HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:15

Idézet: guga - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 16:05

Ők is ugyenezen okokból robbantgatnak civileket, hogy felhívják a figyelmedet és bíznak benne, hogy feltárul a szemed előtt a világ.

Sokáig magyarázod még a mondataimat?  :think:
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#342 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:28

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 15:05

Nem gunyolodom, csak olyan konnyen mondasz ki butasagokat, mint peldaul: "A kínaiak meg nagyon boldogok a kommunizmusukkal"... Tienanmen ter mond neked valamit?

Samott

Szerintem meg te írsz butaságokat, úgyhogy nem vitázom tovább, úgy is falra hányt borsó. Gondold csak azt, amit a hírekben hallasz. Fel se merüljön benned, hogy ez a rendszer is kizsákmányol minket, csak sokkal körmönfontabb módon mint a másik. Ugyanolyan velejéig rohadt mindkettő.
A demokrácia abban különbözik a diktatúrától, hogy itt az emberek meg vannak győződve arról, hogy az ő akaratuk érvényesül. Pedig dehogy, csupán az irányítja őket aki jobban képes őket manipulálni. Annyi előnye van a diktatúrával szemben ,hogy ebben az emberek nem lázadoznak szabadságért. Ugyanúgy egy valaki irányítja őket itt is, mint a diktatúrában, csak az a különbség, hogy itt azt hiszik, övék a választás. De ugyanúgy beveszik a vezetők hazugságait. (lást száz lépés program stb.)

Szerkesztette: bgabor 2005. 07. 08. 15:29 -kor

#343 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:33

Idézet: Socket - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 16:15

Sokáig magyarázod még a mondataimat?  :think:

Félreérted a szándékomat. Nekem nem az a célom, hogy egyik vagy másik oldalt élesen kiemeljem.
Szerinted az a helyes ha úgy állunk a dolgokhoz, ahogy azt a médiában leadottak alapján elvárják tőlünk?

Szárazon annyi történik, hogy yuyy gonosz arab torreristák ártatlan civileket robbantgatnak minden ok nélkül s a jó amerika s csatlósai megbüntetik ezért őket és megvédenek minket az újabb torrerista bombáktól. Kicsit cirógatnak egyet a buksinkon az elvesztett hozzátartozókért és mennek letarolni a torreristákat?

Ha így lenne én sem mozgolódnék ebben a topikban. Azért nem javaslom a sziklaszilárd állásfoglalást számodra, mert azok alapján tájékozódsz, ami eljut hozzád a tv-n keresztül. S mint tudjuk itt nem az arab adások mennek.

Azért ne foglalj állást, mert annak az esélye, hogy ezt arabok csinálták 50-50% vagy-vagy. Csak mert azt mondják? Jó rendben, akkor gonosz terroristák.

S mi van ha közük nem volt hozzá? Ilyet bárki megtervezhet, úgyis az arabokra fogják.

Mondok egy példát. Befolyásos üzletember vagyok, fegyvergyártással és hadianyag ellátmánnyal foglalatoskodom. Megteltek a raktáraim, bizonyos köröket megtámogatok egy kis pénzösszeggel és egyéb juttatásokkal, katonai eszközökkel és nyuszi hopp.

Mindjárt lesz kereslet a felhalmozott raktárkészletemre. Veszteni való semmi, mert az ilyen emberek körül a védelmi vonal olyan szintű, hogy ha el is jutna hozzá bárki, akkor vagy megvenné kilóra és osztalékot kapna, vagy eltenné láb alól és megpályázná egy beadványban a helyét.

Én egy eccerű, tanulatlan bugris vagyok, tisztában vagyok vele, hogy vannak nálam ezerszer okosabb emberek, akiknek ráadásul van is belelátásuk ezekbe a dolgokba. Nekem ráadásul még az sincs. Ennek ellenére, nehogy már beszopjam a médiát. Gondolkodj egy kicsit.
Miért olyan hisztérikusan fontos ráverni ezt a balhét az arabokra?

Hát éppen ez az, nem utálnak senkit minden ok nélkül. Ahogy én sem utálok senkit ok nélkül, úgy Abdul sem.
De Abdul országában éppen vallási fanatizmus, netán teokrácia az uralkodó, gyerekkorától arra kondicionálják, hogy USA-t utálni kell, aztán mikor éppen 20 éves, bevonulnak az amerikai csapatok az országába, megölik egypár katonatársát, akiket pont a légvédelemhez osztottak be, aztán elmennek. 9, vagy talán 10 év múlva visszajönnek, megölik még egy pár katonatársát. Véletlenül lebombázzák a házukat, meghal néhány családtagja is, aztán kineveznek egy kormányzót, és átveszik az irányító hatalmat. Az ellenállókat kíméletlenül kifüstölik, és mivel nem tudnak-talán nem is nagyon akarnak- különbséget tenni, megölnek sok-sok civilt is. A háborúkban szinte szokásos atrocitásokról ne beszéljünk. hiszen olyat egy USA katona soha nem csinál, igaz ezt kideríteni lehetetlenség, hiszen független bíróság nem kutakodhat. Majd a katonaság ellenöörzi önmagát, és példásan lesújt a büünösökre, legyenek bármilyen rangúaak is.
Azt hiszem ezek után szinte törvényszerüü, hogy Abdul harcolni szeretne, lehetööleg minden eszközzel, és mivel a vezetööi arra buzdítják, hát azt a logikai bukfencet is sikerül befogadnia, hogy nem harcoló civilek elleni harc ugyanolyan lesz,mintha katonák ellen harcolna.
Kész a terrorista.
Persze ott a kérdés, hogy miért történt a háború, nem éppen a terrorizmus megfékezéséért?
Ha azért, akkor láthatólag nem volt sikeres.
De én nem tudom eldönteni mi volt elööbb. Azt hiszem ez olyan verekedés, ahol mindkét fél azt álitja, hogy elööbb a másik visszaütött.

Mellesleg itt ül mellettem egy Abdul, igaz öö pakisztáni, azaz jelenleg barát, de ki tudja...

#344 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:39

Ha ma éjszaka elhelyeznék egy bombát valahol Bp egy forgalmas pontján és időzíteném a legnagyobb forgalom időpontjára, majd lennének áldozatok, nagy felhajtás és fejetlenség. A harmadik napra megtalálnák az arab tetteseket és azok mindent bevallanának, ez ilyen egyszerű.

#345 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:40

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 16:28

Szerintem meg te írsz butaságokat, úgyhogy nem vitázom tovább, úgy is falra hányt borsó. Gondold csak azt, amit a hírekben hallasz. Fel se merüljön benned, hogy ez a rendszer is kizsákmányol minket, csak sokkal körmönfontabb módon mint a másik. Ugyanolyan velejéig rohadt mindkettő.
A demokrácia abban különbözik a diktatúrától, hogy itt az emberek meg vannak győződve arról, hogy az ő akaratuk érvényesül. Pedig dehogy, csupán az irányítja őket aki jobban képes őket manipulálni. Annyi előnye van a diktatúrával szemben ,hogy ebben az emberek nem lázadoznak szabadságért. Ugyanúgy egy valaki irányítja őket itt is, mint a diktatúrában, csak az a különbség, hogy itt azt hiszik, övék a választás. De ugyanúgy beveszik a vezetők hazugságait. (lást száz lépés program stb.)

Namost, az idezetben amire reagaltal, konkretan mi volt a butasag?

Kizsakmanyol, de ha mind kizsakmanyol, akkor ez se rosszabb mint barmi mas... Churchill: "A demokrácia a legrosszabb társadalmi berendezkedési forma, de még nem találtak ki jobbat"

Mint mar emlitettem, ha nem teszik a rendszer keress szamodra szimpatikusabbat, biztos megint en ertelek felre, de mintha most meg a diktaturak mellett kampanyolnal... eszak-korea erre is jo pelda, de ha a komcsikat nem birod, meg biztos talalsz mas felfogasu diktaturat is a vilagon (sajnos).

En meg vagyok gyozodve, hogy az en akaratom ervenyesul... lasd megbuktattuk az elozo kormanyt. Es a jelenlegit is meg fogjak, ha azok lesznek tobben akik a tavozasukat szeretnek. Vezetok hazugsagai mellett emlithettel volna mondjuk 7%os gazdasagi novekedest is... ;) es ezt a hazai szalat szerintem itt kellene befejezni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#346 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 16:08

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 14:53

A kínaiak meg nagyon boldogok a kommunizmusukkal, nekik aztán tökmindegy hogy a párttitkár mondja meg a frankót vagy a császár mint a kommunizmus előtt.

Az a Kína nagyon messze van a valódi kommunizmustól... :rolleyes:

#347 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 16:37

Idézet: guga - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 16:33

Félreérted a szándékomat. Nekem nem az a célom, hogy egyik vagy másik oldalt élesen kiemeljem.
Szerinted az a helyes ha úgy állunk a dolgokhoz, ahogy azt a médiában leadottak alapján elvárják tőlünk?

Szárazon annyi történik, hogy yuyy gonosz arab torreristák ártatlan civileket robbantgatnak minden ok nélkül s a jó amerika s csatlósai megbüntetik ezért őket és megvédenek minket az újabb torrerista bombáktól. Kicsit cirógatnak egyet a buksinkon az elvesztett hozzátartozókért és mennek letarolni a torreristákat?

Ha így lenne én sem mozgolódnék ebben a topikban. Azért nem javaslom a sziklaszilárd állásfoglalást számodra, mert azok alapján tájékozódsz, ami eljut hozzád a tv-n keresztül. S mint tudjuk itt nem az arab adások mennek.

Azért ne foglalj állást, mert annak az esélye, hogy ezt arabok csinálták 50-50% vagy-vagy. Csak mert azt mondják? Jó rendben, akkor gonosz terroristák.

S mi van ha közük nem volt hozzá? Ilyet bárki megtervezhet, úgyis az arabokra fogják.

Mondok egy példát. Befolyásos üzletember vagyok, fegyvergyártással és hadianyag ellátmánnyal foglalatoskodom. Megteltek a raktáraim, bizonyos köröket megtámogatok egy kis pénzösszeggel és egyéb juttatásokkal, katonai eszközökkel és nyuszi hopp.

Mindjárt lesz kereslet a felhalmozott raktárkészletemre. Veszteni való semmi, mert az ilyen emberek körül a védelmi vonal olyan szintű, hogy ha el is jutna hozzá bárki, akkor vagy megvenné kilóra és osztalékot kapna, vagy eltenné láb alól és megpályázná egy beadványban a helyét.

Én egy eccerű, tanulatlan bugris vagyok, tisztában vagyok vele, hogy vannak nálam ezerszer okosabb emberek, akiknek ráadásul van is belelátásuk ezekbe a dolgokba. Nekem ráadásul még az sincs. Ennek ellenére, nehogy már beszopjam a médiát. Gondolkodj egy kicsit.
Miért olyan hisztérikusan fontos ráverni ezt a balhét az arabokra?

Hát éppen ez az, nem utálnak senkit minden ok nélkül. Ahogy én sem utálok senkit ok nélkül, úgy Abdul sem.
De Abdul országában éppen vallási fanatizmus, netán teokrácia az uralkodó, gyerekkorától arra kondicionálják, hogy USA-t utálni kell, aztán mikor éppen 20 éves, bevonulnak az amerikai csapatok az országába, megölik egypár katonatársát, akiket pont a légvédelemhez osztottak be, aztán elmennek. 9, vagy talán 10 év múlva visszajönnek, megölik még egy pár katonatársát. Véletlenül lebombázzák a házukat, meghal néhány családtagja is, aztán kineveznek egy kormányzót, és átveszik az irányító hatalmat. Az ellenállókat kíméletlenül kifüstölik, és mivel nem tudnak-talán nem is nagyon akarnak- különbséget tenni, megölnek sok-sok civilt is. A háborúkban szinte szokásos atrocitásokról ne beszéljünk. hiszen olyat egy USA katona soha nem csinál, igaz ezt kideríteni lehetetlenség, hiszen független bíróság nem kutakodhat. Majd a katonaság ellenöörzi önmagát, és példásan lesújt a büünösökre, legyenek bármilyen rangúaak is.
Azt hiszem ezek után szinte törvényszerüü, hogy Abdul harcolni szeretne, lehetööleg minden eszközzel, és mivel a vezetööi arra buzdítják, hát azt a logikai bukfencet is sikerül befogadnia, hogy nem harcoló civilek elleni harc ugyanolyan lesz,mintha katonák ellen harcolna.
Kész a terrorista.
Persze ott a kérdés, hogy miért történt a háború, nem éppen a terrorizmus megfékezéséért?
Ha azért, akkor láthatólag nem volt sikeres.
De én nem tudom eldönteni mi volt elööbb. Azt hiszem ez olyan verekedés, ahol mindkét fél azt álitja, hogy elööbb a másik visszaütött.

Mellesleg itt ül mellettem egy Abdul, igaz öö pakisztáni, azaz jelenleg barát, de ki tudja...

Már megint félreértesz, de alaposan.
Egy egyszerü dolgot mondok, ha mennének Arab tv-csatornák és látnák az emberek esetlegesen a valódi tényket, akkor sem azt mondanák, na jó egyefene, írtsák ki a családom, mert ezért megéri.
Sajnos amit mondok nagyon egybeesik a médiának dramatizáló híreivel, és elén tárt tényeivel.

#348 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 16:56

A másik az gugabá, én mondtam, valahol azt, hogy hibásak az Arabok ebben? Lóf@szt, leszarom, hogy ki robbant, mert az csakis elmebeteg lehet, felőlem lehet magyar is és méghozzá fehérbőrű nekem mindegy, mert itt az agyával van a gond.
Gondolom, hogy vannak súlyos gondjaik, de sajnos már az a baj, hogy más, nem terrorista személyek is úgy gondolják, hogy ez normális, és ezt így kell elintézni, mert az ő gondjaikat, csak így lehet, de itt ÉN alapvetően az elejétől nem a gondokról és a probléma megoldásáról beszélek, hanem az emberekről, ami nagyon kimarad a hírekből, és én itt nem a pánikról, meg az üzletszerű félelem keltésről beszélek, hanem arról, hogy az embereknek elegük van abból, hogy ilyenek megtörténhetnek, gondold el, van ilyen, leáll a metró, valahogy tovább kellene menned, hát micsinálsz, felszálsz egy potlóbuszra, aztán az majd felrobban, ez a normális?
Szerintem az emberekben új norma kezd felépülni, az, hogy a Tv-ben mutatnak egy hírt, hogy "meghalt 9 ember.... és most bemutatunk egy fantasztikus asszonyt ... " címü dolog, nem lényeg a halál, most naponta 2 vagy 5, vagy 50, esetleg 200, miaz én még élek, az a lényeg.
Hol marad az emberi élet értelme az élet?
Az hogy élsz.
Bekapcsolod a TV-t s csak azt nézed mennyien halltak-hallnak meg, majd kikapcsolod, megnézed a filmet a rágcsálsz valamit, majd megíszol hozzá egy sört, aztán lefekszel aludni, ennyi lenne egy emberi élet, majd amikor másnap te is meghalsz, téged is megnéz más a holnap esti híradóban.
Az emberi élet vagy halál  márcsak számokban kifejezhető, de már az sem hat meg lassan senkit....

#349 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 10:33

Idézet: Zoidberg - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 15:59

Arabok != iszlám szélsőségesek. Ugyanúgy ahogy, magyarok != magyarországi gyilkosok. Lassan már unalomig el lettek ezek a dolgok ismételve, mégis azt látom, sokan nem képesek (akarnak) különbséget tenni.
De azért jó látni, hogy milyen sok arab és ázsiai (kínai) kultúrát jól ismerő embert tudhat a fórum magáénak... Persze a monitor elől olyan könnyű ítélkezni és meggőződéseket tényként tálalni, kísérletet sem téve arra, hogy esetleg úgy kezdjük mondatot: azt hallottam / úgy olvastam valahol.

Ha azt nézzük, hogy a főníciaiak, punok és egyiptomiak (jah, ők végeredményben sumér hódítás leszármazottai) milyen szinten voltak, és akkoriban a neolitikum végét taposta Európa... háááááááát.  :rolleyes: :D
Később persze jött a római birodalom, ami azért rendesen betett a terjeszkedésüknek. :)
RDaneel_hu

#350 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 11:05

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 15:52

Ugyanúgy bele fog törni az amerikaiak bicskája Irakba, mint ahogy beletört ez Vietnámba is.

Max. a közvélemény szerint tört bele a bicskája. Sajnos.
Amíg van mit robbantgatni, és a "háború" miatt van mit fejleszteni a fegyvereken, addig szerintem nem gond Amerikának egy kis járulékos emberveszteség.

Persze Vietnam is más egy picit mint Irak, noha a forgatókönyv nagyon hasonlít rá.
Ott is a helyi lakosság támogatta a Vietkongokat, Irakban is nagy a lázadók támogatottsága a lakosság által.
Amíg a lakosságot nem nyerik meg, addig annyi... maximum húzni, halasztani lehet a kivonulást, de előbb-utóbb ki kell takarodniuk a térségből... és mivel lőni mindig kell valakire, arra talán jó lesz a szomszédos Irán. :)

Vietnaban túl sok volt a hazaérkező hullazsák, már nem lehetett megetetni a média által a közvéleményt.
Ha jól tudom több mint 50.000 hullazsák érkezett meg a repülőgépeken...

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 07. 09. 11:09 -kor

RDaneel_hu

#351 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 11:50

Idézet: guga - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 16:33

Mondok egy példát. Befolyásos üzletember vagyok, fegyvergyártással és hadianyag ellátmánnyal foglalatoskodom. Megteltek a raktáraim, bizonyos köröket megtámogatok egy kis pénzösszeggel és egyéb juttatásokkal, katonai eszközökkel és nyuszi hopp....

A támadás efektív kivitelezése, beleértve az összes előkészületet, pénz megszerzését, emberek beszervezését stb valamint a közvetlen végrehajtást, egyértelműen arab szélsőséges csoportok műve. Ezt elismerik ők is, sőt szinte dicsekednek vele.

Más kérdés hogy akinek megvan rá a lehetősége hogy egykettőre felszámolja őket és mégsem tesz semmit az mennyire bűnös. Még a 2. iraki háború előtt volt egy riport a BBC-n egy kirúgott CIA ügynökkel, arc kitakarva, hang eltorzítva a szokott módon. Az ember arról beszélt hogy hogy ők 9/11 után alig két hónap alatt felderítették a teljes BinLaden vonalat, búvóhelyeket, kiképző táborokat. Felderítették a pénzforrásaikat, a középafrikai gyémántcsempészettől kezdve a pénzmosás mindenféle minősített esetéig. Kiderítették hogy BinLaden veséje kinyiffant mert nem bírta a hideget meg a rossz ivóvizet a hegyek között, sőt azt is tudják hogy mikor és hová jár kezelésre. Komplett terveket dolgoztak ki arról hogy hogyan lehetne lecsapni rájuk, mennyi ember és milyen technika kell. Semmi érdemi választ nem kaptak.

#352 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 11:57

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 12:50

Komplett terveket dolgoztak ki arról hogy hogyan lehetne lecsapni rájuk, mennyi ember és milyen technika kell. Semmi érdemi választ nem kaptak.

Mert nem érdeke Amerikának, hogy ne legyen Bin Laden.
Tényleg Szaddámmal mi van mostanság? Hogy szolgál az egészsége az öregnek?  :rolleyes: :p
RDaneel_hu

#353 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 13:45

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 12:50

A támadás efektív kivitelezése, beleértve az összes előkészületet, pénz megszerzését, emberek beszervezését stb valamint a közvetlen végrehajtást, egyértelműen arab szélsőséges csoportok műve. Ezt elismerik ők is, sőt szinte dicsekednek vele.

Ez egy másik aspektus és logikusan is hangzik, ha én arab szélsőséges lennék, én is dicsekednék még akkor is ha semmi közöm nem lenne az egészhez. Egész egyszerűen presztizs kérdés.
Sok olyan merénylet van, amit többen magukra vállalnak.
Az arab szélsőségesek között egy-egy sikeres terror támadás nagy elismerést von maga után és bizonyos pénzügyi támogatást a rejtett forrásokból.

#354 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 14:10

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 12:05

Ott is a helyi lakosság támogatta a Vietkongokat, Irakban is nagy a lázadók támogatottsága a lakosság által.
Amíg a lakosságot nem nyerik meg, addig annyi...

ott is ugyanúgy terrorizálták a saját népüket, ahogy most irakban, ha valaki beáll rendőrnek, katonának vagy egyszerűen csak segít az amerikaiaknak.
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#355 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 14:19

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 10:05

Max. a közvélemény szerint tört bele a bicskája. Sajnos.
Amíg van mit robbantgatni, és a "háború" miatt van mit fejleszteni a fegyvereken, addig szerintem nem gond Amerikának egy kis járulékos emberveszteség.

Persze Vietnam is más egy picit mint Irak, noha a forgatókönyv nagyon hasonlít rá.
Amíg a lakosságot nem nyerik meg, addig annyi... maximum húzni, halasztani lehet a kivonulást, de előbb-utóbb ki kell takarodniuk a térségből... és mivel lőni mindig kell valakire, arra talán jó lesz a szomszédos Irán. :)

Vietnaban túl sok volt a hazaérkező hullazsák, már nem lehetett megetetni a média által a közvéleményt.
Ha jól tudom több mint 50.000 hullazsák érkezett meg a repülőgépeken...

Még nem tört bele, de nagyon abba az irányba halad :rolleyes:
Nem fogják megnyerni a lakosságot ilyen politikával. A legtöbb iraki szemében az amerikaiak csak megszállók, semmi más. Viszont a két konfliktust katonai szempontból nem is lehet összehasonlítani, hiszen Vietnámban azért harcolt a Vietkong mellett az NVA is, ami reguláris hadsereg volt.

-C0pp3rM!n3-

#356 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 09. 15:23

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 15:52

Érdemes megnézni a Fahrenheit 911 c. filmet, és utána elgondolkodni, hogy mi miért is van

Sőt érdemes megnézni a Meseautót is - még az elsőt - az legalább szórakoztatva andalít. :) Gondolkodni meg mesefilmeken? Akkor már inkább a Három kismalac, vagy a Hamupipőke.

#357 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 15:32

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 12:47

Igen olvastam én is, de azért köszönöm. Minden ilyen irányú törekvésből lehet látni, hogy merrefelé tendál a téma és mi a végleges célja. Kissé lefedettebben és összeszedettebb formában > itt < is lehet olvasni róla.

#358 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 11:35

Elobb az "Erdemes elolvasni"-ba akartam tenni aztan megis ide:

http://index.hu/vele...heti/szufi6389/
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#359 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 13:18

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 12:35

Elobb az "Erdemes elolvasni"-ba akartam tenni aztan megis ide:

http://index.hu/vele...heti/szufi6389/

Ez korrekt :cool:

"Úgy olvad el az igazság, mint a hó annak a kezében, akinek a lelke nem olvad el, mint a hó az igazság kezében".

#360 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 14:00

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 12:45

Amikor a szovjetúnió afganisztáni megszállása idején a szovjetek ellen harcolt, az amerikaiak erősen támogatták. (nem véletlen hogy a szovjet megszállók repülőgépeire az afgánok a legmodernebb amerikai Stinger-rakétákkal lőttek vissza). Oszama nem változott, a módszerei sem. Csak most az amerikaiak és a nyugat ellen használja a tanultakat.

Erre szoktam mondani, hogy "a háború üzlet" (érdekekkel üzletelnek), vagy nevezzük inkább háborúnak? Vagy mégis üzletnek? :think:
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.