idézet:
Ezt írta LAMExPERT:
Mellesleg vajh mi lehet?[/quote]
El tudom képzelni.![]()
Közben megnéztem egy kollégám gépén, aki fel van mentve a tartalomszürő alól, tényleg ott a klip. Na majd ott letöltöm. És vannak - ahogy Bud Bundy mondaná - dudák, dudák!!
![]()
Jean-Michel Jarre kedvelök v. rajongók beszélgetös topikja.
Elküldve: 2002. 09. 10. 10:15
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2002. 09. 10. 10:57

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2002. 09. 11. 12:18
idézet:
Ezt írta Syabee:
Ehh, micsoda melohelyen dolgoztok ti...![]()
[/quote]
Látod... Off topic on: Ajánlom figyelmedbe a munkahely vs börtön c. irományt. érdekes.![]()
Elküldve: 2002. 09. 11. 13:57
idézet:
Ezt írta drummaster:
Látod... Off topic on: Ajánlom figyelmedbe a munkahely vs börtön c. irományt. érdekes.[/quote]
Na de most kepzeld el azt akinek viszont a borton a munkahelye.![]()
Elküldve: 2002. 09. 11. 14:32
idézet:
Ezt írta Syabee:
Na de most kepzeld el azt akinek viszont a borton a munkahelye.[/quote]
![]()
Elküldve: 2002. 09. 11. 16:35
[url="http://"ftp://anonymous:anonymous@65.25.27.103:21/mp3s"]Vangelis[/url]
Elküldve: 2002. 10. 05. 18:12
idézet:
Ezt írta turho:
Crises
Tubular Bells II.
QE II.
Platinum
Discovery
Islands
Ezekbe hallgasson bele aki teheti, sztem a legjobb stuffok. Különösen ezek az operaszerű hosszabb zöngék.
[/quote]
Kihagytad a Five Miles Out-ot, a Voyager-t, meg a The Songs Of Distant Earth-et a mindenkeppen meghallgatandok listajarol... De ide vehetjuk a TB3-at, meg a Millenium Bell-t is.
Tres Lunas nem jott be, mintahogy a Guitars sem, meg a 2 evvel ezelotti koncertje is, amin kifutyultuk, mert rovid volt
idézet:
Ja és az Amarok c. albuma szomszédok ellen pl. jó haszonnal bevethető. Bár nekem teccik.[/quote]
Esetleg az Orchestral Tubular Bells sem rossz erre a celra, mert felhangositod, hogy halljad az egy szem hegedun a fotemat, aztan hirtelen jon a komplett rezfuvos+utos szekcio...![]()
Elküldve: 2002. 10. 06. 17:42
idézet:
Ezt írta drummaster:
Aztán a Laser Dance kinek ismerös?
Vagy a Trans X?[/quote]
NEKEM !!! Imádom Őket is. Laser Dance-től sajnos csak kazettán vannak meg a legtöbb album, de sajnos NEM az összesA TRans-X meg még a 80-as évek legelejéből cseng vissza a "Living On Video, 3D Dance" és egyéb slágereikből. Tőlük csak egy 4 számos maxi van meg a fenti két dal is rajta van természetesen. Aztán ott van még Koto, tőle is csak néhány kazi van, van amit elloptak anno a honvédségnél
azóta sem tudom megszerezni.
Amiből sok van az a Tangerine Dream(mp3-ban sok bolti CD-n, ez utóbbból kevés), Jean Michel Jarretől majdnem minden megvan CD-n és kazin vegyesen.
Elküldve: 2002. 10. 06. 18:44

Azzal a hozzászólással maximálisan egyetértek, hogy ezeket a zenéket(és minden igényes,jól hangszerelt,jó zenét) csak ún. Jó HI-FI Cuccon érdemes hallgatni. Persze mindenki olyan kalappal köszön, amilyen van neki. Nekem momentán csak a gépem van és két noname,aktív hangfal ami viszont a többi PC-s hangszóróhoz képest Nagyon Jól szól! Ha lenne is pénzem max. 50-60 rugót tudnék összekuporgatni, azért meg csak minihifi-t lehet kapni, azt is a leggyengébből. De azthiszem, hogy ha a minőségét nem nézzük olyan audiofil füllel, attól még ugyanúgy örömet szerez mp3-ban vagy rásdiósmagnón, walkman-ben. De remélem egyszer majd keresek olyan jól, hogy be tudjak szerezni egy tényleg igényes és jó hi-fi rendszert, mert igazán ez még a nagy vágyam!

Elküldve: 2002. 10. 07. 01:23
idézet:
Ezt írta Vales:
Jut eszembe, van Mike Oldfield is asszem 24 album, de sajnos ebből 20 csak mp3-ban[/quote] [url="http://"http://www.tubular.net/store/"]http://www.tubular.net/store/[/url] szerint 27 album van. (Bar a Boxed cimu 3CD-s kollekcio itt nincs feltuntetve, ebben van Tubular Bells I, Hergest Ridge, Ommadawn, plusz korai singlek)
Elküldve: 2002. 10. 07. 02:46

Elküldve: 2002. 10. 07. 07:58
idézet:
Ezt írta Vales:
NEKEM !!! Imádom Őket is. Laser Dance-től sajnos csak kazettán vannak meg a legtöbb album, de sajnos NEM az összesA TRans-X meg még a 80-as évek legelejéből cseng vissza a "Living On Video, 3D Dance" és egyéb slágereikből. Tőlük csak egy 4 számos maxi van meg a fenti két dal is rajta van természetesen. Aztán ott van még Koto, tőle is csak néhány kazi van, van amit elloptak anno a honvédségnél
azóta sem tudom megszerezni.
Amiből sok van az a Tangerine Dream(mp3-ban sok bolti CD-n, ez utóbbból kevés), Jean Michel Jarretől majdnem minden megvan CD-n és kazin vegyesen.[/quote]
Nos, a Trans-X-nek nem túl sok slágere volt.
Nekem egy album van tölük, többröl nem is tudok. Koto van néhány kazi. Laser Dance rulez, 7 album van meg, de mind közül az elsö a legjobb, a Future Generation.
Sajna az idö múlásával egyre inkább "patternes" számokat csináltak, ezért néhány szám kissé uncsi.
Elküldve: 2002. 10. 07. 08:18
idézet:
Ezt írta Syabee:
Talaltam 2 ritkanak mondhato albumot az alabbi szerveren. Persze van itt tobb is, de nekem a Beaubourg es az Ignacio eddig ismeretlen volt.
[url="http://"ftp://anonymous:anonymous@65.25.27.103:21/mp3s"]Vangelis[/url][/quote]
Nem véletlen, hogy nem ismerted. A Beauborg nem aratott tul nagy sikert még az elvakult Vangelis fanok körében sem. Rettenetesen elvont zene, én egyszer tudtam meghallgatni.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2002. 10. 07. 08:31
idézet:
Ezt írta Vales:
...Ha lenne is pénzem max. 50-60 rugót tudnék összekuporgatni, azért meg csak minihifi-t lehet kapni, azt is a leggyengébből. [/b][/quote]
Hát igen, akkor inkább maradj a számitógépnél. Ezek a müanyag minitornyok olyan botrányos hangminőséget produkálnak, hogy nem érdemes 60e FT-t rááldozni. Állitom, hogy egy tisztességes hangkártyával és egy jó 2.1-es hangfalrendszerrel (pl. Creative Soundworks Digital 2.1 kb. 26e FT) jobb hangminőséget lehet elérni, mint azokkal a sz@r minitornyokkal.
Kivánom neked, hogy sikerüljön összehozni a pénzt egy normális HiFi-re. Majd megdöbbensz, hogy mennyi uj részletet fedezel fel Oldfield zenéjében, amik mp3-ban rejtve maradtak.
Vangelis témához. Ha sok friss infót akartok megtudni, a legérdemesebb a [url="http://"http://www.elsew.com"]ELSEWHERE-t[/url]böngészni. Itt mindent meg lehet tudni. Részletesen beszámoltak arról is, hogy Vangelis zenét irt a Nemzetiben bemutatott Shakespeare darabhoz, a Viharhoz. A dolog külön érdekessége, hogy Vangelis nem kért ellenszolgáltatást a magyaroktól.Más Vangelis helyen meg sem emlitették. Itt irtak arról is, hogy a Mythodea koncert TV-s bemutatója az m1-en világpremier volt! Vangelis (és a SONY)a magyaroknak először adta a jogot, hogy bemutassák. Ugy látszik kedveli a magyarokat.
[ 2002. október 07.: Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 07. 09:03
[QB]
Vangelis zenét irt a Nemzetiben bemutatott Shakespeare darabhoz, a Viharhoz. A dolog külön érdekessége, hogy Vangelis nem kért ellenszolgáltatást a magyaroktól.

Vangelis valóban szereti a magyarokat. Hogy miért? Nos, úgy tudom, hogy valami magyar vér folyik az ereiben. Mindenesetre az biztos, hogy ismeri és szereti a magyar kultúrát, interjúiban többször emlegeti Kodályt és Bartókot. Mellesleg az is közrejátszhat a gavallérságban, hogy Vangelis népszerüsége kissé megkopott, gondolom így akarnak egy kis ingyenreklámot. Na de, kedves barátaim, ugye a mi köreinkben egyáltalán nem kopott meg a népszerüsége?
Elküldve: 2002. 10. 07. 11:30
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Kivánom neked, hogy sikerüljön összehozni a pénzt egy normális HiFi-re. Majd megdöbbensz, hogy mennyi uj részletet fedezel fel Oldfield zenéjében, amik mp3-ban rejtve maradtak.[/quote]
Biztos nekem van botfulem, de en nem nagyon hallom a kulonbseget a 192-es Fraunhofer mp3 meg a CD kozott, ha azokat a gepemen jatszom le.
Pedig nem hinnem, hogy az Onkyo 474-es erosito+Jamo E630-as paros annyira rossz lenne.
Na, mindjart meghallgatom a Tr3s Lunas-t CD-rol, csak az van hirtelen keznel![]()
Elküldve: 2002. 10. 07. 12:39
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Biztos nekem van botfulem, de en nem nagyon hallom a kulonbseget a 192-es Fraunhofer mp3 meg a CD kozott, ha azokat a gepemen jatszom le.
Pedig nem hinnem, hogy az Onkyo 474-es erosito+Jamo E630-as paros annyira rossz lenne.
Na, mindjart meghallgatom a Tr3s Lunas-t CD-rol, csak az van hirtelen keznel[/quote]
Hát ugy lehet hogy nem.Én arra gondolok, hogy beteszed a CD-t egy normális ASZTALI CD-játszóba, ott bizony rögtön feltűnik, hogy mennyire vérszegény az mp3 hangja a CD-hez képest. A gépben lévő CD meghajtó sem etalon, az elsösorban adatbeolvasó eszköz nem pedig zenegép.
![]()
Elküldve: 2002. 10. 08. 07:16
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Na, mindjart meghallgatom a Tr3s Lunas-t CD-rol, csak az van hirtelen keznel[/quote]
Az MPEG1-LayerIII(és a többiek) adatvesztéses tömörítés ugyebár. Bizony én is észrevettem, hogy pl. Mike Oldfield Tubular Bells III-ja sokkal dinamikusabban, életszerűbben szól arról a krómos kazettáról, amit a gyári CD-ről másoltunk egy JVC háromfejes magnódeck-kel, mint ugyanez mp3-ban(mondjuk csak 128 kb/s-el lett leszedve). Egyszerűen eltűntek azok a finom csilingelések, vérszegény, egybefolyt, dinamikátlan, "krémes-grízes" az eredetihez képest. Ettől függetlenül azért élvezhető, de Audio-CD-t nem szívesen gyártanék belőle![]()
Elküldve: 2002. 10. 09. 00:09
idézet:
Ezt írta drummaster:
Nos, a Trans-X-nek nem túl sok slágere volt.
Nekem egy album van tölük, többröl nem is tudok. [/quote]
Úgy rémlik, hogy talán 3 Trans-X album jelent meg, amiböl a harmadik az elsö lemez remix-albuma volt.
Laser Dance -kedvelöknek érdemes még esetleg Proxyon, ill. Rygar maxikat "lefülelni", ha jól sejtem, azok is kötödnek valamilyen szinten Erik Van Vliet "munkásságához".
Ha már itt tartunk, valakinek nincs véletlenül a "házi kollekcióban" Michael Garrison albuma?
Sajnos CD-n csak az egyik válogatás van meg, és a néhai kazetás 'album-másolatok' mára már kissé megkoptak.
A müfajon belül Peru, Nova, 16-Bit, illetve Syntech is érdekelne, hasonló okokból.
Némi cserealap van, bár a megjelentekhez képest elenyészö mennyiségben.