HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 9:22

Utolsó ... lezárva.

:up:

#1862 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 8:34

Azt is elfelejtik sokan hogy Manhattam a világ legtöbbet filmezett területe. Minden híres épületről naponta több ezer felvétel készül. Látszik egy felvételen hogy az utcát filmezik és a rendőr felkapja a fejét a reülőgépzajra az operatőr erre reagálva szintén a hang irányába fordítja a kamerát.

:omg:  :omg:  :omg:

#1863 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:03

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 11:02

:omg:  :omg:  :omg:

Mi bajod van?

#1864 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:17

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 11:03

Mi bajod van?

Sztem már csak megszokásból csinálja, mert ezt várjátok tőle... :D
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#1865 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:18

Idézet: anyaanya - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 11:17

Én ugyan várom - de nem is lepődök meg. :Đ

#1866 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:24

Idézet: anyaanya - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 10:17

Erre majdnem írtam valamit a rokonodról, de nem szeretnék hirtelen felindultságból kitiltatni magam innen örökre...

Egyébként a bajom az hogy már 3 oldalon keresztül ezt a h**lyét kell olvasnom, hogy olyan dolgot cáfol, ami tényleg tény!

Nem akarok személyeskedni, de őt mutogatni kéne annyira ****...

#1867 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:26

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 11:24

Erre majdnem írtam valamit a rokonodról, de nem szeretnék hirtelen felindultságból kitiltatni magam innen örökre...

Egyébként a bajom az hogy már 3 oldalon keresztül ezt a h**lyét kell olvasnom, hogy olyan dolgot cáfol, ami tényleg tény!

Nem akarok személyeskedni, de őt mutogatni kéne annyira ****...

Jó pihenést kedves barátom.

#1868 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:27

... és közben a lényeget elfelejti mindenki... azt, hogy mennyi ember halt meg, és a világ már nem ugyanaz szeptember 11. után. Itt már nem országok harcolnak országok ellen, hanem árnyékok ellen, akik bujdosnak, nem mernek kiállni, és a gyerekeiket teszik maguk elé pajzsként...
Ez szomorú, és felháborító!  :(

#1869 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Nananana hátrább az agarakkal......
Egyébként nem sértésnek szántam, inkább poénnak...

#1870 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Ne ítélj, hogy ne ítéltessenek!  :Đ
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1871 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:29

:offtopic: De Basic ne hari, de én meg a viselkedésedet tartom felháborítónak.
Egyszer a hiteddel tüntetsz, egyszer meg a butaságoddal.... :(

Szerkesztette: anyaanya 2006. 09. 13. 10:30 -kor

#1872 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:30

A flame-nek legyen vége, különben sem tud rá reagálni egy ideig!!!

#1873 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 11:17

PPeter, tegnap beültem én is a szimulátorba és megpróbáltam az általad linkelt oldalon található repülési adatok alapján rekonstruálni az esetet. Mivel csatlakozom a postodhoz, miszerint a Pentagon téma lezárva, utoljára a szimulátoros kísérletem tapasztalatait szeretném megosztani.

Míg jegyzeteltem a repülési adatokat a weboldalról, illetve míg összeállítottem a repülési tervet végig azon filóztam amin tegnap, hogy arra a hurokra miért is volt szükség. Látható a térképen, hogy azon a ponton, ahol az érkezési irányból a röppálya keresztezi a 7-es jelzésű utat, egy jobb fordulóval kezdi meg a hurkot, majd az "iskolakört" kb a 233-as jelzésű út felett fejezi be, majd némi korrekció után egyenesen repül tovább a Pentagonig. Nem értem, hogy a hurok megkezdésének pontján miért nem az egyszerűbb enyhe balfordulót választották, ugyanúgy irányba állhattak volna. A rádióforgalom jegyzőkönyvében látszik, hogy 8:50-kor volt a 77-es járat utolsó adása, 8:56-kor már nem válaszoltak a légiirányítás hívására. 8:50-kor a gép még 35000 láb magasságban volt. Feltételezhetjük, hogy 8:50 és 8:56 között foglalták el a gépet a terroristák, tehát semmi hirtelen manőverre nem volt szükség (a meredek ereszkedést leszámítva) ahhoz, hogy irányba forduljanak és rárepüljenek. Ráadásul mivel ugye nem válaszoltak a rádióadásokra számíthattak arra, hogy esetleg vadászok indulnak útnak, épp ezért időből sem volt épp sok. Hiába gondolkodtam, semmi más nem jutott eszembe, csak az, hogy eltájolták magukat, ezért kellett a hurok.

No mindegy, szóval visszatérve a kísérletre nem szeretném sokáig ragozni: Mivel sebességindexet nem találtam, kénytelen voltam átlagszámítással meghatározni és a szimulátorban is ezt alkalmaztam. A szimuláció nem tökéletes természetesen, hisz nincs minden tereptárgy (fák, stb) kiemelve a map-ból, de sajnos így is másodikra sikerült beletrafálnom az épületbe nekem is, aki sosem jártam pilótaképzésen, műkedvelő szakpancser vagyok. Az első kísérletnél abba a problémába ütköztem, amit már említettem is, hogy ti. a 757-es egy lomha, lassú reakcióidejű gép. A tereptárgyak fölött elrepülve kissé "elaludtam" picivel később nyomtam le az orrát, mint kellett volna, így átrepültem az épület fölött és mögötte értem földet. Másodjára résen voltam és sikerült. Egyetlenegy dolog van csak, ami nem világos számomra, az pedig az, hogy hogyan sikerült vízszintes síkban, talajjal párhuzamosan  2-3 méteres magasságban tartani a gépet. Mert ugye az épület sérüléseit elemző dokumentumok ezt mutatják, hogy a gép a talajjal párhuzamosan, 2-3 méteres magasságban csapódott be.

Konklúzió: Ha nekem, aki sosem vettem részt pilótaképzésen és sosem gyakoroltam az épületbe való belerepülést, sikerült másodjára megoldanom, számomra nyilvánvaló, hogy akik ezt akár százszor is elgyakorolták, "rutinból" megcsinálták.

Saját magam korábbi vélemyényét bírálom ezzel felül.

Ezen felül pedig részvéttel gondolok a gép utasaira és személyzetére (és természetesen mindenkire, akik a támadásokban meghaltak). Bele sem merek gondolni abba a pokolba, amit valószínűleg át kellett élniük, mielőtt meghaltak.

Pentagon téma részemről is lezárva.

#1874 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 11:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 11:30

A flame-nek legyen vége, különben sem tud rá reagálni egy ideig!!!

Ideje volt... Szoktunk itt mi éles hangú vitákat folytatni, de senki sem akarja a másik hmm "rokonát" ;) iderángatni... ;)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1875 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 11:22

Azért egy játékszimulátort nem lehet az élethez hasonlítani. :)

Szerkesztette: Lipton 2006. 09. 13. 11:23 -kor

#1876 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 11:25

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 12:22

Azért egy játékszimulátort nem lehet az élethez hasonlítani. :)

Természetesen nem. :)

Szerk.: De azért a Flight Simulator realistic módjának "motorja" közelít a "hivatalos" szimulátorok modelezőképességéhez, amin az igazi pilóták gyakorolnak.

#1877 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 11:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 12:17

...azon filóztam amin tegnap, hogy arra a hurokra miért is volt szükség. Látható a térképen, hogy azon a ponton, ahol az érkezési irányból a röppálya keresztezi a 7-es jelzésű utat, egy jobb fordulóval kezdi meg a hurkot, majd az "iskolakört" kb a 233-as jelzésű út felett fejezi be, majd némi korrekció után egyenesen repül tovább a Pentagonig. Nem értem, hogy a hurok megkezdésének pontján miért nem az egyszerűbb enyhe balfordulót választották, ugyanúgy irányba állhattak volna.

Valoszinuleg magasan erkeztek a celterulet fole, es nem tudtak volna lenyomni a gep orrat annyira, hogy a megfelelo szogebn csapodjanak az epuletbe... Az iskolakorrel nyertek teret a magassag csokkenteshez... itt azt irjak hogy 7000 labat sulyedtek a kor vegrehajtasa alatt...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1878 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 11:37

Ha majd sörözünk egyet, akkor Drummal végigrágom ennek a fordítását  :)
http://www.aerospace...acy/q0274.shtml

#1879 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 11:42

Idézet: Samott - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 12:30

itt azt irjak hogy 7000 labat sulyedtek a kor vegrehajtasa alatt...

Ez viszont nem teljesen vág össze a PPeter által linkelt weboldalon található garfikonnal. Én is gondoltam a magasságcsökkentés miatti iskolakörre, de a grafikon szerint az iskolakör megkezdése ill. első kvadrátja környékén már befejezték az ereszkedést. Persze lehet, hogy én értelmezem rosszul az adatokat, egy timeline jól jönne, amin az idő és magassági értékek és az útirány is rajta van...

#1880 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 16:38

Idézet: Samott - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 9:53

Hihetelnen amennyire semmibe veszed a tobbieket... PPeter linkelte az oldalt ahol fotokkal, reszletesen kitertek erre a kerdesre is, es cafoltak ezt a hulyeseget. Ennek ellenere kepes vagy ujra felhozni mindenfele bizonyitek nelkul... "kételkedők szerint" - ja, ez komoly erv.

Szerk: Engine Parts Match a 757's Engines, Pentagon & Boeing 757 Engine Investigation

Samott

Nem igaz, hogy bárkit is semmibe vennék.
Lehet linkelni oldalakat, igyekeztem kerülni a hoax-nak beállítottak idézgetését is.
De az államgépezetnek sokkal könnyebb dolga van megcsinálni a lehetetlent, mint lelkes, vagy hülye amatőröknek kiborítani a bilit.
"A szemtanúk között volt olyan benzinkutas, aki csak egy sivító hangot hallott.
A robbanás után nem sokkal megjelent nála a fekete autó, és elvitte a biztonsági kamerák szalagját, amit még ő maga sem látott. "

Ha már Bush is beismeri, hogy fölösleges volt a Szaddam elleni háború, akkor mi lesz a következő?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »