba, azonos neművel, vagy ellentétes neművel, az épp úgy nem érdekel - és semmi közöm hozzá. Akár hetero, akár meleg az az illető.
Aztán még, ami miatt úgy gondolom, hogy a melegek saját maguk zárkóznak el a társadalomtól, a "meleg bárok" üzemeltetése. Ez a legordítóbb bizonyíték arra, hogy a melegek nagy része bort iszik és vizet prédikál.
Tudniillik ha valaki bemegy egy "sima" - mondjuk közepesen nívós - bárba, hogy megigyon egy-két italt, akkor bemegy és kész. Ha kizárólag az a szándéka, hogy megigyon egy-két italt, akkor valószínüleg a pincéren kívül senki nem fogja megszólítani.
Ha valaki bemegy egy meleg bárba - nem tudván, hogy az meleg bár -, hogy megigyon egy két italt, akkor a helyet foglalásától számított 10 percen belül ziher, hogy valaki odamegy hozzá és ajánlatot tesz, nem beszélve arról, hogy már az ajtón belépve tekintetek össztüzébe kerül, mint "új hús".
Sőt, már néhány helyen jelzik is, hogy az illető egy meleg bár, hogy véletlen se menjen be olyan, aki nem meleg. Sőt, van ahol a portás be sem enged olyat, aki nem meleg, az ismeretlen betérni szándékozótól pedig egyszerűen megkérdezi. Nocsak, szegregáció? Hát nem ez az, ami ellen a melegek felemelik a hangjukat?
Elküldve: 2006. 04. 29. 10:45
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 0:09
Persze, így is lehetne. De szerintük ez módi nem célravezető, ő bajuk, ha mégsem így van.
Elküldve: 2006. 04. 29. 10:49
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 11:35
Biztos, hogy a melegekről beszélsz? A melegek általában - tudtommal - nem operáltatját át magukat. De ha TB-ből tényleg ilyen dolgokat lehetne, az engem is felháborítana. Ahogy felháboríthatna az is, hogy TB-ből fizetik az alkoholisták és dohányosok kezelését.
Idézet
Tudniillik ha valaki bemegy egy "sima" - mondjuk közepesen nívós - bárba, hogy megigyon egy-két italt, akkor bemegy és kész. Ha kizárólag az a szándéka, hogy megigyon egy-két italt, akkor valószínüleg a pincéren kívül senki nem fogja megszólítani.
Ha valaki bemegy egy meleg bárba - nem tudván, hogy az meleg bár -, hogy megigyon egy két italt, akkor a helyet foglalásától számított 10 percen belül ziher, hogy valaki odamegy hozzá és ajánlatot tesz, nem beszélve arról, hogy már az ajtón belépve tekintetek össztüzébe kerül, mint "új hús".
Sőt, már néhány helyen jelzik is, hogy az illető egy meleg bár, hogy véletlen se menjen be olyan, aki nem meleg. Sőt, van ahol a portás be sem enged olyat, aki nem meleg, az ismeretlen betérni szándékozótól pedig egyszerűen megkérdezi. Nocsak, szegregáció? Hát nem ez az, ami ellen a melegek felemelik a hangjukat?
Ha bemész egy sztriptízbárba, felháborodsz azon amit látsz, ha hozzádsimulnak a táncoslányok? Nem, mert azért mentél be oda. Ugyanígy egy melegbár. Nem oda mész, ha nem oda szeretnél. Ha olyan helyre mennél, ahol melegek és heterók vannak vegyesen, akkor bemész egy sima bárba.
Elküldve: 2006. 04. 29. 11:01
Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 11:49
Ha bemész egy sztriptízbárba, felháborodsz azon amit látsz, ha hozzádsimulnak a táncoslányok? Nem, mert azért mentél be oda. Ugyanígy egy melegbár. Nem oda mész, ha nem oda szeretnél. Ha olyan helyre mennél, ahol melegek és heterók vannak vegyesen, akkor bemész egy sima bárba.
1: Akkor kik operáltatják át magukat? Bár írtam, hogy nem mindennapos még az ilyen, azért van.
Hozzáteszem, hogy az alkoholizmus és a dohányzás hivatalosan is szenvedélybetegség, a homoszexualitás a melegek szerint sem betegség, hanem állapot. Egyet is értek, egyébként.
2: Direkt és szándékosan írtam simán, hogy "bár". Hogy finomítsak (ha már belekényszerítesz): 2 olyan bárról beszélek, ahol az egyik a melegek kedvelt találkozóhelye. No és a sztriptízbárban sem a közönség, sem a táncoslány nem tesz ajánlatot nekem (ez utóbbi dolgozik, nem szórakozik), legfeljebb én teszek ajánlatot a táncoslánynak, amiért vagy kidobnak onnan, vagy nem.
Elküldve: 2006. 04. 29. 11:37
Egyik sem szereti a saját nemét (tapasztalat), mégis gyakorlatilag a világ elől mennek oda egy jót beszélgetni vagy bulizni....
Elküldve: 2006. 04. 29. 12:09
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 12:01
Hozzáteszem, hogy az alkoholizmus és a dohányzás hivatalosan is szenvedélybetegség, a homoszexualitás a melegek szerint sem betegség, hanem állapot. Egyet is értek, egyébként.
2: Direkt és szándékosan írtam simán, hogy "bár". Hogy finomítsak (ha már belekényszerítesz): 2 olyan bárról beszélek, ahol az egyik a melegek kedvelt találkozóhelye. No és a sztriptízbárban sem a közönség, sem a táncoslány nem tesz ajánlatot nekem (ez utóbbi dolgozik, nem szórakozik), legfeljebb én teszek ajánlatot a táncoslánynak, amiért vagy kidobnak onnan, vagy nem.
1. A melegek nem feltétltenül operáltatják át magukat, de való igaz, hogy aki átoperáltatja magát, az meleg lehet (vagy rendelkezik némi szexuális devianciával). Amúgy itt nem is a betség vonalra gondoltam, hanem arra, hogy mindekettő olyan dolognak a következménye, amit az ember önszántából hoz (önszántából dohányzik, önszántából szeretné magát átoperáltatni).
2. Nem kényszerítelek semmibe. Bár még nem voltam sztriptízbárba, de simán el tudom képzelni, hogy ott legyeskednek olyan ősi foglalkozást űzők, akik odajönnek hozzád és ajánlatot tesznek. Persze ők ezt "munaköri kötelességből" és nem kedvtelésből teszik, de mégiscsak az "elvárt" (ha már bemész oda) szexuális beállítódottságodnak megfelelő ajánlatot kapsz.
Elküldve: 2006. 04. 29. 12:11
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 12:01
Szerintem nem kellene ebben a témában ekkora kirohanásokat intézned, ha ennyire semmit nem tudsz róla.

Elküldve: 2006. 04. 29. 12:16
Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:09
Hadd ismételjem meg magam: Szerintem nem kellene ebben a témában ekkora kirohanásokat intézned, ha ennyire semmit nem tudsz róla!
Sem a melegek sem a transzszexuálisok nem önként válnak ilyenné, és nem tehetnek semmit ellene.
Idézet
A transzszexualizmus olyan betegség, amelyben a beteg testi neme és pszichoszexuális neme egymásnak ellentmond. A transzszexualizmus valóban a WHO (World Health Organization, Egészségügyi Világszervezet) által is elismert betegség, amennyiben a betegnek tartósan igen rossz közérzetet okoz, és orvosilag gyógyítható (és gyógyítandó) állapotot definiál. Annyira, hogy úgynevezett BNO (Betegségek Nemzetközi Osztályozása) kódja is van, mint a többi betegségnek: F64.0.
A beteg más neműnek érzi magát, mint amilyen a teste, és ez az állapot tartósan kényelmetlenséget, kínokat okoz neki. Általában 5 éves kor környékén kezd jelentkezni, de sok transzszexuális hosszú ideig titkolni igyekszik valódi nemi identitását.
Angol rövidítése a TS mellett (ami transzszexuális személyt is jelöl) a GID is, amely a Gender Identity Disorder ("nemi azonosságtudati rendellenesség") betűszava.
A transzszexualizmus értelemszerűen két alapesetben fordul elő közel azonos számban: férfi testben női lélek (ők a Male-to Female, rövidítve: MtoF TS-ek vagy a szakirodalomban transzszexuális nők), és női testben férfi lélek (ők a Female-to-Male, rövidítve: FtoM TS-ek vagy a szakirodalomban transzszexuális férfiak) (itt a lélek elsősorban pszichiátriai értelemben veendő).
Elküldve: 2006. 04. 29. 12:24
Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:16
Sem a melegek sem a transzszexuálisok nem önként válnak ilyenné, és nem tehetnek semmit ellene.
A kirohanás szóhasználatot kicsit fölényeskedőnek érzem, de egyébként igazad van, tényleg nem fogalmaztam világosan és nem is olvastam utána a témának. A melegek önként azzáválását viszont egy pillanatig nem állítottam, úgyhogy ez egy csúsztatás is a részedről.
Elküldve: 2006. 04. 29. 12:26
Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:11

Szó sem volt kirohanásról, azt hiszem, hogy ennél tárgyilagosabban véleményt leírni nemigen tudok. Azt pedig, hogy miről mennyit tudok, ne saccolgasd, mert én tudom, hogy tudom-e, vagy sem. Szerintem.
Idézet
Ennek ellenkezőjét sem én, sem Bence nem állította. Sőt, lehet hogy senki sem állította.
Elküldve: 2006. 04. 29. 12:37
Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:09
2. Nem kényszerítelek semmibe. Bár még nem voltam sztriptízbárba, de simán el tudom képzelni, hogy ott legyeskednek olyan ősi foglalkozást űzők, akik odajönnek hozzád és ajánlatot tesznek. Persze ők ezt "munaköri kötelességből" és nem kedvtelésből teszik, de mégiscsak az "elvárt" (ha már bemész oda) szexuális beállítódottságodnak megfelelő ajánlatot kapsz.
1: No, akkor ebben egyetértünk.
2: Értsd meg, hogy NEM sztriptízbárról beszéltem, hanem 2 olyan bárról, amelyek egyike sem szexuális ill. erotikus szolgáltatások árusításának céljából üzemelnek, az oda betérők nem olyan céllal mennek be oda, hogy ilyen szolgáltatásokat vegyenek igénybe. Mert aki ilyen céllal indul útnak, az direkt ilyet keres.
Látom, még mindíg nem fogalmaztam világosan (szombat van, melóban döglök, le vagyok pukkanva sorry): Adott egy fickó, aki egy számára jobbára ismeretlen városban/városrészben szeretne bedobni egy-két italt. Bemegy egy bárba, amelyben azelőtt sosem volt és nem is hallott róla és amiről kívülről semmi különös nem látszik. Akkor innen gondoljuk a történetet, amit fentebb vázoltam.
Elküldve: 2006. 04. 29. 12:44
Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:11

Idézet
pl. erre reakció esetleg? Nem csak kiragadni kell a hozzászólásomból egy mondatot, hanem pl az egészet értékelni és úgy válaszolni.