The Pompous Marsh-hen
Elküldve: 2004. 11. 04. 11:43
Ps: Kicsit átszerkesztettem, mert jött még pár gondolat.
Elküldve: 2004. 11. 04. 14:18
Aztán csak úgy belevágtam s leírtam. Szerintem ahhoz is nagy bátorság kell, hogy valaki meglépjen és úgy élje túl. A háború innen is és onnan is értelmetlen, akárhonnan nézzük.
Egyelőre örülök, hogy eddig nem volt részem benne, bár a magyarok történelme általában 50 évenként hozott egy totális háborút, ami megtizedelte az embereket. Ezért aztán ha tartjuk a tempót, akkor hamarosan belefutunk a soron következőbe.
Az már bőven elég ha valaki tiszteli a szüleit/nagyszüleit stb. Nem vitatom, hogy bátor ember volt, az is csak egy létra és mindenki áll valahol a létra fokán.
Elküldve: 2004. 11. 04. 14:28
Idézet: guga - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:18
Elküldve: 2004. 11. 10. 20:55
Mindkét lábujjamon körömbenövés jön létre rendszeresen, pár éve voltam egy műtéten és mindkét körmömnek levágták a felét, de nem járt sikerrel, akármilyen módszeresen vágom a körmömet, mindig begennyesedik és általában addig halasztom az önműtétet, amíg elbírom viselni a járás közbeni fájdalmakat. S mikor már elviselhetetlenül fáj, akkor nekiállok szétvágni ollóval, ömlik belőle a vér, de bírom, utána ecettel fertőtlenítem és pár hónapig nyugtom van, míg egyszer csak kezdem érezni a szúrást mindkettőben. Hja és hihetetlen mértékben izzad a lábam, egész nyáron papucsba járok és még így is olyan a szaga, mint a pöcegödörnek, hiába mosom rendszeresen és hintő porozom.
Mindkét sarkamon rendszeresen hatalmas bőrkeményedés jön létre és bereped a húsig, ez a jelenség az utóbbi két évben van jelen az életemben, a kezelése egyszerű, sokáig áztatni, felpuhítani és lereszelni.
A bokám évente vagy két-háromévente rendszeresen kimegy a helyéből. Egyszer rosszul ugrottam egy lépcsőn és a bokám kifordult a helyéből, utána ez rendszeressé is vált. Hatalmas fájdalommal jár, de túl lehet élni, pár napig alig tudsz rálépni, aztán lassikán minden a régi.
A vádlim éjjelente ritkán görcsöt szokott kapni. Aki már átélt ilyet az tudja, hogy olyan az alvásból a vádli begörcsölésére ébredni, mint a holtak közül való feltámadás, adrenalin maximum azonnal. Asszem a fogfájás után a második helyre ez került az eddig megismert fájdalmak közül.
A bal térdemet gyerekkoromban átdöfte egy vasdarab és vérmérgezéssel kerültem kórházba, két hónapig voltam bent és rendbe szedték. Viszont a hidegre olyan szinten érzékeny lett, hogy 10-15C°-nál már olyan fájdalmat érzek, hogy fognom kell, ezért ha beköszönt a hideg, akkor be kell bugyolálnom.
A jobb térdemben szintén egy gyerekkori balesetnek köszönhetően letört egy darabka porc és elszabadult, néha ki lehet tapintani a gömbölyű alakját a bőr alatt és el is tudom mozdítani néhány centit az ujjammal, néha meg olyan helyre kerül a mozgás következtében, hogy beszorul a csontjaim közé és ahogy lépek, a hirtelen fájdalomtól elesek.
A combjaim jók, bár a bal combom egy gyerekkori balesetből kifolyólag folyamatosan viszket, naponta többször is és kellemetlen ha társaságban nekiállok vakaródzni.
A végbelemben van egy idegszál, ami évente 4-5 alkalommal elég kellemetlen meglepetéseket tud okozni, olyan, mint ha egy kést szúrnának a seggembe, oka nincs és nem is tudom mire visszavezetni, amióta létezem ez élő probléma, olyankor percekig nem kapok levegőt.
A péniszem ferde.
Van egy havonta 3-4 alkalommal rendszeresen jelentkező gyomorfekélyem, egy begyógyulatlan seb a gyomromban, gyerekkoromban már mondták, hogy ne egyek fűszereset, de akkor még gyerek voltam, most meg hogy felnőtt lettem már ismerem az ételeket és nem szeretem a sótlan krumplit répával.
A gerincemben egy idegszál évente 2-3 alkalommal becsípődik és olyankor napokig úgy közlekedem, mint egy karó, nálunk a lumbágó családi hagyomány, mindenkinek az van és volt és lesz. Néha a lapockám alá levegő szorul, vagy meglevegősödik? Ki tudja, de elég kellemetlen tud lenni. Ha valamit emelek vagy lehajolok érte.
Volt egy sérvem, amivel műtöttek, na az újra megvan, de már nem megyek vele kórházba, így fogok levonulni és újra eggyé válni a földdel.
A szívemmel sem stimmel valami, mert néha ahogy veszem a levegőt, egy hatalmas szúrást érzek benne és ki kell fújni a levegőt teljesen majd lassan vissza szívni és egyszer csak egy hatalmas fájdalom kíséretében kattan egy nagyot és utána már nem érzem a szúrást.
A mellkasomon van egy fürdőben összeszedett fertőzésből visszamaradt bőrgyulladás, ami rendszeresen előjön és olyankor álmomban véresre kaparom azt a helyet s reggel úgy ébredek, hogy tiszta vér és folt az a hely.
Mindkét vesémben éles szúrásokat érzek lassan egy éve, tudom az orvosok nem szeretik ha diagnózist állítok fel magamról, de erősen vesekőre gyanakszom, ezért rengeteg folyadékot fogyasztok.
A hónaljamon van egy pattanás, ami ha eljön a nyár, akkor bevörösödik és fáj, rendszeres tisztálkodást és hintőport igényel. Ha csak valami munkát végzek és megizzadok már lángvörös és mehetek fürdeni, hintő porozni.
A nyakamban van egy idegszál és ha rosszul fordulok vagy hirtelen, akkor az egész koponyámra kiható fájdalom és legalább egy perc mozdulatlanság következik, amíg azt nem érzem, hogy zsibbad.
A hajam korpás, ez ellen nem lehet mit tenni, ütöttem a fejemre már tojást, használtam vasendgót, kentem rá bögyörő krémet, semmi, korpás és kész, reggelente hóesés.
Az állkapcsomat állandóan kattogtatom, egyszer kiment a helyéből, utána már rendszeresen tátogok még étkezés közben is. Amikor a helyére kerül az nagy megkönnyebbülés.
Az egyik fogamban van egy olyan mélyedés, amibe egy meggymag kényelmesen elfér, már rég el kellett volna mennem fogorvoshoz vele, de ezzel is úgy vagyok, hogy megelégszem vele ha az elhantolásomig kihúzza a fog ebben az állapotában, ugyanis kb. Öt éve ilyen, egyszerűen csodálatra méltó. Egyszer elmentem betömetni, de két hónap után kiesett a tömés és eszembe jutott, hogy mekkora szívás volt, amíg kifúrták meg előkészítették, majd kiesett és utána minden étkezés után öblíthetem ki belőle az étel maradékot.
Csak az egyik szememmel látok rendesen, a másikkal egy autó rendszámát sem tudom elolvasni 5 méterről. Ez anyai ágról családi hagyomány, ráadásul van a szemhártyámon egy mozgó valami, mert olyan ha a kék eget nézem, mint mikor a mikroszkópba néz az ember és lát valami mozgó sejtet. Én is bármikor nézek a kéklő égre, akkor folyamatosan látom, olyan mint egy csikóhal és folyamatosan mozog, ruganyódzik.
Orrsövényferdülésem van, ami azzal jár, hogy folyamatosan eldugul éjszakánként és nem kapok levegőt csak a számon át, ami kiszárad és elkezdek horkolni, majd vagy a nejem ébreszt, vagy én magam ébredek fel rá, hogy kiszáradt a szám de fájdalmasan, olyankor megyek ásványvizet inni, később meg vizelni, mert a húgyhólyagom alig tart meg valamit.
Hja a ha zöldséget eszem, akkor egész nap szellentek, mint a bagzó macska, ezért általában tészta, hús és kenyér.
A szemöldökömön van egy szőrszál, ami ha hagynám megnőne akár félméteresre is. Néha ha már megunom a látómezőmből való félretolást, akkor egyszerűen kitépem.
A jobb karom naponta több alkalommal elzsibbad és akár órákig is a kisujjammal együtt.
A bal mutató ujjamon van egy öröklött bőrbetegség, ami miatt gyerekkoromban a nevelők és tanárok rendszeresen elvertek, azt hitték kosz, pedig azzal születtem. Mindig mondták menj moss kezet! Mondom neki voltam, erre durr egy pofon, én meg gondoltam anyád picsáját. Ma már felnőttem s 37 vagyok, Ők meg meghaltak, most mit mondjak nekik vagy róluk? Tévedtek, én meg a mai napig hordozom.
Beszéljek esetleg még a pszichoszomatikus problémáimról?
Ezekkel együtt lehet élni.
Hja van olyan, hogy éjszakánként leáll a légzésem magától és olyankor úgy ébredem, mint akire rászakadt a hegy, mert a tüdőm kétségbeesetten kapaszkodik levegő után, mint a halott a krematóriumban, úgy szoktam magamhoz térni és felülni álmomból, majd sípolva jut a levegő a tüdőmbe.
A fülem zsíros, reggelente fülpiszkával kotrom.
Remélem sikerült leírnom mindent.
Elküldve: 2004. 11. 12. 21:47
Idézet: guga - Dátum: 2004. febr. 5., csütörtök - 17:41
"Sokoladnij Zajac" tőccsednézzedkisfilm 33.3mb.
Elküldve: 2004. 11. 14. 23:10
III.Emelet férfi wc ajtaja belülről.
Ez áll rajta:
Elbasztam a sulit,
és így az életem.
Bocsáss meg ezért,
nekem Istenem.
Nem leszek,
nincs több esély.
Éppen vége volt a Biblia órának és a lelkésszel készültem néhány szót váltani, de előtte elsiettem wc-re és közben ez a felirat ötlött a szemembe. Rögtön eszembe jutott a régi iskolás énem, hogy vajon volt e nekem is ilyen keserű pillanatom, hogy ezt írtam volna az ajtóra? Valószínűleg igen, mert én akkoriban a lázongó ifjúság élharcosaként svájci sapkában jártam és bele volt hímezve, hogy szar az élet Etelka. Nem tudom már mi sarkallt a felirat viselésére és hirdetésére ország s világ szeme láttára, de ma már tudom, hogy tévedtem. Ennek több oka is van.
Vegyük alapul ezt a wc ajtót. Ez a fiú ideírt valamit, talán üzenni akart, talán válaszra várt. Amennyiben Isten is ugyanúgy gondolja, mint Ő, hogy nincs több esélye, akkor nagyon is helyénvaló az írás ott a wc ajtaján, mert ha ezzel Isten is egyetért és az az akarata, akkor valóban nincs több esély. Másrészt Isten csak akkor válaszolna annak a fiúnak írásban ott a wc ajtaján, hogy segítsen rajta, ha erre más esély nem mutatkozna és más lehetőség már nem lenne, de szerencsére Isten már jó előre gondolt erre a fiúra is, hogy ha el lesz keseredve valamilyen okból, akkor nyugodtan lapozgathassa a Bibliát, ami olyan az emberi léleknek, akár egy műszaki cikk eladásakor a használati utasítás. Egy 14 éves korú gyermek az ténylegesen gyermek, nincs kiforrott életszemlélete csak akarata s ha nem aszerint történik és azt nem tudja feldolgozni vagy jellem gyenge, akkor átmegy a téma önsajnálatba. Sokszor lehet látni a boltokban, hogy 3-6 éves korosztály képviselői rángatják az anyjuk szoknyáját és hosszú anyúúúúúúúúúúúúúúúúú vegyél nekem ezt meg azt-al sírásra vagy rosszabb esetben hisztériában törnek ki és a padlón fetrengenek ha nem az elképzeléseiknek megfelelően történni vagy az akaratuknak megfelelően.
Szükséges a gyermekek akaratát megtörténni és ezzel a jellemüket erősíteni, mert akkor a későbbiek folyamán jobban el tudják viselni a kudarcokat. Sajnos láttam már 20-25 éves fiatalembert lemerevedni és határozatlanul forgatni a szemét, mert valamit nem tudott feldolgozni, majd olyan dühroham vett rajta erőt, hogy rossz volt nézni s mindez nem azért mert éhezett vagy fizikailag sérült és fájt valamije, hanem csak egyszerűen valaki nem engedte előre a sorban úgy, ahogy azt Ő elképzelte.
A napokban történt egy sajnálatos esemény, amikor este egy szórakozó hely előtt egy szóváltás után az egyik sértett hazament a fegyveréért és miután visszatért fejbe lőtte azt, akitől vélt vagy valós sérelmét elszenvedte.
Hol vagyunk mi lelkileg az egyiptomi rabszolgáktól? Hol vagyunk mi jellemben azoktól az emberektől, akiket mint például az örményeket is, végighajszoltak a sivatagon étlen, szomjan és végig kellett nézniük, ahogy a gyermekeik elesnek a homokban és ott kellett őket hagyni, vagy akármelyik hozzátartozójukat, ahogy az őrök fejbelövik és berugják a homokba, majd kiabálva tovább hajszolták őket. Ilyenkor mindig ez jut eszembe, hogy mennyire gyenge ez a társadalom és mennyire büszke, hogy egy szóváltás után is csak az a megoldás jut eszébe, megtorolni minden áron.
Vajon megérdemelte az az ember a halált? Fiatal volt, nyilván volt olyan aki szerette és becsülte, neki magának is tervei voltak és biztosan nem komoly dolgon alapult a vita, hanem olyan apróságon, amit a szeretteinknek bármikor elnézünk, de egy idegennek nem, esetleg hibázott, de biztos lett volna más megoldás a pisztolyon kívül.
A Bibliában van egy asszony: Királyok I. Könyve 17/8-17/24
Most azok kedvéért, akik szeretnék elolvasni, de Bibliájuk nincs, miattuk bemásolom az ide vonatkozó részt:
8.
És lőn az Úrnak beszéde ő hozzá, mondván:
9.
Kelj fel, és menj el Sareptába, a mely Sídonhoz tartozik, és légy ott; ímé megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad.
10.
És felkelvén, elméne Sareptába, és mikor a város kapujához érkezett, ímé egy özvegyasszony volt ott, a ki fát szedegetett, és megszólítván azt, monda néki: Hozz, kérlek, egy kevés vizet nékem valami edényben, hogy igyam.
11.
De mikor az elment, hogy vizet hozzon, utána kiáltott, és monda néki: Hozz, kérlek, egy falat kenyeret is kezedben.
12.
Az pedig monda: Él az Úr, a te Istened, hogy nincs semmi sült kenyerem, csak egy marok lisztecském van a vékában, és egy kevés olajom a korsóban, és most egy kis fát szedegetek, és haza megyek, és megkészítem azt magamnak és az én fiamnak, hogy megegyük és azután meghaljunk.
13.
Monda pedig néki Illés: Ne félj, menj el, cselekedjél a te beszéded szerint; de mindazáltal nékem süss abból először egy kis pogácsát, és hozd ide; magadnak és a te fiadnak pedig azután süss;
14.
Mert azt mondja az Úr, Izráel Istene, hogy sem a vékabeli liszt el nem fogy, sem a korsóbeli olaj meg nem kevesül addig, míg az Úr esőt ád a földnek színére.
15.
És ő elméne, és az Illés beszéde szerint cselekedék, és evék mind ő, mind amaz, mind annak háznépe, naponként.
16.
A vékabeli liszt nem fogyott el, sem pedig a korsóbeli olaj nem kevesült meg, az Úrnak beszéde szerint, a melyet szólott Illés által.
17.
És lőn ezek után, hogy megbetegedék a ház gazdasszonyának fia, és az ő betegsége felette nagy vala, annyira, hogy már a lélekzete is elállott.
18.
Monda azért Illésnek: Mit vétettem ellened, Istennek embere? Azért jöttél hozzám, hogy eszembe juttassad álnokságomat, és megöljed az én fiamat?
19.
És monda néki: Add ide a te fiadat. És ő elvevé azt az ő kebeléről, és felvivé a felházba, a melyben ő lakik vala, és az ő ágyára fekteté.
20.
Akkor kiálta az Úrhoz, és monda: Én Uram, Istenem, nyomorúságot hozol erre az özvegyre is, a kinél én lakom, hogy az ő fiát megölöd?
21.
És ráborult háromszor a gyermekre, és felkiáltott az Úrhoz, mondván: Én Uram, Istenem, térítsd vissza e gyermek lelkét ő belé!
22.
És meghallgatta az Úr Illés szavát, és megtért a gyermekbe a lélek, és megélede.
23.
És felvévén Illés a gyermeket, alávivé őt a felházból a házba, és adá őt az ő anyjának, és monda Illés: Lássad, él a te fiad!
24.
És monda az asszony Illésnek: Most tudtam meg, hogy te Isten embere vagy, és hogy az Úrnak beszéde a te ajkadon: igazság.
Illés próféta azt kérte az asszonytól, hogy abból az utolsó kis marék lisztből és olajból, amit arra szántak, hogy a haláluk előtt elfogyasszanak, előbb neki süssenek belőle kenyeret. Komolyan mondom egy kicsit jobban belegondolva valószínűleg elzavartam volna ezt az embert ha ilyet kért volna tőlem. Elképzeltem, hogy éhség tör ki magyar országon, mert olyan a gazdasági helyzet, hisz a földnek oly sok pontján éheznek az emberek, van olyan ország is, ahol eddig jólét volt és boldog családi életet éltek, de egy belviszálynak köszönhetően tönkrement az ország. Mondjuk, hogy egy ilyen helyzetben jövök ki a házunkból és hozzám lép egy idegen, hogy segítsem ki egy pohár vízzel. Valószínűleg a jelenlegi névleges jólétben sem sokan tennék ezt meg egy idegen embernek ha csak úgy ismeretlenül hozzálép az utcán, nemhogy egy ez után esetleg bekövetkező éhezéskor. Sőt ez az idegen még azzal is megtetézné, hogy amit otthon találok a hűtőben egy kevés élelmiszert vagy akár egy száraz kenyeret vagy néhány krumplit, ami megmaradt, abból elsőnek neki adjak s majd ha valami marad, akkor azt elfogyaszthatja a feleségem és a két gyermekem.
Nonszensz, azaz az én emberi számításaim szerint elzavarnám. Ám ez az özvegyasszony ebbe a helyzetbe került és bölcsen döntött. Ugyan éheztek és csak egy minimális élelmiszerük volt, de azt Isten beszéde szerint használta fel és Isten akarata szerint. Ha nem fogadta volna hittel Illés beszédét, hanem csökönyösen a saját gondolataiba temetkezve és Illést semmibe véve otthagyta volna Őt és úgy gondolkozott volna, hogy inkább Ő fogyasztja el a gyermekével együtt azt a keveset, amit otthonában talál, akkor ugyan egy kevéssel meghosszabbíthatta volna az életét, de minden bizonnyal meghaltak volna ahogyan Ő maga is gondolta. E szerencsére bölcsen döntött. Az is eszembe jutott, hogy Illés vajon önző módon saját maga miatt kérte, hogy előbb Ő maga ehessen a kenyérből, amit süt? Mert mondhatta volna azt is, hogy készítse el és egyenek belőle együtt vagy esetleg számítva a kudarcra mondhatta volna úgy hogy lehetne, hogy kapjak belőle? Mert ha nem, akkor máshoz fordulok segítségért. De aztán végiggondolva eszembe jutott, hogy Isten embere maga Isten, mert Isten lelke lakozik benne, tehát neki bőven lett volna más módja is, hogy élelmiszert vegyen magához, mert róla Isten gondoskodik, de Isten az özvegyasszonynak hitet szeretett volna tanítani, hogy ne a marék lisztbe és olajba helyezze bizodalmát, hanem magába Istenbe, akinél nem egy marék liszt és egy kevés olaj van.
Aki Isten beszédét megveti, az magát Istent veti meg és Istent utasítja el.
A mai világban úgy alakul, hogy ha valaki nehezen megoldható problémával találkozik, akkor automatikusan helyes megoldást keres, hogy a problémát elkerülje. Ha nem talál, akkor elkeseredik és összeomlik. De sok olyan hívő is van, aki magáról azt vallja, hogy keresztény, s ennek ellenére ha nehézségekkel találja magát szemben, akkor nem magára Isten lelkére vágyik, hanem Istentől azt kéri, hogy adjon neki erre a problémára megoldást. Ha ad, akkor megnyugszik és hálákat ad Istennek, ha nem, akkor elkeseredik és átkozódik.
Ha egy olyan embernek, aki Istenben hisz, feltesszük azt a kérdést, hogy Isten a te problémádat meg tudja oldani vagy sem? Akkor ha illendőségből, ha tudásból is, de azt válaszolja, hogy persze-persze Isten mindenható. Ennek ellenére mégsem hisz benne, mert elképzelhetetlennek tartja, hogy egy olyan problémát, amit Ő nem tud megoldani, azt majd valami láthatatlan és hallhatatlan micsoda ripsz-ropsz helyrehoz, hiányzik belőle a hit.
A lelkészünk mesélt egy asszonyról, aki 10 évvel ezelőtt kapott üdvösséget, de a férje nagyon megnehezítette az életét, mert hasonlóan élt, mint Pál Apostol. Pál Apostolról azt kell tudni, hogy mielőtt Jézussal nem találkozott, előtte módszeresen üldözte és verte a keresztényeket, akik magukat Jézus követőinek vallották. S miután maga Jézus szólította meg Őt, majd 3 napra megvakította és utána hozzá küldte egy emberét, utána amilyen lelkesedéssel üldözte Őket, azt megsokszorozva hirdette Isten Evangéliumát. Ennek az asszonynak is a férje megverte Őt többször annak okán, hogy eljárt a gyülekezetbe. Egy alkalommal mikor 3 napos Bibliai szeminárium volt, az asszony újra kérlelte férjét, hogy engedje el Őt, ám az konokul kiabált vele és megígérte neki, hogy elválnak, mert ez így nem élet és nem házasság. Az asszony azt válaszolta a férjének, hogy én a te engedélyedet kapva szerettem volna elmenni a gyülekezetbe, mert én Isten akaratán belül és Istenben bízva szeretnék neked engedelmeskedni és a feleséged lenni. De mivel neked is van akaratod és Istennek is, így inkább Istennek engedelmeskedem, mert az fontosabb. A férfi erre ütlegelni kezdte Őt és aztán sorsára hagyta. Majd miután elment, elkezdett gondolkodni rajta, hogy vajon miért ilyen fontos az asszonynak a gyülekezet, mit kap ott, amit tőlem nem kap meg soha? A férfi 40 éves elmúlt és hosszú ideje munkanélküli volt. Magában elkezdett gondolkodni és arra a következtetésre jutott, hogy ha a felesége ilyen rossz helyzetben is és a verések ellenére is vállalja hogy elmegy ebbe a gyülekezetbe, akkor ott tényleg kaphat valamit. Egyszer elment utána és félrehívta az egyik lelkészt, s mivel Isten már hosszú ideje munkálkodott e férfi életében és összetörte Őt, így elfogyott az az ereje, hogy saját magában bízzon, hisz már többször is megtapasztalta azt a kudarcot, ahogy a fiatal munkaerőkkel szemben mellőzték Őt.
A lelkésszel több alaklommal is találkozott és általa üdvösséget kapott.
A probléma ugyan ezzel még nem oldódott meg, mert a helyzete változatlan maradt. Egyszer az egyik vezető lelkész odalépett ehhez a férfihoz és megkérdezte, hogy mi a munkája? Ő csüggedten annyit válaszolt, hogy elég régen semmi. A lelkész mondta neki, hogy tud róla, mert az Ön felesége már 10 éve rendszeresen jár a gyülekezetbe és beszámolt az otthoni helyzetről részletesen. Azt javasolta a férfinak a saját maga példáján keresztül, hogy akármilyen problémája van, hirdessen Evangéliumot. Ugyanis az Evangélium hirdetése Istennek fontos nem az emberek akarata, így aki az Evangéliumért áldozza a saját életét, annak az embernek az életéért Isten felelősséget vállal. Ezt úgy kell elképzelni, mint ahogy a hétköznapi életben is egy cég vagy vállalat hasznáért dolgozunk, akkor az cserébe vállalja a mi eltartásunkat a kiegyezett fizetség által.
Ez a férfi a lelkész tanácsára hallgatva azon gondolkodott, hogy a környezetében kinek hirdethetne Evangéliumot? Elindult az autóján és felkereste rokonait, barátait és ismerőseit. Volt aki örömmel fogadta Őt és olyan is, aki megvetve elutasította Őt. De nem arra figyelt, hogy az embereknek milyen a reakciója, hanem arra hogy hirdesse az Evangéliumot, ugyanis, hogy ki milyen szívvel fogadja az nem az Ő feladata volt ítélgetni, az Isten felelőssége volt, hogy ki milyen hozzáállással fogadta Őt.
A testvérek és a lelkészek a férfi autója láttán vidáman viccelődni kezdtek, mert a Daewoo Tico a létező autók között a legkisebb volt. Koreában volt is egy nevetséges történet az autóról, hogy ha a tulajdonosa leparkolt valahol, majd dolgavégeztével beindította, de a kocsi nem indult, akkor ha kiszállt belőle és körbepillantott, akkor egy rágógumit talált az egyik kerék alatt:))
Ez a férfi egyszer egy barátjához tartott az Evangéliumról beszélgetni és a forgalomban hátulról beleütközött egy autó és olyannyira összetörte, hogy használhatatlanná vált. A férfi nagyon mérges lett, hogy bezzeg Ő azért indult, hogy Evangéliumot hirdessen, de erre meg ez történik, s hogy normális dolog ez? Elkezdte vádolni magában Istent és kárhoztatni, meg, hogy az egészet abbahagyja. De a baleset után egy héttel felhívták Őt attól a biztosítótól, ahol az autója volt biztosítva, hogy sajnos nem tudnak adni neki másik Daewoo Tico autót, mert már régen nem gyártják, de helyette fel tudnak ajánlani egy új modellt, ami kétszer akkora.
Kis idő elteltével ennek a férfinak újabb problémával kellett találkoznia, mégpedig, hogy albérletben laktak és már két hónapja nem tudtak fizetni a főbérlőnek, aki éppen azon volt, hogy elzavarja Őket. A férfi elkezdett magában tanakodni, hogy ha menniük kell, akkor hová? A feleségével közölte, hogy elszállásolják magukat egy elhagyott épületben, amit kinézett maguknak és egy darabig ott húzzák meg magukat. Mivel a felesége már 10 éve járt a gyülekezetbe így hitben is erősebb volt és ezért azt kérdezte a férjétől, hogy szerinted Isten azért adta ezt a problémát, hogy eltiporjon vagy azért, hogy ezáltal hozzá forduljunk és ennek köszönhetően hitet tanuljunk? Szerinted akar nekünk Isten lakást adni? S ha igen, akkor az az elhagyatott épületet?
A lelkészünk idő hiányában nem folytatta a történetet, de elmondta, hogy végül lett nekik egy saját lakásuk, ami sokkal nagyobb volt az albérletnél. Majd arra buzdított, hogy ha mi is kis lakásban élünk, akkor keressük meg ezt a koreai testvért, hogy tanuljunk tőle hitet.
Kicsit elkanyarodtam a tervezett témától. Legalább is remélem
Még sok mondanivalóm lenne nektek, amivel erősíthetnélek benneteket, ezért azt mondom, hogy gyertek el bármelyik kedden este 18h-ra és beszélgessünk erről a témáról személyesen.
A lelkészünk tanácsára szeretnénk rendszeressé tenni, hogy kedd esténként lehetőség nyíljon egy Biblia órára és az azt követő személyes beszélgetésekre. Majd a Biblia óra után egy ingyenes számítástechnikai elméleti és gyakorlati oktatásra, amit eleinte én tartanék, de tervbe van véve néhány rendszeresen megjelenő előadó meghívására is, akik már sok éves gyakorlattal rendelkeznek és van mit átadniuk. Az oktatáson való részvétel ingyenes, oklevéllel nem jár, de azt bátran állíthatom, hogy utána nem kérdéseid lesznek, hanem válaszaid.
Elérhetőségeim a www.guga.hu-n
Elküldve: 2004. 12. 27. 21:29

Manó
Ezt a kis manósorozatot a nejem vette a gyerek lenyugtatására, hogy a hosszú úton legyen mivel lekötnie magát az autóban. Hazaérve a gyerek már türelmetlenül topogott az anyja előtt, nézve az újdonságot a kezében és türelmetlenül várva a pillanatot, hogy megkaparinthassa. Négy darab különböző színű manó, egy-egy rúdra ráhúzva, egyforma elemekből, hogy a színeket lehessen keverni.
A gyerek á-á-á-áhh nyökögött az anyja lábánál és nyújtotta a kezét a játékért. Anya a celofánt hámozta le róla és próbálta a magasba emelni, hogy amíg meg nem fosztja a csomagolóanyagtól, addig ne érje el a gyerek. Majd ahogy kibontotta, automatikusan a manó fejéhez nyúlt, hogy lássa, hogyan működik, de az nem moccant. Feszegette, szorongatta s húzta-vonta, de nem mozdult. A gyerek egyre ingerültebben á-á-á-á és már két kézzel nyúlt a játékért, mert a színéből és az alakjából már vélte, hogy az az övé lesz. Anya kicsit a padlószőnyeghez ütötte a játékot, hátha enged, majd a sikertelen kísérlet után a fogával végül lehúzta az egyik manó fejét és örült.
Közben a nyökögésre bejött apósom és anyósom is. Mi a baj kislányom kérdezték? Vázolta a nehéz helyzetet, hogy hiába a játék ha nem enged s nem mozdul. Add csak ide majd én és kivette anyósom a kezéből a manókat. Tépte-vonta de nem engedett egyik sem, mereven s mozdulatlanul bazsajogtak a farúdon. Kivitte a konyhába és a húskloffolóval finoman odaütögetett neki párat, de semmi. Addig anya próbálta lenyugtatni a gyereket, mert üvöltött, amiért elvették tőle azt, amit még meg sem kapott. Apósom egy ideig tétlenül nézte, ahogy anyósom megadásra készteti a manókat a kloffolóval, majd egy határozott mozdulattal add csak ide és levonult vele a pincébe. Egy fogóval kitekerte azt a rudat, amelyikről lejött a manó feje, majd befogta satuba és egyenként leütögette róla a színes karikákat. Ugyanígy tett a többivel is, hogy kihúzkodta a tartórúddal együtt a manót, majd egyenként leütögette a karikákat. Mikor mindegyikkel végzett, akkor a manók alkatrészeit a zsebébe gyűrte és faragasztóval visszahelyezte a talapzatba a rudakat. Majd a konyhába ment és bekente a rudakat egyenként étolajjal.
A történetnek itt vége is lenne, mert a gyerek is csillogó szemmel nekilátott rakosgatni és kevergetni a manókat, majd büszkén felnézett és egy hangos „Ááá”-val jelezte, hogy örül, tetszik neki és dolgozik az ügyön tovább. A család is megnyugodva és elismerően állt fölötte és nyugtatgatta, hogy ügyes és még egy buksi simire is futotta. Csak én voltam az, aki elhatározta, hogy ezt mindenképpen megírom és közreadom, talán, mert bosszantott. Már fogalmaztam is magamban a bekezdő mondatokat és a csattanókat, de valahogy erőtelenre sikeredett. Hazafelé egész úton ezen gondolkodtam, hogy miként írjam le úgy, hogy fanyar legyen és keserédes, meg tanulságos, de azért egy félmosoly végig ott legyen önkéntelenül is az arcodon. Mire a kocsiból kiszálltam és karomon a gyerekkel besétáltam a lakásba már összeállt a kép. Csak arra vártam, hogy mindenki elcsituljon és a gép elé tudjak ülni s mellé zene, majd nekiállok írni.
Valahogy mégis úgy alakult, hogy fürdés és vacsora után, no meg az oda-vissza útnak köszönhetően én is ágynak dőltem a többiekkel együtt. Szeretem mikor hallom a szuszékolását a gyerekeknek innen is, onnan is és az asszony is mellettem hortyog. Valahogy nyugtalan voltam, valami nem stimmelt és csak forgattam a fejem, majd egyik oldalamról a másikra, párna ki, be, félbe, laposra, de csak nem múlt az érzés. Majd nagy nehezen, sok idő múlva elszenderedtem. Arra eszméltem, hogy nem vettem levegőt már régen, mert a fulladás állapotába kerültem. Hihetetlen módon elkezdett verni a szívem és felültem, sípolva tört a levegő a tüdőmbe és nyeldekeltem nagyokat utána, ilyet utoljára egy éve tapasztaltam és akkor sem tudtam mire vélni. Próbáltam lenyugodni és újra elszenderedni, de nehezen ment. Éreztem, hogy ha nem figyelek oda a lélegzésemre, akkor megint leáll. Az ettől való félelmemben nem tudtam elaludni. Majd arra gondoltam, hogy ahogy az előbb fölriadtam, ugyanúgy fogok megint ha megáll a tüdőm és nem lélegzem. Elkezdtem lejátszani a fejemben egy Mike Oldfield albumot a Crises-t. Szerencsére azon kevés emberek közé tartozom, akik képesek egy hosszabb zenei művet is megjegyezni hangról-hangra. Mivel erre koncentráltam és a figyelmem elterelődött a lélegzésemről, így elszenderedtem, majd ismét arra eszméltem, hogy ülve vagyok és a levegő sípolva ment a tüdőmbe, kicsit megint megijedtem, de semmi gáz, már tudom mi ez, nem kell vele foglalkozni. Ismét a Crises és ismét nyugalom s szendergés, de valami nem stimmelt, mert tudat alatt, mint egy skizofrén vagy a delfin, aminek/akinek két agyféltekéje van és az egyik mikor pihen a másikkal irányítja magát, ugyanúgy én is hiába menüett vagy kórus, de a vészjelző zászló állt és figyelt. Ismét tüdősípolás, felülés és visszaszendergés, majd Crises hangról-hangra. Aztán úgy gondoltam nincs más hátra imádkozom egyet. Atyám, Jézus nevében kérlek téged add meg nekem a lelki nyugalmam és a pihenést erre az éjszakára, te is látod milyen állapotban vagyok és ez ellen én tenni nem tudok, kérlek nyugtasd el testem és az én lelkem. Már éppen ott tartottam, hogy keresek egy másik zenei művet, mert ez már kezd az agyamra menni, mikor elaludtam.
A manó egy király volt, tudtam, mert az alattvalója voltam. De egy műanyag figura, ami színes volt lecsapta a fejét és diadalittasan kiállt a közönség elé, ami egy csocsóasztalnyi stadion volt, tele apró figurákkal. Én annyira meg voltam rendülve a manó halála fölött, hogy egy fakanálra raktam a fejét és odadugtam a színes műanyag figura elé, hogy szembesüljön tettével. A műanyag figura elkezdett sikoltozni a látványtól, mert annyira megdöbbentő volt számára és csak forgott meg zokogott, hogy lecsapta a fejét a manónak, pedig szándékosan tette és dicsőségre vágyott, de most, hogy közvetlen közelről látta csak sikoltozott és jajveszékelt.
Izzadva ébredtem és úgy, mint akin átment az úthenger. Egyből eszembe jutott az álom, az hogy legalább tizenötször ébredtem fel előtte úgy, hogy leállt a légzésem. Nagyon fáradt voltam és elgyengült. Megértettem az álom lényegét és értelmét s hogy miért történt az egész. Most már nyugodtan visszaaludtam, nem féltem amiatt, hogy megint leáll a légzésem és riadva ébredek, éreztem, hogy elmúlt a teher és a leckét megkaptam, értettem belőle. Tudtam, hogy nyugodtan lehajthatom a fejem és alhatok.
Egy hatalmas erő magával ragadott és kivont a föld felszíne fölé, oda ahol a műholdak közlekednek. Cipelt magával és forgatott, nagyon gyorsan szinte másodpercek alatt értem ki az űrbe és a hasamon fekve siklottam és néztem a földet messziről. Gyönyörűen kék volt, hihetetlen szép. Majd ugyanaz az erő a hátamra fordított és sokszor körberepültem a földet úgy, hogy csak a sötétséget láttam s mögöttem a föld. Majd újra hasra és lelassultam, szinte mozdulatlanná dermedtem az űrben, közben az a valami tartott. Nem mondott semmit, nem volt semmi, nem volt hangja, nem volt teste, de ott volt és négyszer lesújtott a tengerre. A tenger pedig nekilódult és hatalmas hullámokat kavarva ment a partok felé, az a valami meg elégedett volt, de nem szólt.
Jó reggelt apa, meleg a kávé, hozhatom? Fáradtan nyitottam ki a szemem, még szerencse, hogy senki sem észlelt ebből az egészből semmit. Mindenki nyugodtan aludt, miközben én órákig szenvedtem. Nem szóltam az egészről semmit, főleg a gyerekek miatt, gondoltam megbeszélem a nejemmel ha lesz egy szabad percem és leülhetünk. Tegnap a hazafelé úton a kocsiban ülve kérdezte, hogy Isten vajon tud haragudni? Látta a sötét felhőket a szélvédő mögül és eszébe jutott. Persze, hogy tud, mert ha én tudok haragos lenni, akkor Ő is, hisz az Ő képére teremtett bennünket, értem úgy, hogy nem a testi képünkre, mert neki nincs teste. Csak lelke, tehát ha Ő tud, akkor mi is.
Aztán még megkérdezte azt is, hogy Isten egy-egy nagyobb esemény előtt vajon izgatott és készül-e? Mondom neki, ahogy mi egy-egy jelentősebb alkalom előtt az életünkben izgatottak vagyunk és készülünk, ugyanúgy Isten is. A teremtés, az özönvíz, Jézus születése és halála, majd a föld végleges elpusztítása, valamint az azt megelőző szakaszok, mint Izrael állam újjászületése, stb.
Mind meghatározó és ugyanúgy elő kell készíteni, mint nekünk egy esküvőt vagy temetést vagy születést.
Értettem én az álmot, ami már ott elkezdődött, amikor megfogalmaztam magamban, hogy megírom a manós történetet. Már előre forgattam a számban a mondatokat és már előre láttam az elismerő szavakat a netről több helyen is, ahogy írogatják ez igen guga, ez ott volt. Mi hasznom belőle, nekik mi hasznuk s mire mennek vele? Mi vagyok én bohóc? Azért vagyok, hogy kuncogj rajtam, elismerően csettints és tovamenj? S ha Isten előtt majd megáll a lelked, akkor csak ennyit tudj rólam mondani, hogy de jót nevettem? Igen értettem, üdvözült ember vagyok, Isten beszéde szerint igaz ember, olyan, akinek Jézus a bűneit valójában elvitte, nem csak egy vállvonogatás, hogy tudom-tudom de rá sem hederítek. Isten nem nézi tétlenül, hogy itt van előttem a net, van lehetőségem írni és arra is, hogy elolvassák, de a nevét meg sem említem. Közben leültem a nejemmel kávézni és erről beszélgettünk. Igen, azzal én is egyetértek, hogy általában nem hirdetek evangéliumot, hanem a saját dicsőségemet keresem, én is esendő ember vagyok. De szerencsére Isten velem van és időben felhívja a figyelmem, én hibázhatok. Ha dicsőséget és elismerést szeretnék, akkor hirdessek evangéliumot, ezt mondta a lelkészünk mindig is. Ha én tisztelem Istent és az Ő dicsőségét keresem, akkor Isten is tisztelni fog engem és azon munkálkodik, hogy nekem is dicsőségem legyen. Nézd meg a Bibliát, mennyi ember, akit a mai napig nem felejtettek el, mert olvassák Őket az egész földön, pedig mikor élték életüket még nem ismerték a nyomtatást.
Szóval nehéz dolgok ezek, ki tudná elhordozni? Könnyű legyinteni, hogy guga nnyémá sok sört ittál eriggy picsába és aludd ki magad, de mit hoz a holnapi nap? Na mit? 2004.12.26 és a modern történelem egyik legnagyobb földrengése, majd az azt követő szökőár. Te kire hallgatnál? Arra a sok majomra, aki azt vallja haggyámá okos vagyok és tanult, ősrobbanás kell ide nem Isten, meglásd a technika egy emberi csoda, hisz már van robotunk, mobiltelefonunk, televízió és kényelmesen hátradőlve nézhetjük a híradót, 24.000 halott, még egy falat és megáll a korty a szádban, ahogy a bemondónak elcsuklik a hangja, hogy egy magyar majdnem megsérült.
Előző nap meg azt álmodtam, amit és úgy ahogy.
Egyszer azt mondta a lelkészünk, hogy Sodoma és Gomorra-ra akkor jött el a pusztulás, mikor már senki sem hirdette és nem is fogadta az Evangéliumot. Te hirdeted, hirdetnéd vagy fogadnád? Mert ha igen, akkor Isten ad a földnek még egy napot és vár.
Mondja a nejem közben, hogy nem az a baj, hogy el akarod mesélni a manós történetet, hanem az, hogy Istent meg sem említed benne. Mondom neki, hogy miként lehet beleszőni egy történetbe Istent, ami arról szól, hogy apósom fahasábbal üti le egy manónak a fejét és a többi karikát, mert olyan kemény és szoros, majd újra visszaragasztja és megolajozza?
Ilyen egyszerűen, mondja a nejem, végtére is minden Istenről szól. A mi lelkünk ugyanilyen kemény és ugyanilyen kemény munkára van szükség ahhoz, hogy puhuljon, alázkodjon, majd Isten felé forduljon és Őt keresse. De úgy őszintén közületek ki az, aki Istent keresi? Van olyan, aki arra gondol hogy Uram hálás vagyok, hogy értem ezt a földet s napot, holdat teremtetted, az oxigént a vizeket, a fákat, az egészet megtervezted előre és hogy van mit ennem, van mit innom, s van hol elaludnom, nyugovóra hajtanom a fejem.
Dehogy. Elég ha csak most magadba nézel s máris ott egy okosnak hitt ellenvetés, ami úgy kezdődik, hogy de...
Végül álljon itt egy idézet, ami összefoglalja a mondanivalómat:
66. Ám 3,6
Ha megharsan a kürt a városban, nem riad-é meg a nép? Vajjon lehet-é baj a városban, a mit nem az Úr szerezne?
Elküldve: 2005. 01. 01. 10:46
Ezt a sömöst az után kaptuk, hogy egy férfi megkeresett bennünket miszerint szüksége volna egy cd íróra. Mondtam neki mennyi, eljött és megvásárolta, majd a névjegykártyámmal együtt elvitte.
Másnap jön ez az üzenet és tudtam kitől jött, mert emlékeztem a telefonszámára. Felhívtam és egyeztettem vele az időpontot, majd megígértem, hogy egy kollégám ki fog menni a helyszínre. A továbbiakban az Ő beszámoloját tolmácsolom:
Belépve a helységbe azt vettem észre, hogy az íróasztal, amin a számítógép állt, az a faltól el lett húzva több, mint egy méterre és szépen, akkurátusan körbe lett fóliázva, mint meszelés előtt szokás. A számítógép tetején a tőlünk vásárolt cd író, odaerősítve széles, átlátszó ragasztószalaggal. Kérdeztem tőlük, hogy miért van körbefóliázva? A férfi nehéz gondolkodású és nehéz mozgású ember volt, az asszony pedig nem tudott fogalmazni, a fiukban ez a két tulajdonság összeadódott.
A férfi rámnézett értetlenül és mondta, hogy vártuk a szerelő urat és, hogy nyugodtan szerelhessen, ha pedig koszolna, akkor ott a fólia, nem kell félni, hogy összemocskolódik a parketta vagy a szőnyeg.
S miért van a cd író odaragasztva a géphez?
Hogy megtaláljuk és nehogy leessen onnan.
Mindegy, kérdeztem mi a baj a géppel. Azt mondja a fiú, hogy nekiállt telepíteni a vidózt, de nem indul. A képernyőn ott a négy rubrika, ami kéri a Windows product key-t. Mondom csak be kéne írni a széria számot, ami van a telepítő lemezhez.
Azt nem adott a haverom.
Na jó, előbb akkor essünk túl a cd író beszerelésén. Amint kikapcsoltam a gépet és magam felé fordítottam látom, hogy már van benne egy cd író. Kérdem minek vették a cd írót, itt egy ugyanolyan benne?
Nem tudtuk, hogy van benne cd író.
Rendben, akkor inkább kicseréljük egy dvd olvasóra.
Szerelő úr, van egy nyomtatónk is, kicserélné benne a patront?
Mondom a srácnak, hogy gyere megmutatom, hogy hogy kell és utána már meg tudod csinálni te is.
Nem kéne, villant rá az apa, lent van a pincébe már egy másik nyomtató, aminek letörte a patrontartó káváját patroncsere közben......
RI/OS R3::
Elküldve: 2005. 01. 01. 12:10

Tegnap délután azon kaptam magam, hogy kinyitottam a hűtő ajtaját, ennék valami finomat. Volt főtt pulykahús, pulykaleves, sütemény, túrórudi, befőtt és pár apróság, ami nem igazán mozgatta meg a fantáziám. Ritkán szoktam nekiállni főzni, nejem szerint 10 évben egyszer. Ez részben igaz, mert itthon nem szeretek a konyhában téblábolni. Ha főzök azt társaságban és társaságnak teszem, olyan 20-30 főre.
Gondolkodtam mi lenne igazán fogamra való? Találtam vöröshagymát, fokhagymát, vajat, egy kevés füstölt szalonnát, a pulykahúst és összeállt a kép. Lapos Zepter edényben 3 fej vöröshagymát apróra szeleteltem ill. egy részét felkockáztam. A fiam könnyezve szaladt el mellőlem és megígérte ha nagy lesz és főzni fog, Ő soha sem fog hagymát használni. Ne viccelj már fiam, szinte minden magyar ételnek a vöröshagyma az alapja, ha a magyarok megtehetnék, akkor a tejbegrízt is hagymával főznék és jó csípősre.
Beleöntöttem a Zepterbe fűszerezett étolajat, amit magam készítettem, majd a vöröshagymát közepes lángon üvegesre pirítottam. Egy csipet só, piros paprika és házi készítésű paprika örlemény a saját levében s enyhén sósan. Egy ideig hagytam párolni, majd tyúkhúsleves kockával és sok-sok majorannával dúsítottam. 1dl víz és hagytam, hogy összeálljon. A majorannával azért szeretek főzni, mert jellegzetes és kellemes fűszer, ami meghatározó ízt ad az ételnek, de nem olyan, mint a bors vagy a paprika, ami nagyobb mennyiségben bántalmazza a gyomrot és egészségtelen. Van még néhány ilyen fűszer, amit szívesen használok, bazsalikom, oregano, stb.
A főtt pulykahúst apró darabokra szeleteltem és egy hatalmas adag péppé nyomott fokhagymával együtt hozzáadtam a már összeérett alaphoz. 1 dl pulykalevessel egészítettem ki és 10 perc közepes lángon való főzés után 2 pohár tejföllel öntöttem nyakon. Utána elzártam a gázt, mert a Zepter rétegelt lemezeinek köszönhetően a láng elzárása után is aktívan főzi az ételt. Ott hagytam az ételt 30 percig, addig a gyerekek fürödtek, én pedig fűszervajat készítettem másnapra a reggelihez, ami állt tea vajból, sok-sok péppé nyomott fokhagymából, piros paprikából, csipetnyi borsból és oreganoból. Az egész lakást belengte a fokhagyma és oregano illata.
A fiam kenyérrel törölte ki a tálat, amiben kevertem a fűszervajat.
A nejem spagetti tésztát főzött a fokhagymás-tejfölös pulykához és reszelt füstölt sajttal tálalta.
Remek vacsora sikeredett belőle, még ma is azt fogjuk enni ebédre. Már előre símogatom a hasam :Đ
> N/A <
Elküldve: 2005. 01. 01. 14:28
A fiam fejébe vette, hogy elkezd járni sakk szakkörre. Már a második órán vannak túl és telve van buzgósággal, lelkes, s most, hogy karácsonyra egy üvegből készült sakkot kapott ajándékba, így majd ki bújt a bőréből.
Én magam sosem éreztem késztetést ehhez a játékhoz, mert ugyan a legjobban a stratégiai táblás játékok híve vagyok, de mindig úgy gondoltam, hogy sosem tudnék előre átgondolni 4 lépést, hogy annak mi lenne a vonzata. A lépéseket ugyan felemásan ismerem, a szabályokat nem, a stratégiai részét még annyira sem. A fiam unszolására azonban le kellett ülnöm vele sakkozni.
Nehéz meccs, mert Ő ismeri a lépéseket, a szabályokat nem és a stratégiai érzéke nulla (egyelőre). Már abból is látszódott, hogy általában csak az első lépésekre koncentrál, de azt nem látja, hogy mi történhet utána, az én lépéseimre nem gondol.
Szép kis játszma volt az első, mert már sokat leütöttem a figurái közül és közel álltam hozzá, hogy nyerjek, csak nem tudtuk, hogy mi alapján. Mert számomra végképp nem volt világos, hogy a királyt miért nem üthetem le, vagy ha körbevettem, akkor miért sakk az és ha sakk, akkor miért nem veszi le a királlyal az enyémet? Két ízben történt meg, hogy hosszas töprengés után a saját figurámat ütöttem le, ez annak volt köszönhető, hogy az üveg figurák fele csiszolt, a másik fele sima üveg és ezért ha az ember belebámul, akkor könnyen elvesztheti a fonalat és összetévesztheti az ellenfél bábúját a sajátjával.
Egyszer azt vettem észre, mint ha csapdát akarna állítani a csikómnak, szerettem volna lépni a csikóval, de láttam hogy ha odalépek, akkor a futóval leveszi. De a következő lépésében a bástyájával belépett a futója útjába. Gondoltam most kipróbálom, hogy előre átgondolt szándékkal lépett oda vagy véletlenül és nem tudja milyen lehetőségek rejlenek a lépése mögött. Nem tudta, mert mikor a csikóval odaléptem, akkor a bástyáját nem vitte tovább, hogy a futója előtt felszabaduljon az út a csikómig. Lehet nem csikó hanem huszár, valahonnan ködösen rémlik, hogy régen a füles újságban úgy hívták, hogy huszár.
Az egyik alkalommal véletlenül egyet előre léptem a futómmal, nem átlósan, hanem egyenesen előre. Én nem vettem észre, mert nem vagyok tisztában a szabályokkal vagy éppen elfelejtettem. A lényeg, hogy a fiam sem vette észre, ennek köszönhetően a következő lépésben sikeresen levettem a bástyáját a futómmal. Viszont furcsa volt, hogy mindkét futóm a világos mezőben álldogál. De mire észrevettem, addigra léptünk négyet-ötöt fejenként és én megvizsgáltam fejben visszafelé a futóm lépéseit és akkor döbbentem rá a szarvashibára. Szakadtunk a röhögéstől. A fiam javaslatára vissza kellett volna lépnünk addig a pozícióig az összes bábúval, de már rég elvesztettem a fonalat, hogy ki hova. Ezért újra kezdtük a játékot.
Mikor újra nyerésközelbe kerültem, akkor megint az volt a probléma, hogy a szabályok ismerete nélkül nem tudta, hogy nyerjem meg a játékot, léptem én mindenhova, de nem tudtuk, hogy hogyan lehet befejezni, mitől sakk vagy mitől sakk-matt. Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy azért vagyok én a nyertes, mert én már több figurát ütöttem le az övéi közül és különben is az apád vagyok.
Mindegy, ne fáradjon azzal senki, hogy megtanít a sakk rejtelmeire, mert nem vonzódom a játékhoz továbbra sem. A lényeg azon volt, hogy borultunk a nevetéstől és folyt a könnyünk, a gyerek beszaladt az anyjához és a kezénél fogva cibálta ki, hogy nézd apát, hosszas töprengés után a saját bábúját vette le :Đ

> N/A <
Elküldve: 2005. 01. 06. 22:17
Szalagban raktuk össze a gépeket egy közintézménynek. Amíg az egyik készült, addig a másikat teszteltem. Az egyik alkalommal hamarabb lettem kész a géppel és a másik még nem települt fel. Levett oldallappal elétoltam az asztalon lévő s éppen települő gépnek. Majd közben telefon, pár jegyzet és visszaültem a szerviz asztal elé. Cikáztak a fejemben a gondolatok, hogy ez kinek, ez mikor, ez hogyan, stb. Majd azon méláztam, hogy hmmm települ, megy de miért nem forog a venti? Odanyúltam a bordához, hogy megnézzem mennyire forró a hűtőborda a cpu-n. De jéghideg volt. Megfogtam a hdd-t és az is, de nem is volt semmi hangja. Teljesen megrémültem, hogy nédda a Maxtor elkezdett jó hdd-t gyártani? Egy pillanatig pánik lett rajtam úrrá, majd kinéztem a gép elé és akkor vettem észre, hogy 2db gép van éppen az asztalon csak elfelejtettem és a hátsó települt.

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: guga 2005. 01. 06. 22:20 -kor
Elküldve: 2005. 01. 07. 00:23
Idézet: guga - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 14:28
Amikor ezeket a sorokat olvastam, rokonszenvet éreztem. Örülök, hogy ilyen szép és teljes családi életet élsz.
A fokhagymás-tejfölös pulykáról a kedvenc pizzaszósz receptem jutott az eszembe, amit az egyik helyi pizzériából lestem el, és folyamatos tökéletesítés alatt áll. A vegetával megpárolt hagymára tejfölt öntök. (Lehet, hogy a joghurt vagy tejszín még jobban beválna.) Major Anna helyett sok oregánót használok. Fokhagymát csak a végén. Nagyon kevés liszt is mehetne talán bele, hogy jobban összeálljon a massza. Ezzel megkenem a pizzatésztát, majd sonkát, szalámit, gombát, kukoricát és sok reszelt sajtot rakok rá. Sütöben ropogósra sütöm.
Jó étvágyat!
Elküldve: 2005. 01. 07. 02:10
Idézet: guga - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 22:17
Szalagban raktuk össze a gépeket egy közintézménynek. Amíg az egyik készült, addig a másikat teszteltem. Az egyik alkalommal hamarabb lettem kész a géppel és a másik még nem települt fel. Levett oldallappal elétoltam az asztalon lévő s éppen települő gépnek. Majd közben telefon, pár jegyzet és visszaültem a szerviz asztal elé. Cikáztak a fejemben a gondolatok, hogy ez kinek, ez mikor, ez hogyan, stb. Majd azon méláztam, hogy hmmm települ, megy de miért nem forog a venti? Odanyúltam a bordához, hogy megnézzem mennyire forró a hűtőborda a cpu-n. De jéghideg volt. Megfogtam a hdd-t és az is, de nem is volt semmi hangja. Teljesen megrémültem, hogy nédda a Maxtor elkezdett jó hdd-t gyártani? Egy pillanatig pánik lett rajtam úrrá, majd kinéztem a gép elé és akkor vettem észre, hogy 2db gép van éppen az asztalon csak elfelejtettem és a hátsó települt.
Szerkesztette: Socket 2005. 01. 07. 02:10 -kor
Elküldve: 2005. 01. 07. 15:33
Idézet: guga - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 22:17
[...]
Ezt teljesen ismerem.
Nekem az a halálom, hogy ha nem usb-s bill-el hoznak egy gépet...
Hiába rakom ki magam elé a billt, a sajátomat püfölöm vadul, de az qrvára nem akar engedelmeskedni.
Elküldve: 2005. 01. 14. 21:48
Ma reggel szokásomhoz híven 4:30h-kor keltem. Biblia olvasás, reggeli torna, kávé, 7h-8h-ig gyerekpesztrálás. 9h-19h nyitvatartás. 16h után házhozszállítja a nagyker a szalagmunkát, ezt is megértük, nem nekünk kell érte menni. Reggelre fullosan feltelepítve mindegyiknek működnie kell.
Éjszakai műszak s egy kicsit sem vagyok fáradt, délután ittam 1 jó kávét és pont olyankor, amikor nem szokásom. Érzem még most is a hatását, 37 vagyok, elszoktam a késő délutáni kávézolástól. Ver a szívem hevesen, legközelebb kihagyom. Már dolgoztam éjszakásként, de akkor alkalmazottként, raktáros és műszakvezető voltam egy húsipari segédanyagokat forgalmazó cégnél. Sok dolgom nem volt, csak észnél kellett lennem a munkafolyamatokat illetően, hogy minden elő legyen készítve a folyamatos munkavégzés érdekében. Most sincs ez másképpen, észnél kell lennem, hogy XP1, XP2, XP3, XP4, XPstb..., így szoktam elnevezni a felhasználókat ha a gépek egy helyre mennek, ugyanazzal az oprendszerrel és hálózatban lesznek használva. Könnyű megjegyezni és ha kiépítésre kerül, akkor csak adok egy listát a gépekről, hogy melyik mit tartalmaz. Az alkalmazottak természetesen nem kedvelik ha úgy kell nekik belépni, hogy XP15 vagy XP akármennyi, főleg, hogy egy kacsa a jelük, akár az óvodában. A hölgy alkalmazottak szoktak a legjobban lázadozni az XP9 és a kacsa ellen. Időm nincs nekik elmagyarázni, hogy de kérem ott a vezérlő pult, beállítások és választhat magának pirikökörcsint vagy gitárt.
Éjszakai műszak...
Ismerem az ízét, hajnal 1 órakor a legrosszabb, az ember szívesen eldőlne, még a gondolatai is arra sarkalják, hogy kéne egyet ejtőzni, a rádióból a zene, a forró tea, egy szendvics, könyv, újság, bármi, minden amihez hozzá érek arra sarkall és azt sejteti, hogy álmodom az egészet. 2 óra felé az ember teste egy kicsit lehűl, talán a kinti levegő lehűlésének köszönhető, pedig bent fix a hőmérséklet és mégis, mint ha enyhe huzat lenne, pedig nincs, lassan kezdek kiszakadni az álomittas hangulatból és ébredezem, pedig eddig is zakatoltak a gépek és serényen dolgoztam, de mégis, mint ha átaludtam volna. Reggel 6-kor lehet érezni a libabőrözést a hátamon, élénkül a kinti zaj és a forgalom, én meg lassan elszunnyadok.
Éjszakai műszak...
Most is ez vár rám, éjfélig könnyű, utána nagyon észnél kell lenni, mert ébren álmodom, a gondolataim elkalandoznak, a figyelmem is elkószál, nem tudok koncentrálni majd. Lehet XP12 helyett véletlenül újra XP11-et írok be felhasználó névnek és akkor borul az egész rendszer.
A hdd-re is ráírom szépen sorban, hogy XP éppen mennyi, majd a ház aljára is és kinyomtatom külön papírra az aktuális XP kódját, majd belülre felragasztom, hogy tudják melyikhez tartozik.
Én magam Linuxot használok, szeretem, mert sem a Linux nem kérdezi, hogy XP mennyi, sem az XP tulaja nem kérdezi, hogy XP mennyi és...szóval érted?
A zene a ludas, már tudom. Régebben éjszaka is szólt az ágyam mellett a rádió, akkor még egyedül éltem, függetlenül és alkalmi barátnők. De mióta megházasodtam és van a két gyerek, már nem tehetem, walkmannal hallgatok zenét, de inkább már azt sem. Sokáig szoktam dolgozni, egyszerűen csak elborulok és hortyogok. Szóval a zene a ludas, hallgatom, szól a háttérben és elálmosodom.
Ki kéne menni sétálni a friss levegőre, reggel 5h óta...vagyis izé XP5 óta itt vagyok, de lassan hosszú kürt szava harsan, s jön a műszakváltás. Long Horn.
16.
Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban;
17.
Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.

Elküldve: 2005. 01. 23. 12:48

A napokban úgy határoztam, hogy eladom a walkmanomat, a diktafonomat és egy akkumulátor töltőt, ami ezeket az eszközöket volt hivatott kiszolgálni. Általában szeretem mindennek eltenni a tartozékait, dobozát, papírjait, leírását gondosan. Emlékeztem rá, hogy a walkman és a diktafon dobozát a vásárlás után rögtön az előszobánk tükör alatti szekrényébe raktam el, oda ahová egyéb hasonló csacskaságokat költöztettem már be. Mivel hosszú idő óta nem használom egyik eszközt sem, így arra gondoltam minek őrizgessem, hagy vigye akinek szüksége van rá.
Bementem a lakásba, hogy elővegyem a két dobozt, amit tudtommal odaraktam be közel két éve. De hiába kutattam át alaposan a szekrényt csak az egyiket találtam meg. Kérdeztem is a nejemet, hogy nem e tud valamit a dologról, csak a vállát vonogatta meg hümmögött. Eszembe jutott az is, hogy a Benjámin fiam mostanában módszeresen nyitogatja a szekrényeket és kíváncsiskodik, kipakol és elhurcol dolgokat majd lehetetlen helyekre betuszkolja és csak évek múlva kerül elő.
Másfél éves elmúlt és pont abban a korban van, amikor nem szabad szem elől téveszteni egy másodpercre sem, mert leveszi a falról a boilert és bedugja az ágy alá. Szóval volt egy sanda gyanúm, hogy a gyerek a ludas a dologban, de próbáltam magam túltenni a dolgon, hogy ha nincs doboz, akkor nincs és kész, majd elviszik a diktafont csak úgy minden nélkül. Persze tudat alatt eszembe jutott lefekvéskor is és ébredés tájékán is, hogy mégsincs ez így rendjén, nem olyan nagy a lakásunk, ráadásul kizárásos alapon csak két helységben lehet, a konyhában és a szobában, mert máshol nincsenek bútorok. Tényleg nem hagyott nyugodni a dolog, mert szokatlan dolog volt, hogy ha valamit elrakok és megjegyzem, hogy odaraktam, akkor miért nem találom ugyanott. Napokig motoszkált bennem egy-egy gondolatfoszlány erejéig, hogy azért mégis csak jó lenne ha előkerülne az a doboz, már az is eszembe jutott, hogy a nejem tud róla, de mondjuk eltitkolja, hogy a Benjámin széttépte, összeharapdálta vagy mit tudom én és kidobta a szemétbe, hogy ne lássam meg. De ez sem stimmelt, ilyen nem szokott csinálni, mégis csak egy papír dobozról van szó, nem egy komoly dolog, meg ha komoly, akkor sem.
Egyszer sunyiskodott a nejem, még a régi házunkba Szigetszentmártonban. Vettünk a szobába padlószőnyeget, próbáltuk csinosítgatni azt a kis házikót, takaros is lett és napról-napra otthonosabb, úgy éltünk benne, mint a galambok. Egyik este észrevettem egy sötét foltot a padlószőnyegen az ágyunk mellett közvetlenül. Kérdeztem a nejemet, hogy azmijaz? Nem tudott róla semmit és Ő is csak nézett értetlenkedve. Akkor is napirendre tértem felette, de a kisördög bennem motoszkált és nem hagyott a dolog nyugodni. Aztán egyszer rápirítottam, hogy az azért mégsem járja, hogy ketten élünk ebben a házban, ott egy sötét folt a szőnyegen, ami nem tőlem ered és te sem tudsz róla semmit. Na akkor kibökte, hogy az ágy mellé tette egyik reggel a kávét, mert még forró volt és mikor érte nyúlt, véletlenül felborította.
Mondom most is magamban, hogy annak a doboznak valahol lenni kell, mert tudom, hogy oda raktam, ez 100%. Majd napokra elfelejtettem a dolgot, volt épp elég teendőnk, család, cég s miegymás. Tényleg úgy kiment a fejemből a téma, hogy már a walkmant és a diktafont is elfelejtettem, néha mikor benéztem a fórumra, akkor láttam, hogy még mindkettőt hirdetem.
No egyik este leültem a gép elé, hogy átnézzem a régebbi fotókat, amiket készítettem, mert kellett egy fotó a Guga Bt-s autóról, amin ott a céglogó, ugyanis hamarosan indul egy újabb nyereményjáték és ahhoz kell illusztrációnak valami használható anyag. Muszáj megőriznem az összes fotót cd-n, mert egyszerre fotózok kirándulást, számítógép tartozékokat, családi rendezvényeket, szülinapot, komplett gépeket árajánlathoz cégeknek, vga kártyát, s néha használt alkatrészeket. Így néha azt sem tudom, hogy egy-egy mappa mit is tartalmaz, nincs irányvonal. Így fordult elő az is, hogy a Garmacorról készült fotóim egy mappába kerültek a Benjámin születésekor készült fotókkal, ugyanis ugyanazon az XD kártyán tároltam és letöltéskor ugyanabba a mappába vándoroltak, de tudnék még mesélni extrém egybetársulásokat. Böngészem a mappákat és hopp, egyszer csak megakad a szemem valamin, egy fotó, amit a műhyelyben készítettem Benjáminról. S mögötte a régi számítógép asztalom, ami tulajdonképpen eredetileg a nejemé volt, majd megörököltem tőle és végül egy fejlesztés folytán a műhelybe vándorolt és ott is marad végleg. Az egyik sarkában egy zöld doboz, a diktafonom doboza, nicsak mondom, azt meg én raktam oda s megtaláltam a fényképezőgépem dobozát is, mert az meg ott lapult fölötte, abban meg az egyik XD kártyám, amit égre s földre kerestem már hosszú idő óta. Ez a fotó már elég régen készült és így bevillant, hogy a doboz viszont sokkal régebben kerülhetett az asztalba, mert akkoriban készítettem a pizzás riportokat és ahhoz kellett a diktafon. Egyből megörültem a dolognak és rögtön elkezdtem újságolni a nejemnek a dolgot, hogy megvan a doboza a diktafonnak és a fényképezőgép dobozát is megtaláltam. Nap, mint nap ott járok el az asztal mellett, sőt néha le is kell, hogy hajoljak oda, mert szoktam alatta porszívózni. A nagyobbik fiam meg oda szokott bújni és teleragasztja az asztal alját a számítógép alkatrészekről készített rajzaival.
Jó, tudom nem egy nagy sztori, de számomra rendkívül érdekes, hogy hogyan találtam rá.
> fotó <
Akkor most fordítsunk a dolgokon. A lelkészünk szokott néha így fogalmazni, hogy Isten munkájára jellemző, hogy ha az emberek életében van valami megszokott menetrend és már-már megkövülne a dolog, akkor Isten megfordítja a tenyerét és, ami eddig felül volt az alulra kerül.
Tavaly elterveztem, hogy írok olyan történetet, ami nem túl hosszú s nem is rövid, a lényege inkább az lenne, hogy nem tartalmaz számneveket. Már el is készült, akivel eddig elolvastattam annak nem tűnt fel a számnevek hiánya, én meg nem mondtam meg neki. Gondoltam tartalékolom még a dolgot, amíg megérik.
Szerettem volna olyan történetet is kreálni, aminek nincs konkrét vezérfonala, pontosabban van és éppen az, hogy nincs, olyan lett volna, mint a gyors folyású patak, ahogy szalad és amit érint partot sziklát, ágakat, leveleket ahogy sodor s csörgedezik, azt leírnám az eredetétől odáig, ahol becsatlakozik. A nem létező vezérfonal én lennék és a gondolataimat úgy írnám le, ahogy éppen jönnek s ami éppen eszembe jut arról, amit írok. Érintve sziklácskákat, ágacsokat, küvecses talajt és ahonnan ered, egészen odáig, amíg valahová becsatlakozik. Mikor ezt a megtalált dobozos történetet elkezdtem leírni, már akkor eszembe jutott, hogy a boileres résztől gyors folyású patak lesz belőle, de előbb el akartam mesélni a diktafonos részét is.
Most elmesélem gyors folyású patak stílusában.

A napokban úgy határoztam, hogy eladom a walkmanomat, a diktafonomat és az akkumulátor töltőt, ami ezeket az eszközöket volt hivatott kiszolgálni. Általában szeretem mindennek eltenni a tartozékait, dobozát, papírjait, leírását gondosan. Emlékeztem rá, hogy a walkman és a diktafon dobozát a vásárlás után rögtön az előszobánk tükör alatti szekrényébe raktam el, oda ahová a hasonló csacskaságokat költöztettem már be. Mivel hosszú idő óta nem használom semelyik eszközt sem, így arra gondoltam minek őrizgessem, hagy vigye akinek szüksége van rá.
Bementem a lakásba, hogy elővegyem a dobozokat, amit tudtommal odaraktam be már régebben. De hiába kutattam át alaposan a szekrényt csak a walkman dobozát találtam meg. Kérdeztem is a nejemet, hogy nem e tud valamit a dologról, csak a vállát vonogatta meg hümmögött. Eszembe jutott az is, hogy a Benjámin fiam mostanában módszeresen nyitogatja a szekrényeket és kíváncsiskodik, kipakol és elhurcol dolgokat majd lehetetlen helyekre betuszkolja és csak évek múlva kerül elő.
Pont abban a korban van, amikor nem szabad szem elől téveszteni rövid időre sem, mert leveszi a falról a boilert és bedugja az ágy alá.
Nemrég a nejem fürdette, beültette a kádba és magára hagyta, amíg beszaladt a szobába a gyerek pizsamájáért. Mire visszaért, addigra Benjámin kimászott a kádból bele a mosdókagylóba, felállt és a tükrös szekrénybe kapaszkodva vigyorgott, nincs még kifejlődve a veszélyérzete. Ráadásul a mosdókagylót rögzítő csavarok ősidők óta kivannak lazulva, a fal meg homokos, a kagyló eláll a faltól kissé. Pedig minden reggel, mikor a fogamat mosom és látom a rést, elhatározom, hogy na ma meghúzom a csavarokat, mert zavar a látvány. Persze nem lett belőle soha semmi, ez az állapot azóta tart, mióta beköltöztünk a lakásba. Eleinte sokáig nem mertünk vendégeket sem fogadni a sok sitt és törmelék miatt, hónapokig csak gyűlt, de már itt laktunk, végül hívtam sittszállító konténert, lerakták a ház elé és napokig hordtam fel a zsákokat. Közel ugyanannyi sittet hordtak bele az utcánkban élő más emberek is, ahogy ráeszméltek a konténer jelenlétére, valahogy észrevét titkosan belehurcolkodták a saját zsákjaikat is. Tiszta szemét volt a házunk előtt az út, alig maradt hely a saját zsákjaim számára, pedig nem volt kedvem másik konténert bérelni csak azért, mert mások is a sajátjuknak tekintették. Például a lomtalanítás, minden évben, minden utcán pontosan ugyanannyi hulladékot raknak ki az utcákra, én ezt nem értem. Hulladéktelepen élünk és évente ürítjük a várost? Ha minden utcasarokra kiraknának ilyen törmelékes konténert, állítom, hogy még aznap megtelne mind. S ha minden nap lenne kirakva a sarkokra üres, akkor minden nap megtelne mind és Budapest akkor sem fogyna el.
Na de most képzeld el, hogy az, amit így nem visznek ki minden nap az utcák sarkaira, az itt van bent a városban. Ezért mondom, hogy hulladéktelepen élünk. Kérdeztem Ücsüküétől, hogy szerinte hova lett az emberek használati tárgya? Értem ezt úgy, hogy mióta van ember a földön és van ruhája s más tárgyak, rengeteg ember élt és halt meg, mióta ember van a földön. De a tárgyak, ruhák, cipők nincsenek sehol. A házaik sem, mindent megevett a föld. Ez valahol érthető, hisz minden használati tárgyunk a földből származik. A billentyűzetem, amiről pötyögök, a székem, amin ülök, a telefonom, az ásványvizem s a palackja is, a kerékpárom s az autónk is mind, minden a földből származik. Onnan lett kivéve, átalakítva olyan anyaggá, amit felvehetek magamra, járhatok benne, ülhetek rá, ehetek vele, alhatok benne, hja és bemondja a híreket.
Szeretek híreket hallgatni, esemény, mi történt, merre s hol. De kizárólag csak a Kossuth rádiót szoktam hallgatni. A kereskedelmi adókon többedmagukkal heherésző, saját humorától könnye folyós, másik szavába vágós, idétlen szófordulatokat villantós, magamutogatós, csak a szexes és titkon pártolt drogos témákon lovaglós, trendi hülyegyerekes emberkéket kerülöm. Szinte kivétel nélkül az összes adón elviselhetetlen az a folyamatos nyüszítés, ahogy reggelente saját magukat bálványozzák. Azt érteni nem lehet, hogy miről beszélnek, mert elit módon halkan s krákogva beszél, vagy nem hagyják szóhoz jutni, mert folyton vihognak valamin.
Ezzel szemben a Kossuth rádió kiegyensúlyozott, mértékletes és árad belőle a nyugalom. A reggeli krónika, a déli krónika, kinyerma, időjárás és vízállás jelentés H. Bóna Mártával, szóval szupi.
Évekkel ezelőtt a Danubius rádiót hallgattam, még éjszaka is szólt halkan a fejem mellett. Néha az álmom szorosan összefonódott a zenével vagy a beszélgetés témájával. Nagyon szerettem úgy álmodni, hogy szólt a zene a fejem mellett, rengeteg hangszeren játszottam már álmomban és nagy színpadokon, extra színkavalkád. Tudom ajánlani olyan embereknek, akik magányosan élnek és megtehetik, hogy hallgassanak rádiót éjszaka ha alszanak. Nekem házi építésű hangfalaim voltak és közvetlenül az ágyam mellett, akkoriban rengeteget költöttem hi-fi cuccokra, tüskékre és homokpadra meg fatuskókra állított hangfalaim voltak, amit hangtechnikus tervezett meg. Volt rá időm s pénzem, hogy ilyesmivel foglalkozzam. Aztán eljött az idő, megnősültem, család, gyerekek és a hi-fi kivonult az életemből. Lassanként eladtam az elemekből felépített s féltve őrzött berendezéseimet. Az Aiwa walkmanom maradt meg csak és a diktafonom, de már ezekre sincs szükségem.
A napokban úgy határoztam, hogy eladom. Általában szeretem mindennek eltenni a tartozékait, dobozát, papírjait, leírását gondosan. Emlékeztem rá, hogy a walkman és a diktafon dobozát a vásárlás után rögtön az előszobánk tükör alatti szekrényébe raktam el, oda ahová a hasonló csacskaságokat költöztettem már be. Mivel hosszú idő óta nem használom semelyik eszközt sem, így arra gondoltam minek őrizgessem, hagy vigye akinek szüksége van rá.
Jó, tudom nem egy nagy sztori.
Déry Jánosnak volt olyan rádió műsora, hogy beszélgetés közben nem szabadott kimondani a fekete-fehér és az igen-nem szavakat. Remélem jól emlékszem rá.
Szerkesztette: guga 2005. 01. 23. 13:10 -kor
Elküldve: 2005. 01. 23. 20:00
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 02. 25. 09:52
Most hoztak egy PIII. 1GHz-es masinkát (Compaq Presario). Mutass egy kondit, ami nincs felfúvódva az alaplapon. Tegnap bevitték egy nagymenő számítástechnikai szervizbe, 8 küvecsért cseréltek benne tápot, ebben bennefoglaltatott a munkaköltség is, majd mosolyogva átadták és jelezték egy vállveregetés kíséretében, hogy mostmár minden rendben lesz
Persze a gép ezután is újraindult 3 másodpercenként. Ez után kerestek meg engem egy ismerős révén, hogy nézzek már rá, mert ugyan tegnap bevitték egy szervizbe, de nem változott a helyzet. Az üzlet nevét nem írom le, nem szeretném rontani a hitelüket.
kép
Elküldve: 2005. 02. 25. 10:57
Elküldve: 2005. 03. 20. 13:50

Súgó
A téma zárva.