HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 18:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 18:46

1. Természetesen. Csak azt nem, hogy a buddhizmus elismerné a melegeket. De ez biztosan az én hibám.

Örülök, hogy ezt így elismered.

Idézet

2. Olvasd el még egyszerr, hogy mit írtam!

Elolvastam. És most?  :think:

#2122 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 18:24

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 19:17

Elolvastam. És most?  :think:

Nem törődésről íram. Hanem az eredmény elfogadásáról.

A kisebbség elfogadja, hogy a többség más véleményen van, és a demokrácia alapelvei szerint - ennek megfelelően - elfogadja azt is, hogy nekik is a többség által választott módon kell élnie.
De ez politika, nem szeretnék erre elmenni.
Gondolkoztál már ma?

#2123 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 18:26

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 19:17

Örülök, hogy ezt így elismered.

Pontosan mit is ismerek el? Azt, hogy létezik a Buddhizmus!
(Na meg még azt is hozzáírva, hogy 'kissé' régebbi, mint a kereszténység).

Tulajdonképpen - a kötözködésen kívül - miért is hoztad szóba ezt a vallást?
Gondolkoztál már ma?

#2124 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 18:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 19:26

Pontosan mit is ismerek el? Azt, hogy létezik a Buddhizmus!
(Na meg még azt is hozzáírva, hogy 'kissé' régebbi, mint a kereszténység).

Tulajdonképpen - a kötözködésen kívül - miért is hoztad szóba ezt a vallást?

Azt ismerted el, a te hibád, hogy nem tudtál arról, a buddhizmus elismeri a melegeket (egészen pontosan a buddhizmus nem tesz különbséget heteroszexuális és homoszexuális kapcsolat között).

Egyáltalán nem a kötözködésért hoztam szóba. Csupán arra akartam utalni, hogy az általad említett liberalizmus - legalábbis ebből az aspektusból - nem száz éves múltra tekint vissza. De említhettem volna az ókori görögöket is, és megint ott vagyunk, ahol a part szakad.

#2125 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 18:59

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 19:40

Azt ismerted el, a te hibád, hogy nem tudtál arról, a buddhizmus elismeri a melegeket (egészen pontosan a buddhizmus nem tesz különbséget heteroszexuális és homoszexuális kapcsolat között).

Egyáltalán nem a kötözködésért hoztam szóba. Csupán arra akartam utalni, hogy az általad említett liberalizmus - legalábbis ebből az aspektusból - nem száz éves múltra tekint vissza. De említhettem volna az ókori görögöket is, és megint ott vagyunk, ahol a part szakad.

Hagyjuk már békén szerencsétlen ókori görögöket!
Az a társadalom elpusztult/átalakult, ha a tökéletesség példaértékű netovábbja lett volna, akkor ma is fennmaradt volna, létezne.

Mondd már meg nekem légy szíves, hogy a buddhizmus hol írja azt le, hogy elfogadná, de egyáltalán hogy tudomást venne a heteroszexuálistól eltérő kapcsolatról?
Gondolkoztál már ma?

#2126 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 19:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 19:24

A kisebbség elfogadja, hogy a többség más véleményen van, és a demokrácia alapelvei szerint - ennek megfelelően - elfogadja azt is, hogy nekik is a többség által választott módon kell élnie.

A "többség által választott módon kell élnie" kitételt meglehetősen erősnek tartom. Senki nem bújhat ki a többség által alkotott törvények alól, viszont a törvényeket mindenki igényeinek figyelembevételével kell meghozni (ami értelemszerűen minden oldalon kompromisszumot jelent).

#2127 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 19:34

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 19:59

Hagyjuk már békén szerencsétlen ókori görögöket!
Az a társadalom elpusztult/átalakult, ha a tökéletesség példaértékű netovábbja lett volna, akkor ma is fennmaradt volna, létezne.

Ugyanez a kereszténységgel is megtörténhet, elnézve napjaink vallásosságát... Ezen a világon semmi nem örök, legfeljebb a változás. :)

Idézet

Mondd már meg nekem légy szíves, hogy a buddhizmus hol írja azt le, hogy elfogadná, de egyáltalán hogy tudomást venne a heteroszexuálistól eltérő kapcsolatról?

Talán inkább hol korlátozza le csupán heteroszexuális kapcsolatra a lehetőségeket?

#2128 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 19:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 17:30

A mai, modern liberális gondolkodás szerintem nincs 100 éves sem, nem tudjuk, pontosan hová vezetne a törvények ilyen értelmű liberális átalakítása a Bolygó teljes szintjén (hogy összevethető legyen a keresztény vallással).

A mai, liberális gondolkodás pontosan olyan öreg, mint az általad kétezer évesnek gondolt katolikus egyház. Csak az egyház megragadt néhányszáz évvel ezelőtt, a gondolkodás pedig továbbhaladt.

De, ha még világosabb analógiát akarsz - persze rögtön farkast és személyeskedést fogsz kiabálni - a te léted nem terjed túl a 45 éven. Milyen alapon ítélsz a - tudod általad is legalább 100 évesnek titulált - jóval öregebb gondolkodás felett?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2129 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:03

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 20:47

A mai, liberális gondolkodás pontosan olyan öreg, mint az általad kétezer évesnek gondolt katolikus egyház.

Nem.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2130 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:29

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 20:47

A mai, liberális gondolkodás pontosan olyan öreg, mint az általad kétezer évesnek gondolt katolikus egyház. Csak az egyház megragadt néhányszáz évvel ezelőtt, a gondolkodás pedig továbbhaladt.

De, ha még világosabb analógiát akarsz - persze rögtön farkast és személyeskedést fogsz kiabálni - a te léted nem terjed túl a 45 éven. Milyen alapon ítélsz a - tudod általad is legalább 100 évesnek titulált - jóval öregebb gondolkodás felett?

1. Nem én gondolom 2.000 évesnek a kereszténységet (ami != katolikus egyházzal, hiszen a reformátusok (és még sokan mások) is keresztények!!!).
Hanem annyi a valóságban is.

Egészen pontosan 2006 - 33 éves.
Gondolkoztál már ma?

#2131 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:29

1. Nem én gondolom 2.000 évesnek a kereszténységet (ami != katolikus egyházzal, hiszen a reformátusok (és még sokan mások) is keresztények!!!).
Hanem annyi a valóságban is.

Egészen pontosan 2006 - 33 éves.

Bár ez az egész itt off, de azért mégis hozzászólnék. Egyetértek veled abban, hogy a kereszténység munkássága során nagyon sok embernek segített, de ne feledjük, hogy egy-két útmutatásának, tevékenységének "köszönhetően" a mai napig vannak (közvetve halálos) áldozatai, és nem is kevesen. Úgyhogy ez nem ilyen egyszerű kérdés...
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2132 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:50

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:48

Bár ez az egész itt off, de azért mégis hozzászólnék. Egyetértek veled abban, hogy a kereszténység munkássága során nagyon sok embernek segített, de ne feledjük, hogy egy-két útmutatásának, tevékenységének "köszönhetően" a mai napig vannak (közvetve halálos) áldozatai, és nem is kevesen. Úgyhogy ez nem ilyen egyszerű kérdés...

Remélem tudod, hogy nem lehet olyan mondatot leírni, amiből ügyes és hajlandó emberkék ne tudnák kihozni akár a 180 fokkal ellenkezőjét is!

Arra emlékszel még, hogyan jött a képbe itt most a kereszténység??

Mellesleg nem hiszem, hogy annyi halálos áldozatot okozott volna egy-két útmutatásának, tevékenységének "köszönhetően" a kereszténység 2000 év alatt, mint 3 évtized alatt a homoszexualitás az AIDS terjesztésével...

Szerkesztette: *Macika* 2006. 05. 13. 20:52 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2133 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:56

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 18:30

Nézd, tiszteletből nem mondok erős véleményt erről.
A keresztény egyház az elmúlt ~2000 év alatt jól elvolt, elkölcsi tartást adva sokmilliárd embernek.
Innentől a véleményük - szerintem - számít.

A mai, modern liberális gondolkodás szerintem nincs 100 éves sem, nem tudjuk, pontosan hová vezetne a törvények ilyen értelmű liberális átalakítása a Bolygó teljes szintjén (hogy összevethető legyen a keresztény vallással).

Az erősen szabályzott élet az elmúlt 2000 évben bizonyított. A liberalizmus meg még nem.

Elméletileg nem kizárható, hogy - bizonyos embereknek - jobb lenne az a fajta társadalmi berendezkedés, de a kisebbségnek el kell fogadnia azt, hogy a többség ezt nem így látja.
Mint ahogyan az elmúlt hónap választási eseményeit is el kell fogadni mindenkinek, azoknak is, akik az alulmaradt,  >40 %-nyi választópolgár között vannak.

Keresztény inkvizíció... Nem biztos , hogy számít a véleményük. Nekem. Azt bizonyította az erősen szabályozott élet, hogy nem működik! Ezért van ma demokrácia a világ nagy részén.

Szerkesztette: Fec 2006. 05. 13. 21:02 -kor

#2134 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:04

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:56

Keresztény inkvizíció... Nem biztos , hogy számít a véleményük. Nekem. Azt bizonyította az erősen szabályozott élet, hogy nem működik! Ezért van ma demokrácia a világ nagy részén.

És szerinted a demokrácia nem erősen szabályozott élet?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2135 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:07

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:04

És szerinted a demokrácia nem erősen szabályozott élet?

Összehasonlítva azzal, amire ő gondolt? Nem. Ugyanis van beleszólásom a szabályozásba, még ha csak közvetve is. És akkor a vallás és véleménynyílvánítás szabadságát még nem is említettem.

Szerkesztette: Fec 2006. 05. 13. 21:10 -kor

#2136 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:50

mint 3 évtized alatt a homoszexualitás az AIDS terjesztésével...

Szerinted az AIDS-t a melegek terjesztették/terjesztik elsősorban? Érdekes vélemény, de azt hiszem egy pár évtizede már cáfolták ezt a téveszmét.

Afrikában mit történik szerinted? Tombol az AIDS. És mi ennek az egyik oka? Hogy nem védekeznek. Miért nem? Na látod. Én vallásos ember vagyok, de az egyháznak emiatt a bűne (és még sok más apróság miatt) nem tudok megbocsájtani. Így az egyházi tanítás felsőbbrendűségét a liberalizmussal szemben (itt jött képbe, igaz?) nehezen tudom elfogadni, mint érvet.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2137 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 13. 21:18

Mellesleg nem hiszem, hogy annyi halálos áldozatot okozott volna egy-két útmutatásának, tevékenységének "köszönhetően" a kereszténység 2000 év alatt, mint 3 évtized alatt a homoszexualitás az AIDS terjesztésével...

Példa további, hasonlóan helyes következtetésre:

Idézet

Egy fiatal kutató elmegy a sivatagba első felfedezése reményében. Talál egy sivatagi bolhát, mondja neki:
- Ugorj! - a bolha ugrik. Letépi az egyik lábát, mondja neki:
- Ugorj! - a bolha ugrik. És így tovább... Végül letépi az utolsó lábát is. Mondja neki:
- Ugorj! - a bolha nem ugrik.
A fiatal kutató leírja első felfedezését:
"Ha a sivatagi bolhának az összes lábát letépjük, akkor a bolha megsüketül."

#2138 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:19

Remélem tudod, hogy nem lehet olyan mondatot leírni, amiből ügyes és hajlandó emberkék ne tudnák kihozni akár a 180 fokkal ellenkezőjét is!

Arra emlékszel még, hogyan jött a képbe itt most a kereszténység??

jézusom.. nem kellen talán tájékozódni, mielőtt össze-vissza hadoválsz az AIDS terjedéséről? SIV vírusról hallottál már? igen SIV, nem HIV.. abból lett a HIV.. bár gondolom szerinted egy meleg megerőszakolt egy majmot, és minden a melegek hibája. és persze afrikában mindenki meleg.

Szerkesztette: Fec 2006. 05. 13. 21:20 -kor

#2139 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:19

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:07

Összehasonlítva azzal, amire ő gondolt? Nem. Ugyanis van beleszólásom a szabályozásba, még ha csak közvetve is. És akkor a vallás és véleménynyílvánítás szabadságát még nem is említettem.

Ebből egyedül a vallásszabadság áll meg, de ez offtopik.

Idézet

#2140 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:21

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:19

Ebből egyedül a vallásszabadság áll meg, de ez offtopik.

Ki korlátoz téged a véleményed kinyílvánításában? Ja, lehet, hogy te még nem szólhatsz bele a szabályozásba, de ez csak azért lehet, mert még kiskorú vagy.

Szerkesztette: Fec 2006. 05. 13. 21:23 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.